ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 6, 2013 (edited) Δυστυχως επεσα μεσα........ η Τ δεν επεσε κατω απο 2 το βραδυ στην κορυφη Ηρακλη, υψηλη υγρασια και το ΧΚΠ ειναι σε αναστολη λογω ανεμων....... Κριμα για οσους ανεβηκαν...... Το μάτι σου το αλήθορο. Τσιμέντο το πρωί, διαστημικά υπέροχα ζαχαροχιόνα μετά. Όταν λέμε ισχυρούς ανέμους εννοούμε ισχυρούς ανέμους για 100 άτομα. Αν ήταν 1000 άτομα 10 το πρωί θα είχαμε 14 στα 14. Μέχρι τις 2 περίπου κάρβαρες με το αυτί. Λυπάμαι ήταν σιγουράκι σήμερα μια ακόμα υπέροχη μέρα για σκι, μην πείτε ότι δεν σας το είπα. Παρεπιπτώντος σας είπα χτες ότι το χιόνι δεν παγώνει στους 0 αλλά στους 3-4 βαθμούς. Προσοχή από εδώ και πέρα, όταν δειτε να έχει μείνει πάνω από 4-5 να το φοβάστε. Αν δείτε 2-3 βαθμούς θα έχει παγώσει σίγουρα ειδικά με ξαστεριά. Τέσπα για αύριο φοβάμαι πως θα σηκώσω τα χέρια ψηλά. Μπορεί Παρνασσοκαλάβρυτα να βγάλει και 4-5 ώρες σκι πριν κλείσει ο καιρός μπορεί και 0. Δείτε κάμερα και κρίνετε. Η αίσθησή μου είναι ότι θα βγάλει κάποιες ώρες αλλά δεν μπορώ να το υπογράψω, με κάποια γκαντεμιά μπουκώνει σύννεφο νωρίς, εντελώς κλειστός ο καιρός θα είναι μετά τις 12-1 με τάση να κλείσει πολύ μετά. Αν ήμουν Αθήνα και έιωθα λίγο τυχερός θα ανέβαινα. Αν ήμουν Αμφίκλεια και εκανα jibbing θα έβαζα ξυπνητήρι, θα έβλεπα κάμερα και θα ξεκίναγα αν δεν κλείσει φουλ από το πρωί. Παρνασσός από αέρα (για 1000 άτομα) οκ ανοιχτό 14/14, για 100 άτομα δε ξέρω, Καλάβρυτα η Στύγα ίσως έχει το θεματάκι της. Δευτέρα απόγευμα πιθανότατα θα έχουν πολύ όμορφη εικόνα με φρέσκο χιόνι τα ψηλά χιονοδρομικά μας, είμαστε με το τουφέκι μήπως η Τρίτη είναι Η μέρα. Κατά 90% καλμάρει μετά ο καιρός ετοιμαστείτε (όσοι αγαπάνε το σκι) για καμιά δεκαριά μέρες με υπέροχα σκι του Απρίλη. Edited April 6, 2013 by ΜΙΚ 5 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 6, 2013 Χαιρομαι που επεσα εξω στις εκτιμησεις μου και το χαρηκατε. Δεν χαιρομαι που δεν ανεβηκα...... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 7, 2013 (edited) Εμείς στεναχωρηθήκαμε που τόσοι φίλοι δεν ανέβηκαν επειδή φοβήθηκαν τον καιρό. Μακάρι να ήμουν πιο επίμονος. Με τα σημερινά στοιχεία η Τρίτη είναι με καθαρό καιρό στη Νότια Ελλάδα ενώ στην Βόρεια ο καιρός φτιάχνει την Τετάρτη. Θα το δούμε για αέρα. Από Πέμπτη και μετά ο Παρνασσός πιθανότατα έχει ένα δεκαήμερα με υπέροχες συνθήκες για σκι. Κατά 95% το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ένα σούπερ ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με σίγουρο χαμόγελο για όσους πάνε. Αν ήμουν το ΧΚΠ θα έβαζα διαφήμιση στην τηλεόραση κάπως κάτι να κάνει να μάθει ο κόσμος τι χάνει και να αρχίσει να ανεβαίνει Απρίλη για σκι. Edited April 7, 2013 by ΜΙΚ 6 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 7, 2013 Εμείς στεναχωρηθήκαμε που τόσοι φίλοι δεν ανέβηκαν επειδή φοβήθηκαν τον καιρό. Μακάρι να ήμουν πιο επίμονος. Έπρεπε ρε γμτ...Όχι ότι φταις εσύ βέβαια...Το ξερό μου το κεφάλι φταίει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted April 7, 2013 Εμείς στεναχωρηθήκαμε που τόσοι φίλοι δεν ανέβηκαν επειδή φοβήθηκαν τον καιρό. Μακάρι να ήμουν πιο επίμονος. Κατά 95% το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ένα σούπερ ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με σίγουρο χαμόγελο για όσους πάνε. Ραντεβού λοιπόν το επόμενο ΣΚ γιατί και εμείς στεναχωρηθήκαμε που δεν είδαμε τους καλούς μας φίλους και που χάσαμε όμορφη μέρα στο βουνό! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 7, 2013 (edited) Εγω παντως ειμαι για Τεταρτη (ή Πεμπτη) & Σ/Κ........ Nα ετοιμαζονται τα carpooling παρακαλω! Edited April 7, 2013 by kaps 3 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 8, 2013 (edited) Μέτωπο στάσου...μύγδαλα Στάσιμο (θερμό και ψυχρό μαζί σταματημένα) μέτωπο σήμερα έξω από τα παράθυρα σας και στα (ηλίθια που έκλεισαν, αλλά με καλά κάνουν μιας και οι πελάτες τους δεν αγαπάνε το σκι) χιονοδρομικά σας. Και θερμό και ψυχρό τουρλουμπούκι με γλάρους παντού να διασκεδάζουν πετώντας χαμηλά και να τρώνε δεν έχω ιδέα τι μάλλον σκουπίδια και έντομα που τα σηκώνουν τα ισχυρά ανοδικά που υπάρχουν παντού. Επειδή είναι κουκουρούκου μέσα στο μέτωπο δεν είναι σίγουρο αν το τελευταίο που θα επηρεάσει είναι ψυχρομετωπάκι στον Παρνασσό, αλλά θα φανεί στις κάμερες κατά το μεσημέρι. Η αίσθησή μου είναι ότι θα είναι χιόνι και μάλιστα καλό. Θα σπάσει νωρίς η κακοκαιρία Enjoy the show τώρα το πρωί. Αθήνα μπορεί και να δούμε καταιγίδα δεν είναι σίγουρο όμως. Δεν έχουμε και πολλά χιονοδρομικά να κοιτάξουμε, αύριο μην τολμήσεις και δεν ανέβεις Παρνασσό, Αγίου Ονουφρίου του Απριλοπουδρομανή, μην το κάνετε για σας κάντε το για τα φουκαριάρικα τα πουδροπέδιλά σας, έχετε και άλλες 21 μέρες άδεια, το Νοέμβρη θα παρακαλάτε για λίγο χιόνι. έφυγα γεια σας τα λέμε πάνω 8. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αύριο θα μας φάει το άγχος να προλάβουμε την πούδρα και να ανοίξουν τα "πιθανά παγωμένα, είστε 100 βαριόμαστε" λιφτ, οπότε όποιος πραγματικά θέλει να απολαύσει σίγουρα σκι διαλέγει μια μέρα σαν την Τετάρτη και απολαμβάνει τις υπέροχες ανοιξιάτικες μέρες του Παρνασσού. Μέχρι την Κυριακή θα είναι σίγουρα σούπερ μέρες από αυτές που γυρνάς με κάτι παραπάνω από μεγάλο χαμόγελο. Για αύριο είναι πιθανό να μην έχει ρίξει και τίποτα. Edited April 8, 2013 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 8, 2013 Δεν μπορω αυριο...... :crybaby: απο Τεταρτη μπορω....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 8, 2013 Ή ρίχνει επάνω στο ΧΚΠ, ή στο slideshow της κάμερας του Περικλή κάνουν photoshop και φεύγει το καφέ!!! :animier: Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 8, 2013 (edited) Αύριο έχει ένα μικροθεματάκι με τον αέρα. Αν ήταν Σαββατοκύριακο θα έλεγα πολύ άνετα ανοιχτό όλο και αύριο η αίσθησή μου είναι ότι έχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να κλείσει λιφτ, αλλά είναι καθημερινή με λίγους και ίσως λέω ίσως κάτι μείνει κλειστό. Από ποιότητα χιονιού και καιρό η Τετάρτη θα είναι σιγουράκι με ζαχαρόχιονα και υπέροχες πίστες, αύριο αυτό που έπεσε λογικά θα μεταμορφωθεί αμέσως. Η λογική πορεία του χιονιού είναι να σε στείλει σπίτι νωρίς αύριο, ενώ την Τετάρτη η λογική πορεία του χιονιού είναι να μείνει σούπερ μέχρι κάποια στιγμή αργά το μεσημέρι. Αυτά είναι η λογική πορεία του χιονιού μπορεί και να είναι σούπερ αύριο και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και το freezing level αύριο είναι πολύ καλό και δε ξέρω...μας χρωστάει μια πούδροντοινγκ ο Απρίλης. Επειδή άλλη πούδρα μέχρι το Νοέμβρη δεν θα δούμε (πολύ μικρή πιθανότητα άντε 5% μια πουδρίτσα κατά τις 20 του μήνα) ψήνομαι να ανέβω αύριο για έστω μια δύο άντε τρεις ώρες πουδρίτσας (αν υπάρχει κιόλας, μπορεί να μιλάμε για μισό πόντο) αλλιώς η λογική λέει Τετάρτη κατά προτίμηση που είναι σίγουρα υπέροχη μέρα με υπέροχα χιόνια και στη συνέχεια από Πέμπτη και μετά που θα είναι μια χαρά μέρες με μια χαρά χιόνια. Α ναι ύστερα από απαίτηση των τηλεθεατών μας. Αύριο μπορείτε να πλύνετε τα αμάξια σας Edited April 8, 2013 by ΜΙΚ 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
bloom2 1 Report post Posted April 8, 2013 Τελικα αυριο το πρωι θα εχουμε Πουδροντοινγκ? Ή να το αφησω Τεταρτη καλυτερα? Τι λεει ο γκουρου της φυλης?? ( Ρωταω με πολυ αγωνια) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bloom2 1 Report post Posted April 9, 2013 Η ερωτηση μετατρεπεται σε '' Ειχε τελικα πουδροντοινγκ σημερα οπως ελεγαν οι προβλεψεις? Κ ανοιξαν ολα λιφτ? '' Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 9, 2013 http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=15303&view=findpost&p=275256 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 9, 2013 Ανθυποπουδροκάτιπουμοιάζεικαρβάρωαπότις8τοπρωιαλλαΣαχάραήτανσανπούδρα. Δε ξέρω τι ήταν αλλά ήταν τέλειο. Ο πύργος εναέριας κυκλοφορίας ανέφερει ιδανικές συνθήκες για σκι από αύριο μέχρι και την Κυριακή στον Παρνασσό για διαστημικά ανοιξιάτικα χιόνια μόλις ξεπαγώνει κάθε πρωί. Κούμουλους θα περιδιαβαίνουν μόνο να ομορφαίνουν τον ουρανό. Η Σαχάρα λογικά μετά τις 10 κάθε μέρα θα είναι μια εμπειρία "αχ Θεέ μου κάνε να το ξαναζήσω μέχρι του χρόνου". Εμένα τουλάχιστον αυτό μου είπε σήμερα και προχτές και τη Πέμπτη. Ρωτάτε τους πιστέρ για εκτίμηση πότε θα μαλακώνει πριν φύγετε για πίσω. Σόρυ φίλε σε έφαγε ο σέρβερ χτες ούτε που το είδα, αύριο θα είναι ιδανικά. Α ναι από Δευτέρα μάλλον πάλι πούδρες ματαιότης κλπ κλπ 4 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
bloom2 1 Report post Posted April 9, 2013 (edited) Τι πουδρες μας τσαμπουνας ΜΙΚ? Εξω οι γλαροι τρωνε παγωτα, απο Δευτερα δεν θα υπαρχει χιονοδρομικο ανοιχτο! Υ.Γ : Μακαρι να εχω αδικο ομως! Edited April 9, 2013 by bloom2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 10, 2013 Εχει ακομα σκι αν ολα πανε καλα μεχρι τελος Απριλη για πλακα....... Ευχαριστουμε ολους οσους επιλεγουν απο τωρα τις θαλασσες αν κ θα θελαμε να βλεπουμε τα βουνα μας γεματα απο κοσμο ακομα κ τωρα!!!! Οσοι δεν εχετε κανει σκι σε ανοιξιατικα χιονακια....... τι να πω...... μια δοκιμη θα σας πεισει!!!!!!!! ΑΝΕΒΕΙΤΕ!!!!!!! 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 10, 2013 (edited) O καιρός μας κάνει πλάκα κανονικά. Κλείσατε τα χιονοδρομικά σας, πάρτε μισό μέτρο χιόνι τη Δευτέρα να μάθετε. Υποθέτω ο Παρνασσός μπορεί να έχει κάποια ευελιξία να ανοίξει για υπερΤετάρτη πχ , αλλά και χτες φρέσκο χιόνι είχε και είμασταν 62 πελάτες. Θα μου πεις 62 χ 10 = 620 ευρώ... Υπέροχες μέρες για σκι αύριο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μην τις χάσετε με τίποτα. Edited April 10, 2013 by ΜΙΚ 4 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 10, 2013 Π Υπέροχες μέρες για σκι αύριο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μην τις χάσετε με τίποτα. Μιλάς με γρίφους γέροντα.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
pettakos 18 Report post Posted April 10, 2013 Το Σαββατο θα ειναι καλη μερα, αλλα με υψηλες θερμοκρασιες.Συνεπως, αξιζει η ανοδος νωρις το πρωι και αναχωρηση επισης νωρις? Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 10, 2013 Γενικά έτσι είναι αυτές τις μέρες. Ακόμα και εχτές που δεν την έλεγες ζεστή μερα μετα τις 1+ δυσκολεύανε τα πράγματα στα χαμηλά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 10, 2013 (edited) 8.00 13.30 είναι το σκι για τις επόμενες μέρες στον Παρνασσό(λογικά πάντα, μερικές φορές έχει ευχάριστες εκπλήξεις, κάποιες άλλες δυσάρεστες). Νομίζω τις επόμενες μέρες δεν θα έχει εκπλήξεις. Κάποια πρωινά ίσως καρβάρεις από τις 08.30 και κάποια ίσως πρέπει να πάει 9.30 για να μαλακώσει ο πάγος. Τα ανοιξιάτικα εκτός πίστας τα βγάζει σφαίρα συνήθως μέχρι τις 11 μαλακώνει το εκτός του Ηρακλή. Πολλές φορές 09.30 είναι κομπλέ. Η μαγκιά είναι να πετύχεις τη Σαχάρα όπου κάποιες μέρες 08.30 έχει απολαυστικό σκι, κάποιες μέχρι τις 11 είναι τσιμένο. Απλά όποιος ρισκάρει πάει νωρίς και είναι τσιμέντο δεν θα περάσει καλά. Ο Περικλής πολλές φορές κρατάει και πολύ μετά τις 13.30 καλό χιόνι. Απλά μετά τις 13.00 συνήθως μόνο εκεί. Μακρυά το πρωί από απότομο Ηρακλή και 6 θα είναι πάγος, τούμπα σίγουρη Για τους φίλους τηλεθεατές σήμερα έχουμε έξω από το παράθυρό τους cumulus (τα γνωστά προβατάκια σε υψος 1400-2200, από κάτω τους έχουν ανοδικά και είναι απλά όπως ανεβαίνει ο αέρας πιάνει το σημείο υγροποίησης η υγρασία που έχει μέσα) και cirrus το γνωστό πέπλο στον ουρανό στα 10.000 μέτρα ύψος και είναι απλά παγάκια. Ήλιος ζεσταίνει έδαφος, έδαφος ζεσταίνει αέρα, γίνονται φούσκες ζεστού αέρα, μόλις γίνουν πολλές φεύγουν προς τα πάνω. ψύχονται και μπαίνουμε με το παραπέντε μέσα τους παρέα με γεράκια, γλάρους, σπουργίτια και αετούς και πάμε ψηλά μέχρι το σύννεφο που λέγαμε. Από τώρα μέχρι το Νεόμεβρη και με εξαίρεση τη κακοκαιρία της Δευτέρας cirrus και cumulus θα είναι τα μόνα σύννεφα που θα βλέπετε. Κυριακή (ελπίζω) απόγευμα έχουμε το (μπορεί και όχι) τελευταίο χαμηλό του χειμώνα (λέμε τώρα) 1015 στο Ιόνιο το οποίο με τα σημερινά στοιχεία έχει σαν τάση μεγάλες (ταρό, ανάδρομος Ερμής) πιθανότητες να δώσει εκρηκτικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και ακόμα και μισό μέτρο χιόνι σε υψόμετρα άνω των 1700 μέτρων. Edited April 10, 2013 by ΜΙΚ 6 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 10, 2013 για Τυμφη το ΣΚ τι λεει Μιχάλη? Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 10, 2013 (edited) Σ τέλεια, Κ θα μπει η κακοκαιρία. ποιες ώρες θα μπει θα σε πω Παρασκευή την πηγαινοφέρνει μπρος πίσω ακόμα. Λογικά το πρωί είναι καθαρό. Το Σ έχει 50% για μεσημεριανή καταιγίδα αλλά θα το ξέρουν σίγουρα οι οδηγοί σας και θα φανεί όσο περνάει η μέρα. Edited April 10, 2013 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted April 10, 2013 Έχω την εξής ερώτηση: Πώς θα παγώσει το χιόνι το βράδυ και θα είναι πάγος το πρωϊ αν έχει το προηγούμενο βράδυ 9 βαθμούς C όπως δείχνει το snowforecast για την Παρασκευή προς Σάββατο;; ΜΙΚ σε έχω διαβάσει που έχεις γράψει ότι το χιόνι το βράδυ παγώνει στους 2-3 βαθμούς όχι στους 0, αλλά στους 9;;;; Θέλουμε να ανεβούμε το ΣΚ αλλά φοβόμαστε μη φάμε σούπα από τις 9 όπως το Σάββατο του ski test.... 1 Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 10, 2013 Κοσμική ακτινοβολία στα 2000μ ύψος με ξαστεριά. θα δεις τα θερμόμετρα ζωντανά στον Παρνασσό το προηγούμενο βράδυ Μόνο αν έχει συννεφιά δεν παγώνει το χιόνι μέχρι 15 Μαίου στον Παρνασσό το βράδυ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites