Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

τωρα πια!!!. :dizzy:

πατημενο

απατητο

την νεα ζεζον ! για μενα :yes

• Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

τωρα πια!!!. :dizzy:

πατημενο

απατητο

την νεα ζεζον ! για μενα :yes

αντε καλε θα παμε το επομενο Σ ή Κ ρε Νικο !!!

• Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Το απάτητο που δείχνει ο Βασίλης, πρέπει να είναι στο μικρό κομμάτι του χκ μετά τον δρόμο, έτσι;

Βασίλη (dust) του χρόνου μας περιμένει!!!!!

Φάνη, έχει ωραίο απάτητο...

• Like 2

Το απάτητο που δείχνει ο Βασίλης, πρέπει να είναι στο μικρό κομμάτι του χκ μετά τον δρόμο, έτσι;

Βασίλη (dust) του χρόνου μας περιμένει!!!!!

Φάνη, έχει ωραίο απάτητο...

Μόνο ωραίο;;;;;;; πόση ώρα είναι από Θεσ/νίκη;;;;;; Edited by fANis

Μόνο ωραίο;;;;;;; πόση ώρα είναι από Θεσ/νίκη;;;;;;

Προχθες non stop καναμε 6 ωρες & 30 λεπτα!

ski_head-supershape-i-rally-2018_n11178-

Λοιπόν, να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το Kopaonik

Στα λίγα αρνητικά θα έλεγα ότι είναι το ότι δεν έχει μακριές πίστες, λόγω της μικρής υψομετρικής διαφοράς κορυφής-βάσης. Οι περισσότερες πίστες είναι γενικά εύκολες αλλά υπάρχουν και κάτι καλές μαύρες μούρλια, που επειδή όμως είναι λίγες χωραφιάζουν πολύ γρήγορα.

Το σύνολο των πιστών είναι μέσα στο δάσος και το τοπίο είναι απίθανο! Όσο αφορά το απάτητο, έχει πολλές εκτάσεις, αλλά εάν αξίζει για κάτι είναι για treeski! Τα έλατα στην μεγαλύτερη έκταση του δάσους είναι τόσο αραιά ώστε να δημιουργούνται συνεχώς πολλοί διάδρομοι και να κάνουν απίστευτα περάσματα με γλυκές κλίσεις για ατελείωτες βόλτες εξερεύνησης του δάσους. Εγώ, που δεν έχω πέδιλα πούδρας και με δεδομένο ότι είχε σφίξει αρκετά το χιόνι εκτός, είχα βρει την χαρά μου! Ωστόσο, δύσκολα θα βρεις απάτητο με καλές κλίσεις ...

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν έχει snowboarders ... χεχε ... Ενθουσιάστηκα όταν το διαπίστωσα την τρίτη μέρα όταν ανέβαινα με ένα boarder που μου φαινόταν σαν εξωγήινος ... είχα τόσες μέρες να δω από αυτό το είδος ... θα έδινα ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 10% σε αντιστοιχία με τους σκιέρ. και πριν στεναχωρηθειτε αυτό μάλλον θα αρέσει στους σανιδάτους γιατί σε συνδυασμό με την τεράστια έκταση, το απάτητο διαταράσσεται ελάχιστα ... όπως επίσης δεν θυμάμαι να είδα πέδιλα για πούδρα...

Δεν έχει επίσης την υψηλή κορυφή που θα εξασφάλιζε πίστες με μεγάλο υψόμετρο και καλύτερη ποιότητα χιονιού τις ζεστές μέρες...

Από τα θετικά επίσης είναι τα πολλά, γρήγορα και σύγχρονα καρεκλάκια!

Τα γύρω-γύρω (καφε, φαγητο, κλπ) όλα είναι χαρακτηριστικά ποιο φτηνά αλλά και ποιο ποιοτικά και από τα αντίστοιχα μεγάλα της Βουλγαρίας, η οποία είναι ίσως λίγο ποιο φτηνή στα ξενοδοχεία....

Μου άρεσε επίσης η αίσθηση του, με τους Σέρβους και την κουλτούρα τους, παρά την δύσκολη ακόμη οικονομική τους κατάσταση ... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καπνίζουν σχεδόν παντού και δεν "ρατσίζουν" όπως οι "πολιτισμένοι" και "προοδευτικοί" ευρωπαίοι .... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ... όλα τα μαγαζιά έχουν το σήμα του καπνίσματος και ωραίες μουσικές στα πολύ όμορφα ξύλινα καλύβια - μπαράκια με σλαβική αισθητική.

Το ξενοδοχείο putnik έχει άρωμα γιουγκοσλαβίας, χωρίς καμία ανακαίνιση αλλά ο μπουφές άξιζε πολλά σλάλομ !

Εν κατακλείδι, για να είμαι ειλικρινής, σαν τα βουνά της Βουλγαρίας δεν είναι και παρ'ότι σε εξοπλισμό, οργάνωση και γενικότερα επαγγελματισμό και λειτουργία του χιονοδρομικού είναι πολύ καλοί, η φύση προίκισε πολύ περισσότερο τα Rila, το Pirin και την Ροδόπη ... που κατά την άποψη μου, γιαυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται και τα καλύτερα χιονοδρομικά τω βαλκανίων ... Το μοναδικό βουνό στα υπόλοιπα βαλκάνια που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί εάν γινόταν ποτέ μεγάλο χιονοδρομικό, πέρα από τον Όλυμπο, ίσως να είναι η οροσειρά Shar στα σύνορα σκοπίων και κοσυφοπεδίου με την Brezovica και την Popova sapka, που το γμτ είναι το θέμα του κοσόβου ... και είναι σχεδόν ένα τρίωρο από θεσνικη γμτ...

• Like 8

Λοιπόν, να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το Kopaonik

Στα λίγα αρνητικά θα έλεγα ότι είναι το ότι δεν έχει μακριές πίστες, λόγω της μικρής υψομετρικής διαφοράς κορυφής-βάσης. Οι περισσότερες πίστες είναι γενικά εύκολες αλλά υπάρχουν και κάτι καλές μαύρες μούρλια, που επειδή όμως είναι λίγες χωραφιάζουν πολύ γρήγορα.

Το σύνολο των πιστών είναι μέσα στο δάσος και το τοπίο είναι απίθανο! Όσο αφορά το απάτητο, έχει πολλές εκτάσεις, αλλά εάν αξίζει για κάτι είναι για treeski! Τα έλατα στην μεγαλύτερη έκταση του δάσους είναι τόσο αραιά ώστε να δημιουργούνται συνεχώς πολλοί διάδρομοι και να κάνουν απίστευτα περάσματα με γλυκές κλίσεις για ατελείωτες βόλτες εξερεύνησης του δάσους. Εγώ, που δεν έχω πέδιλα πούδρας και με δεδομένο ότι είχε σφίξει αρκετά το χιόνι εκτός, είχα βρει την χαρά μου! Ωστόσο, δύσκολα θα βρεις απάτητο με καλές κλίσεις ...

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν έχει snowboarders ... χεχε ... Ενθουσιάστηκα όταν το διαπίστωσα την τρίτη μέρα όταν ανέβαινα με ένα boarder που μου φαινόταν σαν εξωγήινος ... είχα τόσες μέρες να δω από αυτό το είδος ... θα έδινα ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 10% σε αντιστοιχία με τους σκιέρ. και πριν στεναχωρηθειτε αυτό μάλλον θα αρέσει στους σανιδάτους γιατί σε συνδυασμό με την τεράστια έκταση, το απάτητο διαταράσσεται ελάχιστα ... όπως επίσης δεν θυμάμαι να είδα πέδιλα για πούδρα...

Δεν έχει επίσης την υψηλή κορυφή που θα εξασφάλιζε πίστες με μεγάλο υψόμετρο και καλύτερη ποιότητα χιονιού τις ζεστές μέρες...

Από τα θετικά επίσης είναι τα πολλά, γρήγορα και σύγχρονα καρεκλάκια!

Τα γύρω-γύρω (καφε, φαγητο, κλπ) όλα είναι χαρακτηριστικά ποιο φτηνά αλλά και ποιο ποιοτικά και από τα αντίστοιχα μεγάλα της Βουλγαρίας, η οποία είναι ίσως λίγο ποιο φτηνή στα ξενοδοχεία....

Μου άρεσε επίσης η αίσθηση του, με τους Σέρβους και την κουλτούρα τους, παρά την δύσκολη ακόμη οικονομική τους κατάσταση ... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καπνίζουν σχεδόν παντού και δεν "ρατσίζουν" όπως οι "πολιτισμένοι" και "προοδευτικοί" ευρωπαίοι .... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ... όλα τα μαγαζιά έχουν το σήμα του καπνίσματος και ωραίες μουσικές στα πολύ όμορφα ξύλινα καλύβια - μπαράκια με σλαβική αισθητική.

Το ξενοδοχείο putnik έχει άρωμα γιουγκοσλαβίας, χωρίς καμία ανακαίνιση αλλά ο μπουφές άξιζε πολλά σλάλομ !

Εν κατακλείδι, για να είμαι ειλικρινής, σαν τα βουνά της Βουλγαρίας δεν είναι και παρ'ότι σε εξοπλισμό, οργάνωση και γενικότερα επαγγελματισμό και λειτουργία του χιονοδρομικού είναι πολύ καλοί, η φύση προίκισε πολύ περισσότερο τα Rila, το Pirin και την Ροδόπη ... που κατά την άποψη μου, γιαυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται και τα καλύτερα χιονοδρομικά τω βαλκανίων ... Το μοναδικό βουνό στα υπόλοιπα βαλκάνια που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί εάν γινόταν ποτέ μεγάλο χιονοδρομικό, πέρα από τον Όλυμπο, ίσως να είναι η οροσειρά Shar στα σύνορα σκοπίων και κοσυφοπεδίου με την Brezovica και την Popova sapka, που το γμτ είναι το θέμα του κοσόβου ... και είναι σχεδόν ένα τρίωρο από θεσνικη γμτ...

Άρα σε μια σύγκριση Μπανσκο Μποροβετς Κοπαονικ το κατατασσεις 3ο απ'οτι καταλαβαίνω.

Θέμα Κοσοβου τι εννοείς;δεν μπορούμε να πάμε;

Άρα σε μια σύγκριση Μπανσκο Μποροβετς Κοπαονικ το κατατασσεις 3ο απ'οτι καταλαβαίνω.

Θέμα Κοσοβου τι εννοείς;δεν μπορούμε να πάμε;

περίπου ναι, κρίνοντας με τα δικά μου κριτήρια βεβαίως... η σειρά που θα έβαζα από αυτά των βαλκανίων που έχω επισκεφθεί, είναι Borovets, Chepelare, Pamporovo, Kopaonik, Bansko ... και το bansko το βάζω τελευταίο λόγω γόνδολας που μου τη σπάει απίστευτα και πολυκοσμίας, παρ' ότι έχει κορυφαίες πίστες ... και για το τσεπελάρε που πρωτοεπισκέφτηκα φέτος, θα κάνω σύντομα ένα report επειδή όχι απλά μου άρεσε, αλλά με ενθουσίασε!

Η Brezovica, που εάν ψαξεις και δεις τι βουνάρα είναι θα χαζέψεις... είναι μέσα στο κοσοβο όπου μπαίνεις μόνο με διαβατήριο και είναι ακόμα επικίνδυνα. δεν θα έμπαινα με τίποτα με το αμάξι μου αλλά και με άλλο τρόπο προς το παρών ...

• Like 2

και για να είμαι ποιό δίκαιος τα κοπαονικ, παμποροβο και τσεπελάρε ισοβαθμούν

• Like 1

http://www.brezovica-ski.com/

Να προσθέσω κι εγώ ότι στην πρώην Γιουγκοσλαβία ,η Brezovica θεωρούνταν παράδεισος για τους πολυ απαιτητικούς σκιέρ ,λόγω των μεγάλων κλίσεων και μήκους πιστών .Το 1984 στους χειμ. Ολυμπιακούς αγώνες του Sarajevo,χρησιμοποιήθηκε απο τις αποστολές ως προπονητήριο ,όπως και το Kopaonik.

Αυτά για την ιστορία

• Like 3

Το δικαίωμα στο να φυσάς τον καρκίνο στα πνευμόνια των άλλων, μεγάλων και παιδιών, είναι αναφαίρετο. Επιτέλους ας βάλουμε τέλος στον... ρατσισμό. :)

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Απλά έχουν χώρους που επιρέπεται και το σέβονται και χώρους που απαγορεύεται και πάλι το σέβονται!

Εμείς βέβαια, τόσα μας έκαναν, επανάσταση μόνο για το τσιγάρο κάναμε. Αυτοί είμαστε. Απά.

• Like 3

carpe diem

Και είναι η μόνη που κερδίσαμε!!! :)

Edited by Χρήστος Λάππας
μετατροπή στα Ελληνικά

Το δικαίωμα στο να φυσάς τον καρκίνο στα πνευμόνια των άλλων, μεγάλων και παιδιών, είναι αναφαίρετο. Επιτέλους ας βάλουμε τέλος στον... ρατσισμό. :)

καλά ντε, ένα πείραγμα δεν μπορούμε να κάνουμε ??? :flower:

γιαυτό γελάω και βάζω " " " ...

post-4392-0-54827200-1428759024_thumb.jpg

Απλά διαστημικές συνθήκες για σκι.

Το χιονοδρομικό γεμάτο οικογένειες με παιδιά που ήρθαν να περάσουν την πασχαλινή αργία στο βουνό.

Επιβεβαιωνονται αυτά που γράφει συνέχεια ο ΜΙΚ, οτιτα χιονοδρομικά αν θέλουν μπορουνα προσελκύσουν κόσμο τον Απρίλιο

Καλό Πάσχα σε όλους!

• Like 8

Ναι ρε than ετσι ηταν χτες και στο Pamporovo, αχ αστα να πανε αυτες οι υποχρεωσεις - γιορτες - κλπ με τραβουσε με το ζορι ο κουμπαρος μου να φυγουμε. Δωστα ολα γιατι ερχονται βροχες απο βδομαδα.Καλο Πασχα - καλα να περασεις!

• Like 2

Εριξε 20cm, και ως αρχες της αλλης

εβδομαδας προβλεπονται αλλα 70cm.

Βλεπω αρχες Δεκεμβρη να πηγαινουμε

για ενα τριημερο.

Kopaonik - infoKOP.htm

Edited by Val Claret
  • Like 9

ski_head-supershape-i-rally-2018_n11178-