fANis 393 Report post Posted March 25, 2015 Βλέπω έχει μπόλικο απάτητο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 25, 2015 Βλέπω έχει μπόλικο απάτητο... Και από αυτό έχει 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted March 26, 2015 Απατητο! 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted March 26, 2015 τωρα πια!!!. πατημενο απατητο την νεα ζεζον ! για μενα 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 26, 2015 τωρα πια!!!. πατημενο απατητο την νεα ζεζον ! για μενα αντε καλε θα παμε το επομενο Σ ή Κ ρε Νικο !!! 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted March 26, 2015 Το απάτητο που δείχνει ο Βασίλης, πρέπει να είναι στο μικρό κομμάτι του χκ μετά τον δρόμο, έτσι; Βασίλη (dust) του χρόνου μας περιμένει!!!!! Φάνη, έχει ωραίο απάτητο... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted March 26, 2015 (edited) Το απάτητο που δείχνει ο Βασίλης, πρέπει να είναι στο μικρό κομμάτι του χκ μετά τον δρόμο, έτσι; Βασίλη (dust) του χρόνου μας περιμένει!!!!! Φάνη, έχει ωραίο απάτητο... Μόνο ωραίο;;;;;;; πόση ώρα είναι από Θεσ/νίκη;;;;;; Edited March 26, 2015 by fANis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted March 26, 2015 Μόνο ωραίο;;;;;;; πόση ώρα είναι από Θεσ/νίκη;;;;;; Προχθες non stop καναμε 6 ωρες & 30 λεπτα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 26, 2015 Λοιπόν, να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το Kopaonik Στα λίγα αρνητικά θα έλεγα ότι είναι το ότι δεν έχει μακριές πίστες, λόγω της μικρής υψομετρικής διαφοράς κορυφής-βάσης. Οι περισσότερες πίστες είναι γενικά εύκολες αλλά υπάρχουν και κάτι καλές μαύρες μούρλια, που επειδή όμως είναι λίγες χωραφιάζουν πολύ γρήγορα. Το σύνολο των πιστών είναι μέσα στο δάσος και το τοπίο είναι απίθανο! Όσο αφορά το απάτητο, έχει πολλές εκτάσεις, αλλά εάν αξίζει για κάτι είναι για treeski! Τα έλατα στην μεγαλύτερη έκταση του δάσους είναι τόσο αραιά ώστε να δημιουργούνται συνεχώς πολλοί διάδρομοι και να κάνουν απίστευτα περάσματα με γλυκές κλίσεις για ατελείωτες βόλτες εξερεύνησης του δάσους. Εγώ, που δεν έχω πέδιλα πούδρας και με δεδομένο ότι είχε σφίξει αρκετά το χιόνι εκτός, είχα βρει την χαρά μου! Ωστόσο, δύσκολα θα βρεις απάτητο με καλές κλίσεις ... Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν έχει snowboarders ... χεχε ... Ενθουσιάστηκα όταν το διαπίστωσα την τρίτη μέρα όταν ανέβαινα με ένα boarder που μου φαινόταν σαν εξωγήινος ... είχα τόσες μέρες να δω από αυτό το είδος ... θα έδινα ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 10% σε αντιστοιχία με τους σκιέρ. και πριν στεναχωρηθειτε αυτό μάλλον θα αρέσει στους σανιδάτους γιατί σε συνδυασμό με την τεράστια έκταση, το απάτητο διαταράσσεται ελάχιστα ... όπως επίσης δεν θυμάμαι να είδα πέδιλα για πούδρα... Δεν έχει επίσης την υψηλή κορυφή που θα εξασφάλιζε πίστες με μεγάλο υψόμετρο και καλύτερη ποιότητα χιονιού τις ζεστές μέρες... Από τα θετικά επίσης είναι τα πολλά, γρήγορα και σύγχρονα καρεκλάκια! Τα γύρω-γύρω (καφε, φαγητο, κλπ) όλα είναι χαρακτηριστικά ποιο φτηνά αλλά και ποιο ποιοτικά και από τα αντίστοιχα μεγάλα της Βουλγαρίας, η οποία είναι ίσως λίγο ποιο φτηνή στα ξενοδοχεία.... Μου άρεσε επίσης η αίσθηση του, με τους Σέρβους και την κουλτούρα τους, παρά την δύσκολη ακόμη οικονομική τους κατάσταση ... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καπνίζουν σχεδόν παντού και δεν "ρατσίζουν" όπως οι "πολιτισμένοι" και "προοδευτικοί" ευρωπαίοι .... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ... όλα τα μαγαζιά έχουν το σήμα του καπνίσματος και ωραίες μουσικές στα πολύ όμορφα ξύλινα καλύβια - μπαράκια με σλαβική αισθητική. Το ξενοδοχείο putnik έχει άρωμα γιουγκοσλαβίας, χωρίς καμία ανακαίνιση αλλά ο μπουφές άξιζε πολλά σλάλομ ! Εν κατακλείδι, για να είμαι ειλικρινής, σαν τα βουνά της Βουλγαρίας δεν είναι και παρ'ότι σε εξοπλισμό, οργάνωση και γενικότερα επαγγελματισμό και λειτουργία του χιονοδρομικού είναι πολύ καλοί, η φύση προίκισε πολύ περισσότερο τα Rila, το Pirin και την Ροδόπη ... που κατά την άποψη μου, γιαυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται και τα καλύτερα χιονοδρομικά τω βαλκανίων ... Το μοναδικό βουνό στα υπόλοιπα βαλκάνια που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί εάν γινόταν ποτέ μεγάλο χιονοδρομικό, πέρα από τον Όλυμπο, ίσως να είναι η οροσειρά Shar στα σύνορα σκοπίων και κοσυφοπεδίου με την Brezovica και την Popova sapka, που το γμτ είναι το θέμα του κοσόβου ... και είναι σχεδόν ένα τρίωρο από θεσνικη γμτ... 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Loof 189 Report post Posted March 26, 2015 Λοιπόν, να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το Kopaonik Στα λίγα αρνητικά θα έλεγα ότι είναι το ότι δεν έχει μακριές πίστες, λόγω της μικρής υψομετρικής διαφοράς κορυφής-βάσης. Οι περισσότερες πίστες είναι γενικά εύκολες αλλά υπάρχουν και κάτι καλές μαύρες μούρλια, που επειδή όμως είναι λίγες χωραφιάζουν πολύ γρήγορα. Το σύνολο των πιστών είναι μέσα στο δάσος και το τοπίο είναι απίθανο! Όσο αφορά το απάτητο, έχει πολλές εκτάσεις, αλλά εάν αξίζει για κάτι είναι για treeski! Τα έλατα στην μεγαλύτερη έκταση του δάσους είναι τόσο αραιά ώστε να δημιουργούνται συνεχώς πολλοί διάδρομοι και να κάνουν απίστευτα περάσματα με γλυκές κλίσεις για ατελείωτες βόλτες εξερεύνησης του δάσους. Εγώ, που δεν έχω πέδιλα πούδρας και με δεδομένο ότι είχε σφίξει αρκετά το χιόνι εκτός, είχα βρει την χαρά μου! Ωστόσο, δύσκολα θα βρεις απάτητο με καλές κλίσεις ... Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν έχει snowboarders ... χεχε ... Ενθουσιάστηκα όταν το διαπίστωσα την τρίτη μέρα όταν ανέβαινα με ένα boarder που μου φαινόταν σαν εξωγήινος ... είχα τόσες μέρες να δω από αυτό το είδος ... θα έδινα ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 10% σε αντιστοιχία με τους σκιέρ. και πριν στεναχωρηθειτε αυτό μάλλον θα αρέσει στους σανιδάτους γιατί σε συνδυασμό με την τεράστια έκταση, το απάτητο διαταράσσεται ελάχιστα ... όπως επίσης δεν θυμάμαι να είδα πέδιλα για πούδρα... Δεν έχει επίσης την υψηλή κορυφή που θα εξασφάλιζε πίστες με μεγάλο υψόμετρο και καλύτερη ποιότητα χιονιού τις ζεστές μέρες... Από τα θετικά επίσης είναι τα πολλά, γρήγορα και σύγχρονα καρεκλάκια! Τα γύρω-γύρω (καφε, φαγητο, κλπ) όλα είναι χαρακτηριστικά ποιο φτηνά αλλά και ποιο ποιοτικά και από τα αντίστοιχα μεγάλα της Βουλγαρίας, η οποία είναι ίσως λίγο ποιο φτηνή στα ξενοδοχεία.... Μου άρεσε επίσης η αίσθηση του, με τους Σέρβους και την κουλτούρα τους, παρά την δύσκολη ακόμη οικονομική τους κατάσταση ... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καπνίζουν σχεδόν παντού και δεν "ρατσίζουν" όπως οι "πολιτισμένοι" και "προοδευτικοί" ευρωπαίοι .... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ... όλα τα μαγαζιά έχουν το σήμα του καπνίσματος και ωραίες μουσικές στα πολύ όμορφα ξύλινα καλύβια - μπαράκια με σλαβική αισθητική. Το ξενοδοχείο putnik έχει άρωμα γιουγκοσλαβίας, χωρίς καμία ανακαίνιση αλλά ο μπουφές άξιζε πολλά σλάλομ ! Εν κατακλείδι, για να είμαι ειλικρινής, σαν τα βουνά της Βουλγαρίας δεν είναι και παρ'ότι σε εξοπλισμό, οργάνωση και γενικότερα επαγγελματισμό και λειτουργία του χιονοδρομικού είναι πολύ καλοί, η φύση προίκισε πολύ περισσότερο τα Rila, το Pirin και την Ροδόπη ... που κατά την άποψη μου, γιαυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται και τα καλύτερα χιονοδρομικά τω βαλκανίων ... Το μοναδικό βουνό στα υπόλοιπα βαλκάνια που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να τους ανταγωνιστεί εάν γινόταν ποτέ μεγάλο χιονοδρομικό, πέρα από τον Όλυμπο, ίσως να είναι η οροσειρά Shar στα σύνορα σκοπίων και κοσυφοπεδίου με την Brezovica και την Popova sapka, που το γμτ είναι το θέμα του κοσόβου ... και είναι σχεδόν ένα τρίωρο από θεσνικη γμτ... Άρα σε μια σύγκριση Μπανσκο Μποροβετς Κοπαονικ το κατατασσεις 3ο απ'οτι καταλαβαίνω.Θέμα Κοσοβου τι εννοείς;δεν μπορούμε να πάμε; Quote http://www.lafaras.gr https://www.facebook.com/lafaras Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 26, 2015 Άρα σε μια σύγκριση Μπανσκο Μποροβετς Κοπαονικ το κατατασσεις 3ο απ'οτι καταλαβαίνω. Θέμα Κοσοβου τι εννοείς;δεν μπορούμε να πάμε; περίπου ναι, κρίνοντας με τα δικά μου κριτήρια βεβαίως... η σειρά που θα έβαζα από αυτά των βαλκανίων που έχω επισκεφθεί, είναι Borovets, Chepelare, Pamporovo, Kopaonik, Bansko ... και το bansko το βάζω τελευταίο λόγω γόνδολας που μου τη σπάει απίστευτα και πολυκοσμίας, παρ' ότι έχει κορυφαίες πίστες ... και για το τσεπελάρε που πρωτοεπισκέφτηκα φέτος, θα κάνω σύντομα ένα report επειδή όχι απλά μου άρεσε, αλλά με ενθουσίασε! Η Brezovica, που εάν ψαξεις και δεις τι βουνάρα είναι θα χαζέψεις... είναι μέσα στο κοσοβο όπου μπαίνεις μόνο με διαβατήριο και είναι ακόμα επικίνδυνα. δεν θα έμπαινα με τίποτα με το αμάξι μου αλλά και με άλλο τρόπο προς το παρών ... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 26, 2015 και για να είμαι ποιό δίκαιος τα κοπαονικ, παμποροβο και τσεπελάρε ισοβαθμούν 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 26, 2015 τα νεα για την brezovica είναι τα εξής: http://onupmagazine.com/2014/11/french-to-develop-brezovica-ski-resort/ ενώ το πολιτικό πρόβλημα που κρύβεται πίσω από την υπόθεση είναι: http://voiceofserbia.org/el/content/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%AD%CF%81%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
than 342 Report post Posted March 27, 2015 http://www.brezovica-ski.com/ Να προσθέσω κι εγώ ότι στην πρώην Γιουγκοσλαβία ,η Brezovica θεωρούνταν παράδεισος για τους πολυ απαιτητικούς σκιέρ ,λόγω των μεγάλων κλίσεων και μήκους πιστών .Το 1984 στους χειμ. Ολυμπιακούς αγώνες του Sarajevo,χρησιμοποιήθηκε απο τις αποστολές ως προπονητήριο ,όπως και το Kopaonik. Αυτά για την ιστορία 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 27, 2015 Μου άρεσε επίσης η αίσθηση του, με τους Σέρβους και την κουλτούρα τους, παρά την δύσκολη ακόμη οικονομική τους κατάσταση ... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι καπνίζουν σχεδόν παντού και δεν "ρατσίζουν" όπως οι "πολιτισμένοι" και "προοδευτικοί" ευρωπαίοι .... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ... όλα τα μαγαζιά έχουν το σήμα του καπνίσματος και ωραίες μουσικές στα πολύ όμορφα ξύλινα καλύβια - μπαράκια με σλαβική αισθητική. Το δικαίωμα στο να φυσάς τον καρκίνο στα πνευμόνια των άλλων, μεγάλων και παιδιών, είναι αναφαίρετο. Επιτέλους ας βάλουμε τέλος στον... ρατσισμό. 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted March 27, 2015 Απλά έχουν χώρους που επιρέπεται και το σέβονται και χώρους που απαγορεύεται και πάλι το σέβονται! Εμείς βέβαια, τόσα μας έκαναν, επανάσταση μόνο για το τσιγάρο κάναμε. Αυτοί είμαστε. Απά. 3 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
haris 14 Report post Posted March 27, 2015 (edited) Και είναι η μόνη που κερδίσαμε!!! Edited March 27, 2015 by Χρήστος Λάππας μετατροπή στα Ελληνικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 27, 2015 Χάρη, θερμή παράκληση να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted March 27, 2015 Το δικαίωμα στο να φυσάς τον καρκίνο στα πνευμόνια των άλλων, μεγάλων και παιδιών, είναι αναφαίρετο. Επιτέλους ας βάλουμε τέλος στον... ρατσισμό. καλά ντε, ένα πείραγμα δεν μπορούμε να κάνουμε ??? γιαυτό γελάω και βάζω " " " ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 27, 2015 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
hakem 682 Report post Posted April 1, 2015 πω πω τι έριξε κι εδώ ! http://www.infokop.net/info/ski-kamere-2.html 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
than 342 Report post Posted April 11, 2015 Απλά διαστημικές συνθήκες για σκι. Το χιονοδρομικό γεμάτο οικογένειες με παιδιά που ήρθαν να περάσουν την πασχαλινή αργία στο βουνό. Επιβεβαιωνονται αυτά που γράφει συνέχεια ο ΜΙΚ, οτιτα χιονοδρομικά αν θέλουν μπορουνα προσελκύσουν κόσμο τον Απρίλιο Καλό Πάσχα σε όλους! 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post Posted April 11, 2015 Ναι ρε than ετσι ηταν χτες και στο Pamporovo, αχ αστα να πανε αυτες οι υποχρεωσεις - γιορτες - κλπ με τραβουσε με το ζορι ο κουμπαρος μου να φυγουμε. Δωστα ολα γιατι ερχονται βροχες απο βδομαδα.Καλο Πασχα - καλα να περασεις! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted November 24, 2015 Σιγα σιγα να ετοιμαζομαστε!! 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted November 24, 2015 (edited) Εριξε 20cm, και ως αρχες της αλλης εβδομαδας προβλεπονται αλλα 70cm. Βλεπω αρχες Δεκεμβρη να πηγαινουμε για ενα τριημερο. Kopaonik - infoKOP.htm Edited November 24, 2015 by Val Claret 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites