Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 18, 2010 Το χειρότερο απ' όλα, φέτος πολλές πενταήμερες εκδρομές λυκείων της χώρας (και μαθητών μου συγκεκριμένα) οργανώθηκαν στο Bansko. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Evagelos 1 Report post Posted December 18, 2010 ...Ηθικό Δίδαγμα, ποτέ ξανά Δεκέμβριο και ειδικά Χριστούγεννα στο Bansko. Καλά λένε ότι πρέπει να πάθεις για να μάθεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted December 19, 2010 Στο site του Bansko η 24ωρη live κάμερα είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 19, 2010 Από Ελληνικά χιονοδρομικά δεν υπήρχε ούτε ένα περίπτερο.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. ετσι ειναι Βασίλη. απο τα ελληνικά ΧΚ μονο στα περίπτερα κάποιων νομών (π.χ. Πέλλας και Μαγνησίας) υπήρχαν αφίσες απο το χιονοδρομικό τους Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 19, 2010 @ captainhook3 8ewrw polu astoxi tin sigrisi pou kaneis. Το γεγονος οτι δεν ειχε χιονι και δεν ευχαριστηθηκατε το Bansko δε νομιζω να με κανει αστοχο.Τοσα χρονια εχουν παει ουκ ολιγα ατομα και εχουν ευχαριστηθει.Τωρα αν καποιος παει για σκι,δε κανει, εχει τα νευρα του και του φταινε ολα τα αλλα τοτε ναι μπορει να ειμαι και αστοχος.Αλλωστε αν διαβασει καποιος και παλαιοτερα ποστς θα διαπιστωσει οτι ολα αυτα που γραφονται περι αστυνομιας,αγενιας κλπ εχουν ειπωθει αρκετες φορες.Οποτε σε καποιο βαθμο γνωριζει ο καθενας μας οταν αποφασιζει να παει Bansko το τι θα συναντησει.Εγω εχω παει 4 φορες και τις 2 εχω φαει φολα.Την 1η ηταν Χριστουγεννα και δεν ειχε χιονι και την αλλη Καθαροδευτερα και ειχε κοσμο.Δεν εκανα σκι,με γραψανε αλλα και παλι δε γυρισα να πω τα χιλια μυρια γιατι ηξερα τα ρισκα που επερνα. Συνεπώς, ηθικό δίδαγμα...Θέλει άπειρη προσοχή στο Bansko @Δημήτρη και πέρυσι ίδια εποχή είχα έρθει...Μου είχε αφήσει άλλη εντύπωση γι'αυτό και ξαναήρθαμε από Αθήνα...Αλλά πραγματικά σήμερα θα ήθελα 1000φορές Ελλάδα,Παρνασσό και ουρά παρά αυτό το χάλι...Ήταν κάτι παιδιά από Βόρεια Ελλάδα και καθ'όλη τη διάρκεια της επιστροφής με την γόνδολα έβριζαν για την χαζομάρα που ήρθαν Banskο και δεν πήγαν στα δικά μας... Επειδη αναφερεσε (μαλλον)σε εμενα,δες και το τι εχουν γραψει τα παιδια που πηγαν παρνασσο.Να επαναλαβω οτι σε καμια περιπτωση δεν θελω να ανεβασω τους Βουλγαρους στα ματια κανενος απλα καποιοι πρεπει να βαλουν μυαλο και να μαθουν να συμπεριφερονται(και εδω εννοω Ελληνες και Βουλγαρους ξενοδοχους,εστιατορες,φορεις ΧΚ) γιατι οπως ειπαν μελη του συλλογου στη Θεσ/κη αν δεν διορθωθουνε ο κοσμος θα τραβηξει προς κεντρικη ευρωπη και εδω οι δικοι μας θα τραβανε τα μαλλια του και θα τα ριχνουν παλι σε αλλους (γτ ως γνωστο ,εμεις δε φταιμε για τπτ αλλα φταινε ολοι οι αλλοι για οτι κακο μας συμβαινει) Φιλικα Δημητρης Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted December 19, 2010 Καλημερα Οι φοιτητες ειναι σε φαση αναχωρησης απο Μπανσκο και βολταρουν στα μαγαζια Μολις με πηρε ο ξαδερφος ενα τηλεφωνο και με ρωτησε "τι μου λειπει απο εξοπλισμο σκι". (Να ναι καλα το παιδι ηθελε να μου κανει δωρο) Του λεω κοιταξε τιμες και πες μου Τζακετ mammut 80 λεβα Παντελονι mammut 60 λεβα 80 Ρε να του πω να παρει καμια δεκαρια???????? Αραγε ποσοι την πατανε εκει? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted December 19, 2010 Τζακετ mammut λεβαΠαντελονι mammut 60 λεβα Μόνο μην τα βάλεις κοντά σε καμιά μπανάνα, θα τσιμπήσουν. Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 19, 2010 Καλά λένε ότι πρέπει να πάθεις για να μάθεις... Δυστυχώς αυτό είναι πραγματικότητα από ό,τι φαίνεται. Υπενθυμίζω πως με λίγο ψάξιμο και λίγο προγραμματισμό μπορεί κανείς να κάνει σκι στις Αλπεις με κόστος ανάλογο του Μπάνσκο και με το κεφάλι του ήσυχο. Να επισημάνω δε πως ο ανθελληνισμός των Βούλγαρων είναι απερίγραπτος, παντού υπάρχουν χάρτες με τη Μεγάλη Βουλγαρία να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη Λαμία και επίσης ακούγονται αλυτρωτικά τραγουδάκια τύπου Ματσεντονίγια κτλ. Καλό είναι να μπουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες- πληροφορίες στο ανάλογο ποστ αγαπητοι mods. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gismo_ac 0 Report post Posted December 19, 2010 (edited) Εγώ πάντως έκλεισα για Μπάνσκο την περίοδο των Χριστουγέννων και το μόνο που παρακαλάω είναι να έχουν αρκετό χιόνι οι πίστες.( Τί πίστες δηλαδή, μήπως ξέρω και πολλά, η ΜΠΛΕ αρκεί). Προσωπικά δεν είδα τίποτε άλλο πέραν του ότι είναι μια καλή, οικονομική ευκαιρία να κάνω σκί και να το συνδιάσω με τις γιορτές. (Ναί το ξέρω...θα γίνεται πήχτρα, έχω διαβάσει διεξοδικά τις συζητήσεις) Πάντως να πω την αλήθεια έχω τον φόβο του άγνωστου, επειδή μιλάμε για ανατολικό μπλοκ. Αλήθεια κάτι άλλο τώρα.... όταν λέμε για αντίστοιχες τιμές στις Άλπεις τι εννοούμε; Και κυρίως για ποιά εποχή. Ρωτάω γιατί αρχίζει να με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Ευχαριστώ! Edited December 19, 2010 by Gismo_ac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 19, 2010 όταν λέμε για αντίστοιχες τιμές στις Άλπεις τι εννοούμε; Και κυρίως για ποιά εποχή. Ρωτάω γιατί αρχίζει να με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Από ιδία πείρα αναφέρομαι σε περιόδους εκτός εορτών. Δεκέμβρη, Γενάρη και Μάρτη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 19, 2010 Δυστυχώς αυτό είναι πραγματικότητα από ό,τι φαίνεται. Υπενθυμίζω πως με λίγο ψάξιμο και λίγο προγραμματισμό μπορεί κανείς να κάνει σκι στις Αλπεις με κόστος ανάλογο του Μπάνσκο και με το κεφάλι του ήσυχο. Να επισημάνω δε πως ο ανθελληνισμός των Βούλγαρων είναι απερίγραπτος, παντού υπάρχουν χάρτες με τη Μεγάλη Βουλγαρία να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη Λαμία και επίσης ακούγονται αλυτρωτικά τραγουδάκια τύπου Ματσεντονίγια κτλ. Καλό είναι να μπουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες- πληροφορίες στο ανάλογο ποστ αγαπητοι mods. Ενσωματώθηκαν. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted December 20, 2010 Διαβάζω τη γκρίνια και απορώ. Μα όλα άσχημα είναι; Και το χιόνι, και το φαί, και ο ύπνος, και το χωριό, και οι μαιμούδες, και τα γνήσια, και οι Βούλγαροι, και όλα; Τέλος πάντων. Για όσους νομίζουν ότι έχουν το κοινό νου για να ελέγξουν τη προσφερόμενη κατάσταση στο Bansko, δίνω αυτό το link από συζήτηση που αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Bansko από το χιόνι στην Αγγλία: http://talkbansko.6.forumer.com/viewtopic.php?t=9296 Το Avalon πρέπει να είναι το καλύτερο ξενοδοχείο που υπάρχει στο Bansko. Βέβαια δεν απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν το καλύτερο spa (γιατί δεν έχει), ούτε τη περισσότερη χλιδή βαλκανικού τύπου (ούτε από αυτό έχει). Έχει όμως ψαγμένο ξενοδόχο, ενημερωμένο και πρόθυμο να βοηθήσει με πληροφορίες για το βουνό ακόμη κι αν δε μένεις στο ξενοδοχείο του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 20, 2010 Αν ξερεις που πας, γιατι πας και τι ψαχνεις τοτε το Bansko ειναι μια χαρα. Σιγουρα τα πραγματα ΔΕΝ ειναι Ευρωπη αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Εμεις δηλαδη ειμαστε καλυτεροι??? Η μηπως και οι εδω.... "επαγγελματιες" του Τουρισμου δεν κοιτανε να μας αρπαξουν κ το τελευταιο Ευρω ή μας παρεχουν τις καταπληκτικες υπηρεσιες...... Ας συγκρινουμε λοιπον σχεδον ομοιες καταστασεις (Ελλαδα-Βουλγαρια) και οχι το Bansko με Αλπεις.... Αν εχει χιονι και παει καποιος σε ξενοδοχειο το οποιο το εχει τσεκαρει πρωτα και οχι σε οποιο ειναι το φθηνοτερο τοτε μια χαρα θα περασει... Τελικα η γκρινια ειναι στο DNA του Ελληνα.... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 20, 2010 Αν ξερεις που πας, γιατι πας και τι ψαχνεις τοτε το Bansko ειναι μια χαρα. Σιγουρα τα πραγματα ΔΕΝ ειναι Ευρωπη αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Εμεις δηλαδη ειμαστε καλυτεροι??? Η μηπως και οι εδω.... "επαγγελματιες" του Τουρισμου δεν κοιτανε να μας αρπαξουν κ το τελευταιο Ευρω ή μας παρεχουν τις καταπληκτικες υπηρεσιες...... Ας συγκρινουμε λοιπον σχεδον ομοιες καταστασεις (Ελλαδα-Βουλγαρια) και οχι το Bansko με Αλπεις.... Αν εχει χιονι και παει καποιος σε ξενοδοχειο το οποιο το εχει τσεκαρει πρωτα και οχι σε οποιο ειναι το φθηνοτερο τοτε μια χαρα θα περασει... Τελικα η γκρινια ειναι στο DNA του Ελληνα.... +++++++++++++++++ Quote Share this post Link to post Share on other sites
anastasia198 0 Report post Posted December 20, 2010 Παιδια καλησπερα!!! Μολις επιστρεψαμε κ εμεις απο Bansko!! Εμπειριες... -Χιονοδρομικο..Φοβερο τοπιο μεσα στα ελατα και πολυ χιονι ΑΛΛΑ...μαλλον περιμενουν τα Χριστουγεννα να το ανοιξουν ολο..οι κλεφτες μας χρεωναν 25 ευρω για 1 πιστα..και μια 2ρη μπλε ΕΝΤΕΛΩΣ παγωμενη !!δε μιλαω για των αρχαριων η οποια ηταν ΠΕΤΡΕΣ και ΞΥΛΑ! Ενα πραγμα που μ κανε εντυπωση ηταν οτι στην πιστα που ηταν ανοιχτη(καρεκλακι και αριστερα) μετα την αγκυρα ειχε κατι στροφες που δεξια ειχε γκρεμο και ηταν αφυλαχτο!ειχε τοσο κοσμο και αρχαριους και ηταν τοσο στενα που ενας να σε εσπρωχνε μπορει να επεφτες πανευκολα!! Η γονδολα 40 λεπτα να σε ανεβασει και στο γυρνα ουρα στη γονδολα και κατεβασμα 1.30 ωρα!!!!!!!ευτυχως τα λιφτ δεν ειχαν ιδιαιτερη αναμονη! -Ταβερνα βρηκαμε μια πολυ καλη Kamenitza νομιζω λεγοταν στο κεντρο..10 ευρω φαγαμε του ΣΚΑΣΜΟΥ φανταστικο φαι και ζωντανη μουσικη βουλγαρικα κ ελληνικα!νομιζω την εχει ελληνοβουλγαρος..το φαγητο στο ξενοδοχειο ΧΑΛΙ μαυρο..στα ψιλικατζιδικα εχει πολλα ελλληνικα προιοντα και ειναι πολυ φτηνα γενικοτερα!! -Απο αγορα δεν καναμε καν τον κοπο να ψωνισουμε ..ολα παλια(απο αυθεντικα) και πολλες μουφες. -μετακινουμασταν συνεχεια με ταξι περιπου 6λεβα μεχρι το κεντρο (ηταν μακρια το ξεν/χειο μας) αλλα ασφαλες..ηταν ολα ραδιοταξι.Συμβουλη..να ξερετε παντα το ονομα του μερους που πατε για δεν ξερουν ΓΚΙ αγγλικα.. Γενικοτερα πιστευω οτι ειναι ενας συμφερον προορισμος μιας και χαλασαμε μονο 300 ευρω για ΟΛΑ και κατσαμε 5 μερες..θα το ξαναπροτιμησω αρχες Μαρτη που εχει καλο καιρο,λιγο κοσμο,και ΚΥΡΙΩΣ ανοιχτες πιστες Σημειωνω οτι πηγαμε με ενα σχετικα επωνυμο κλαμπ φοιτητων οι οποιοι μας ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ και ηταν ΕΝΤΕΛΩΣ ανοργανωτοι.Στην αφισα ελεγαν 120 ευρω με πρωινο και δωσαμε 140 τελικα και ξενοδοχειο 4*και μας πηγαν σε 3* το οποιο μεχρι κ την προηγουμενη μερα δε ξεραν ΚΑΙ ΚΑΛΑ καν ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ...επειδη αποδειχτηκε και 3* και μιση ωρα απ το κεντρο κ το χιονοδρομικο με τα ποδια.!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ παιδια σ αυτους τους απατεωνες! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 21, 2010 Καλημέρα παίδες!!! Καλές γιορτές να έχουμε όλοι μας!!! Λοιπόν... Διαβάζω εδώ και μέρες τις εμπειρίες του καθενός. Με άλλους συμφωνώ, με άλλους πάλι όχι... Επειδή αν κατανομάσω με ποιούς συμφωνώ και με ποιούς όχι, θα πλατιάσει πολύ το θέμα και θα καταλήξουμε στον καθιερωμένο διαδικτυακό καυγά, εγώ απλά θα αναφέρω το πως έχω οργανωθεί για την επερχόμενη εκδρομή μου στο Bansko. Στην συνέχεια διαβάστε ξανά τα σχόλια των υπολοίπων και τα συμπεράσματα δικά σας... 1) Το θέμα ξενοδοχείο το έψαξα ΠΟΛΥ... Καταρχάς να είναι κοντά στην γόνδολα, ώστε να μην μετακινώ το αυτοκίνητο. Αντίστοιχα έψαξα για ξενοδοχείο με κλειστό/στεγασμένο parking. Έψαξα φωτογραφίες του ξενοδοχείου από διάφορα site. Επικοινώνησα με το ξενοδοχείο και επιβεβαίωσα την αντιστοιχία φωτογραφιών και δωματίων, επιβεβαίωσα τις προσφερόμενες παροχές, ζήτησα και μου στείλανε το Menu του εστιατορίου και φυσικά έκανα κράτηση στο parking. Επίσης επικοινώνησα με τον Διευθυντή Κρατήσεων και του ζήτησα να μου επιβεβαιώσει/εγγυηθεί γραπτώς και επωνύμως, όλα τα παραπάνω, όπως και έγινε. 2) Το φαγητό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς προτιμώ να τρώω μέσα στο ξενοδοχείο, παρά να πειραματίζομαι σε άγνωστες ταβέρνες. Σαν έσχατη λύση, υπάρχουν πάντα και οι πίτσες από τις υποτυπώδεις καντίνες..!!! 3) Η νυχτερινή διασκέδαση και πάλι δεν με απασχολεί, καθώς ξέρω το που πηγαίνω, αλλά επίσης δεν πάω στο Bansko για το χωριό σαν χωριό, αλλά αποκλειστικά και μόνο για το Χ/Κ. Πέρσι όταν θελήσαμε να νιώσουμε το αλκοόλ στο αίμα μας, ήπιαμε τα ποτάκια μας στο BAR του ξενοδοχείου και συνεχίσαμε στο δωμάτιο. Εγώ προσωπικά, προτιμώ τις γιορτές να πάω Bansko, παρά Παρνασσό. Ίσως να τα βλέπω εγώ διαφορετικά. Εγώ ξέρω το που πηγαίνω και το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει, είναι το Χ/Κ. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο. Σίγουρα οι Βούλγαροι δεν έχουν τρόπους. Είναι πρωτόγονοι οι τύποι. Με λίγο κέφι όμως, τους σπας κι εσύ τα νεύρα και ισίωνεις μέσα σου. Εγώ για παράδειγμα, όποτε έπεφτα σε ξυνή φάτσα, του έσπαγα τα νεύρα. Πχ του κατέβασα όλες τις μάσκες από τα ράφια, παρόλο που είχα αποφασίσει ποια θα αγοράσω. Έκανα και πολλή ώρα να διαλέξω. Σε έναν ξυνό πάλι τύπο που φάγαμε κάτι πίτσες, τον ζάλισα μέχρι να παραγγείλω, μετά δυσκολευόμουν να βγάλω να γάντια, δεν έβρισκα σε ποια τσέπη έχω τα λεφτά, πληρώσαμε όλοι ξεχωριστά και όλοι με χοντρά και λοιπές ιστορίες που παίρνεις μια άτυπη "εκδίκηση" και απλά νιώθεις μέσα σου λίγο καλύτερα. Τίποτα περισσότερα. Η ουσία δεν αλλάζει. Και πάλι όμως τονίζω πως για μένα είναι ένας προορισμός φθηνός, με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό, την επίσκεψή σου στο Χ/Κ. ΟΛΑ τα υπόλοιπα, είναι Β' κατηγορίας, Βουλγαρικών προδιαγραφών. ΓΙΑΝΝΗΣ Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 21, 2010 Σίγουρα οι Βούλγαροι δεν έχουν τρόπους. Είναι πρωτόγονοι οι τύποι. Με λίγο κέφι όμως, τους σπας κι εσύ τα νεύρα και ισίωνεις μέσα σου. Εγώ για παράδειγμα, όποτε έπεφτα σε ξυνή φάτσα, του έσπαγα τα νεύρα. Πχ του κατέβασα όλες τις μάσκες από τα ράφια, παρόλο που είχα αποφασίσει ποια θα αγοράσω. Έκανα και πολλή ώρα να διαλέξω. Σε έναν ξυνό πάλι τύπο που φάγαμε κάτι πίτσες, τον ζάλισα μέχρι να παραγγείλω, μετά δυσκολευόμουν να βγάλω να γάντια, δεν έβρισκα σε ποια τσέπη έχω τα λεφτά, πληρώσαμε όλοι ξεχωριστά και όλοι με χοντρά και λοιπές ιστορίες που παίρνεις μια άτυπη "εκδίκηση" και απλά νιώθεις μέσα σου λίγο καλύτερα. Τίποτα περισσότερα. Η ουσία δεν αλλάζει. ΓΙΑΝΝΗΣ Τέλειο!!! :LOL: Εγώ όταν έβλεπα ξινούς οι οποίοι μου μιλούσαν σε άπταιστα βουλγάρικα τους απαντούσα σε άπταιστα ελληνικά με τσαντισμένο ύφος και τους έλεγα διάφορα άσχετα. Αξιζε να δεις τη φάτσα τους όταν άκουγαν ελληνικα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 21, 2010 Άσε Ράνια μου... Έχω κι άλλη ιστορία, αλλά θα στην πω σε κάποια συνάντηση. Αν την περιγράψω εδώ, το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα φάω ban, block και ότι κυκλοφορεί και το forum θα κατέβει μέσα σε 7 λεπτά..!!!!! Χαχαχαχαχα!!!!! Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 21, 2010 (edited) Να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα, για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων. Δεν υποστηρίζω το Bansko, αλλά ούτε τον Παρνασσό. Δεν με απασχολεί το που θα καταλήξουν τα χρήματά μου. Με απασχολεί το πόσα θα βγουν από την τσέπη μου, το πως θα αξιοποιηθούν και τι απολαβές θα έχω. Και προσωπικά, ένιωσα μεγαλύτερο κορόϊδο στον Παρνασσό. Και για να ανάψουν λίγο τα αίματα, θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Για 4 μέρες στο Bansko, χρειάζομαι για πάγεια έξοδα περίπου 180 euro, σε αντίθεση με τον Παρνασσό που θέλω τουλάχιστον 500-600... Άρα, με απλά μαθηματικά, ο Έλληνας χάνει περισσότερα από όσα κερδίζει ο Βούλγαρος. Ε, ναι ρε παιδιά. Κι εγώ αν ήμουν Έλληνας και είχα επιχειρήσεις σχετικές με SKI, με βάση τον πανικό του Bansko, θα έμπαινα σε κάθε site και forum με nickname "Gataki-Katevainw-Plagies" και θα έγραφα τα χειρότερα. Δεν αμφισβητώ κανένα από τα παιδιά που γράψανε. Αλλά η γνώμη του καθενός, είναι υποκειμενική. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιθυμίες και απαιτήσεις, οπότε κατά συνέπεια διαφέρει και η γνώμη του καθενός μας. ΄ Επίσης μην ξεχνάμε πως ΟΛΑ όσα γράφουμε, είναι σχόλια και προσωπικές εμπειρίες. Όχι επίσημη κριτική. Άρα καλό θα ήταν όποιος τα διαβάζει να μην τα εκλαμβάνει ως βαθμολογία ή κάτι παρόμοιο. Είναι καλό να τα διαβάζει για συλλογή πληροφοριών και τίποτα παραπάνω. ΓΙΑΝΝΗΣ Edited December 21, 2010 by vamvax Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 21, 2010 ...θα έμπαινα σε κάθε site και forum με nickname "Gataki-Katevainw-Plagies" ... Απλά δεν υπάρχει καλύτερο nick...... :LOL: :LOL: Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted December 21, 2010 Ειναι γνωστο οτι στο Μπανσκο παμε ολοι για το ΧΚ και μονο για αυτο. Αν θες να δεις ειδυλλιακά χιονισμένα τοπια με καλό απρε σκι και όλα τα συναφή πήγαινε στις Αλπεις. Αν θες να κανει πολύ σκι και να τη βγάλεις και οικονομικά πηγαινε Μπανσκο. Θα ξέρεις ομως οτι πας σε μια χώρα του πρωην ανατολικού μπλοκ που δυστυχώς η νοοτροπια της δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει δυστυχώς. Όσα χρόνια και αν περάσουν. Εχω πάει 2 φορές Μπανσκο και τις 2 φορές πέρασα υπέροχα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 21, 2010 Afrodite τελικά με σανίδι θα τσουλήσω από Todorka... Quote My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted December 21, 2010 (edited) και εγώ! (πέρασα υπέροχα) αλλά δεν πετύχαμε αρνητική συμπεριφορά; τα παιδιά εκεί που πήρες τη σανίδα ήταν μια χαρά μόνο ο οδηγός στο σκι bus τη δεύτερη μέρα ήθελε, αν θυμάμαι, να μας αφήσει λίγο πιο κάτω αλλά δεν έγινε, χωρίς να πούμε και πολλά ... χωρίς να πούμε τίποτα δηλαδή! Δείξαμε ότι δεν κατεβαίνουμε και ΟΚ Εντάξει και ο ταξιτζής άκουγε σκυλάδικα (ελληνικές ηχογραφίσεις από πραγματικό σκυλάδικο) αλλά στον γυρισμό δεν τα έβαλε Συμφωνώ με τον Γιάννη σχετικά με την παροχή υπηρεσιών αλλά και με τη Ράνια... όχι τόσο για τη σχέση μας με τους Βούλγαρους ως λαό αλλά ως γείτονα χώρα που στην αρχή του καλοκαιριού ήταν η πρώτη και μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς την "επικίνδυνη χώρα" (εξαιτίας των διαδηλώσεων και επεισοδίων) το θυμάται κανείς αυτό; Δε λέω φυσικά μην πάτε Bansko γιατί το ΧΚ ΔΕΝ συγκρίνεται όπως και η σχέση παροχής / τιμής... αλλά ... είναι μεγάλη κουβέντα και βγαίνω off topic Edited December 21, 2010 by viva_ski Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 21, 2010 (edited) δεν υποστηριζω τους Βουλγαρους...προς θεου. Αλλα πιστευω ειναι απλα Βαλκανιοι οπως και εμεις. βεβαια εγω απο την αλλη εχω διαπιστωσει απιστευτα ασχημη συμπεριφορα απο ελληνες τουριστες προς βουλγαρους σερβιτορους κλπ οχι ομως χιονδρομους απο αυτους που πανε με τα λεωφορεια κυριως 3μερα κλπ, και νομιζουν οτι: ηρθα εγω ο νο1, και εσεις ολοι εισαι λουστροι και πρεπει να με προσκυνατε. μονιμως γκρινια του στυλ: α τι τυρι εχουν αυτοι δεν ειναι σαν τα δικα μας...α τι αυτο δεν ειναι σαν το δικο μας....α ετσι α αλλιως...γκρινια , γκρινια , γκρινια και καχυποψια. Και μονιμως μια διαθεση για καυγα. εγω ποτε δεν αντιμετπωσια προβλημα με βουλγαρους σε ταβερνες, ξενοδοχεια κλπ. βεβαια αυτα περι μεγαλη Βουλγαριας κλπ δεν μου αρεσουν....αλλα τι να κανουμε....στην γωνια αυτη των Βαλκανιων που ζουμε.... επισης ποτε δεν πηγα με αμαξι γιατι βαριεμαι να ψαχνω που να το παρκαρω μην το παρει ο γερανος κλπ και σιγουρα δεν θα ξαναπαω φετος, απλουστατα γαιτι γινεται ΧΑΜΟΣ στις πιστες και ειναι λιγο επικυνδυνο να πεσει κανας πυροβολημενος πανω σου(πολλοι αγγλοι) οσο για αυτα που λετε περι αντιτουριστικης συμπεριφορας δεν διαφωνω. ετσι ειναι πιστευω, αν και δεν το συναντησα ποτε μου (τουλαχιστον ως περσυ που πηγα) αλλα μην αρχισω να λεω γαι αντιτουριστικη συμπεριφορα ελληνων που ειναι στον χωρο....δεν θα τελειωσει ποτε η κουβεντα αυτη....ειδατε πως τον καναμε τον τουρισμο στην χωρα μας.... δηλαδη εμας τα 3μερα κλπ δεν βγαινει ολη η τροχαια να μαζεψει κανα φραγκο;;; τι να λεμε τωρα...και τα παιρνει απο εμας. οχι απο τουριστες. Και φυσικα αν δουν πινακια αλλου νομου. Πχ αν εισαι Αρκαδια με πινακιδα Θεσνικης σε γραψανε. οταν περασει ο ντοπιος με 180 κανουν τα στραβα ματια ή εμεις δεν κοιταμε στα ΧΚ τα δικα μας την αρπαχτη;;; να θυμισω το 2006-2007 που ετυχε και χιονισε στο καρπενησι κανα μετρο (αν θυμαμα καλα) και πηρα τηλ να παω ενα βραδυ και μου ειπανε 280 ευρω την βραδια; η αλλα ΧΚ που λεγανε 50 ως 110 εκ και πηγαινες και εβλεπες χωμα και πετρες...αλλα ελα μωρε...θα πιουνε ενα καφε αναγκαστικα (4+4 ευρω) να θυμισουμε τις αρπαχτες που κανουν οι δικοι μας ΠΑΝΤΟΥ ;; στα 3μερα, χριστουγεννα, πασχα,15αυγουστο κλπ; σε τελικη αναλυση μην ξεχνατε ενα πραγμα: βαλκανιοι ειναι αυτοι , βαλκανιοι και εμεις. Αν εμεις ημασταν στην θεση τους (κομμουνισμο κλπ) πως θα καναμε νομιζετε;;; ολοι το ιδιο ειμαστε. σερβοι, βουλγαροι, σκοπιανοι, κλπ απλα εμεις φαγαμε την φουσκα τοσα χρονια με τα 4Χ4 και τα ρουχα και τις μεζονετες οτι ημαστε Ευρωπαιοι....ή Αμερικανακια καλυτερα.... Edited December 21, 2010 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted December 21, 2010 + 1000 Κωνσταντίνε Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites