Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Για δες εδώ ! http://www.bulgariaski.com/snow.php

Melo αυτή ήταν η αρχική μου ερώτηση (3 posts πιο πάνω). Αυτά που γράφει το Boulgariaski.com ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?

Το έχει κανείς τσεκάρει?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ειμαστε παρεα 3 ζευγαρια και προγραμματιζουμε εκδρομη 4ημερη 2εως 5 /3 οποιος φιλος εχει κατι χρησιμο σχετικα με χαρτες -διαμονη- μεταβαση -κατασταση χιονιου (βασικο μην παμε τσαμπα ) θα παρακαλουσα να απαντησει μιας και ειναι η πρωτη φορρα που παμε. Οσοι βρισκονται εκει την ιδια περιοδο ας γραψουν.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :lol:

αυτο θεμα εχει πολλες φορες συζητηθει αν ριξεις μια ματια θα βρεις πολλα

καταρχας ειναι τοσο μικρο το χωριο που δεν χρειαζετε χαρτης

μονο τη διαμονη σου να κανονισεις εγω προτεινω AVALON HOTEL ζητα τον James αγγλος ειναι οποτε δεν εχεις προβλημα συνεννοησης

κανε μια αναζητηση με τη λεξη BANSKO και θα βρεις πολλα

το φλεγον ερωτημα ομως ειναι ποια ειναι η κατασταση του χιονοδρομικου απο θεμα χιονια : ποσοτητα-ποιοτητα και αν λειτουργουν ολες οι πιστες χωρις τον κινδυνο να σκονταψουμε σε καμια κοτρωνα :lol: . επισης λετε το 3 ημερο της καθαρας δευτερας να χει κοσμοπλημμυρα ? :lol:

φιλικα κλειο

IPB Image

IPB Image

Τριημερο κ.Δευτερας στο Μπανσκο?

εαν εχετε κλεισει δωματιο ηδη για να μην παθετε νευρικο κλονισμο θα προτεινα 7.30 να ειστε στο εκδοτηριο για να παρετε τη καμπινα.

Τη μερα που δε θα ειστε τοσο πρωι, μη το επιχειρησετε καθολου.

Εαν θελετε να φατε μια ωρα πριν κλεισει το χκ καλο ειναι να ειστε κατω.

Οταν βρειτε τη ταβερνα που σας αρεσει καλο ειναι να κλεισετε και τις 3 μερες τραπεζι απο τη πρωτη μερα για να ειστε καπως σιγουροι.

Εαν δεν εχετε κλεισει δωματιο μη πατε, ετσι και αλλιως μαλλον δε θα βρειτε.

O λογος που ανοιξα αυτο το topic ειναι γιατι οι πληροφοριες που υπαρχουν αφορουν κυριος το 2005 και ισως να εχουν αλλαξει καποια δεδομενα λογο και της εισαγωγης του euro βλεπε διαδικασιες συνορων κλπ. Πιστευετε οτι το πσκ που θελω να παω θα εχει τετοια πηχτρα σαν την καθαρα δευτερα? αν ειναι ετσι παω και παρνασο.Απο χιονι τι γινεται ?

...και ισως να εχουν αλλαξει καποια δεδομενα λογο και της εισαγωγης του euro βλεπε διαδικασιες συνορων κλπ...

Μπήκε η Βουλγαρία στην Ευρωζώνη; 8)

Make Parnassos Great Again!

Μπήκε η Βουλγαρία στην Ευρωζώνη; 8)

Στην ΕΕ, όχι ακόμη στην ΟΝΕ (από 1/1/2007 Βουλγαρία + Ρουμανία). Ωστόσο, ακόμη για 2 χρόνια θα υπάρχουν περιρισμοί στις μετακινήσεις του εργατικού δυναμικού, κάτι που έχουν επιβάλλει οι περισσότερες από τις ήδη μέλη χώρες της ΕΕ στις Βουλγαρία + Ρουμανία για να μην έχουν πρόβλημα με τους δείκτες ανεργίας τους. B)

Να διαβάζετε και καμμία εφημερίδα πού και πού κε Λάππα. Μην περιμένετε πότε θα βγουν στην Αγγλική....

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Guest alexpowder

Χιόνι έχει αρκετό. Δες και στο www.banskoski.com. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς ειδικά από Έλληνες στις αργίες. Εισιτήρια από το απόγευμα για την άλλη μέρα ή 2-3 ημερών αλλιώς μετά τις 8 το πρωί κινδυνεύετε με 1 ώρα στην ουρά στα εκδοτήρια. Νωρίς όσο γίνεται πάνω στο βουνό και μην μένετε όσο μπορείτε στη βάση του χ/κου γιατί έχει πολύ κόσμο. Οι εγκαταστάσεις των πιστών είναι φανταστικές (lift, κανόνια, πάτημα, σχολές όλα καλά). Το βουνό επίσης έχει πίστες για όλα τα γούστα, πολλά off-piste και κάποιες εύκολες. Φυσικό περιβάλλον φανταστικό. Από μαγαζιά καφέ και φαγητό έχει επάνω, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Bansko σαν χωριό, είναι μια ξενοδοχειούπολη υπο ανέγερση. Αυτό είναι πολύ βασικό να το ξέρετε πριν πάτε για να αποφύγεται το σοκ. Τα καινούρια ξενοδοχεία είναι πολύ καλά απλά το περιβάλλον του χωριού δεν είναι Παλαιός Άγιος Αθανάσιος - καμία σχέση.

Σημαντικό θέμα απόσταση από τη γόνδολα: Αν έχετε αυτοκίνητο όλα καλά. Αν δεν έχετε μέσο το ξενοδοχείο να είναι πολύ κοντά στο Kempinski (δίπλα στη γόνδολα), αλλιώς εξασφαλίστε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει βανάκι για μεταφορά στα lift.

Στην ΕΕ, όχι ακόμη στην ΟΝΕ (από 1/1/2007 Βουλγαρία + Ρουμανία). Ωστόσο, ακόμη για 2 χρόνια θα υπάρχουν περιρισμοί στις μετακινήσεις του εργατικού δυναμικού, κάτι που έχουν επιβάλλει οι περισσότερες από τις ήδη μέλη χώρες της ΕΕ στις Βουλγαρία + Ρουμανία για να μην έχουν πρόβλημα με τους δείκτες ανεργίας τους. 8)

Να διαβάζετε και καμμία εφημερίδα πού και πού κε Λάππα. Μην περιμένετε πότε θα βγουν στην Αγγλική....

Η εισαγωγή της Βουλγαρίας στην Ένωση είναι γνωστή ακόμα και στους Βούνους. Για την Ευρωζώνη εξεπλάγην! B)

Make Parnassos Great Again!

xexexexexe :P;)

40 ποντους στη γονδολα και μετα υπολογισε για πανω τι αλλο θελεις στη διαθεση σας

Χιόνι έχει αρκετό και σήμερα και αύριο θα ρίξει και άλλο.

Στα χαμηλά (από το τέρμα της γόνδολας και λίγο παραπάνω), λίγο οι ζέστες, λίγο το ψιλοβρόχι, έχει πάγο.

Από κόσμο, το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν μια χαρά, το τριήμερο όμως …..

Και ακόμη πιο ανησυχητικό είναι του χρόνου, όταν θα ολοκληρωθούν όλα τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα που σήμερα χτίζονται, που θα κάνουν σκι όλοι αυτοί??? με δεδομένο (όπως λέει ο Σάκης) το χιονοδρομικό δεν πρόκειται να μεγαλώσει?

Στα σύνορα της Εξοχής η συνολική καθυστέρηση είναι λιγότερο από 1 λεπτό.

Όσο για το euro η αξία του μεταβάλλεται ανάλογα με το πώς σε κόβουν και γενικά φέρνει δυσκολίες στις απευθείας συναλλαγές. Καλό είναι να αλλάξεις σε ανταλλακτήριο σε λέβα.

Καλημέρα σε όλους.

Γυρίσαμε χθές από 6ήμερη εκδρομή στο bansko (4 μέρες ski και 2 μέρες πήγαινε-έλα από Αθήνα).

Χάρτης πόλης:

http://get.info.bg/visit/maps/Detailed_Map_Bansko.gif

Χάρτης οδικός Βουλγαρίας:

http://www.b-info.com/places/Bulgaria/data...s/BGlatSWhr.gif

(επίσης βρήκα κ 3 καλούς στο κατάστημα ROAD editions στην Ιπποκράτους - Αθήνα, αλλά αν δεν θέλετε να αγοράσετε, ο παραπάνω είναι αξιόπιστος)

Απόσταση από Αθήνα: 750χλμ περίπου.

Το κάναμε 7,5 ώρες, με σχεικά υψηλές ταχύτητες στην Ελλάδα, χαμηλές στην Βουλγαρία

Πήγαμε με δικό μας αυτοκίνητο, χωρίς πρόβλημα. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική εταιρεία (περίπου 1 μέρα για την έκδοση, συνήθως χωρίς χρέωση).

Υποχρεωτικά στην οδήγηση τα φώτα αναμένα. Τηρείτε τα όρια ταχύτητας. Προτιμείστε να ακολουθείτε προπορευόμενο αυτοκίνητο, ώστε σε μπλόκο (είδαμε 3 μέχρι το bansko) να σταματήσουν αυτούς. Φίλος μου βούλγαρος μου είπε να τους δώσω 5 € κατευθείαν και να πω ότι βιάζομαι. Ευτυχώς δεν μας σταμάτησαν..

Για ενημέρωση καλό είναι να επισκέφτεστε καθημερινά πριν ανεβείτε το site banskoski.com και να βλέπετε τις 4 webcams, ειδικά για ομίχλη. Πάμθηνο internet cafe - dvd club θα βρέιτε στην αρχή της οδού Todor Alexandrov, δίπλα από την κεντρική πλατεία N.I.VAPTSAROF (βλ. χάρτη bansko) με 0,25 euro την μισή ώρα. Επίσης πολλά ξενοδοχεία παρέχουν internet.

Για φαγητό:

Αποφύγετε τις ταβέρνες στην pirin street (κεντρικός τουριστικός-εμπορικός δρόμος). Συνήθως άνοστες εκδοχές παραδοσιακών εδεσμάτων με τσιμπημένες τιμές (βέβαια δεν πήγαμε σε όλες..)

Προτείνω τις ταβέρνες που βρίσκονται στην vuzrazhdane sq.: Kατεβαίνοντας την pirin str., βρίσκετε την πλατεία, και στo δεξί σας χέρι θα δείτε παραδοσιακές ταβέρνες με καλό φαγήτό και ζωντανή βουλγάρικη μουσική. Μην φοβηθείτε να μπείτε στα στενά, κρύβουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για φαγητό! Εξαιρέστε απο τις επιλογές σας την ταβέρνα με τρεις σημαίες στο μπαλκόνι: Βουλγάρικη, EU, και Ελληνική. Διάβασα στο talkbansko.com/forum ότι 'Αγγλοι πλήρωσαν 300€ για φαγητό και κρασί!!

Δοκιμάστε τα χύμα κρασιά των μαγαζιών. Δεν είμαι οινοχόος, αλλά τα βρήκα εύγευστα, φθηνά και χωρίς πονοκέφαλο το πρωί μετα από overdose :D

Επίσης υπάρχουν και οι φθηνές λύσεις του όρθιου φαγητού. Γύρος, πίτσα και κρέπες.

Μία μέρα φάγαμε στο σαλέ του Χ/Κ. Σχετικά καλά φαγητά, μεγάλη ποικιλία, με κόστος max 10 € το άτομο.

Αν πίνετε πολύ νερό στην διάρκεια του ski, πάρτε μαζί σας μπουκάλι από το χωριό. Στο σαλέ κοστίζει 2lev το μικρό μπουκάλι 0,5lt (όσο και ο τραγικός espresso) ενώ στο χωριό 1lev το μεγάλο μπουκάλι 1,5lt

Για συνάλλαγμα, (άμεσα με το που φτάσετε) πηγαίνετε σε τράπεζες. Στη Tsar Simeon str. κοντά στο ποτάμι θα βρείτε emporiki & postbank. Στον από πάνω δρόμο Ivan Nazov θα βρείτε alphabank. Την προτείνω λόγω του rate: 1€=1,95 lev και λόγω ωραρίου (νομίζω από 09:00 έως 19:00 κθμνά, ανοιχτά κ το σάββατο, δεν θυμάμαι ωράριο).

Aποφύγετε να αλλάξετε στο Χ/Κ, με rate 1ευρώ = 1,8 lev

Προσοχή: Ελληνικές τράπεζες δεν σημαίνει χρήση του ελληνικού λογ/μού σας. Ο ένας φίλος, με λογ/μό στην Alpha Ελλάδος πλήρωσε 12€ για μεταφορά χρημάτων στην Alpha Βουλγαρίας ( για 1€ έως 1000€)

Οι τιμές για το Lift για τους τουρίστες είναι 50 lev. Μετά τις 12:30 35 lev.

Μια μέρα, μετά από ξενύχτι, πήγαμε στις 12:30. Βρήκαμε 3 βούλγαρους που βγαίνανε από το Χ/Κ ( ο 2 έξοδοι είναι δίπλα από την είσοδο) και αγοράσαμε τις κάρτες τους προς 20 lev την κάθε μία.

Όταν περασα το πρώτο check, έγραψε η οθόνη "double check". Ο υπάλληλος μου άνοιξε και πέρασα, χωρίς να πει κουβέντα. Η δικαιολογία μου θα ήταν ότι βγήκα για φαγητό..Τελειώνοντας το ski επιστρέψαμε τις κάρτες και πήραμε πίσω 5 lev από το ταμείο για κάθε κάρτα (εγγύηση για τις μαγνητικές κάρτες που πληρώνεις στην έκδοση τους), οπότε κάναμε ski 3,5 ώρες με 15 lev ή περίπου 7,5 € (τα Lift σταματάνε στις 16:30) :lol:

Μην πείτε ότι σας το είπα εγώ :lol:

Πολύ καλό κείμενο έφυγε για εκτύπωση :unsure: Σε ποιο ξεν/χειο μείνατε;

Υποχρεωτικά στην οδήγηση τα φώτα αναμένα. Τηρείτε τα όρια ταχύτητας. Προτιμείστε να ακολουθείτε προπορευόμενο αυτοκίνητο, ώστε σε μπλόκο (είδαμε 3 μέχρι το bansko) να σταματήσουν αυτούς. Φίλος μου βούλγαρος μου είπε να τους δώσω 5 € κατευθείαν και να πω ότι βιάζομαι. Ευτυχώς δεν μας σταμάτησαν..

Εξαιρέστε απο τις επιλογές σας την ταβέρνα με τρεις σημαίες στο μπαλκόνι: Βουλγάρικη, EU, και Ελληνική. Διάβασα στο talkbansko.com/forum ότι 'Αγγλοι πλήρωσαν 300€ για φαγητό και κρασί!!

Διαφωνω με τον "φιλο" βουλγαρο και συστηνω αν σας σταματησουν να ειστε πολυ cool....να δεχτειτε το "λαθος" σας και να αφησετε να σας γραψουν.Ισως βρεθειτε προ εκληξεων με το "οργανο" να σας επαναλαμβανει οτι θα πληρωσετε μεγαλο προστιμο και τετοια.......

Λοιπον η κληση πηγαινει στην σοφια στα κετρικα μηχανογραφειται και κατα την εκδοχη που μου ειπε "φιλος " βουλγαρος τροχαιος την πληρωνεις κατα την επομενη εισοδο στην χωρα.

Μας εγραψαν τον Ιανουαριο του 2004 και στις επομενες περιπου 25 εισοδους... στην χωρα για 1 και παραπανω χρονο δεν ζητηθηκε ποτε να πληρωθει η κληση......με ιδια διαβατηρια και ιδιες πινακιδες αδεια αριθμο αυτοκινητου κτλπ.

Η ταβερνα αυτη λεγεται kasapinova kysta παλια ειχε αγγλικη βουλγαρικη και ελληνικη σημαια ..τωρα ακουσα για την ΕΕ.......

Παλια ειχαν εναν κραχτη στην πλατεια κατω απο την εκκλησια ντυμενο με προβεια που μιλαει ιχνη ελληνικων......

Προσοχη ειχα παει (σαν τουριστας που τσιμπησε απο τον κραχτη :P )και ειδα με τα ματια μου 3 διαφορετικα μενου .......και οταν μιλησα βουλγαρικα για το μενου που ηταν μονο στα ελληνικα μονο που δεν εφαγα ξυλο........

Επισης ειναι και μια αλλη η οποια λεγεται sirlestova kystaμε τιμες μπαρουτι....και τον περηφανο σερβιτορο να λεει πως ηταν τοπος ιδρυσης του VMRO(VYTRESNA MAKEDOSKA REVOLIOTSIONA ORGANIZATSIA) δηλ εκει μαζευονταν ο Giane Sandaski o Panitsa(σφαγεις του καζα σερρων και μελενικου κατα τον μακεδονικο αγωνα) και διαφοροι αλλοι κομιτατζηδες........

Φοβερος συνδυασμος δηλ value for money που λεμε............... :lol:8)

ORDEM E PROGRESSO

:lol: Παιδια ειστε φοβεροι ολη η πληροφορηση μεσα σε δυο μυνηματα νομιζω οτι καλυτερα δεν γινεται. εχω επικοινωνισει και μεσω pm με τον saki :D και νομιζω οτι μεχρι να ανεβω θα ξερω τα παντα. τελευταια ερωτηση, χρειαζετε αλυσιδες εχω rav4 2006.

εγω ειμαι κολλημενος με την BARIAKOVA και τη διπλανη βρε Σακη KASAROVA η κατι παρομοιο δεν τη θυμαμαι αλλα αν δεν εχουν χαλασει σε ενα χρονο

η μασα πανω απολα

Διαφωνω με τον "φιλο" βουλγαρο και συστηνω αν σας σταματησουν να ειστε πολυ cool....να δεχτειτε το "λαθος" σας και να αφησετε να σας γραψουν.Ισως βρεθειτε προ εκληξεων με το "οργανο" να σας επαναλαμβανει οτι θα πληρωσετε μεγαλο προστιμο και τετοια.......

Λοιπον η κληση πηγαινει στην σοφια στα κετρικα μηχανογραφειται και κατα την εκδοχη που μου ειπε "φιλος " βουλγαρος τροχαιος την πληρωνεις κατα την επομενη εισοδο στην χωρα.

Εδώ μιλάει η εμπειρία :lol: Κάντε καλύτερα αυτό που λέει ο sakisbanskos. Ο άνθρωπος έχει πάει στην βουλγαρία όσες φορές έχω πάει εγώ στην Ομόνοια.

Σε ποιο ξεν/χειο μείνατε;
Στο "simona".

Βρίσκεται δεξιά από το "ποτάμι", μπαίνοντας στο Bansko από Razlog.

Πρόκειται για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Καθαρό, με μεγάλους χώρους, δορυφορική τηλεόραση, ντουλάπες κ πολύ καλή θέρμανση.

Όμως, σας προειδοποιώ:

α) τα κρεβάτια του είναι για φακίριδες. 1 διπλό στο ένα δωμάτιο κ 1 μονό-σουμιές στο καθιστικό.

β) η περιοχή γύρω είναι υπο ανοικοδόμηση-διαμόρφωση, που σημαίνει ότι από λάσπη στο δρόμο, άλλο τίποτα.

Το παρήγορο ήταν ότι πληρώσαμε σύνολο 70 lev την ημέρα για τρία άτομα.

http://www.bansko.bg/goto/simona/index_en.html

τελευταια ερωτηση, χρειαζετε αλυσιδες εχω rav4 2006.
Θα'λεγα πάρτες μαζί σου, κ αχρείαστες να'ναι. Χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες;..

Το σιγουρο ειναι πως δεν θα πληρωσετε την κληση κατα την παραμονη σας η κατα την εξοδο σας απο την χωρα στο τριημερο η τετραημερο που θα ειστε εκει.Λογικα καποια στιγμη θα πρεπει να το αλλαξουν οι βουλγαροι καποια στιγμη μιας και καποιος που θα παει μια και μοναδικη φορα στην ουσια....ειναι στο απυροβληττο..........Εμεις ακομα δεν πληρωσαμε παντως καμια απο τις 2 κλησεις για υπερβολικη ταχυτητα...............

Προσοχη το ξενοδοχειο MURA το οποιο βρισκεται ακριβως στην γωνια της παλιας rossignol φατσα απεναντι απο το ποταμι απο την νοτια πλευρα στο οποιο 4 ατομα πληρωσαν λογαριασμο 300 λεβα για το φαγητο τους τα οποια στην συνεχεια μετατραπηκαν σε 200!!!!! ευρω μιας και τους αλλαξαν λεφτα με 1.70...........καθαρη κλοπη δηλ..........(μην πατε με ευρω αλλαξτε λεφτα πρωτα ειναι ικανοι να σας πουν δεν δεχομαστε και τα αλλαζουμε με την ισοτιμια που θελουμε εμεις και τυπικα θα εχουν και δικιο.......)

ORDEM E PROGRESSO

O Δαμιανός σκέφτεται να πάει στο Bansko μόνος του την άλλη εβδομάδα για μερικές μέρες με το αυτοκίνητο του. Όποιος ενδιαφέρεται να πάει μαζί του ή θα βρίσκεται εκεί, ας του στείλει pm.

:rolleyes:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Και εγω σκεφτομαι να παω Bansko την αλλη εβδομαδα. Που μπορω να βρω το Κυριο Δαμιανο ??

πμ damianos :rolleyes:

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport