Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

hello kai apo mena εχω διαβασει σχεδον 15 σελιδες απο το αρχικο, και εγω για καθαρα δευτερα ειμαι ειχα δυο προσφορές η μια 160 ευρο και η α;λλη 145 ΕΥΡΟ σε 4 αστέρων

απο οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα ειναι οτι αυτοι που ξερουν πανε σε 3στερα!(δυστηχως δεν θα κανουν ολοι απο την παρέα σκι και για αυτο καταλήξαμε να πάμε σε 4στερο

εξοπλισμό δικό μου δεν εχω, απο οτι διαβασα παραπάνο δεν πρεπει να με συγκινίσουν προσφορες σε ενοικιαση εξοπλισμού, γιατί θα ειναι αντιγραφη κακής ποιότητας ενω σε χαμηλότερη τιμή μπορω να βρω και αλλού

1 ερώτηση : οι τιμές που μου πρότειναν ειναι με μετάφορα στο bansco είναι καλλές?(royal tower , emerald)

2 ερώτηση : είμαστε αρχάριοι στο σκι απο πού πρέπει να προμηθευτούμε τον εξοπλισμό μας?

ευχαριστώ εκ των προταίρον

Καλησπέρα και από εμένα!θα βρίσκομαι στο bansko την επόμενη βδόμαδα και έχω πάρει χάρη σε εσάς αρκετές πληροφορίες από εδώ!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η μεταφορά μου απο θεσ/νίκη προς το bansko,είχα ψάξει και στο ταξιδιωτικό μου γραφείο και μου δώσανε

έναν βουλγάρικο αριθμό να καλέσω ταξί όπου μπορούν να μας παραλάβουν και από το αεροδρόμιο της θεσ/νίκης αλλά δεν ξέρω αν κάτι

τέτοιο είναι ασφαλές.

Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε που μπορώ να πληροφορηθώ τα δρομολόγια του ΟΣΕ για το Blagoevgrad και από εκει ύστερα να μεταβώ

στο Bansko η αν έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική και το κόστος της εαν φυσικά γνωρίζετε!

Ελπίζω να μην φάνηκα κουραστηκός!

Ευχαριστώ,

Skierden

Καλησπέρα και από εμένα!θα βρίσκομαι στο bansko την επόμενη βδόμαδα και έχω πάρει χάρη σε εσάς αρκετές πληροφορίες από εδώ!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η μεταφορά μου απο θεσ/νίκη προς το bansko,είχα ψάξει και στο ταξιδιωτικό μου γραφείο και μου δώσανε

έναν βουλγάρικο αριθμό να καλέσω ταξί όπου μπορούν να μας παραλάβουν και από το αεροδρόμιο της θεσ/νίκης αλλά δεν ξέρω αν κάτι

τέτοιο είναι ασφαλές.

Θα ήθελα να μάθω εάν γνωρίζετε που μπορώ να πληροφορηθώ τα δρομολόγια του ΟΣΕ για το Blagoevgrad και από εκει ύστερα να μεταβώ

στο Bansko η αν έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική και το κόστος της εαν φυσικά γνωρίζετε!

Ελπίζω να μην φάνηκα κουραστηκός!

Ευχαριστώ,

Skierden

Απο που θα ταξιδευσεις;

Aπο Θεσ/νικη για Μπανσκο δες εδω:

http://www.pamegiaski.gr/

Τρενο για Blagoevgrad γιοκ!

Edited by koukos

Απο που θα ταξιδευσεις;

Aπο Θεσ/νικη για Μπανσκο δες εδω:

http://www.pamegiaski.gr/

Τρενο για Blagoevgrad γιοκ!

Από Θεσ/νίκη για μπάνσκο θα ταξιδέψω και αυτό είναι το μόνο που με ανυσηχεί απο τη στιγμή που δεν θα έχουμε άμαξι όλα τα υπόλοιπα

είναι κανονισμένα!

Nαι βοηθησω και εγω λιγο. Πρωτον για ενοικιαση σκι καλος οσο αφορα εξυπηρετηση ειναι ο Τσακιρης ο οποιος ειναι ακριβως απο την κατω μερια του παρκινγκ στην γονδολα αλλα επισης αρκετα φθηνα ειναι στην βαση του χιονοδρομικου δηλ. εκει που κατεβαινετε απο την γονδολα αλλα η εξυπηρετηση δεν ειναι η καλυτερη. Οσο αφορα την προσφορα ειναι αρκετα καλη που εχουν δωσει στα παιδια. Τελος για την μεταφορα απο Θεσσαλονικη δες και τα θεσσαλονικιωτικα ταξιδιωτικα γραφεια που κανουν εκδρομες και βαζουν λεωφορεια εαν μπορουν και χωρατε να σας παρουν. Αλλιως καποιο ΚΤΕΛ μεχρι Προμαχωνα (δεν ξερω εαν εχει ) ειτε Σερρες και μετα ταξι απο εκει (μια φανταζομαι τσουχτερη τιμη). Δεν ξερω εαν μπορειτε να νοικιασετε αμαξι απο Θεσσαλονικη και να περασετε με αυτο Βουλγαρια. Επισης αμεσως μετα τα συνορα περιμενουν πολλα Βουλγαρικα ταξι, μιληστε μαζι τους και παζαρεψετε και οτι βγει. Επισης κατι που με ηρθε μολις τωρα στειλτε ενα e-mail στο ξενοδοχειο που θα μεινετε εαν εχουν καποια προταση να σας κανουν αυτοι.

Υ.Γ. : Λεφτα αλλαζουμε μολις περασουμε και τα βουλγαρικα συνορα δεξια στο πρωτο Change που εχει. Εκει κανουν και πιατσα τα ταξι. ΣΥνηθως η τιμη ειναι μεταξυ 1,93-1,96 ενω στο Μπανσκο το μαξιμουμ που βρηκα ηταν 1,85.

Σε ευχαριστώ πολύ caotonic για τις πληροφορίες αν και νομίζω ότι βρήκαμε την άκρη!

Θα σας γράψω και τις δικές μας εμπειρίες μόλις επιστρέψουμε!

Καλησπερα παιδια. Αληθευει οτι αυτο το σκ θα εχει παγκοσμοιο πρωταθλημα? Και αν ναι θα ειναι ευκολη η χιονοδρομια για τους μη συμμετεχοντες στουσ αγωνες?

Φιλικα παντα Καλαλος

Πολύ καλές οι φωτογραφίες, αν και με αυτά που έχουν γίνει τελευταία στα εδώ χιονοδρομικά εκτός πίστας κάπως με έχουν φρενάρει.

anywayzzzzzz

Διάβαζα σε κάποια ξένα forum (κάπου νομίζω και εδώ) ότι υπάρχει ένα λεωφορείο που σε πάει στο πάνω σημείο που τερματίζει η γόνδολα. Αληθεύει; Και εάν ναι, που το βρίσκουμε; Είναι σε συνεργασία με κάποιο ξενοδοχείο ή μπορούμε να το πάρουμε από κάποια αφετηρία;

Εάν έχει κάποιος πληροφορίες θα του ήμουν ευγνώμων.

thanX

Σας ευχαριστώ πολύ,ήταν τέλειαα! :D

@spilios

Ναι, και εμάς όπως είπε και η viva ski το ξενοδοχείο μας είχε mini bus που ξεκινούσε στις 8:15.Έξι άτομα μπορούσε να μεταφέρει.

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Καλησπέρα σε όλους

Απλά για να ξέρει όποιος θέλει να πάει

Πηγα 19-24 Φεβρουαρίου.

Λόγω του παγκόσμιου που έγινε 26-27 Φεβρουαριου είχαν κλεισει 2 πίστες (μαύρες).

Κάθε μέρα είχε αρκετή ομίχλη σε ορισμένες πίστες αλλά μπορούσες να κάνεις σκι αρκετά άνετα χωρίς να ανησυχείς για το ποίος έχει "αράξει" στο κέντρο της πίστας - συχνό φαινόμενο στον παρνασσό.

Μόνο μια φορά χρησιμοποίησα την γόνδολα για να ανέβω γιατί με φόβιζε πολύ η ουρά που έβλεπα (σάββατο και κυριακή γύρω στα 20 μέτρα ουρά εκτός κτηρίου). Τις υπόλοιπες μέρες ανέβαινα με το λεωφορείο που βάζει ένα μαγαζί που νοικιάζει εξοπλισμό δίπλα στην αφετηρία της γόνδολας (10 λέβα - 5 ευρώ περίπου - το άτομο) και την πρώτη μέρα μας εξυπηρέτησαν από έναν ορειβατικό όμιλο που μας πήγαν μέχρι πάνω.

Το λεωφορείο κάνει την ίδια σχεδόν ώρα με την γόνδολα να ανέβει. Την μια μέρα δεν μας άφησε στο τέλος της γόνδολας και έπρεπε να κατέβουμε μια ευκολη διαδρομή για να πάρουμε lift (θέλει προσοχή για αυτούς που κάνουν σκι πρώτη φορα).

Τα lift δεν είχαν καθόλου ουρά και είναι αρκετά γρήγορα. Δεν φιλοτιμήθηκα να επισκεφθώ τα σαλέ αλλά από ότι μου είπε η υπόλοιπη παρέα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Έχει πίστες για όλα τα επίπεδα σκιέρ. Προσωπικά ευχαριστήθηκα σκι αυτές τις 4 φορές που πήγα.

Αυτά για το χιονδρομικό...

Κατα τα άλλα το φαγητό δεν ήταν και από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Ούτε στο ξενοδοχείο ούτε στα εστιατόρια που επισκευθήκαμε. Το ξενοδοχείο (4 αστέρια) ήταν 10 χμλ έξω από το Bansko (White Fir) ήταν πολύ καλό και καθαρό με μειονέκτημα το ότι χρειάζεται αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις γιατί τα λεωφορεία που έχει για το κέντρο του χωριού κάνουν μόνο 4 δρομολόγια (8:15 το 1ο και η τελευτάια επιστροφή κατα τις 5 απο όσο θυμάμαι).

Το χωρίο δεν είναι τιποτα ιδιαίτερο και έχει μηδενική νυχτερινή ζωή (από όσο προλαβα να δω πάντα) και αν δεν πας εκεί για σκί... καλύτερα να πας κάπου αλλού...

Μόνο σαν μύθο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλα αυτα που άκουγα περί επικινδυνότητας αν πας με το αυτοκίνητο - θα σε σταματήσει η αστυνομία και αν δεν τους πληρώσεις θα έχεις πρόβλημα - θα στο κλέψουν και όλα αυτα... Τίποτα από όλα δεν συνέβει ... και ίσα ίσα που στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής Προμαχώνα-Bansko έχει και αρκετά καλό δρόμο (μην φανταστείτε αττική οδό αλλά έχει αρκετά καλό οδόστρωμα)

Από άποψη συνενόησης με τους ντόπιους δεν είναι και ότι καλύτερο... αλλά πάντα βρίσκεις κάποιον να μιλάει αγγλικα.

Προσωπικά θα ξαναέκανα εκδρομή στο Bansko κυρίως λόγω οικονομικής άποψης αλλά και λόγω χιονοδρομικού. Τέλος η εκδρομή για μένα και την παρέα μου ήταν γενικότερα super σε όλα τα επίπεδα αλλά σε αυτό δεν παίζει ρόλο μόνο το μέρος...

Θα το πρότεινα σε όποιον θα ήθελε μια φτηνή 3ήμερη - 4ήμερη απόδραση.

18/20 Μαρτιου εχω σκοπο να ανεβω οδικως και εχω ορισμενες αποριες. Θα φτασω περιπου κατα τις 7-8 μ.μ. και προκειμενου να γλιτωσω την πρωινη ουρα στα εκδοτηρια θα ηθελα να ρωτησω μεχρι τι ωρα ειναι ανοιχτα ή εστω αν μπορω να τα κλεισω ηλεκτρονικα. Προμαχωνα - Μπανσκο ποση ωρα ειναι και με ποση μεση ωριαια ταχυτητα? Τελος Ηνιοχο, Βακχο, Ηρακλη τις κατεβαινω σχετικα ανετα αναλογα με την κατασταση του χιονιου. Αρα πανω στο Μπανσκο ποιες μπορω να κατεβω και ποιες να αποφυγω?

Σας Ευχαριστω

Γιαννης

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

χμμμ...

είναι ανοιχτά μέχρι τις 17:00 νομίζω...

Ηρακλή αριστερά;

Βάκχο δεξιά;

:lol:

(έχω μούτρα και εγώ και ρωτάω :lol:ξέρουν οι φίλοι τι εννοώ)

ΔΕΝ θα 'χεις κανένα πρόβλημα στις πίστες! θα το δεις ;)

πάρε και κανα χάρτη...

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Ηρακλης αριστερα και Βακχος δεξια. Πιστευω να μην εχω προβλημα, αλλιως σιγα σιγα και σταθερα. Ελπιζω εκεινη την περιοδο να πετυχω καλο και αρκετο χιονι και φυσικα να σας μεταφερω τις εντυπωσεις μου απο χιονοδρομικο του εξωτερικου. Το ξενοδοχειο θα κλειστει μια βδομαδα με δεκα μερες νωριτερα

Edited by den_jenerwnw

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

18/20 Μαρτιου εχω σκοπο να ανεβω οδικως και εχω ορισμενες αποριες. Θα φτασω περιπου κατα τις 7-8 μ.μ. και προκειμενου να γλιτωσω την πρωινη ουρα στα εκδοτηρια θα ηθελα να ρωτησω μεχρι τι ωρα ειναι ανοιχτα ή εστω αν μπορω να τα κλεισω ηλεκτρονικα. Προμαχωνα - Μπανσκο ποση ωρα ειναι και με ποση μεση ωριαια ταχυτητα? Τελος Ηνιοχο, Βακχο, Ηρακλη τις κατεβαινω σχετικα ανετα αναλογα με την κατασταση του χιονιου. Αρα πανω στο Μπανσκο ποιες μπορω να κατεβω και ποιες να αποφυγω?

Σας Ευχαριστω

Γιαννης

Πρίν 10 μέρες που ήμουν είχε ταμεία μέχρι τις 23:00

Και το πρωί να ξυπνάτε πρωί-πρωί μέχρι τις 8:30 δεν έχει καθόλου ουρά στη γόνδολα. ;)

Προμαχώνας-Μπάνσκο 1μιση ώρα με τσιμπιμένα όρια ταχύτητας....

Το πιο αργό που μπορείς να κάνεις πιστεύω είναι 1 ώρα και 45 λεπτά.

Ωριαία ταχύτητα μη τη ψάχνεις... αργά...

Παίζει και πολύ ρόλο τι θα πετύχεις στο δρόμο.

Τα φορτηγά κάνουν τη ζημιά.

Καλά να περάσεις :lol:

24-27 Φεβρουαρίου. :huh:

πωωω, τι το ήθελες και πόσταρες.

Δεν πήγα φέτος, περιμένω να φορτώσει για απάτητο το βουνό.

Για πες... έχασα πολύ πράμα;;;;

Guest afrodite
Ηρακλης αριστερα και Βακχος δεξια. Πιστευω να μην εχω προβλημα, αλλιως σιγα σιγα και σταθερα. Ελπιζω εκεινη την περιοδο να πετυχω καλο και αρκετο χιονι και φυσικα να σας μεταφερω τις εντυπωσεις μου απο χιονοδρομικο του εξωτερικου. Το ξενοδοχειο θα κλειστει μια βδομαδα με δεκα μερες νωριτερα

Αν κατεβαινεις αυτες που λες τοτε τις κατεβαινεις όλες σχεδόν τις πίστες του Μπανσκο. Τη μόνη που πρεπει να αποφύγεις, εκτός και αν το επιπεδο σου ειναι για μαυρες πίστες, είναι την Τομπα. Ολες οι άλλες είναι κοκκινες και μπλε. Το ποσο δύσκολες θα σου φανουν εσύ θα τις κρίνεις...

Εγω να φανταστεις εμαθα να κατεβαινω τον Ηρακλή (αριστερα) και τον Βακχο (δεξιά) μετά το Μπάνσκο.

πωωω, τι το ήθελες και πόσταρες.

Δεν πήγα φέτος, περιμένω να φορτώσει για απάτητο το βουνό.

Για πες... έχασα πολύ πράμα;;;;

Ναι, έχασες πολύ πράμα! :rolleyes: Φοβερές πούδρες! :)

29w8pyt.jpg

Όποτε βρω χρόνο θα ανεβάσω και κάνα δυο ακόμη.

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).