Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
tpal12

Προβληματισμενος

Recommended Posts

Κι εγω 35 με 2 κηλες στην σπονδυλικη και τενοντιτιδες στους ωμους,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην μαθω snowboard!!Απλα τα βαζω με τον εαυτο μου που τοσα χρονια δεν ειχα ασχοληθει...Εχτες εκανα το δευτερο δυωρο μαθημα με τον εξαιρετικο Νικο Γιοβα απο 4seasons Καλαβρυτα(γαμω τα παιδια και πραγματικα ενδιαφερεται να σε μαθει και οχι να σε ξεπεταξει!!)

Αλλα επειδη τα χρονια περασαν και το σωμα δεν ειναι για πολλους τραυματισμους.....παω σαν το ραμπο!!

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005CPIW8U/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1(αυτο δεν το εχω παραλαβει ακομα και εχτες με μια τουμπα στο γ%^&8$#νο πιατακι νομιζα θα λιποθυμισω απο τον πονο στον κοκκυγα.....

και στο σωμα φοραω κατι τετοιο http://www.besportier.com/archives/snowboard-back-protector---scott-compression-reducer.html

Μπορει να γελατε......αλλα εγω θα μαθω! :yes :yes

• Like 1

Nidecker Score

Αν δειτε πρασινο κρανος και Nidecker σανιδα......κρατηστε αποστασεις :pirate: θεριζω!!

Ρε παιδια και μια ερωτηση.Εχετε ιδεα για σχαρα οροφης αυτοκινητου για σανιδα snowboard σε καλα χρηματα?

Nidecker Score

Κι εγω 35 με 2 κηλες στην σπονδυλικη και τενοντιτιδες στους ωμους,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην μαθω snowboard!!Απλα τα βαζω με τον εαυτο μου που τοσα χρονια δεν ειχα ασχοληθει...Εχτες εκανα το δευτερο δυωρο μαθημα με τον εξαιρετικο Νικο Γιοβα απο 4seasons Καλαβρυτα(γαμω τα παιδια και πραγματικα ενδιαφερεται να σε μαθει και οχι να σε ξεπεταξει!!)

Αλλα επειδη τα χρονια περασαν και το σωμα δεν ειναι για πολλους τραυματισμους.....παω σαν το ραμπο!!

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005CPIW8U/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1(αυτο δεν το εχω παραλαβει ακομα και εχτες με μια τουμπα στο γ%^&8$#νο πιατακι νομιζα θα λιποθυμισω απο τον πονο στον κοκκυγα.....

και στο σωμα φοραω κατι τετοιο http://www.besportier.com/archives/snowboard-back-protector---scott-compression-reducer.html

Πόσο σου πηρε για δυο ώρες? Δωσε πληροφορίες γιατί περινενω το χιονακι να πέσει να ανέβω. Πιατακι καταφερες τελικά?

Αν δειτε πρασινο κρανος και Nidecker σανιδα......κρατηστε αποστασεις :pirate: θεριζω!!

Ρε παιδια και μια ερωτηση.Εχετε ιδεα για σχαρα οροφης αυτοκινητου για σανιδα snowboard σε καλα χρηματα?

Δεν έχω ιδέα εγω φιλε

Θοδωρής.......με αγάπη!

και εδω ενας ακομα αρχαριος στα 23 . απλα θα σου πω το εξης . πρωτη φορα εκανα snowboard στις 28 δεκεμβρη . δευτερη στις 29 και τριτη 30 του μηνα . το σαββατο ηταν η τεταρτη μου φορα . θα σου πω τα εξης . πρωτη μερα τελεια . οχι σαβουρες (παραλογες )και πηγαινα τσουκου τσουκου . δευτερη μερα πανολεθρια . αφου στο τελος της μερας ποναγαν οι κοιλιακοι που δεν ειχα . τριτη μερα αποθεωση . ολα μου εβγαιναν (εκτος απο θετις πιατακι ) τεταρτη μερα ??? πιατακι με την μια και προς το τελος της μερας αρκετες καταβασεις στυγας . στην αρχη απο τον πονο στα γονατα δεν αντεχα . στην τελευταια καταβαση ολα πολυ καλα . υπομονη και επιμονη

http://www.amazon.co...45;υτο δεν το εχω παραλαβει ακομα και εχτες με μια τουμπα στο γ%^&8$#νο πιατακι νομιζα θα λιποθυμισω απο τον πονο στον κοκκυγα.....

και στο σωμα φοραω κατι τετοιο http://www.besportie...on-reducer.html

και εγω ενας απο τους τυχερους με κυστη κοκκυγα . λες να παρω αυτο το βρακακι ?? οταν το παρεις πες αν βολευει σε σαβουρες και αν αποροφαει

Ωραιος. Λεω να ανεβω τατρτη αν εχει χιονι και μετα παρασκευη γιατι για να μεινω δύσκολο.

Θοδωρής.......με αγάπη!

αν ολα καλα με καιρο ισως ανεβω σαββατο . το μιλαμε και απο εδω αν ανεβεις και εσυ να τα πουμε παρεα απανου

• Like 1

2ωρο μαθημα 70 ευρωπουλα...

Το πιατακι μετα απο καποιες πτωσεις το καταφερα αλλα ολα τα κωλομηχανηματα για σκιερ ειναι φτιαγμενα...τα snowboard κατουρησαν στο πηγαδι.

Κατσε ρε φιλε Τarbh γιατι θα μας τρελανεις......Απο τελειως ασχετος εκανες 4 φορες μονος σου και κατεβαινεις τη Στυγα...???

Βεβαια κι εγω στο δευτερο μαθημα την κατεβηκα....αλλα αγκαλια με τον coach στην αρχη που ειναι αποτομη και μετα τσουκου τσουκου μεχρι κατω,αλλα αυτο δεν το λεω’’κατεβαινω τη Στυγα’’ :Shocked:

• Like 1

Nidecker Score

αν ολα καλα με καιρο ισως ανεβω σαββατο . το μιλαμε και απο εδω αν ανεβεις και εσυ να τα πουμε παρεα απανου

Μακαρι ρ φιλε. Δεν την παλεύω αλλο μόνος στο βουνό πραγματικα για να κουβαλησω παρεα μαζι μου πληρωνω ολα τα εξοδα εγω και ετσι ανεβαινω μια φορα χαχαχα

Το πιατακι μετα απο καποιες πτωσεις το καταφερα αλλα ολα τα κωλομηχανηματα για σκιερ ειναι φτιαγμενα...τα snowboard κατουρησαν στο πηγαδι.

Κατσε ρε φιλε Τarbh γιατι θα μας τρελανεις......Απο τελειως ασχετος εκανες 4 φορες μονος σου και κατεβαινεις τη Στυγα...???

Βεβαια κι εγω στο δευτερο μαθημα την κατεβηκα....αλλα αγκαλια με τον coach στην αρχη που ειναι αποτομη και μετα τσουκου τσουκου μεχρι κατω,αλλα αυτο δεν το λεω’’κατεβαινω τη Στυγα’’ :Shocked:

Δωσε πληροφορίες για τον δασκαλο αν μπορεις να τον παρω να.κανονισω

Edited by tpal12

Θοδωρής.......με αγάπη!

Μακαρι ρ φιλε. Δεν την παλεύω αλλο μόνος στο βουνό πραγματικα για να κουβαλησω παρεα μαζι μου πληρωνω ολα τα εξοδα εγω και ετσι ανεβαινω μια φορα χαχαχα

Δωσε πληροφορίες για τον δασκαλο αν μπορεις να τον παρω να.κανονισω

Παρασκευή θα είμαστε πάλι χχκ εμείς σε δεχόμαστε αν θέλεις.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

• Like 1

Παρασκευή θα είμαστε πάλι χχκ εμείς σε δεχόμαστε αν θέλεις.

Φάνηκε σαν να κλεγομαι λιγακι και την πεσατε ολοι? Να είστε καλα παιδιά. Ειδικά στα λεφτά βήματα να υπάρχει και κίνητρο. Οταν μαθω δεν θα σας μιλάω χαχαχα. Θα ενημερώσω. 1000 ευχαριστω

Θοδωρής.......με αγάπη!

Δεν φάνηκε κάτι τέτοιο απλά σαν παρέα εμείς θα είμαστε εκεί, και σου είπα ότι δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε όλοι μαζί. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα, ο ένας τραβάει τον άλλο και υπάρχει πάντα βελτίωση! Το βλέπω ακούω ρωτάω μας πάει μπροστά πάντα.

Edited by Christopherk

Δεν φάνηκε κάτι τέτοιο απλά σαν παρέα εμείς θα είμαστε εκεί, και σου είπα ότι δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε όλοι μαζί. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα, ο ένας τραβάει τον άλλο και υπάρχει πάντα βελτίωση! Το βλέπω ακούω ρωτάω μας πάει μπροστά πάντα.

Να σαι καλα φιλε. Θα σε ενημερώσω με πμ. Ευχαριστώ πολυ

Θοδωρής.......με αγάπη!

Γιατι δε δοκιμαζεις σκι?

Μπορει να σου κατσει καλυτερα!!!

:-)

101277.jpg

Γιατι δε δοκιμαζεις σκι?

Μπορει να σου κατσει καλυτερα!!!

:-)

Καλημέρα φιλε μου. 1ον δεν.μου αρεσει πολυ μιας και μικρος εκανα λιγο skate.

2ον εχω ιστορια με 2 χειρουργεία προσθιου χιαστου συνδεσμου και με το σκι που ειναι ελεύθερα τα ποδια το φοβαμαι 10 φορες παραπανω

Να φανταστεις καθε σεζον που ειναι να ανεβω βουνο κανω γενικο τσεκ για να παρω το οκ απο τους γιατρους. Ειμαι πολυ φοβιτσιαρης γενικα

• Like 1

Θοδωρής.......με αγάπη!

και ομως ετσι ειναι ! οι 3 πρωτες φορες εγιναν απανωτα σε 3 μερες και μιλαμε για πολλες ωρες. ανοιγμα με κλεισιμο χκκ και χωρις ξεκουραση . Ενα 3λεπτο μονο για ζεστη σοκολατα και παμε παλι . επισης ισως να εχει να κανει το γεγονος οτι με ψηνει πολυ σαν αθλημα και δινω ολο μου το ειναι την στιγμη που κατεβαινω . δεν λεω οτι ειμαι σαινι και κατεβαινω την πιστα στο τελειως χαλαρο . απλα πλεον δεν δημιουργω προβλημα . αλλωστε και την επομενη φορα που θα παω θα ξεκινησω χαλαρα στην ισμηνη και μετα θα ανεβω επανω . να βρω παλι τον ρυθμο μου και μετα στα ζορικα

Καλημέρα φιλε μου. 1ον δεν.μου αρεσει πολυ μιας και μικρος εκανα λιγο skate.

2ον εχω ιστορια με 2 χειρουργεία προσθιου χιαστου συνδεσμου και με το σκι που ειναι ελεύθερα τα ποδια το φοβαμαι 10 φορες παραπανω

Να φανταστεις καθε σεζον που ειναι να ανεβω βουνο κανω γενικο τσεκ για να παρω το οκ απο τους γιατρους. Ειμαι πολυ φοβιτσιαρης γενικα

ρε μην εισαι χεστης :Ρ εγω με μερικη ρηξη χιαστου και ολα καλα . αν περισι οι γιατροι σου ειπαν οκ και γενικα δεν εχεις νιωσει ενοχληση τοτε μην μασας . με υγρασιες πως πας ?? πονας ???

Edited by Tarbh Dearg

Μην το φοβάσαι καθόλου φίλε, πιστεύω αυτό φταίει. Εγώ για να καταλάβεις πριν μία βδομάδα που ανέβηκα να κάνω για πρώτη φορά sb μέχρι να έρθει η ώρα για το μάθημα έβαλα την σανίδα μόνος χωρίς να έχω ιδέα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Στο τέλος του μαθήματος είχα φτάσει σε σημείο να κατεβαίνω την baby (κατέβαινα από τα σημεία με την μεγαλύτερη κλίση επειδή δε μου έφταναν) στρίβοντας και σε φτέρνες και σε μύτες. Τώρα πιστεύω την επόμενη φορά μία μπλε την κατεβαίνω. Ήθελα περισσότερο πεδίο η αλήθεια είναι. Αυτό θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Μήπως περιορίζεσαι πολύ στο χώρο και φοβάσαι και τους γύρω γύρω?

Υ.Γ 25 εδώ εεε :P

Edited by fANis

και ομως ετσι ειναι ! οι 3 πρωτες φορες εγιναν απανωτα σε 3 μερες και μιλαμε για πολλες ωρες. ανοιγμα με κλεισιμο χκκ και χωρις ξεκουραση . Ενα 3λεπτο μονο για ζεστη σοκολατα και παμε παλι . επισης ισως να εχει να κανει το γεγονος οτι με ψηνει πολυ σαν αθλημα και δινω ολο μου το ειναι την στιγμη που κατεβαινω . δεν λεω οτι ειμαι σαινι και κατεβαινω την πιστα στο τελειως χαλαρο . απλα πλεον δεν δημιουργω προβλημα . αλλωστε και την επομενη φορα που θα παω θα ξεκινησω χαλαρα στην ισμηνη και μετα θα ανεβω επανω . να βρω παλι τον ρυθμο μου και μετα στα ζορικα

ρε μην εισαι χεστης :Ρ εγω με μερικη ρηξη χιαστου και ολα καλα . αν περισι οι γιατροι σου ειπαν οκ και γενικα δεν εχεις νιωσει ενοχληση τοτε μην μασας . με υγρασιες πως πας ?? πονας ???

Με πιάνει που και που αλλα ποτε στο βουνο. Στον γιατρο πηγα χθες και μου εδωσε φουλ οκ για βουνο. Η αλληθεια ειναι πως εχουν περασει 3 χρονια απο το τελευταιο χειρουργείο απλα μου εχει δημιουργήσει ψυχολογικά. Να φανταστεις με εξεταζει γιατρος και νομιζω πως θα μου πει οτι εχω πρόβλημα. Τα επαθα το ενα μετα το αλλο γιαυτο. Η αληθεια ειναι πως μονο γυμναστική κανω τωρα ωστε να μπορεσω να μαθω snowboard.

Μην το φοβάσαι καθόλου φίλε, πιστεύω αυτό φταίει. Εγώ για να καταλάβεις πριν μία βδομάδα που ανέβηκα να κάνω για πρώτη φορά sb μέχρι να έρθει η ώρα για το μάθημα έβαλα την σανίδα μόνος χωρίς να έχω ιδέα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Στο τέλος του μαθήματος είχα φτάσει σε σημείο να κατεβαίνω την baby (κατέβαινα από τα σημεία με την μεγαλύτερη κλίση επειδή δε μου έφταναν) στρίβοντας και σε φτέρνες και σε μύτες. Τώρα πιστεύω την επόμενη φορά μία μπλε την κατεβαίνω. Ήθελα περισσότερο πεδίο η αλήθεια είναι. Αυτό θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Μήπως περιορίζεσαι πολύ στο χώρο και φοβάσαι και τους γύρω γύρω?

Υ.Γ 25 εδώ εεε :P

Ακριβώς αυτο. Την στροφη απο φτερνες μυτες την κανω την.αλλη μολις βλεπω την πλαγια πεφτω χαχαχα. Επισης φιβαμαι πολυ το ενα λιτο ποδι(πιατο,τριθεσιο διθεσιο) για τους λογους που ανέφερα

• Like 1

Θοδωρής.......με αγάπη!

Ακριβώς αυτο. Την στροφη απο φτερνες μυτες την κανω την.αλλη μολις βλεπω την πλαγια πεφτω χαχαχα. Επισης φιβαμαι πολυ το ενα λιτο ποδι(πιατο,τριθεσιο διθεσιο) για τους λογους που ανέφερα

Το μυστικό όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω που κάνουν και χρόνια είναι να κοιτάς μπροστά εκεί που θέλεις να πας και όχι κάτω τη σανίδα. Έκανα συνέχεια αυτό το λάθος και έπεφτα ή δεν έστριβα. Προσπάθησε να συμπεριφέρεσαι γι'αρχή σα να έχεις κολάρο στο κεφάλι και μπορείς να το γυρίσεις μόνο δεξιά και αριστερά. Στην αρχή θα το κάνεις μηχανικά αλλά μετά θα έρχεται μόνο του ;)

• Like 1

Θελω να.σας ευχαριστήσω ολους σας που με ψησατε να ξαναπροσπαθησω. Ολα καλα σήμερα σας ευχαριστώ παοδια

Θοδωρής.......με αγάπη!

Λακωνικος και ξεκαθαρος.

Ειμαι και 24 ρε φιλε.Περασαν τα χρονια

Στο 'πα, δεν στο 'πα; :D

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

sinox-0.jpeg

Στο 'πα, δεν στο 'πα; :D

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να ησουν μονο εσυ καλα θα ηταν. Χαχαχα

Θοδωρής.......με αγάπη!

Καλησπερα στην παρεα.

Εχω ξαναγραψει οποτε μη με αποπαρετε. :P

Λοιπον περισυ ειπα να ανεβω ξανα στο βουνο να δωσω μια καλυτερη ευκαιρια στο snowboard που τοσο μου αρεσει να βλεπω και μακαρι να μπορεσω να κανω και καποια στιγμη κανονικα.

Ετσι λοιπον και περισυ ανεβηκα πηρα ξανα μαθημα και εκανα τις στροφες μιας και το σταματημα το ειχα μαθει(και απο τις 2 πλευρες)

Το προβλημα μου παιδια ειναι πως μονος μου δεν τα καταφερνω, πονανε τα ποδια μου αρκετα(ισως δεν βαζω καλα το σωμα μου) Ειμαι πολυ σφιγμενος και φοβαμαι αρκετα.

σας βλεπω εσας τους εμπειρους και κατεβαινεται ξεκουραστα και το χαιρεστε και δεν μπορω να τα καταφερω εγω με την καμια χαχα!

Το θεμα ειναι πως μου αρεσει παρα πολυ και θελω να το παρω με το καλο αλλα καθε χρονια κατι θα γινει και θα το παρατησω.

Ειχα χειρουργεια χιαστου και στα δυο γονατα.Πλεον ειμαι πληρως καλα και γυμνασμενος(θεωρω).

Μηπως δεν μου καθεται το αθλημα και καλυτερα να το αφησω και να ερχομαι να σας χαζευω?

ωχ τέτοια διαβάζω και ακούω και κάθε χρόνο το αναβάλω να αφήσω το σκι και να πιάσω τη σανίδα! ειναι όντως τόσο ζόρικο για τους αρχάριους..? απ' την αλλη βλέπω και κάτι παιδάκια 5-6 χρονών που κατεβαίνουν τις πίστες με μια άνεση αλλο πράμα και λέω δε μπορεί να ναι τόσο δύσκολο πια!

η αλήθεια είναι ότι για έναν αρχάριο το snowboard μαθαίνεται πιο γρήγορα από το ski.

αλλα είναι επίσης αλήθεια ότι το lifting με t-bars και πιατάκια είναι μανούρα μέχρι να το μάθεις / συνηθίσεις.

άλλη μια αλήθεια λέει ότι ναι μεν μαθαίνεις πιο γρήγορα snowboard αλλα μέχρι να μάθεις παίρνεις πολύ

περισσότερες βουτιές με τα μούτρα στο χιόνι.

:yes

Θα διαφωνήσω ελαφρώς... Κάνω και ski και snowboard, με σαφώς καλύτερό μου το snowboard, καθώς το σκι το άφησα αρκετά χρόνια πριν. Νομίζω τελικά ότι το σκι είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει κάποιος, γιατί η στάση σώματος είναι πιο ενστικτώδης και μπορείς να μάθεις χωρίς να φας πολύ τα μούτρα σου, αλλά στο snowboard υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κάνεις snowboard ξεκινώντας, χωρίς να κάνεις.

Having said that, δεν θεωρώ πως η "ευκολία" πρέπει να είναι παράγοντας που θα επηρεάσει την επιλογή κάποιου. Η διαφορά είναι μικρή και τελικά το βασικό είναι ποιο σου αρέσει μέσα σου περισσότερο. Όλοι έμαθαν αρκετά γρήγορα όποιο και να διάλεξαν, εφόσον ένιωσαν ότι το θέλουν. Ειδικά για άνθρωπο που είναι ΗΔΗ στα βουνά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δοκιμάσει ΚΑΙ το άλλο άθλημα από αυτό που κάνει.

Στο snowboard ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις "καλές" παραστάσεις γύρω σου από άλλους και πρέπει να το ψάχνεις αρκετά ο ίδιος/ η ίδια πέρα από το μάθημα που θα κάνεις.

:shuriken:

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)