panchristo 6,271 Report post Posted October 5, 2014 (edited) The Way to Better Skiing: Learn faster and ski better Σε μια τυχαία περιήγησή μου, βρήκα το site: Learntoski.dk Εκεί υπάρχει δωρεάν υλικό εκμάθησης από το βιβλίο του Lasse Lyck: The Way to Better Skiing: Learn faster and ski better, καθώς και σχετικά βίντεο(***), που αναφέρει ρητά την ελεύθερη διάθεση του υλικού για μη εμπορικούς σκοπούς και στο σκεπτικό του fair use. Νομίζω μπορούμε άνετα να το φιλοξενήσουμε εντός του φόρουμ επίσημα, και να αποτελεί μια ολοκληρωμένη ενότητα εκμάθησης και αναφοράς. (ακολουθεί μετάφραση από το βιογραφικό του δημιουργού του) Ο Lasse Lyck γεννήθηκε στη Δανία και ξεκίνησε το αλπικό σκι ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του στη Νορβηγία σε ηλικία εννιά ετών. Το σημείο καμπή της χιονοδρομικής του καριέρας ήταν όταν ο Lasse παρακολούθησε τη σχολή σκι Oure Højskole το 1992. Εκείνη τη στιγμή παρακολούθησε τα ενθουσιώδη μαθήματα από το δίδυμο των Nicolai Smedegaard και Niels Braa, που αργότερα έγιναν συνάδελφοι και φίλοι. Σήμερα, ο Lasse έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 200 εβδομάδες χιονοδρομίας και εκπαίδευσης και για τα τελευταία 15 έτη εκπαιδεύει Δανούς δασκάλους χιονοδρομίας ως μέλος της Δανέζικης σχολής σκι Den Danske Skiskole "DDS". Ως εκπαιδευής στην DDS, ο Lasse έχει παρεβρεθεί σε 4 σεμινάρια και εκδηλώσεις επίδειξης interski. 1999 Beitostölen, Norway 2003 , Switzerland2007 , Korea2011 St.Anton, Austria EDIT: Η σελίδα / ευρετήριο για τα βίντεο (σε μορφή youtube ή mp4) αλλά και τα κεφάλαια του βιβλίου βρίσκεται: http://www.learntoski.dk/us/ (***) Τόσο το βιβλίο (σε Α/Μ έκδοση) όσο και τα βίντεο δείχνουν κάπως γερασμένα, δεν παύουν όμως να είναι κατά τη γνώμη μου μια ολοκληρωμένη/ολιστική πηγή γνώσης, και μάλιστα διατιθέμενα δωρεάν. Edited October 6, 2014 by panchristo 12 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
chrisstem 1,049 Report post Posted October 5, 2014 Τα βίντεο βρίσκονται και στο κανάλι του Lasse Lyck στο youtube. https://www.youtube.com/user/LasseLyck Αλλά η ιστοσελίδα του παρέχει τη δυνατότητα για ελεύθερο (και εύκολο) download. Εγώ δεν τον γνώριζα, ευχαριστούμε Πάνο. 4 Quote Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους (κλεμμένο) Share this post Link to post Share on other sites