skinny_pete 2 Report post Posted February 7, 2014 Καλησπερα στο φορουμ και καλως σας βρηκα Θελω να ρωτησω ενας που δεν εχει ξανα κανει snowboard ποσα μαθηματα θα χρειαστει μεχρι να φτασει σε σημειο να μπορει να κανει μια ωραια καταβαση σε μια πιστα για αρχαριους ωστε να μην τρωει καθε μισο μετρο τουμπα? γνωριζω πως ειναι και θεμα δικιας σου εξασκησης απλα επειδη καταλαβα οτι ξεκινημα χωρις μαθημα δεν γινεται και απο οτι βλεπω στο internet οι τιμες ειναι λιγο φωτια..(45e/h?? ) ποσα μαθηματα θα χρειαστω περιπου για να παρω λιγο το κολαι?? να εξασκηθω μονος μου εχω πολυ ορεξη απλα θελω να υπολογισω το ποσο θα μου κοστισουν τα μαθηματα..Ευχαριστω πολυ!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 7, 2014 εξαρταται απο τον δασκαλο.... μπορει και με ενα να μπορεις να κατεβεις την πιστα αρχαριων καπως. Κατα μεσο ορο πιστευω για την αρχαριων, χρειαζεται δυο αντε βαρια τρια Αλλα προσεξε: τουμπες θα τρως για αρκετο καιρο....μην νομιζεις οτι θα τρως μονο την πρωτη μερα. Οι τουμπες δεν ειναι κριτηριο. Οσο θα σπρωχνεις τον εαυτο σου να βελτιωθει στην τεχνικη θα τρως τουμπες. Απο τα λαθη σου θα μαθαινεις σιγα σιγα....και παει λεγοντας. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
indi 3 Report post Posted February 7, 2014 Καλησπέρα, δεν είμαι πολύ προχωρημένος και ένας δάσκαλος μπορεί να σου πει απο εμπειρία να σου πει ένα μέσο όρο. Θα σου πω πως ξεκίνησα εγώ! Διάβασα πολύ στο νετ και είδα πολλά βίντεο, σημείωσα τις κινήσεις και έκανα μια εβδομάδα πριν ανέβω στο βουνό 'νοητικές΄ ασκήσεις. Δηλαδή επαναλάμβανα στο μυαλό μου τι πρέπει να κάνω για κάθε άσκηση (φρένα φτέρνες, μύτες, falling leaf κτλ). Ανέβηκα στο βουνό και πέρασα 2 μέρες στη baby κάνοντας παράλληλα και αρκετό skating με τη σανίδα. Την επόμενη εβδομάδα έκανα ένα μάθημα όπου ξέροντας τα βασικά με πήγε κατευθείαν στο λιφτ... σε μία κατεβασιά έστριβα.. με μερικές τούμπες κατέβαινα αξιοπρεπώς. Από εκεί και πέρα ήταν χιονομίλια που έπρεπε να κάνω- με συνταγή δασκάλου Τώρα θέλω να ξανακάνω μάθημα να μου μάθει να πηγαίνω πιο δυναμικά. Η μόνη συμβουλή θα έλεγα, στη πίστα να ανέβεις μόνο αν έχεις εξοικειωθεί πολύ καλά με τα βασικά και δεν αποτελείς κούτσουρο στη μέση της πίστας. Καλό είναι δηλαδή να έχεις δάσκαλο μαζί σου ή κάποιον που να είναι ικανός να σου μεταδώσει τι πρέπει να κάνεις και πώς να συμπεριφέρεσαι - μη μας τη λένε και οι σκιερ Ελπίζω να βοήθησα με το παρθενικό μου ποστ 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
skinny_pete 2 Report post Posted February 7, 2014 Ευχαριστω πολυ και τους δυο σας για τις πληροφοριες! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted February 9, 2014 (edited) Φίλε εγώ με 0 επαφή και 1 μόνο μάθημα κατάφερα να την 4η φορά να κατέβω όλη τη Βασιλίτσα. Πτώσεις βέβαια είχα αλλά μόνο σε σημεία που ήθελα να σπρώξω τον εαυτό μου ένα κλικ παραπάνω. Σε γενικές γραμμές δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Με 1 - 2 μαθηματάκια και δική σου εξάσκηση το έχεις Edited February 9, 2014 by fANis 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 10, 2014 Καλησπερα φιλε.Αρχαριος και εγω και με πολυ φοβο μεσα μου.Εκανα 4 μαθηματα ολα αυτα τα χρονια.Τελικα αποδειχθηκε πως δεν εκανα με σωστους δασκαλους μιας και φετος με ενα μαθημα σε 10 λεπτα εστριβα και ολα καλα. Πεφτω αλλα πεφτω οταν προσπαθω στροφες στα αποτομα κομματια των πιστων(καπως να τα μαθουμε και αυτα) Γνωμη μου.Επενδυσε σε μαθημα θα σε βοηθησει.Πλεον χαιρομαι και εγω το βουνο σαν τα παιδια και φευγουν οι φοβοι μου. Αν θες διαβασε εδω τι ελεγα και τι λεω τωρα http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=16938&hl=&fromsearch=1 1 Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
skinny_pete 2 Report post Posted February 12, 2014 σιγουρα θα κανω μαθημα παιδια γιατι αλλιως δεν γινεται..αυτο που φοβαμαι ειναι μην πεσω σε κακο δασκαλο μετα απ αυτο που μου πες Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 13, 2014 σιγουρα θα κανω μαθημα παιδια γιατι αλλιως δεν γινεται..αυτο που φοβαμαι ειναι μην πεσω σε κακο δασκαλο μετα απ αυτο που μου πες Φιλε εγω τη διαφορά την ειδα οταν εφτασα να.μαθω τις στροφες. Ο ενας μου ελεγε αλλα και ο αλλος αλλιως και τα εμαθα σε 10 λεπτα. Τωρα για αρχη ολοι τα ιδια θα σου πουν και διγα σιγα βλέπεις πως παει. Τουμπες θα φας και θα φας πολλες. Εκει ειναι το ζουμι. Τοτε θα φανει αν σου αρέσει. Εγω εφτασα ενα βημα απο το ξενέρωμα και τωρα μαζεύω λεφτά για σανιδα κλπ. Ολα καλα θα πανε. Έχε πίστη. Και στα λεω εγω που ειμαι χεστης μεγαλος Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
skinny_pete 2 Report post Posted February 13, 2014 haha ok! ευχαριστω πολυ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 13, 2014 Δεν.κανει τίποτα. Θα σου πω και κατι ακόμα. Εγω ανεβαινω στο βουνο και εχω χαλασει σε δασκαλους κοντα 200 ευρώ μιας και δεν την παλευα. Θεωρώ πως κανεις πολυ καλα που ξεκινάς με δάσκαλο. Δεν αντεχω άλλο να βλεπω παιδια μεσα στις πιστες με τζιν και φορμες και να τσουλανε. Αν.θες να.το.κάνεις να το κανεις σωστα να παρεις σωστες βασεις και να εξελίξεις τεχνική σιγα σιγα. Ειναι ακριβο αθλημα αλλα μολις περασεις αυτο το σταδιο θα τρεμουν τα ποδια σου και θα περιμενουν να τα βάλεις στις δεστρες. Τα ιδια ισχύουν και για τους σκιερ Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
Tarbh Dearg 91 Report post Posted February 13, 2014 Φετος εχω ανεβει στο βουνο 7 φορες . Ειμαι παραδειγμα αρχαριου καθως δεν εκανα ποτε μαθημα , ειναι η πρωτη μου επαφη με το αθλημα και εχω να σου πω ενα πραγμα . ΘΑ ΠΕΦΤΕΙΣ συνεχεια και ετσι πρεπει . Επισης πρεπει να πας ενα 2ημερο 3ημερο συνεχομενα για να νιωσει το σωμα σου το ολο feeling . Τωρα στην 7η φορα κατεβαινω απο στυγα στο κατω σαλε (καλαβρυτα ) που λενε πως ειναι κανα 3 χλμ και σε καλο χρονο και χωρις τουμπες και παιζοντας ολη την ωρα . Θεμα συνεχους εξασκησης και μονο . 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 13, 2014 Εγω εφτασα ενα βημα απο το ξενέρωμα..... τι λες τωρα...εγω να δεις μια χρονια στην Αυστρια ηθελα να πεταξω την σανιδα στα σκουπιδια....ειχα νευριασει τοσο πολυ που την παρατησα σε μια γωνια και μπηκα στο αμαξι να φυγω...τελικα γυρισα να την παρω μια αλλη φορα ηθελα να την βαλω αναμεσα σε δυο τουβλα και να πατησω πανω της να σπασει στην μεση να ησυχασω.... ΥΓ φυσικα τιπτοα απο αυτα δεν εγινε.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
tpal12 231 Report post Posted February 13, 2014 τι λες τωρα...εγω να δεις μια χρονια στην Αυστρια ηθελα να πεταξω την σανιδα στα σκουπιδια....ειχα νευριασει τοσο πολυ που την παρατησα σε μια γωνια και μπηκα στο αμαξι να φυγω...τελικα γυρισα να την παρω μια αλλη φορα ηθελα να την βαλω αναμεσα σε δυο τουβλα και να πατησω πανω της να σπασει στην μεση να ησυχασω.... ΥΓ φυσικα τιπτοα απο αυτα δεν εγινε.... Έτσι ακριβώς. Ειναι πως θα αντιδράσεις σε αυτές τις φάσεις Quote Θοδωρής.......με αγάπη! Share this post Link to post Share on other sites
skinny_pete 2 Report post Posted February 13, 2014 μπορει καποιος να μου προτεινει σε pm κανεναν καλο δασκαλο για παρνασσο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexFocus 686 Report post Posted February 28, 2017 Για ΧΚΚ ποιά σχολή και δάσκαλο θα μου προτείνατε; Αν το όνομα του δασκάλου δεν είναι δόκιμο να προβληθεί δημόσια ας μου στείλετε πμ. Έκανα μια απόπειρα για σκι σε ανύποπτη στιγμή αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και sb για να δω τελικά τι μου αρέσει περισσότερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexFocus 686 Report post Posted March 5, 2017 Μόλις γύρισα από το πρώτο μου μάθημα. Έκανα με έναν παρά πολύ καλό δάσκαλο από την RTM. Αν θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ οι διαχειριστές να μορφοποιήσουν καταλλήλως το post μου. Νομίζω ότι τελικά μου αρέσει περισσότερο το sb. Έκανα κάποια στιγμή πιο πριν και ski αλλά νομίζω ότι τελικά το sb μου ταιριάζει περισσότερο. Θα ακολουθήσουν και άλλα μαθήματα sb για να κατασταλάξω. Το σημερινό μάθημα ήταν 1ωρο και κάναμε φρένα και τραβέρσες (αν τα λέω καλά) με την πλάτη στο βουνό. Δούλευα τις φτέρνες αποκλειστικά. Στο επόμενο μάθημα μάλλον θα κάνουμε μύτες. Γενικά μπορώ να πω ότι τσούλαγα πιο ωραία σε σχέση με το ski. υ.γ. ευχαριστώ πολύ γνωστό μέλος του forum που μου υπέδειξε τη συγκεκριμένη σχολή 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted March 5, 2017 Η επιλογή ski ή snb πρέπει να είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις... ελεύθερη και αυθόρμητη, με βάση τι φτιάχνει τον καθένα. Επίσης, όσο περνάνε τα χρόνια δεν είναι καθόλου απίθανο να εξελίξεις και τα δύο! (γκουχ γκουχ!) Καλή αρχή, λοιπόν! Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
AlexFocus 686 Report post Posted March 6, 2017 Φίλε Κώστα το είχα διαβάσει κάπου ότι πρόδωσες την κοινότητα των sborder και αυτό θα βαραίνει τη συνείδησή σου για πάντα :) Μαδέρια δεν ξαναβάζω στα πόδια μου. Μόνο σανίδα λέμε ..... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 6, 2017 Φίλε Κώστα το είχα διαβάσει κάπου ότι πρόδωσες την κοινότητα των sborder και αυτό θα βαραίνει τη συνείδησή σου για πάντα :) Μαδέρια δεν ξαναβάζω στα πόδια μου. Μόνο σανίδα λέμε ..... Με τον κηδεμονα σου γρηγορα ! 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted March 6, 2017 Χιονοδρομία είναι μία... Και τα δύο αθλήματα είναι υπέροχα :-) 4 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted March 6, 2017 η αληθεια ειναι (μιας κ δοκιμασα κ τα δυο) οτι το πρωτο μαθημα σκι ειναι πιο ευκολο...λιγο τσουλας κ λιγο με V σταματας...αντιθετα με σανιδα το πρωτο μαθημα ειναι απλα "πεφτω συνεχεια" απο την αλλη ομως με μια βδομαδα (κ αρκετα μαθηματα) θα δεις πιο ευκολα βελτιωση στην σανιδα απο οτι στο σκι... μεχρι την στιγμη που θα δοκιμασεις να μαθεις να παιρνεις το πιατακι.... 3 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
AlexFocus 686 Report post Posted March 7, 2017 (edited) Turms η αλήθεια είναι ότι με τη σανίδα μπόρεσα και έκανα τραβέρσες (με τις φτέρνες πάντα) από το πρώτο μάθημα. Εννοείται ότι έφαγα σαβούρες ουκ ολίγες. Για να μην παρεξηγηθώ όταν αναφέρω τραβέρσες εννοώ να πηγαίνω αριστερά - δεξιά σιγά σιγά με την πλάτη στην πλαγιά και όταν χρειαζόταν να σταματήσω μπορώ να πω ότι σταματούσα ικανοποιητικά. Με τα ski δεν μπορούσα να πάρω στροφή με τίποτα. Κάπως έστριβα αλλά δεν το είχα. Εντάξει τσούλαγα εύκολα και φρέναρα με V αλλά στροφή δεν μπορούσα με τίποτα. Θα ξανακάνω μάθημα sb και θα δω τελικά αν μου ταιριάζει ή όχι. Πάντως μου άρεσε πολύ η αίσθηση της σανίδας και επειδή θέλω να ασχοληθώ με χειμερινό σπορ δεν θα το παρατήσω. υ.γ. για το πιατάκι έχω διαβάσει ότι πέφτει πολύ γέλιο όταν μας βλέπουν οι skier να προσπαθούμε να το πάρουμε αλλά για αυτό υπάρχουν και οι εναέριοι :) Edited March 7, 2017 by Ελα Αλεκο 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted March 7, 2017 Νομίζω πως στο snowboard υπάρχει γρηγορότερα μια αίσθηση "ανταμοιβής" (είναι πιο "rewarding", που λένε στα ελληνικά). Αυτό δεν σημαίνει πως κάνεις ουσιαστικά snowboard, αλλά παίρνεις μια χαρά από το τσούλημα, από κάποιο κολπάκι, κάτι. Κατά τ'άλλα, θεωρώ ότι σκι (πάντα με καλό δάσκαλο) μπορείς να μάθεις όρθιος (πάνω από το 60% των μαθητών, κατά τη γνώμη μου και είμαι και συντηρητικός στην εκτίμηση), ενώ στο snowboard είναι απλά αδύνατο να μην πέσεις (συνέχεια). 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted March 8, 2017 δεν μπορω να σου πω 100% αν συμφωνω ή οχι γιατι δεν το προχωρησα με το ski απο την αλλη το 95% απο τις τουμπες με σανιδα ειναι ασημαντες...πιο πολυ με τον ποπο πεφτεις ειδικα στην αρχη...αντε επιβαρυνονται κ λιγο οι καρποι αλλα με προστατευτικα εισαι οκ απο την αλλη στο σκι ειναι πιο σπανιο ενα πεσιμο (ακομα κ ως αρχαριος) αλλα ΙΣΩΣ πιο επικυνδυνο (ισως) στο εξης διαφωνω ομως πιστευω οτι αν κανεις με δασκαλο σανιδα το rewarding ερχεται πιο γρηγορα...ειναι απλα η φυση του αθληματος τετοια αλλα σαν rewarding δεν θεωρω να κανεις ενα ψευτικο αλματακι κ να νομιζεις οτι εγινες super duper μιλαω να κατεβαινεις με σωστη τεχνικη . οσο γινεται βεβαια σαν αρχαριος απο 1 ως 10, με 1 να εισαι αρχαριος, στνη σανιδα θα φτασεις στο 3 πιο γρηγορα απο οτι στο σκι αν κανεις τον ιδιο αριθμο μαθηματων (εκτος αν εισαι ταλενο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια) η σανιδα εχει μια κινησιολογια που αν την καταλαβεις ειναι πολυ ευκολο να σου βγει μετα στην πραξη γιατι καταρχην τα χερια ειναι ελευθερα , δεν εχεις μπατον κλπ κ κατα δευτερον (πιστευω) παιζει ρολο οτι εχεις δυο ακμες και οχι 4... πιστευω οτι το σκι στην αρχη φαινεται πιο ευκολο γιατι απλα εχεις την νορμαλ σταση του σωματος κ πας μπροστα οπως βλεπεις...οχι στο πλαι οπως με σανιδα. Κ επειδη ολοι εχουμε κανει παιδια πατινια κλπ μας βγαινει καπως πιο ευκολα την πρωτη μερα αλλα η κινησιολογια κ τεχνικη στο σκι ειναι πιο δυσκολη.... για αυτο κιολας καποιοι που εχουν λιωσει στο skateboard η σανιδα τους φαινεται σχετικα ευκολη 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
flocon 674 Report post Posted March 8, 2017 Αν το σκι ήταν πιο εύκολο, θα έκαναν οι περισσότεροι snowboard; Quote Share this post Link to post Share on other sites