wraith 6,406 Report post Posted April 19, 2014 Τώρα που πήρα remote (Aputure Coworker II Pro( για την καινούργια μας φωτογραφική, που έχει ενσωματωμένη λειτουργία για time lapse, ξεκίνησα τα πειράματα! Ιδού το πρώτο σοβαρό δείγμα. Enjoy! Υ.Γ. Σε επόμενα post θα μαζέψω και τα προηγούμενα βίντεο που είχα ανεβάσει! 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted April 19, 2014 Τώρα που πήρα remote (Aputure Coworker II Pro( για την καινούργια μας φωτογραφική, που έχει ενσωματωμένη λειτουργία για time lapse, ξεκίνησα τα πειράματα! Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. 500 photo ανά πόσο χρόνο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 19, 2014 Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ! 500 photo ανά πόσο χρόνο? Έχεις δίκιο Κυριάκο, ξέχασα να το αναφέρω! Ανά 3 sec. Ουσιαστικά η κάθε μία είναι συγχώνευση 3 φωτογραφιών με διαφορετικές εκθέσεις (ή κάπως έτσι τέλοσπάντων ) Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 19, 2014 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=IcOtxEDnlsA By Jay Beckman of Crosswind Images http://crosswindimages.com/ Edited April 19, 2014 by MakisM 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted April 20, 2014 ... Τώρα που πήρα remote Aputure Coworker II Pro για την καινούργια μας φωτογραφική, που έχει ενσωματωμένη λειτουργία για time lapse, ξεκίνησα τα πειράματα! ... Για δώσε περισσότερες πληροφορίες. Πόσο σου κόστισε? Από που? Συνεργάζεται με το μαμά λειτουργικό της μηχανής ή έχεις φορτώσει άλλο? Απ' ότι κατάλαβα, τραβάς στο έτοιμο HDR που βγάζει η μηχανή. Δυστυχώς στις νέες compact της Canon δεν υπάρχει ιντερβαλτόμετρο στο λειτουργικό της μηχανής, όπως παλιότερα. Για αυτό και μου αρέσει αυτό που αγόρασες. Πως το παρακάμπτει? Με τροφοδοσία τι κάνεις? Βασίζεσαι μόνο στη μπαταρία της μηχανής ή έχεις πάρει τροφοδοτικό? Το rate σου στο βίντεο είναι 1 φωτογραφία ανά 3 sec? Όπως και να έχει, ωραίο αποτέλεσμα και μας βάζεις σε σκέψεις για διάφορα project. Περιμένω τα φώτα σου. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 21, 2014 Λοιπόν, για να τα πάρω τα πράγματα από την αρχή, η φωτογραφία time-lapse όπως επίσης και τα stop motion video ήταν κάτι το οποίο με ενδιέφερε και έτσι με το που πήραμε την μηχανή και είδα ότι δεν έχει ιντερβαλόμετρο, όπως σωστά λες (και πραγματικά απορώ γιατί το αφαιρέσανε), αμέσως το έψαξα. Βασική πηγή πληροφοριών ήταν αυτό το άρθρο από το CheesyCam. Έτσι ψάχνοντας κατέληξα σε αυτό το ασύρματο χειριστήριο της Aputure, το οποίο είχε παραπάνω λειτουργίες από αυτό που ζήταγα (ασύρματος χειρισμός κτλ) οπότε μια χαρά! Το αγόρασα 27 Ευρώ (με μεταφορικά) από το ebay, συν άλλα 6 ευρώ οι μπαταρίες (2xAAA και μια CR-2) από τον Γερμανό Ουσιαστικά η λειτουργία του είναι σαν τηλεχειριστήριο του κλείστρου και με αυτή τη λογική δουλεύει σαν ιντερβαλόμετρο (συνεχείς φωτογραφίες). Το συνδέεις στο πλάι στην υποδοχή που έχει για τηλεχειρισμό (καρφί), οπότε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο (firmware κτλ), το συνδέεις και δουλεύει αυτόματα. Το έχω από εκείνη την ημέρα οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχω εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του ή ότι τις γνωρίζω καλά. Προς το παρόν το έχω με τις μπαταρίες της φωτογραφικής, αλλά δυνητικά θα ψάξω για άλλες οικονομικές λύσεις όπως τροφοδοτικό/φορητή μπαταρία κτλ. Επίσης με τις 500 φωτογραφίες δεν είχα πρόβλημα με την μπαταρία (είχα κλείσει το preview της φωτογραφίας και τους ήχους για εξοικονόμηση). Χρησιμοποίησα το HDR φίλτρο της μηχανής (όπως έκανε και ο τύπος στο άρθρο) και με ρυθμό 1 φωτογραφία ανά 3 sec. Ακόμα παίζω και θα παίξω και με πιο γρήγορους ρυθμούς για πιο ομαλό αποτέλεσμα (ξεκινάει από 1/sec). Στο Final Cut Pro έβαλα το βίντεο στα 30fps και να παίζει μια φωτογραφία για 2 frames, δηλαδή 15 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο. Από την προηγούμενη φωτογραφική που είχε δυνατότητα για μια φωτογραφία ανά 10 sec, η διαφορά είναι σημαντική! Ελπίζω να σε βοήθησα Γιώργο! Άντε και εσύ στη βάρκα μας!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 26, 2014 Δείγμα της χθεσινής δουλειάς. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 15, 2014 Από την προχθεσινή καταιγίδα. Ότι πρόλαβα έβγαλα. Στα 30fps: Το ίδιο αλλά στα 15fps: 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 19, 2014 Δεν είναι δικό μου, αλλά είναι εντυπωσιακό: Οι τύποι αυτοί (MKTimelapse) έχουν φτιάξει ολόκληρο σύστημα για τέτοιες δουλειές! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
orck 97 Report post Posted November 23, 2014 Ξερει καποιος εαν υπαρχει compact που να υποστηριζει time lapse σε full HD; Κατα προτιμηση φτηνη compact. Quote Παναγιωτης, Π.Φαληρο Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 23, 2014 Πολλές compact (πχ η Panasonic FT-4 που έχω) υποστηρίζουν time lapse στην πλήρη ανάλυση των φωτογραφιών που βγάζουν (μεγαλύτερο από Full HD). Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω καμία να σου κάνει την μετατροπή των φωτογραφιών σε βίντεο, πράγμα το οποίο εγώ κάνω σε υπολογιστή (δουλεύω κυρίως σε Mac με το Final Cut Pro). Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 24, 2014 Το συγκεκριμενο project το χω δει.ετυχε να ειμαι στην blohm and voss εκεινες τις μερες. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 31, 2016 Re-edit με νέα εργαλεία software (LRTimelapse, Adobe Premier), καλύτερο rendering και νέα πιο ταιριαστή μουσική, μιας παλιάς δουλειάς, πολύ πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καινούριο: Και το παλιό: 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 31, 2016 Και ένα άλλο: 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 10, 2016 1400 φωτο σε 10" ψιλοκόλλημα το timelapse 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 10, 2016 ψιλοκόλλημα το timelapse Ω ναι! Απλά βάλε κάτι να σταθεροποιήσεις το τρίποδό σου! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 10, 2016 Ω ναι! Απλά βάλε κάτι να σταθεροποιήσεις το τρίποδό σου! γιατι κουνιεται ρε συ? ουτε που φυσουσε πολυ Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 10, 2016 Τι setup και πρόγραμμα χρησιμοποιείς; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 10, 2016 α? Στάλθηκε από το κινητό μου... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 10, 2016 Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς ρε τσοπάνη.... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 10, 2016 γκομπρο Στάλθηκε από το κινητό μου... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 11, 2016 γκομπρο Στάλθηκε από το κινητό μου... Τρίποδο; 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted November 11, 2016 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 11, 2016 ε να με πει τριποδο ρε? Στάλθηκε από το κινητό μου... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted November 12, 2016 (edited) Μην το πειράζετε ρε το καμάρι μας, έβαλε και τραγουδάρα μπακράου (εκτέλεση από Miley Cyrus είναι?) Edited November 12, 2016 by PhaethonF1 2 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites