Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Φιλε καλα τα λες,αλλα Μοναχο κατω απο 120 ευρω δεν βρισκω αεροπορικα...Μιλανο αυτη την στιγμη πεταω με 45 ευρω.

Αν εισαι χωρις εξοπλισμο συμφερει

• Like 1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Αν εισαι χωρις εξοπλισμο συμφερει

Έτσι όπως έχει γίνει με την κολοaegean πλέον.... Μας έχουνε κάνει να πετάμε με rynair!

Πολύ πιο φτηνό εισητήριο και τα σκι 80€

Με την aegean για Μόναχο κάτω από 100€ δεν το κατέβασε φέτος (από Θεσσαλονίκη) και για τα σκι θέλουν 100€

Μ@λ@κες...

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά εγώ θα πετάξω για Μπολόνια , πήγαινε έλα 38€ κ στο δευτερο εισιτήριο θα προσθέσω μια βαλίτσα για να πάρω τις μπότες , θα ενοικίαση από κει εξοπλισμό , άλλωστε 2-3 μέρες θα κάνω σκι .... επίσης είδα ότι από Μπολόνια σου δίνουν υποχρεωτικά αλυσίδες ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έφτασε ο καιρός να φτιάξουμε βαλίτσες!

Τελικά η παρέα μεγάλωσε!

6 νοματέοι και το bebe, σύνολο 7!

Με δυο αυτοκίνητα SUV από Bergamo θα φτάσουμε στην Val di Fassa, στο χωριό Fontanazzo, δίπλα στο Canazei!

Θα ακολουθήσει αναλυτικό φωτορεπορτάζ...

Εν αναμονή των Dolomite white powder...!!!

• Like 7

Ας ανεβάσω μερικές φώτο από την superμερα που μας έλαχε... Και τα υπόλοιπα θα τα περιγράψω αργότερα!8beb22b34f193821b080398ddc4b6313.jpg1ef916eaa39d0f411e166aaa01bb98de.jpg08c54a0ef004bad358bc17a9fd25cc41.jpgb858e0db068cbdadc0311e233224ca78.jpg558c1266a017d65913a6861c24343ed8.jpge9437015d7b7dd93d298a7b094aed86b.jpgb80096610bf8cd9d59b60c684894a62f.jpg1e47c59b5a33bf8afa89a4442b1b9db2.jpg462a804970bad9e5d76c31ca391521cb.jpg

• Like 12

Πρόταση που να την πάρετε στα σοβαρά:

Σκι, σε συνδυασμό με βόλτα:

Να κατεβείτε την πίστα 101. Πως;;;;

Ανεβαίνετε σε Lagazuoi.

Από το San Cassiano είναι περί τα 15 λεπτά οδήγησης.Παε με ΙΧ ή με ταξί με 6 ευρώ το άτομο (το οποίο συνιστώ). Ανεβαίνοντας εκεί, είναι το οδικό πάσο προς Cortina: Passo Falzarego. Εκεί υπάρχει ένα μικρό χιονοδρομικό (SUPER 8 - που θεωρητικά ανήκει στην Cortina), σχετικά απόμακρο, με λίγο κόσμο. Διαθέτει παρκιγκ με ένα βαγόνι και ένα τετραπλό καρεκλάκι (και άλλες πίστες και λιφτ αν απομακρυνθείς). Με ενδιαφέρουσες κάποιες από τις πίστες του. Ειδικά στο lift Cinque Torri. Δεν ξέρω αν ήμουν τόσο τυχερός, αλλά ήμασταν πρακτικά μόνοι μας, με ιδανικές συνθήκες χιονιού. Από εκεί ξαναγυρνάς προς το πάσο (με κάποια αρχαία λιφτ), ανεβαίνετε με το βαγόνι στην κορυφή Lagazuoi. Από εκεί έχετε μία μεγάλη κατεβασιά ΟΝΕΙΡΟ προς το San Cassiano. Στο τέλος υπάρχει ένα σαλέ στο οποίο φτάνει ο δρόμος και έχετε 2 επιλογές. Ή παίρνετε πάλι ταξί για να φύγετε, ή τσουλάτε λίγο ακόμα προς ένα πλάτωμα που περιμένουν έλκυθρα που το σέρνουν άλογα. Δίνετε από 2,5 ευρώ το κεφάλι και σας σέρνει με τα σκι ένα έλκυθρο με άλογα, μέχρι σχεδόν το San Cassiano (εκεί έχει ένα ξενοδοχείο). Δυστυχώς εμείς ξεμείναμε εκεί γιατί φτάσαμε αργά και από εκεί πήραμε το ταξί που μας γύρισε στο αυτοκίνητο που είχαμε παρκάρει στο πάσο (Passo Falzarego). Αυτό είναι το ταξί που σου σύστησα να πάρεις στην αρχή της ημέρας και όχι στο τέλος. Δηλαδή να παρκάρεις στο San Cassiano και να ανέβεις με ταξί.

Αν το ξαναέκανα, θα συνέχιζα τσουλώντας προς το συρόμενο λιφτ του San Cassiano και από εκεί θα είχα μπροστά μου όλο το πεδίο της Alta Badia, από την οποία θα επέστρεφα προς το χωριό μου (όποιο και να είναι στην Sella Ronda).

Επειδή δεν ήξερα, ξεκινήσαμε το πρωί με αυτοκίνητο από Val Gardena και πήγαμε με αυτοκίνητο στο πάσο. Θα προτιμούσα να φύγω ΝΩΡΙΣ με τα σκι στο San Cassiano, να πάρω ταξί για το πάσο και μετά να επέστρεφα όπως είπα σε San Cassiano και να συνέχιζα με τα σκι και όπου βγω... και μετά πάλι ταξί επιστροφής.

Αν επέλεγα να ξαναπάω με αυτοκίνητο, θα το άφηνα στο San Cassiano και να μην το έπαιρνα στο πάσο. Όταν δεν γνωρίζεις τόσο καλά μια περιοχή, θα κάνεις και λάθος. Όταν το λάθος λέγεται ένα ταξί με κόστος έως 10 ευρώ το άτομο....... ΡΙΣΚΑΡΕ ΤΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ.

Edited by mil
  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Πρόταση που να την πάρετε στα σοβαρά:

Σκι, σε συνδυασμό με βόλτα:

Να κατεβείτε την πίστα 101. Πως;;;;

Ανεβαίνετε σε Lagazuoi.

Από το San Cassiano είναι περί τα 15 λεπτά οδήγησης. Ή ταξί με 6 ευρώ το άτομο (το οποίο συνιστώ). Ανεβαίνοντας εκεί, είναι το πάσο προς Cortina: Passo Falzarego. Εκεί υπάρχει ένα μικρό χιονοδρομικό (SUPER 8 - που θεωρητικά ανήκει στην Cortina), σχετικά απόμακρο, με λίγο κόσμο. Με ενδιαφέρουσες κάποιες από τις πίστες του. Ειδικά στο lift Cinque Torri. Δεν ξέρω αν ήμουν τόσο τυχερός, αλλά ήμασταν πρακτικά μόνοι μας, με ιδανικές συνθήκες χιονιού. Από εκεί ξαναγυρνάς προς το πάσο, ανεβαίνετε με το βαγόνι στην κορυφή Lagazuoi. Από εκεί έχετε μία μεγάλη κατεβασιά ΟΝΕΙΡΟ, και στο τέλος της ή παίρνετε πάλι ταξί, ή δίνετε από 2,5 ευρώ το κεφάλι και σας σέρνει με τα σκι ένα έλκυθρο με άλογα, μέχρι ένα ξενοδοχείο. Δυστυχώς εμείς ξεμείναμε εκεί και από εκεί πήραμε το ταξί που μας γύρισε στο αυτοκίνητο που είχαμε παρκάρει στο πάσο (Passo Falzarego). Είναι το ταξί που σου σύστησα να πάρεις εξ'αρχής και όχι στο τέλος.

Αν το ξαναέκανα, θα συνέχιζα τσουλώντας προς το συρόμενο λιφτ του San Cassiano και από εκεί θα είχα μπροστά μου όλο το πεδίο της Alta Badia, από την οποία θα επέστρεφα προς το χωριό μου (όποιο και να είναι στην Sella Ronda).

Επειδή δεν ήξερα, πήγαμε με αυτοκίνητο στο πάσο. Θα προτιμούσα να φύγω ΝΩΡΙΣ, να πάω με τα σκι στο San Cassiano, να πάρω ταξί για το πάσο και μετά να επέστρεφα όπως είπα σε San Cassiano και να συνέχιζα με τα σκι.

Αν επέλεγα να ξαναπάω με αυτοκίνητο, θα το άφηνα στο San Cassiano και να μην το έπαιρνα στο πάσο. Όταν δεν γνωρίζεις τόσο καλά μια περιοχή, θα κάνεις και λάθος. Όταν το λάθος λέγεται ένα ταξί με κόστος έως 10 ευρώ το άτομο....... ΡΙΣΚΑΡΕ ΤΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ.

Η πίστα που προανέφερες είναι μέρος ενός άλλου κύκλου "τύπου sella ronda", του κύκλου grande guerra!

Για να αυτήν την διαδρομή όμως πρέπει να πάρεις πολλά σκι bus.

Παρακάτω ανεβάζω και τον χάρτη για να το τσεκάρεις.

Δυστυχώς δεν προλαβένω να το κάνω αλλά θα είναι λόγος για να ξαναέρθω...07ee1aa297a9be779cf7e22a75ed17df.jpg

Παρκάρεις passo campolongo. Με σκι χλμ πsan cassiano. Ταξί για Φαλτσαρεγκο κατεβαίνεις στα αλογαξανα σκι στην Alta Badia και επιστροφή με ski στο αυτοκίνητο στο καμπολονγκο. Δοκιμασμένα το καλυτερο εάν θέλεις να κάνεις σκι και την περιπέτεια του Φαλτσαρεγκο.

• Like 1

Παρκάρεις passo campolongo. Με σκι χλμ πsan cassiano. Ταξί για Φαλτσαρεγκο κατεβαίνεις στα αλογαξανα σκι στην Alta Badia και επιστροφή με ski στο αυτοκίνητο στο καμπολονγκο. Δοκιμασμένα το καλυτερο εάν θέλεις να κάνεις σκι και την περιπέτεια του Φαλτσαρεγκο.

Η παραπάνω πρόταση που αναφέρθηκε, προσπαθεί να βάλει στην βόλτα "αξιοθέατα".

Γενικά ένα πρόβλημα των δολομιτών είναι το λίγο σκι. Κάτι που το διαπιστώνεις και στα στατιστικά. Έχεις πολύ "βάλε-βγάλε" σκι, μικρές πίστες, περπατήματα,κλπ, κλπ. Έχεις όμως και κάποιες πάρα πολύ καλές διαδρομές, όπως την παραπάνω που ανέφερα. Και βέβαια δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι πίστες. Όταν πήγαμε Marmolada , όλο το πεδίο ήταν εξαιρετικό, δυο μέρες μετά άθλιο.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η παραπάνω πρόταση που αναφέρθηκε, προσπαθεί να βάλει στην βόλτα "αξιοθέατα".

Γενικά ένα πρόβλημα των δολομιτών είναι το λίγο σκι. Κάτι που το διαπιστώνεις και στα στατιστικά. Έχεις πολύ "βάλε-βγάλε" σκι μικρές πίστες, περπατήματα,κλπ, κλπ. Έχεις όμως και κάποιες πάρα πολύ καλές διαδρομές, όπως την παραπάνω που ανέφερα. Και βέβαια δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι πίστες. Όταν πήγαμε Marmolada , όλο το πεδίο ήταν εξαιρετικό, δυο μέρες μετά άθλιο.

Θα διαφωνήσω. Εάν γνωρίζεις να κινηθείς κάνεις άπειρο σκι χωρίς βάλε βγάλε. Ένα παράδειγμα : Στο Passo pelegrino - falcade, χωρίς να είναι συνδεδεμένο με άλλα χιονοδρομικά κάνεις σκι μέχρι να σαλτάρεις και από υψομετρική από τα 2500 στα 1300 κάτι. Και υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες επιλογές.Η marmolada πράγματι έχει αυτό το πρόβλημα. Γι αυτό πας μόνο μια φορά πρωί πρωί την κάνεις κάνα δυο φορές και περνάς arrabaγια λιώσιμο Edited by yannisnm
  • Like 1

Και για να συμπληρώσω, κάτω από 45 Χιλ χαλαρά την ημέρα δεν πέφτεις στους δολομίτες. Επιπλέον ότι καιρό να κάνει θα βρεις χιονοδρομικό για ski

• Like 1

Και για να συμπληρώσω, κάτω από 45 Χιλ χαλαρά την ημέρα δεν πέφτεις στους δολομίτες. Επιπλέον ότι καιρό να κάνει θα βρεις χιονοδρομικό για ski

Πολύ σωστά!

Έκανα δύο μέρες [emoji472] σκι, την μια έγραψα 38 χλμ και την άλλη 45! Εέεεε τι άλλο θες? Λιώσιμο!

• Like 3

Μια χαρα σκι κανεις Δολομιτες....... κατω απο 65χλμ δεν πεσαμε καμια ημερα. Τη Marmolada δυστυχως την πετυχαμε χωραφι λογω πολυ κοσμου........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτα τα "tour" που εχουν τα χιονοδρομικα (ειτε αυστρια ειτε ιταλια ειτε γαλλια) ποτε δεν μου αρεσαν . συνηθως προσθετουν απομακρυσμενες πιστες με 1002 λιφτ για να φτασεις, με μηδεν χιονοδρομικο ενδιαφερον μονο και μονο για να ολοκληρωθει ο κυκλος . εχουν ιστορικη συνηθως αξια μιας και ειναι οι διαδρομες που ακολουθουσαν πριν 100 χρονια για να ενωσουν τα χωρια αλλα οχι χιονοδρομικη....

Edited by StavRos
  • Like 1

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αυτα τα "tour" που εχουν τα χιονοδρομικα (ειτε αυστρια ειτε ιταλια ειτε γαλλια) ποτε δεν μου αρεσαν . συνηθως προσθετουν απομακρυσμενες πιστες με 1002 λιφτ για να φτασεις, με μηδεν χιονοδρομικο ενδιαφερον μονο και μονο για να ολοκληρωθει ο κυκλος . εχουν ιστορικη συνηθως αξια μιας και ειναι οι διαδρομες που ακολουθουσαν πριν 100 χρονια για να ενωσουν τα χωρια αλλα οχι χιονοδρομικη....

Συμφωνω. Στην ουσια δεν κανεις σκι. Ακομα κ αν στο τουρ βρεις καποια πιστα που γουσταρεις, συνηθως ο χρονος ειναι περιορισμενος καθως πρεπει να προλαβεις να γυρισεις πισω. Διαφορετικα στην καλυτερη παιρνεις Ταξι που σημαινει προσθετο κοστος για ενα απλο σκι τουρ..... Και η Sella Ronda το ιδιο ειναι... σουπερ διαδρομη αλλα συνολικα λιγα χλμ σκι. Να την κανει σιγουρα καποιος 1 φορα αλλα προσωπικα αν ξαναπηγαινα δεν θα την ξαναεκανα.....

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Συμφωνω. Στην ουσια δεν κανεις σκι. Ακομα κ αν στο τουρ βρεις καποια πιστα που γουσταρεις, συνηθως ο χρονος ειναι περιορισμενος καθως πρεπει να προλαβεις να γυρισεις πισω. Διαφορετικα στην καλυτερη παιρνεις Ταξι που σημαινει προσθετο κοστος για ενα απλο σκι τουρ..... Και η Sella Ronda το ιδιο ειναι... σουπερ διαδρομη αλλα συνολικα λιγα χλμ σκι. Να την κανει σιγουρα καποιος 1 φορα αλλα προσωπικα αν ξαναπηγαινα δεν θα την ξαναεκανα.....

Η Sella Ronda, προσφέρει εξαιρετικό οφθαλμόλουτρο. Φυσικά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πίστες και αυτός είναι ο κύριος λόγος επίσκεψης στην περιοχή. Ο λόγος που θα την έκανα και θα ξαναέκανα την Sella Ronda, ανεξάρτητα από το αν θα ήθελα να την κάνω ή όχι, είναι γιατί είμαι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να την κάνω (τουλάχιστον ένα μέρος της), ώστε να μπορώ να πάω από περιοχή σε περιοχή, καθώς μέσω αυτής μετακινείσαι ανάμεσα στις 4 περιοχές που συνδέει.

Η Sella Ronda, προσφέρει εξαιρετικό οφθαλμόλουτρο. Φυσικά και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πίστες και αυτός είναι ο κύριος λόγος επίσκεψης στην περιοχή. Ο λόγος που θα την έκανα και θα ξαναέκανα την Sella Ronda, ανεξάρτητα από το αν θα ήθελα να την κάνω ή όχι, είναι γιατί είμαι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να την κάνω (τουλάχιστον ένα μέρος της), ώστε να μπορώ να πάω από περιοχή σε περιοχή, καθώς μέσω αυτής μετακινείσαι ανάμεσα στις 4 περιοχές που συνδέει.

Αλεξη συμφωνω μερικα. Για να πας σε καποιες περιοχες υπαρχει η λυση να παρεις νωρις το skibus και να γλυτωσεις χρονο, χωρις να χρειαστει να μπεις (ή εστω λιγο) στη Sella Ronda. Εξαρταται φυσικα που μενεις..... Εμεις για να μην κανουμε τις ιδιες διαδρομες μεχρι να φτασουμε σε καποια περιοχη αυτο καναμε.

Αλεξη συμφωνω μερικα. Για να πας σε καποιες περιοχες υπαρχει η λυση να παρεις νωρις το skibus και να γλυτωσεις χρονο, χωρις να χρειαστει να μπεις (ή εστω λιγο) στη Sella Ronda. Εξαρταται φυσικα που μενεις..... Εμεις για να μην κανουμε τις ιδιες διαδρομες μεχρι να φτασουμε σε καποια περιοχη αυτο καναμε.

Όταν πάω για σκι, πάω για σκι. Το καλοκαίρι, παίρνω το λεωφορείο για τουρ. Χιονοδρομική περιοχή, είναι αυτή που είναι ΕΝΝΙΑΙΑ. Αν κατά συνθήκη και περίπτωση χρειαστεί μια φορά να βγάλω τα σκι για να πάω απέναντι στην γόνδολα, άντε να το καταπιώ. Αλλά η περιοχή ενδείκνυται για περπάτημα χειμώνα-καλοκαίρι.

Edited by mil