Vanzel 1,536 Report post Posted November 6, 2014 Όπως λέει και ο τίτλος,ενδιαφέρομαι να αγοράσω πέδιλα για ορειβατικό σκι+ δέστρες. Όπως όλοι,θέλω κάτι ελαφρύ για εύκολη ανάβαση που μετά να μπορείς όμως να κάνεις την τέλεια κατάβαση...χαχα! Εδώ γελάμε! Επειδή αυτό είναι αδύνατο σχεδόν, μέχρι τώρα πάμε σε κάτι ενδιάμεσο. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τα K2 Sideshow με δέστρα Marker Baron. Aπό το πέδιλο αρκετά ευχαριστημένος,η δέστρα πανάθλια! Από τη μέχρι τώρα αναζήτηση προσανατολίζομαι πιο πολύ κατά dynafit μεριά....και για τα 2.... Για πείτε καμιά γνώμη είτε από προσωπική εμπειρία,ή φίλων ή γενικά ότι σας αρέσει...να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 6, 2014 Για κοίτα μια την Kingpin της Marker. Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
PITBOUL 161 Report post Posted November 6, 2014 Το δικό μου σετ είναι K2 Hardside με δέστρες Fritschi Freeride Pro Είναι ένα σετ σχετικά βαρύ, που σε πάει όμως παντού. Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν οι δέστρες, πηγαίνοντας σε ION της G3 ή Kingpin της Marker ή Fritschi Diamir Vipec 12 ή Dynafit TLT Radical ST. Εαν ενδιαφέρεσαι υπάρχει ένα σετ K2 Hardside σε μήκος 1,91m με δέστρες Vipec σε πολύ καλή κατάσταση και σε καλή τιμή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted November 6, 2014 Η Kingpin της Marker απορρίπτεται γιατί έχει και αυτή το ηλίθιο σύστημα με το μοχλό κάτω από την μπότα.... Η Fritschi επίσης θεωρώ ότι είναι ψηλές...οκ θα τις συνηθίσεις,αλλά θα έχεις άλλη αίσθηση στο σκι θεωρώ. Οπότε μάλλον πάμε ή για TLT Radical ή για την beast αν και είναι καινούργια ακόμα και δεν ξέρω πολλά. Επίσης πέδιλο k2 έχω,οπότε λέω να πάω σε κάποιο άλλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted November 6, 2014 Βαγγελη όπως ξερεις και εγω Fritschi Diamir εχω και δεν μπορω να πω ότι το επιπλέων υψος (~2cm) με εμπόδισε η μου αλλαξε το σκι. συνηθίζεται πολύ ευκολα ωστόσο, εάν ηταν να αγοράσω εξοπλισμο αυτή τη στιγμη, μαλλον σε σετακι Dynafit θα πήγαινα. εκανα βασικα την αρχη, πηρα ορειβατικες μποτες dynafit 3 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted November 6, 2014 Οι tech δεστρες δεν ξερω σε τι υψος κρατάνε τη μπότα από το πέδιλο, αλλα από τις ορειβατικές DIN δέστρες η χαμηλότερη ειναι η Salomon Guardian. Παιζει ενα πόντο κάτω απ'ολες τις υπόλοιπες. Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 6, 2014 Οι tech δεστρες δεν ξερω σε τι υψος κρατάνε τη μπότα από το πέδιλο, αλλα από τις ορειβατικές DIN δέστρες η χαμηλότερη ειναι η Salomon Guardian. Παιζει ενα πόντο κάτω απ'ολες τις υπόλοιπες. Σίγουρα πιο χαμηλά από τις DIN. Τι βάρος έχει η Guardian; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted November 6, 2014 (edited) Σίγουρα πιο χαμηλά από τις DIN. Τι βάρος έχει η Guardian; 2920gr το ζευγάρι small Edited November 6, 2014 by Blackman Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post Posted November 6, 2014 Και γώ σε Dynafit σετάκι λέω να πάω αλλα δεν ξέρω πιο... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted November 6, 2014 βαγγο καμια σχεση το sideshow με το hardside...τα δικα σου ειναι πολυ μαλακα σε σχεση με τα hardside που ξυριζουν στον παγο...την Fritschi δεν τη φοραει ο θεοδοσης???γιατι δεν τα παιρνεις μια βολτα πριν βιαστεις ν αγορασεις??? υγ. αν ενδιαφερεσαι δινω κ εγω τα δικα μου Hardside 1.88 με marker duke του 13'... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 6, 2014 2920gr το ζευγάρι small Πολύ βαριά ρε συ...Ο Βαγγέλης θέλει να ελαφρύνει το setup του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted November 6, 2014 Πολύ βαριά ρε συ...Ο Βαγγέλης θέλει να ελαφρύνει το setup του. Είναι Ηπειρώτης αυτός δεν εχει ανάγκη από το βάρος!!! :thumbup: 3 Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted November 6, 2014 Η guardian ειναι πολύυυυυυ βαριά...είπαμε πιο ελαφρύ σετ. Τις Fritschi τις εχω δοκιμάσει,δεν ενθουσιάστηκα...σε δεστρα νομίζω θα καταλήξω σε dynafit...σε μία από τις 2.... Για πέδιλα είναι το μεγάλο θέμα.... Το μυαλό μου τριγυρνάει σε dynafit,αλλά παίζουν και άλλα...καλές κριτικές ακούω για Movement...αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τα εμπιστευτώ...κ2 ισως αν και επειδή εχω ειπα να μην πάω πάλι σε κ2.και πολλά αλλα βεβαια...ορεξη να εχεις για ψαξιμο! Χρήστο ευχαριστω,αλλά απεχθάνομαι marker...και θέλω επίσης καινούργιο σετ.Θα είναι το γαμήλιο δώρο του πεθερού μου.Είπα να ξεφύγω από τα τετριμμένα,ρολόγια και τέτοια....χαχαχαχα! 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 6, 2014 Μια χαρά είναι τα Movement...τουλάχιστον δεν είναι Made in China! Τα Armada Kufo πως σου φαίνονται; Ο Γρηγόρης τα είχε δοκιμάσει πέρσυ και του άρεσαν 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted November 6, 2014 Πέδιλα υπάρχουν μπόλικες επιλογές. Dynafit, Dynastar, Hagan, Atomic, Armada, Scott και 10αδες ακομα επιλογες ανάλογα τα γουστα και τα budget Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted November 7, 2014 Παρτης κάνα αυτοκίνητο ρε, κάνα σπίτι...μ ένα ζευγάρι σκι θα ξεμπερδέψουν;;;εδω παίρνουν 2 μέτρα παλικάρι... 6 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
miltos 484 Report post Posted November 7, 2014 Χρήστο ευχαριστω,αλλά απεχθάνομαι marker...και θέλω επίσης καινούργιο σετ.Θα είναι το γαμήλιο δώρο του πεθερού μου.Είπα να ξεφύγω από τα τετριμμένα,ρολόγια και τέτοια....χαχαχαχα! Ξενέρα Βάγγο εμένα μου κάναν δώρο ταξιδάκι στο ischgl xaxaxaxaxaxa 5 Quote http://beliaswines.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted November 7, 2014 Και γώ σε Dynafit σετάκι λέω να πάω αλλα δεν ξέρω πιο... ρωτα τον Γιωργο Κλαουδατο 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 7, 2014 Dynastar Cham HM 97...εξαιρετικό πεδιλο, όπως και όλη η σειρά CHAM της Dynastar. Made in Chamonix.....έτσι απλά:-):-):-) 3 Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted November 7, 2014 Βαγγέλη , όποια και αν είναι η επιλογή σου σίγουρα θα είναι καλή. Εφόσον έχεις στοχεύσει τις ανάγκες σου σίγουρα αποτελεί θετικό παράγοντα στην κατάληξη του πέδιλου. Εγώ το μόνο που θα σου έλεγα είναι να λάβεις υπόψι σου το είδος του χιονιού που κρατάει η Ελλάδα και ακόμα περισσότερο το είδος του χιονιού που υπάρχει στο χιονοδρομικό που πάς τις περισσότερες φορές. Άλλο Χοκάιντο, άλλο Αμερική, άλλο Ευρώπη, πολύ δε περισσότερο Ελλάδα ...... 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,269 Report post Posted November 7, 2014 Ξενέρα Βάγγο εμένα μου κάναν δώρο ταξιδάκι στο ischgl xaxaxaxaxaxa αρε κορόιδο που ημουν.... με ενα SUNTO την εβγαλε καθαρη ο πεθερος 1 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted November 7, 2014 Τελικά έχει και μερικά καλά ο γάμος! ...και θέλω επίσης καινούργιο σετ.Θα είναι το γαμήλιο δώρο του πεθερού μου.Είπα να ξεφύγω από τα τετριμμένα,ρολόγια και τέτοια....χαχαχαχα! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος-Κορινθος 747 Report post Posted November 7, 2014 ρωτα τον Γιωργο Κλαουδατο Αυτό θα κάνω Όλγα με την πρώτη ευκαιρία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted November 7, 2014 απο αυριο θα ειμαστε παρεα για σκι στο εξωτερικο.οτι θελεις στειλε μου μνμ και ρωταω 4 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted November 8, 2014 Ξενέρα Βάγγο εμένα μου κάναν δώρο ταξιδάκι στο ischgl xaxaxaxaxaxa αλλο χαπατο απ εκει.... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites