Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Billy

Βοηθεια Σε Αρχαριο Για Αγορα Σκι

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα μελη!!

Ειμαι αρχαριος ,εχω κανει περιπου 12 φορες περσι αλλα

με κερδισε το αθλημα και θελω φετος να αγορασω εξοπλισμο.

Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Υψος 1.73 βαρος 73 κιλα ετων 27.

Σκεφτομαι για πεδιλα head icon TT 10 .163 εκατοστα .

Μποτα head nextedge 80 η head adapt edge 80.

Τι λετε; Σκληροτητα 80 ειναι πολυ για αρχαριο; Η εταιρια

ειναι καλη; Προτεινετε κατι αλλο;

Billy

Γεια σου Billy και καλώς ήρθες στην παρέα μας! Πέρνα και από εδώ να μας συστηθείς, να μας πεις που συχνάζεις κτλ. :D

Στις ερωτήσεις σου τώρα. Σε ότι αφορά τις μπότες, 80 flex είναι πολύ για το επίπεδό σου και το βάρος σου. Δες κάτι σε ελαφρώς πιο μαλακό. Επίσης μην πας σε συγκεκριμένο μοντέλο. Ο χρυσός κανόνας είναι να φας μια μέρα στα μαγαζιά και να δοκιμάζεις κάθε μπότα για κάνα 20λεπτο μέχρι να βρεις αυτή που σου κάθετε καλύτερα στο πόδι, να μην σε χτυπάει/ενοχλεί κτλ.

Σε ότι αφορά το πέδιλο, με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο internet, δεν είναι για το επίπεδό σου. Μου το βγάζει για επίπεδο intermediate ως expert. Αλλά στα περαιτέρω ας σε βοηθήσουν οι πιο ειδικοί από εμένα.

Edited by wraith
  • Like 1

sinox-0.jpeg

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!! Για τα πεδιλα τα ειχα βρει απο

beginner-indermediate+. Σκεφτομαι αυτο το επιπεδο για να μη χρειαστει να αλλαξω

σε συντομο χρονικο διαστημα. Αν ειναι λαθος αυτη η αποψη παρακαλω καθοδηγηστε με!!

Tις μπότες αν σου κάνουν κουτί πάρτες. 70-80 θα παίξεις λογικά εκτός να κάποια λίγο εκτός σου κάνει υπερκουτί. Υπάρχουν ειδικά thread να δεις συμβουλές για το πως να τις επιλέξεις.

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7528

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=13218

Για τα πέδιλα θα σου έλεγα να κατέβεις μια κατηγορία ή να βρεις ένα φτηνό ακόμα και μεταχειρισμένο πεδιλάκι να μάθεις σκι και βλέπεις.. Νομίζω είναι ένα-δυο κλικ πάνω από το επίπεδό σου.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γειά σου Billy!

Επειδή συμμερίζομαι απόλυτα την όρεξη που έχεις αποκτήσει, θα σου έλεγα να επικεντρωθείς πάνω απ' όλα στην επιλογή σωστής μπότας πρώτα απ' όλα και να δώσεις γι αυτήν κάτι αρκετά παραπάνω από το μισό διαθέσιμο budget που έχεις, μιας και είναι πρώτης σημασίας.

Νομίζω ότι μέχρι και το 80 flex μπορείς άνετα να φτάσεις.

Είναι το κομμάτι εξοπλισμού που κατά τη γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων επηρεάζει ίσως στον μεγαλύτερο βαθμό την εμπειρία του σκι που αποκομίζεις.

Βεβαιώσου ότι θα δοκιμάσεις πολλές μέχρι να βρεις τη κατάλληλη για το πόδι σου.

Εμένα οι πρώτες μου Nordica Sportmachine 85/95 με έβγαλαν μέχρι στιγμής - ίσως και φέτος - ασπροπρόσωπο (ετοιμάζομαι τώρα να τις αλλάξω μετά από 40 σχεδόν μέρες σκι /3 χρόνια).

Σημειωτέον, δεν τις έβαλα ποτέ στο soft.

Τις είχα αγοράσει κι εγώ όταν σαν εσένα κόλλησα το σαράκι....(έχοντας κάνει μόνο 3 φορές όμως).

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

ενα εχω να πω... οι νεοι τουλαχιστον στο σπορ, μην εντυποσιαζονται απο τους πωλειτες με νουμερα κι αγωνιστηκες ορολογιες... ειπε ενας φιλος παραπανω, να δοκιμασεις κι να κατσει καλα στο ποδι μια μεση καλη μποτουλα.... αμα εισαστε τοσο χουβαντοεφεντζηδες κι περνετε οτι σας πουλανε, αλλα απο σκι ... να μη πω.... ε τοτε φανταστητε το... εχει τα παντα για το καθε επιπεδο κι ομορφια με στυλ... οι τεχνικες ακραιες λεπτομερειες ειναι για πρωταθλητες κι ανω... εγω ειχα την ποιο σκληρη νορντικα120 αγωνιστικη κι την παρατησα για να παρω μια70αρα απλη μποτα να κανω την πλακα μου... μπαλετο στα χιονια, ;) κι ριχτε μια ματια γυρω... θα βρειτε υλικο που θα σας κανει κουτι για ελευθερο σκι.... να με συγχωρατε αλλα ετσι μιλαω.... επι της ουσιας λεμε ... :D κι παντα, καλο χειμωνα να εχουμε

μύθων τε ρητήρ ήθων τε πρηκτήρ