wraith 6,406 Report post Posted October 22, 2013 (edited) Ψάχνοντας κανείς βρίσκει ευκαιρίες, θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος... Από καιρό έψαχνα ένα σακίδιο πλάτης που να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις (χώρους, χώρο για ασκό και σωλήνα, δυνατότητα κουβαλήματος πεδίλων). Ortovox, Mamut κτλ τα είχα απορρίψει για λόγους κόστους και σαν καλή σχέση τιμής-ποιότητας μου είχαν γυαλίσει τα Dakine (συγκεκριμένα το Heli Pro 20 DLX). Αυτό που βρήκα όμως ήταν ακόμα καλύτερο: σε γνωστό γενικό ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού (Αμερική), βρήκα το top-tier σακίδιο ski/snb της Dakine, το Pro II περσυνό μοντέλο (δεν έχει αλλάξει...και φέτος κυκλοφορεί το 12/13), σε μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα, μαζί με σταλτικά και τελωνείο (σύνολο 65 Ευρώ) και μέσα σε λιγότερο από 1 βδομάδα (έφυγε Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα, αύριο θα είναι εδώ). Δείτε το σακίδιο εδώ και στη φωτό από κάτω: Edited October 22, 2013 by wraith 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 22, 2013 πολυ ωραιο καπου τοσο πηρα απο το forward το pro πριν λιγες μερες δεν εχει και μεγαλη διαφορα με τα ευρωπαικα site με τα αμερικανικα ειναι αλλη ιστορια Quote Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted October 23, 2013 Φαντάζομαι το tactics εννοείς. Πολύ καλό online shop όντως, και εγώ από εκεί είχα τσιμπήσει πέρσυ ακριβώς το ίδιο σακίδιο. Καλορίζικο! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 24, 2013 Thank you! Ήρθε εχθές, αλλά δεν ήμουν εδώ να το παραλάβω. Από το amazon.com το πήρα, αλλά θα τσεκάρω και αυτό που λες. Έχει προπληρωμένα τελωνεία ή μπορεί να σου κάνει κάποιες από τις άλλες γνωστές μεθόδους; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted October 24, 2013 Δεν είχα κάποιο θέμα με το τελωνείο, φαντάζομαι λόγω της τιμής που έκανε το σακίδιο πιθανόν και λόγω εταιρείας αποστολής. (Νομίζω παίζει ρόλο η τιμή του αντικειμένου που έχει το πακέτο και η εταιρεία αποστολής. Δηλαδή FedEx κλπ απ' όσο γνωρίζω τα περνάνε από τελωνείο όλα.) Η αποστολή έγινε με USPS και στην Ελλάδα έγινε παράδοση μέσω των ΕΛΤΑ Courier. Το tracking number ισχύει για τη USPS όσο το πακέτο είναι εξωτερικό αλλά και για το site των ΕΛΤΑ Courier. Απλά στο σύστημα των ΕΛΤΑ εμφανίζεται αφού το πακέτο έχει έρθει Ελλάδα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 24, 2013 Θυμάσαι τιμή και χρόνο παράδοσης; Εμένα ήρθε σε 5 μέρες, με DHL, με προπληρωμένο το κόστος του εκτελωνισμού. Πολλές φορές το κάνω αυτό που λες, είτε από Αμερική είτε από Κίνα/Χονγκ Κονγκ. Απλά τώρα μου έβγαινε πιο φθηνά από οπουδήποτε (και μιλάω για συνολικό κόστος) και με μηδέν ρίσκο! Sent from my LG-P880 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted October 24, 2013 (edited) 160 δολλάρια συνολικό κόστος, δηλαδή 115 euro περίπου. Μιλάω για το μοντέλο του 2013. Στην Ελλάδα απ' όσο είχα ψάξει, 120euro είχα βρει το μοντέλο του 2010. Δεν βρήκα πουθενά το 2013. Η παράδοση ήταν μεταξύ 5-7 εργάσιμων. Edited October 24, 2013 by ashbury Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 24, 2013 Δεν το εχω ξανακουσε αυτο.......Οταν λεμε προπληρωμενο τελωνειο ΤΙ εννοουμε??? Γιατι τα περισσοτερα e-shop απο Τριτες χωρες εκτος ΕΕ, αναφερουν οτι στην τιμη δεν περιλαμβανεται οποιοσδηποτε φορος-δασμος επιβληθει στην χωρα αφιξης και οτι φυσικα την πληρη ευθυνη στην περιπτωση που επιβληθουν εξτρα εξοδα υποχρεος ειναι ο παραληπτης. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 24, 2013 Μάνο οι δασμοί που πληρώνουμε για εισαγωγές από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.) είναι σαφώς ορισμένοι από κοινοτική οδηγία (μπορείς να βρεις πληροφορίες παντού αν ψάξεις) και έτσι έχουν βγει και τα αντίστοιχα calculators δασμών. Δες εδώ για παράδειγμα. Η Amazon και το EBay χρησιμοποιούν αντίστοιχα εργαλεία και σαν πακέτο με εταιρίες κούριερ (η Amazon έχει κεντρική συμφωνία με την DHL) υπολογίζουν το συνολικό κόστος εκτελωνισμού (δασμοί, φόροι, πληρωμή εκτελωνιστή) και τους εντάσσουν στην τιμή του προϊόντος και εσύ δεν πληρώνεις τίποτα εξτρά. Το μόνο που σου ζητάνε είναι μια εξουσιοδότηση εντολής εκτελωνισμού να υπογράψεις. Μπορεί να ακριβαίνει την τιμή του προϊόντος, αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις εκπλήξεις. Σε πολλά προϊόντα και λόγω ισοτιμίας παραμένει η τιμή χαμηλότερη απ' ότι στα Ευρωπαϊκά μαγαζιά (όπως πχ στην περίπτωσή μου). Δες και εδώ για πληροφορίες για το πρόγραμμα της Amazon. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 25, 2013 Μάνο οι δασμοί που πληρώνουμε για εισαγωγές από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.) είναι σαφώς ορισμένοι από κοινοτική οδηγία (μπορείς να βρεις πληροφορίες παντού αν ψάξεις) και έτσι έχουν βγει και τα αντίστοιχα calculators δασμών. Δες εδώ για παράδειγμα. .... Δηλαδή εγώ που έβαλα στο παραπάνω calculator για είδος προϊόντος Κινητό τηλέφωνο και μου έβγαλε ότι είναι duty free, είναι νορμάλ? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 25, 2013 Δηλαδή εγώ που έβαλα στο παραπάνω calculator για είδος προϊόντος Κινητό τηλέφωνο και μου έβγαλε ότι είναι duty free, είναι νορμάλ? Προφανώς και δεν είναι Πάνο! Κάποιο λάθος έχεις κάνει! Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει μου έχει βγάλει σωστά αποτελέσματα. Sent from my Amazon Kindle Fire using Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 25, 2013 Δες και πες μου.... http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/saved_calculations/view_details/186289188/ Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 25, 2013 Όντως...τι να σου πω, δεν ξέρω! Μήπως ισχύει τίποτε άλλο στα ηλεκτρονικά; Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted October 25, 2013 Θα βόλευε..... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 27, 2013 (edited) Παιδες μια εξυπηρετηση.......... Θελω να αγορασω κατι απο αγγλικο e-shop αλλα δυστυχως κανει delivery μονο Αγγλια..... Μηπως εχει κανεις καποιον κοντινο συγγενη ή καποιον πολυ καλο φιλο Αγγλια να μας κανει την εξυπηρετηση? Δηλαδη να το αγορασει για εμενα κ μετα να το στειλει Ελλαδα? (Εννοειται οτι καλυπτω ολα τα εξοδα) pm me Ευχαριστω! Edited October 27, 2013 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 27, 2013 Τι είναι αυτό ρε συ Μάνο που πρέπει να μπεις σε τέτοια διαδικασία; Αν μου το είχες πει πριν μια βδομάδα θα στο έφερνε ο κολλητός που ήρθε Ελλάδα χθες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 28, 2013 υπαρχει μια εταιρια που το αναλαμβανει αυτο. (ουσιαστικα σου νοικιαζει θυριδα αγγλικη) αν το θυμηθω θα σου πω το site 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 28, 2013 (edited) Παιδες μια εξυπηρετηση.......... Θελω να αγορασω κατι απο αγγλικο e-shop αλλα δυστυχως κανει delivery μονο Αγγλια..... Μηπως εχει κανεις καποιον κοντινο συγγενη ή καποιον πολυ καλο φιλο Αγγλια να μας κανει την εξυπηρετηση? Δηλαδη να το αγορασει για εμενα κ μετα να το στειλει Ελλαδα? (Εννοειται οτι καλυπτω ολα τα εξοδα) pm me Ευχαριστω! υπαρχει μια εταιρια που το αναλαμβανει αυτο. (ουσιαστικα σου νοικιαζει θυριδα αγγλικη) αν το θυμηθω θα σου πω το site αυτες οι τρεις ειναι Aramex http://www.shopandship.com/home.aspx Forward2me https://www.forward2me.com Borderlinx http://www.borderlinx.com Edited October 28, 2013 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 28, 2013 αυτες οι τρεις ειναι Aramex http://www.shopandship.com/home.aspx Forward2me https://www.forward2me.com Borderlinx http://www.borderlinx.com Τhanks! Εψαξα κ εγω κ τις βρηκα. Καμμια προτιμηση? Ειναι παντως αρκετα ακριβο για να το κανει κανεις...... 25-30 Λιρες για να σου ερθει Ελλαδα ενα πακετο λιγοτερο απο 2 kg........ Αν δεν βρω καποιον γνωστο θα δω τι θα κανω........... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 29, 2013 Τhanks! Εψαξα κ εγω κ τις βρηκα. Καμμια προτιμηση? Ειναι παντως αρκετα ακριβο για να το κανει κανεις...... 25-30 Λιρες για να σου ερθει Ελλαδα ενα πακετο λιγοτερο απο 2 kg........ Αν δεν βρω καποιον γνωστο θα δω τι θα κανω........... ειναι ολες δοκιμασμενες απο αλλο φορουμ για κινητα (πολλοι αγοραζουν μεσω αγγλιας για καλυτερες τιμες) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 4, 2014 Χθες το βράδυ μου πιστώθηκε επιστροφή φόρων/δασμών ύψους $18, δηλαδή 12 Ευρώ. Νέα τελική τιμή 53 Ευρώ...κανονική ληστεία... :whistling: 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites