the priest 215 Report post Posted March 6, 2014 Αφήστε τη γκρίνια ρίχνει. Αύριο να ανεβούμε priest? επρεπε να ανεβετε σημερα!! πουδρες παντου,,χαμηλα λιγο ποιο βαρυ,,το αυγο γεματο,,αρτεμις ανοιχτη απο τις 9.. στυγα μπροστα εχει πιασει ατελειωτο χιονι,,,ολη την μερα γινονταν προσπαθειες να ξεμπαζωθει στο σημειο οπου τα καρεκλακια απεχουν μισο μετρο απο το χιονι...αυριο η στυγα θα ανοιξει (αν ολα πανε καλα) σιγουρα δεν θα ανοιξει απο τις 9 ομως,...ο καιρος και η ποιοτητα του χιονιου δυσκολεψαν την προσπαθεια αλλα αυριο νομιζω θα εχει τελειωσει και αυτο... ο καιρος περιεργος,,,μια χιονιζει φουλ για μιση ωρα και αμεσως μετα για μιση ωρα βγαζει και ηλιο...και παλι απ την αρχη...λογικα οι πουδρες θα ειναι ανανεωμενες αυριο 10 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 6, 2014 (edited) Ψυχρό μέτωπο φίλε πάρτυ οι βουνάρες μας. επρεπε να ανεβετε σημερα!! λογικα οι πουδρες θα ειναι ανανεωμενες αυριο Έπρεπε να ανανεωθούμε και μεις σαν χιονοδρόμοι. Edited March 6, 2014 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted March 6, 2014 Επιτέλους και λιγο χειμώνας!!!!!!!!! Για Σάββατο τι βλέπετε; Ξέρω, αύριο θα μου πείτε, αλλά αύριο έχει γραφείο!!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
kachilas 29 Report post Posted March 6, 2014 Παιδιά πως το βλέπετε για αύριο?? Λέτε να είναι τελείως χάλια ο καιρός? Καμιά πρόβλεψη από τους guru? Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 Θα σας ξενερώσω λίγο, μιας και την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε πληροφορίες για το πότε θα έχουμε τις πιο κατάλληλες συνθήκες για να φάμε το φρέσκο χιονάκι που πέφτει στο λοφάκι μας, θα ξεκινήσω να ποστάρω κάποιες φωτογραφίες από τη προηγούμενη βδομάδα, που την περάσαμε πάνω. 9 βραδιές ήμασταν στα Καλάβρυτα. 7 μέρες ski με πολλά πολλά χαμόγελα & εμπειρίες. Αν και είμαστε πίσω, στην Αθήνα της πραγματικότητας, από την Κ. Δευτέρα, ακόμα και τώρα το μυαλό μου είναι κολλημένο σε εκείνες τις ημέρες. Κάναμε ski με ήλιο, βροχή, χιόνι, αέρα, κρύο ζέστη. Ανεβαίνοντας με τη Στύγα, με σχετικά αίθριο καιρό το πρωί. Ο κόσμος ήταν σχετικά λίγος για Σάββατο. Ο Βασίλης εκπαιδεύοντας τους μικρούς του τυράννους... Στο πάρκο, από νωρίς άρχισαν να χώνουν. Αργότερα ο καιρός έκλεινε σιγά σιγά. Ο Θοδωρής ήθελε να ρίξουμε μια ματιά στη κόψη της Νεραϊδόραχης. Ήταν ευκαιρία, μιας και είχαν βγει ξέρες και έτσι ξέραμε ότι είμαστε πάνω σε έδαφος και όχι σε κάποιο από τα μεγάλα φρύδια της κόψης. Κοιτώντας προς Βαθειά Λάκκα. Η κόψη επιβλητική. Το πάρκο και δεξιά του, το baby lift "Ηρακλής" με τη πίστα "Αλκμήνη". Γενικότερα τη μέρα τη περάσαμε με αρκετό εντός & εκτός (έβγαλε ανοιξιάτικα) και κάποια περάσματα από πάρκο. Όσο πέρναγε η μέρα ο καιρός έκλεινε όλο και περισσότερο. Είχαμε χιονόνερο μέχρι και την επιστροφή της Θέτις... που σε συνδυασμό με τον αέρα, έκανε τη χιονοδρομία αρκετά βιτσιόζικη... Βρήκαμε καταφύγιο στο κλειστό χώρο της Καντίνας στη Βαθειά Λάκκα.... Όπου πετύχαμε και γνωστούς / αγνώστους του forum του Συλλόγου μας. Πέρα από τον Pierre & τον Giomiki, γνωρίσαμε από κοντά και τους Ανδρέα κ Ανδρέα (Ashburry + κάποιο άλλο nickname που δεν θυμάμαι). Πέρα από τ' ότι ζεσταθήκαμε λιγάκι... κάναμε και τα γενέθλια της Αριάννας. Παρόλο που η οικογένεια μένει σε νησί, τα τελευταία χρόνια σβήνει τα κεράκια της μικρής, παραδοσιακά, πάνω στο Χελμό. Άντε και του χρόνου να τα γιορτάσουμε πάνω στη Στύγα. Η μέρα έκλεισε στο χιονοδρομικό με πάρτι στο Chalet 1750, που συνεχίστηκε το απόγευμα σε bar του χωριού, μέχρι αργά το βράδυ. Φωτό από το after party θα βρείτε εδώ. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, ανεβήκαμε χαλαρά στο βουνό γύρω στις 11:00. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε κόσμο για να ανησυχούμε για αναμονές κ.λπ.. Στο σπιτάκι της αφετηρίας του "Αχιλλέα" έχει τοποθετηθεί ο ένας από τους 2 ηλεκτρονικούς πίνακες που έχει δωρήσει ο Σύλλογός μας στο χιονοδρομικό. Πολύ χρήσιμο & πολύ καλή κίνηση. Αρκετοί οι επισκέπτες στο Chalet 1750. Το baby lift "Ερμής", στον Ξερόκαμπο και η πίστα "Λητώ" λειτουργούσαν με οριακό χιόνι και χάρης των χιονο-μπαζωμάτων που έγιναν. Η εικόνα του κάτω μισού χιονοδρομικού, στον Ξερόκαμπο, δεν ήταν και η καλύτερη. Το κέντρο έδινε επίσημα κλειστή την πίστα "Δανάη" & "Αριάδνη", αλλά με λίγο προσοχή σε κάποιες ξέρες μπορούσες να φτάσεις εύκολα μέχρι το Chalet 1750 και κοντά στη βάση του Αχιλλέα. Πρόβλημα υπήρχε στην αφετηρία του συρόμενου της Δάφνης, όπου η έλλειψη χιονιού το είχε βγάλει off. Όμως έτσι κι αλλιώς, εμείς κάνουμε κυρίως ski / snb στο πάνω μισό χιονοδρομικό, όπου χιόνι υπήρχε και θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα... Ανεβαίνοντας με τη Στύγα, τα συννεφάκια άρχισαν να κάνουν παρέλαση. Για αναμονές ούτε λόγος. Από την επιστροφή της Στύγας κοιτάζοντας προς το πρώτο flat κομμάτι της πίστας "Νεφέλη" Από τη μία ήλιος... και στα 100 μέτρα πυκνό σύννεφο! O Μουτζαχεντίν από το Ischgl... Όχι... δεν ξέχασαν το προβόλι ανοιχτό.... απλά πριν από λίγα λεπτά όλο το μέρος ήταν μέσα σε σύννεφο! Ο 2ος ηλεκτρονικός πίνακας, έχει τοποθετηθεί στην αφετηρία της Στύγας. Ναι... περισσότερο κόσμο είχε στη Θέτις, παρά στην άγγυρα... Στη πλατεία της Βαθειάς Λάκκας πλέων υπάρχει και κούνια! Η μάχη μεταξύ "ήλιος - σύννεφο" συνεχίστηκε σχεδόν όλη την ημέρα και ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Τα ανοιξιάτικα, ευτυχώς, οι περισσότεροι τα σνομπάρουν. Σε συνδυασμό με τα βράχάκια πάνω από την επιστροφή της Θέτις ήταν το δικό μου μικρό snopark. Και απέναντι, στη Νεραϊδόραχη, το μεγάλο freeride snowpark. _______________________________________________ Σιγά σιγά θα postάρω και από τις υπόλοιπες μέρες, αν και τρώγομαι να βάλω φωτό από το RedBull HomeRun. Να υπενθυμίσω σε όσους χαλιούνται από το λίγο χιόνι στα χαμηλά του χιονοδρομικού ότι οι φωτογραφίες είναι πριν 10 ημερών. Η σημερινή κατάσταση στο Χελμό μας είναι πολύ καλύτερη. 18 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 Συνεχίζω λοιπόν το χαβά μου, με μπαγιάτικη φωτοενημέρωση. Τη Δευτέρα δεν ανεβήκαμε χιονοδρομικό. Μια η νύστα, μια η ομίχλη που κάλυπτε το πάνω μισό χιονοδρομικό, μια που περιμέναμε να έρθει η υπόλοιπη παρέα, μας κράτησαν στα ημιορεινά. Δε χάσαμε και τίποτις σπουδαίο... Την Τρίτη, ξεκούραστοι όλοι, ξεκινήσαμε για απάνου κλασσικά καλές 10+... Ανεβαίνοντας με τον τριθέσιο, αργά & νωχελικά... Πόσο μου έλειψε η "Δάφνη" όλες αυτές τις μέρες δεν λέγεται. Το κάτω baby lift (Ερμής) είχε βγει off και έτσι με 5€ μπορέσαμε να ανέβουμε στη Βαθειά Λάκκα και στο baby lift "Ηρακλής" για να εκ-παιδέψουμε τους νιούμπιδες της παρέας. Την περισσότερη ημέρα την έφαγα στην άδεια από κόσμο άγκυρα και στα ωραία ανοιξιάτικα που είχε βγάλει. Φρόντιζα στο κατέβα ,να περνάω και για ένα απλό πήδο στο πάρκο, όπου για άλλη μια φορά είχε μαζέψει αρκετούς πιστούς. Από κόσμο δεν είχε και λίγους... αν αναλογιστούμε ότι το Σ-Κ η κατάσταση ήταν "μεταξύ φίλων & γνωστών"... Όχι πείτε μου... δεν του πάνε τα κόκκινα;;;; Καιρικά η μέρα κύλισε στα συνηθισμένα των προηγούμενων ημερών... Ξεκινήσαμε με ήλιο & αραιές νεφώσεις, που στη συνέχεια έγιναν σκέτες νεφώσεις... και μετά ξεκίνησε ελαφριά χιονόπτωση. Κάποια στιγμή μια τρύπα μέσα στα σύννεφα άφησε να πέσουν οι "προβολείς" πάνω στην αγαπημένη μου διαδρομή στη Νεραϊδόραχη. Φεύγοντας από το χιονοδρομικό, υπήρχε χιονόπτωση μέχρι και στο parking αλλά δεν το 'στρωνε στα γυμνά από χιόνι σημεία. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Η Τετάρτη ξεκίνησε με πολύ ωραίες πρωινές εικόνες. Η ομίχλη είχε καλύψει την μικρή μας κοιλάδα... ... που σε συνδυασμό με τον ήλιο που ανέβαινε σιγά σιγά δημιουργούσε ωραίες φωτοσκιάσεις. Για άλλη μια μέρα... με το πάσο μας ανεβήκαμε. Και τα παιδιά με το SkiBus πιο νωρίς ανέβηκαν... Οι ακτίνες του ήλιου σπάνε την ομίχλη στο δάσος, όπου είναι και οριοθετημένο καταφύγιο θηραμάτων. Ο "Χαρούλης". Λέγαμε ότι θα είχαμε λιακάδα όλη την ημέρα... αλλά ΔΕΝ. Το κάτω μισό χιονοδρομικό άδειο. Μόνο κάποιοι από την παράκαμψη του Vietnam κατέβαιναν. Για αρχή είχε Στύγα και πίστα. Από Στύγα, κοιτάζοντας προς Νεραϊδόραχη.... ... και προς το Αυγό. και κοιτάζοντας, από το ίδιο σημείο, προς τον Νότο. Διακρίνεται το Αστεροσκοπείο Χελμού, με το χαρακτηριστικό τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος". Το διάσελο Αυγού - Νεραϊδόραχης, με το ορειβατικό καταφύγιο "Β. Λεοντόπουλος" (εγκαταλελειμμένο... μην ξεχνιόμαστε...) στη τοποθεσία Πουλιού Βρύση. Από πάνω μας ίχνη από περάσματα αναποφάσιστων πιλότων.... Στο κάτω επίπεδο υπήρχαν πολλοί μαθητές (μαθητικές ημερίσιες εκδρομές) που "καταναλώθηκαν" απλά στα έλκηθρα... Από την επιστροφή του "Αχιλλέα" κοιτάζοντας προς Στύγα. Στα απάτητα, πάνω από την επιστροφή της Δάφνης. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερα γαζώματα στο αγαπημένο μου spot. Και από εκεί, κοιτάζοντας προς Βαθειά Λάκκα & Αυγό. Παρέα στα απατητοπερπατήματα είχα τον Γρηγόρη. Τα νεούδια βγήκαν off νωρίς νωρίς και το έριξαν στο καφέ. Ο Βασίλης & ο Γιάννης στην άγκυρα. Κλασικά... μετά τις 2 το μεσημέρι, ο καιρός άρχισε να κλείνει πάλι και ο ήλιος ήταν ανάμνηση. Φεύγοντας από το χιονοδρομικό, το σκηνικό γνωστό... Ο καιρός είχε κλείσει για τα καλά και άρχιζε να ψιλορίχνει. Μετά ακολούθησε η "apres" διασκέδαση των χιονοδρόμων... η στάση για μασαμπούκα ήταν ότι έπρεπε. Μέσα στο Καλάβρυτο διασταυρωθήκαμε με μικρό ιππέα... και χωρίς σέλα. Ωραία εικόνα. Η apres διασκέδαση συνεχίστηκε με υδρομασάζ... ... και στο τέλος ήμασταν κάπως έτσι όλοι μας. 16 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted March 7, 2014 Με 10m/sec ~ 4Bf ΒΑ λέτε να ανοίξει η Στύγα; Ποιό είναι το όριο της; Τι αέρα είχε το προηγούμενο Σάββατο θυμάται κανείς; Θελω όλο το ΧΚ ανοιχτό το ΣΚ www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted March 7, 2014 Ωραίο το φωτορεπορτάζ όπως πάντα. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η après-ski κούραση είναι αξία ανεκτίμητη. 5 Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 Η Πέμπτη ήταν, προσωπικά, από τις καλύτερες μέρες της σαιζόν. Τη πέρασα όπως θέλω να περνώ μια μέρα στο βουνό. Λιακαδούρα με αραιές νεφώσεις (μην καούμε κιόλας...), καλή παρέα, καλές θερμοκρασίες, τα πάντα όλα ανοιχτά, λίγο κόσμο, καλοπατημένες πίστες, ανοιξιάτικα εκτός πίστας το μεσημεράκι, ωραίο κλίμα στο πάρκο και μπόλικα χαμόγελα. Μιας και οι νέοι της παρέας δεν ανέβηκαν (πόναγαν τα ποδάρια τους) βρεθήκαμε να skiάρουμε από τις 9 και κάτι. Η Μαίρη στο συρόμενο της Θέτις. Η Σταυρούλα. Στην Αντιγόνη έκανε προπόνηση ο αθλητής μας, Μάκης Καλαράς. Κάθε φορά που τον βλέπουμε να σκιάρει, μας δίνει κουράγιο. Απ΄ότι γνωρίζω, σήμερα Παρασκευή 7/3, πρέπει να πετάνε για Sochi για τους παραολυμπιακούς αγώνες. Καλή επιτυχία Μάκη. Μέχρι το μεσημέρι το menu είχε πίστα. Αν και χωρίς πιστοπέδιλο (φόραγα τα διμούτσουνα) ευχαριστήθηκα πίστα. Ίσως να έφταιγε το χιόνι, μιας και μου έβγαιναν τα πάντα. Πολλά τα χλμ.... Τέτοιες μέρες δε χάνονται. Το Αυγό στο βάθος, στην ησυχία του... Από την επιστροφή της Στύγας, κοιτώντας προς Ζηρεια. Στην αρχή της Νεφέλης. Και από το ίδιο σημείο, κοιτώντας ΝΝΑ και τις πίσω κορφές των Αροανίων. Κάποια στιγμή, με καλή παρέα, θα πάμε μια ορειβατική βόλτα και προς τα εκεί. Πείτε τη όπως θέλετε... Στύγα, Στύγα 2, Νεφέλη... ένα είναι σίγουρο... είναι πιστάρα η άτιμη μέρες με τέτοιες συνθίκες. Στο flat κομμάτι της Νεφέλης, μετά την διασταύρωση με την Ηλέκτρα. ... και λίγο πριν το 2ο απότομο κομμάτι της, προς Βαθειά Λάκκα. Από Βαθειά Λάκκα, κοιτώντας το πάρκο και από πάνω την Νεραϊδόραχη. Η συνέχεια της μέρα θα είχε αυτή τη σειρά... Αφού χορτάσαμε γκάζια στη Νεφέλη, το πάρκο ήταν ο επόμενος στόχος. Έδωσα τη κάμερα στη Μαίρη μπας και βγω και ΄γω καμιά φωτό και αυτή τράβαγε από την άλλη άκρη του "γηπέδου"... Πάλι καλά, βρέθηκε εκεί ο Θανάσης από το "Chalet-Photo"... ... και βγήκαμε φωτογραφία, να έχουμε να θυμόμαστε! Τα συννεφάκια από πάνω μας, μαρτύραγαν ότι έμπαινε σιγά σιγά μέτωπο. Το φυσικό half pipe του χιονοδρομικού. Πιστάρα... σας το ΄πα;;; Μετά από 1+ ώρα πάρκου σειρά είχαν τα ανοιξιάτικα. Η άγκυρα είχε πολύ γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Κανένας δεν πάταγε στα απάτητα ανάμεσα σε Αντιγόνη - Ειρήνη (freeride run 3). Τα βραχάκια ήταν οι εξετάσεις μου για να δούμε αν μάθαμε τίποτα τόση ώρα στο πάρκο. Στη τραβέρσα, πάνω από την επιστροφή της Δάφνης, για να γυρίσουμε στην αφετηρία της άγκυρας. Από το ίδιο σημείο, κοιτώντας προς Ξερόκαμπο. Ζευγάρι πτηνών, κύκλωναν από πάνω μας. Στο βάθος ο Σπανόλακκος. Ένα από τα απωθημένα μου για τη φετινή χρονιά. Αργά το μεσημέρι, ο Μπαναώτας βγήκε τσάρκα με το Snow Bike του στην Ινώ. Με τις πάντες λέμε... Κάτω, στο Chalet 1750, τα πάντα μας υπενθύμιζαν τον επερχόμενο αγώνα του Σαββάτου. Γυρίσαμε σπίτι καλές 4+ με μια Ρόζα να μας κοιτά καλά καλά. Όχι πως η μέρα τέλειωσε... συνεχίσαμε με ψήσιμο και πικνικ στην ύπαιθρο... χάλια... χάλια... Και ο Βουραϊκός, κάτω από το σπιτάκι μας, το σούρωπο. 14 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 ... Με 10m/sec ~ 4Bf ΒΑ λέτε να ανοίξει η Στύγα; Ποιό είναι το όριο της; Τι αέρα είχε το προηγούμενο Σάββατο θυμάται κανείς; Θελω όλο το ΧΚ ανοιχτό το ΣΚ ... Τρυφωνάκο, σε αγνοώ παραδειγματικά και συνεχίζω το χαβά μου, με μπαγιάτικες φωτογραφίες... Μια χαρά θα είναι το Σ πάρε μαζί σου ορειβατικά & φώκιες να κάνεις νυχτερινές τσάρκες στο λοφάκι μας. Θα είναι ωραία εμπειρία... Τη τελευταία μέρα του Φλεβάρη, τη Παρασκευή, το μέτωπο είχε ήδη μπει. Αφήσαμε το πάπλωμα να μας πλακώσει και όταν τελικά κατάλαβα ότι κανένας άλλος δεν ήθελε να με ακολουθήσει για απάνου, που ήταν μες την ομίχλη , τον αέρα και στο ψιλόχιονο, αποφάσισα να ανέβω by myself καλές 12+. Με καθυστέρησαν, μέσα σε όλα, και κάποιες μικροδοσοληψίες που είχα με το συνεταιράκι μου... την εφορία. Ξεκινώντας για χιονοδρομικό είχαν ανοίξει όλα (γενικότερα μια άνοιγε, μια έκλεινε η Στύγα). Με το που έφτασα, τα μόνα ανοιχτά που βρήκα ήταν ο τριθέσιος και η Θέτις. Αφού έφαγα κάτι σαν τιμωρία (γιατί άφησα τη παρέα και πήγα για ski), γιατί μόνο σαν τιμωρία είδα τη διαδρομή του Αχιλλέα, μες τον αέρα και το χιονόνερο να με μαστιγώνει, έφτασα επιτέλους στο μικρό μου παράδεισο (κόλαση ήταν...) της Θέτις. Ο moi και άλλοι 15-20 παλαβοί, μέσα σε αυτούς και κάποια πιτσιρίκια που χωρίς να καταλαβαίνουν Χριστό από κρύο και μαστίγωμα, έκαναν μάθημα. Οι περισσότεροι χιονοδρόμοι είχαν λουφάξει στους κλειστούς χώρους της Βαθειάς Λάκκας. Το "σφηνάκι"της Θετιδας είχε λίγο απ΄όλα. Ακόμα και πουδρίτσες κάναμε. Μετά από 1.30 ώρα μαζοχισμού την έκανα... μια χαρά ήταν, την πήρα τη δόση μου... Αυτός ο "παρκαδόρος" δε καταλαβαίνει τίποτα από καιρό... Μετά την έκανα, για μασαμπούκα στα Σουδενά Γράψτε τίποτις, να γυρίσει σελίδα... έχω να ποστάρω φωτογραφίες και από το Σάββατο 11 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2014 (edited) Τι να γράψουμε? ότι έκανες κακές παρέες και επικίνδυνα πράματα? Edited March 7, 2014 by ΜΙΚ 9 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 Ναι.. ναι...!!! Και να μου απαντήσεις το παρακάτω ερώτημα: Πως γίνετε ο Κώστας να ήταν πίσω από εμένα στις εγγραφές, να πήρε το 7 και εγώ το 16!!! By th way... περαστικά σου Κώστα. «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2014 (edited) Τα κορίτσια της Red Bull να ρωτήσουμε. Έχεις τηλεφωνα? Πόσα θέλουμε για να γυρίσει η σελίδα? Edited March 7, 2014 by ΜΙΚ 3 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 Για τηλέφωνα ρώτα τον Αθλητή σου. Αυτός πήρε το 7 και όταν έφυγα με τον αριθμό 16 αυτός ακόμα εκεί ήταν... Καλά το πάμε... θα γυρίσει Και με την ευκαιρία, πολλές φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ, εδώ και εδώ... και για κάποιους που ΄θέλαν και after party... :ninja: φωτό έχει εδώ 1 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2014 Ο αθλητής μου είναι με τη γυναίκα του τώρα ξαναμαθαίνει να περπατάει από κρεβάτι σε σκαμπό, μόλις φύγει η γυναίκα του θα μας πει. Θα γυρίσει ή θα μας βρίσουν? 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted March 7, 2014 Μπράβο παιδιά συγχαρητήρια για την συμμετοχή σας στον αγώνα Μιχάλη απο όσο εχεις παρατηρήσει μέχρι τώρα ποιο είναι το όριο λειτουργίας της Στυγας. Με το 4bf του Σαββάτου λες θα την ανοίξουν ή όχι; www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2014 Δεν έχω ιδέα. Και ανοιχτά τα έχουμε δει, αλλά και φυσικά και εντελώς κλειστά. Έχω δει και ανοιχτή Στύγα και κλειστή Άρτεμη που τη βαράει απευθείας με τέτοιο καιρό. Σόρυ αυτό που ζητάς σαν πρόγνωση δεν υπάρχει Κυριακή θα φυσάει πολύ πάντως Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted March 7, 2014 Δεν υπάρχει; μα δεν ζήτησα πρόγνωση, την γνώμη σου ζήτησα. Τέλος πάντων θα ανεβούμε και ο θεός βοηθός www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 7, 2014 Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 8/3 στο ΧΚΚ Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ,το Σάββατο 8 Μαρτίου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και προσφέρει ειδικά για τη μέρα αυτή, μειωμένες τιμές σε: Εισιτήριο (ski pass): 15€ Ενοικίαση εξοπλισμού: 15€ kalavritaski.blogspot.gr moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 7, 2014 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορειβατικού σκι & OPEN ατομικός αγώνας ορειβατικού σκι στο ΧΚΚ Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων το Σάββατο 8 Μαρτίου, υποδέχεται αθλητές & αθλήτριες ορειβατικού σκι, στα πλαίσια του 23ου Πανελληνιου Πρωταθλήματος ορειβατικού σκι. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μετά το τέλος λειτουργίας του Κέντρου, στις 6:00μμ, στο χώρο του ξύλινου Chalet . ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 14:30-16:30 Έλεγχος υλικών (πέδιλα-δέστρες & μπότες) και παραλαβή αριθμών από τους αθλητές, στο ξύλινο κτίριο (Σαλέ) του Χιονοδρομικού Κέντρου. 17:00 Ενημέρωση αθλητών για Ατομικό Αγώνα του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι, στο ξύλινο κτίριο (Σαλέ) του Χιονοδρομικού Κέντρου. 18:00 Εκκίνηση του Αγώνα. 21:30 Απονομές στους νικητές των αγώνων, στο Ξύλινο κτίριο (Σαλέ) του Χιονοδρομικού Κέντρου. Το πρόγραμμα και η διαδρομή των αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών. kalavritaski.blogspot.gr 7 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Absinthe 23 Report post Posted March 7, 2014 Καμια προβλεψη για αυριο? Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted March 7, 2014 Iερεα τι θα ανοιξει αυριο??Θα ανεβει πολυς κοσμος διαισθανομαι,κριμα να την βγαλουμε με αχιλλεα-δαφνη-θετιδα. 3 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2014 (edited) Σάββατο πουρνό πουρνό ήμουν πάνω στο βουνό. Ένεκα ο αγώνας βλέπεται... Και τι κατάλαβα??? Ο δυνατός αέρας είχε κρατήσει σε αναστολή όλο το χιονοδρομικό μέχρι τις 10:00. Από νωρίς ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα, μέσα στο Chalet 1750. Απ΄έξω είχαν στηθεί περίπτερα με ski της Line... ... και φρέσκα πεδιλάκια της Armada (2014-15). Τα ski της Armada δινόντουσαν και για ski-test. Τα πρώτα lift που δώθηκαν, κατά τις 10+, ήταν ο Αχιλλέας & το συρόμενο της Θέτις. Μέχρι να δοθεί και η άγκυρα, η αναμονή έφτασε 5λεπτο... Με το που πληροφορήθηκα ότι θα άνοιγε και η άγκυρα, έστησα καραούλι. Πήρα το 2ο αγκυράκι και πάνω που έλεγα ότι θα φάω πρώτος τίποτα φρέσκο, τελικά το εκτός ήταν ότι πιο χάλια έχω πετύχει φέτος. Παγωμένο φρέσκο χιόνι (να το ΄χε βρέξει τόσο ψηλά μες το βράδυ και να το πάγωσε; ), που μόνο για ανέμελο ski δεν ήταν. Μέθοδος "κότα" και τραβέρσες μέχρι το άπειρο για να βγούμε σε safe κομμάτι του βουνού. Λίγο αργότερα, το παρεάκι ξανάσμιξε στην επιστροφή της άγκυρας. Ο Γρηγόρης είχε ανέβει μέχρι εκεί με ορειβατικά, εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που του έδιναν από το ski test. Ο "Αθλητής Κώστας" σε διατάσεις που του επέβαλε ο προπονητής του, Μικάλης. Ανεβαίνοντας με την Στύγα, για την συμμετοχή μας στον αγώνα. Η Στύγα δόθηκε γύρω στις 1 παρά. Πάλι καλά που κόπασε ο αέρας στα ψηλά... Όλη τη βδομάδα στα Καλάβρυτα άκουγες σουξουμουξου γύρω από τον αγώνα. Όλοι μας θα κέρδιζαμε... και όλοι μας κερνάγαμε για την νίκη μας, εδώ και εκεί... Περιττό να πω ότι στα μαγαζιά ενοικιάσεων είχαν γίνει περιζήτιτα πέδιλα πάνω από 2μ. ύψος και κράνοι. Σιγά που βρήκαν... αλλά και όσοι βρήκαν... τελικά κατάλαβαν ότι δεν χρειάζοταν τέτοιο πέδιλο για να πάρει κάποιος καλή θέση. Ούτε καν GS πέδιλο, όπως πίστευα εγώ... Κάπου εδώ ξεκινά το δικό μου project για τον αγώνα... "Απόδραση από την Στύγα". Κατά τις 2 παρά τέταρτο, μαθαίνω στα εντελώς ξεκούδουνα ότι θα πρέπει, όλοι όσοι θα πάρουμε μέρος στον αγώνα, να είμαστε πάνω στη Στύγα στις 2! Τρέχω να κατέβω στο αυτοκίνητο, να αλλάξω πέδιλα (είχα καβάτζα ένα πιστοπέδιλο με 82άρα μέση στο 1.78, thanx στον Πέτρο by the way..), να ντυθώ μασκαράς (δεν μου είναι δύσκολο), να βάλω προστασίες, να αφήσω τη τσάντα, να βάλω τη φανέλα του αγώνα, να αλλάξω μάσκα, να να να να... Με τη ψυχή στο στόμα κατάφερα να κάνω τα βασικά και άρων άρων να ξεκινήσω για Βαθειά Λάκκα και μετά Στύγα, ενώ η ώρα είχε πάει ήδη 2 παρά 5... Στην αφετηρία του Αχιλλέα παθαίνω το πρώτο σοκ. Στο αριστερό πέδιλο δεν είχα ρυθμίσει τη δέστρα για τη μπότα μου... Δε μπορούσε να κουμπώσει.. και το πήρα στα χέρια. Το ρυθμίζω πάνω στο καρεκλάκι (είναι πολύ εύκολο αυτό στη δέστρα που φόραγε) και στο ανέβα για τη Στύγα το κούμποσα κανονικά. © Ilias Mertis Πρώτα απ΄ όλα, πρέπει να δηλώσω ότι όλοι μας ήμασταν σοβαροί πριν τον αγώνα. Στη φωτό ο Μικάλης, ο Γρηγόρης & ο Κώστας σε ασκήσεις διαλογισμού... Ο Θοδωρής, σε κατάσταση ΖΕΝ. Τα ΄παμε... πριν τον αγώνα ήμασταν σοβαροί... ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Περιμέναμε τόση ώρα για να ξεκινήσει ο αγώνας... που λίγο ακόμα... και θα βλέπαμε το πως παθαίνει παγοποίηση η Στύγα... μαζί με αυτήν... και εμείς. Η αφετηρία του αγώνα και πιο πέρα τα ski / snb μας που μας περίμεναν να φτάσουμε σε αυτά τρέχοντας, με το που θα δινόταν η εκίνηση. Στην αναμονή για την εκκίνηση... Νταξ.. δε περιμέναμε πολύ... κανα 2ωράκι. Όχι δε βλέπετε σωστά... ο αθλητής με το Νο 52 ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΤΣΙΓΑΡΟ... Στυλό ήταν και κράταγε σημειώσεις από αυτά που μας έλεγαν οι οργανωτές. Ο έχων το γενικό πρόσταγμα του αγώνα. Φιλαράκι, δεν ξέρω το όνομα σου.... αλλά ξέρω ποιος σου πέταγε χιονόμπαλες κάθε λίγο & λιγάκι... Α ρε Κωστάκη... δε την έπαθες στον αγώνα... και σε έφαγε λάχανο ο Παρνασσός. Για άλλη μια φορά περαστικά. Του χρόνου θα πάρουμε ρεβάνς. Είπαμε... είναι στυλό. Ποιος καπνίζει πριν από αγώνα;;; Τελικά η εκκίνηση δόθηκε γύρω στις 4.10... Πριν το καταλάβουμε, βρεθήκαμε να τρέχουμε 140 άτομα προς τους εξοπλισμούς μας. Ήδη είχαν αρχίσει οι πρώτες απόλειες, μέσα στο αλαλάζων πλήθος, με πρώτο και καλύτερο τον Θοδωρή που του έπεσε το μπατόν. Λίγο πιο κάτω και άλλα μπατόν. Χαρούμενος που εγώ κρατώ ακόμα τα δικά μου συνεχίζω να τρέχω προς τα πέδιλα μου. Αν και δεν έχω συνηθίσει να τρέχω πάνω σε χιόνι φτάνω χωρίς να τα φτύσω (εντελώς)... φυσική κατάσταση... φοβερή λέμε... Κουμπώνω σχετικά εύκολα το δεξί, (μην ξεχνάτε ότι ο πάτος από τις μπότες μας είχε πιάσει μπόλικο χιόνι λόγω του τρεξίματος...) πάω να κουμπώσω και το αριστερό για να φύγω... παπ@ρια... Ξαναπροσπαθώ τα ίδια. Να διώχνω το χιόνι από τη μπότα μου... τίποτα. Να βλέπω να φεύγει όλη η παρέα και εγώ να έχω μείνει με ένα φορεμένο πέδιλο. Μην τα πολυλογώ... πέρασαν πολλά δευτ/τα μέχρι τελικά να κουμπώσω και το αριστερό. Είχε αδειάσει σχεδόν όλη η αφετηρία, εκτός από μερικούς που είτε είχαν και αυτοί προβλήματα είτε το είχαν πάρει εντελώς χαλάρα όλο τον αγώνα. Λόγος για να πάω δίχως αύριο, μέσα σε περιορισμένη ορατότητα δεν υπήρχε. Χαλαρά σχετικά και όσο γίνεται πιο safe, άρχιζα να κατεβαίνω. Αφού πέρασα ένα μεγάλο μπούγιο, στο πρώτο κενό μπροστά μου άρχισα να βάζω ταχύτητα. Μέχρι το τερματισμό συναντήσαμε ένα κάρο διαφορετικά χιόνια... Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ξεκινήσαμε στα 2300 με καλή χιονόπτωση και τερματίσαμε στα 1700 με χιονόνερο. ΗΤΑΝ ΓΑΜΑΤΑ (τόνος στο 2ο Α...) και ας βγήκα πολύ πίσω στη γενική κατάταξη. Το γούσταρα με χίλια και μακάρι στο επόμενο να πάρετε μέρος και όλοι όσοι είχατε ενδιασμούς. Στο τέλος του αγώνα μας βρήκε αρκετούς κάπως έτσι... Πλάκα κάνουμε... ο αγώνας κύλησε χωρίς ατυχήματα, παρά μόνο με κάποιες συνηθισμένες τούμπες. Στο τερματισμό το κλίμα ήταν ακόμα πιο ωραίο. Όλοι είχαμε να λέμε κάτι για τον αγώνα μας. Το παλικάρι παραπάνω είχε μακράν τη καλύτερη αμφίεση... μην ξεχνάτε... είχαμε και αποκριές. Μερικά παιδιά από τον Σύλλογό μας, έξω από το Chalet 1750, μετά το τέλος του αγώνα. Μιχάλης, Γρηγόρης, Σταυρούλα & Άρης. Την επόμενη φορά ελπίζω να πάρουν μέρος περισσότερα άτομα. Περιμένοντας τις απονομές. Στο βάθος αριστερά, φαίνεται και "προπονητής" να επιπλήττει τον "αθλητή" του για την απόδοσή του. Κωστάκη γίνε καλά... και του χρόνου θα κατέβουμε αναρχοαυτόνομοι. Ο προπονητής σου έφταιγε... Ο Θοδωρής παρέα με τον Γιάννη. Είχε κάθε λόγο να χαμογελά... Βγήκε 3ος αν και ξεκίνησε σχετικά πίσω από αρκετούς και χωρίς μπατόν. Δεύτερος snowboarder o Νίκος Πλυτάς. Άλλος ένας παρκάτος που είναι τελικά και γρήγορος. Οι 3 πιο γρήγοροι snowboarders, Νίκος, Γιώργος & Στέφανος. Ο Γιώργος Ουζούνης, 1ος σανιδάς στον αγώνα... και αυτός παρκάτος είναι... Μακράν η πιο χαρούμενη μετά τον αγώνα ήταν η Κατερίνα... ... και γιατί όχι, αφού βγηκε 1η σανιδού στον αγώνα. Τι προτότυπο... και αυτή λοκάλι στο πάρκο είναι. Και η 1η skier, Ναταλία Παπαϊωάννου. Η μοναδική αθλήτρια γενικά (άνδρες - γυναίκες) που διακρίθικε στον αγώνα και ασχολείτε με κατάβαση. Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, με το βραβείο του, για τη 1η θέση. Εκτός ότι είναι από τους κορυφαίους freestylάδες στη χώρα μας, αποδείχθηκε ότι είναι και πολύ γρήγορος. 2ος στους skiers, o Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, γνωστός freestylάς και αυτός. Οι 3 γρηγορότεροι skiers και γενικότερα του αγώνα. Μπράβο σε όλους τους νικητές, αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν. Πάνω από όλα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που θα περιμένουμε πως και πως να την ξαναζήσουμε. Το διασκεδάσαμε και αυτό το μαρτυράνε τα χαμογέλα όλων μας. Και μερικές παρατηρήσεις, σχετικά με τον αγώνα, όχι για να γκρινιάξω, απλά για να γίνει την επόμενη φορά ακόμα καλύτερος... Ο τερματισμός έπρεπε να ήταν καμιά 100αριά μέτρα πιο πάνω. Στο σημείο που το βάλατε, είχε ξέρα λίγο πριν και αρκετές πέτρες. Δεν θα γινόταν τίποτα αν πήγαινε λίγο πιο ψηλά... μια χαρά θα μας έβλεπαν και πάλι. Τερματίζαμε και ψάχναμε πως να αποφύγουμε πέτρες και συναθλητές... Λίγο καλύτερος συντονισμός. Δε γίνεται να ξέρουμε στην αρχή, ότι το ραντεβού ήταν στις 3.00 πάνω στην επιστροφή της Στύγας και ξαφνικά να ακούμε ότι θα πρέπει να είμαστε εκεί στις 2! Και από την άλλη να μας πανικοβάλλουν, ακούγοντας από τα μεγάφωνα στο Chalet 1750, ότι όσοι δεν καταφέρουν να είναι πάνω στις 2, θα ακυρωθούν... Υ.Γ.: Τελικά.. είχα ρυθμίσει τη δέστρα στο αριστερό πέδιλο στα 320χιλ... ενώ η μπότα μου είναι 325... για αυτό και δεν κούμπωνε τόσο εύκολα. Όχι ότι θα κατάφερνα και τίποτα πολύ καλύτερο... έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης... - - - - - - - - - - - - - - Κυριακή δεν ανεβήκαμε... περιοριστήκαμε στα ημιορεινά και σε παραποτάμιες βόλτες και μασαμπούκα στη Ζαχλωρού. Έτσι κι αλλιώς το Χ.Κ. δεν άνοιξε λόγο αέρα. Κ. Δευτέρα πάλι δεν ανεβήκαμε, μιας και είπαμε να γυρίσουμε νωρίς Αθήνα. Γενικότερα ήταν μια καλή βδομάδα χιονοδιακοπών. Δε το συζητάω... άξιζε η άδεια. Και μας βγήκε αρκετά οικονομικά. Καταφέραμε να αδειάσει λιγάκι το κεφάλι μας. Το βουνό ήταν, για άλλη μια φορά, η καλύτερη ψυχοθεραπεία για αυτούς τους περίεργους καιρούς που περνάμε όλοι μας. Και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες άδεια για να τις εκμεταλλευτούμε μέσα στην υπόλοιπη σαιζόν... Τα καλά νέα είναι ότι το βουνό μας έχει πλέων πολύ περισσότερο χιόνι από αυτό που είδατε στις φωτογραφίες που πόσταρα, από τη βδομάδα που περάσαμε πάνω. Μάρτυρας και η Βελιά, που φόρτωσε πάλι χιόνι. Edited March 7, 2014 by ALCATRAZ 15 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted March 7, 2014 Eνταξει προσκυνω αθλητη ΜΙΚ που πριν την εναρξη αναψε τσιγαρακι.ΤΕΛΟΣ. 1 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted March 7, 2014 Eνταξει προσκυνω αθλητη ΜΙΚ που πριν την εναρξη αναψε τσιγαρακι.ΤΕΛΟΣ. 2 ώρες εκεί πάνω δεν εκανε μόνο ένα πίστεψέ με... 1 <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites