Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zox

Εlan skis

Recommended Posts

Για τα elan τι ξέρετε...???Να πω την αλήθεια είναι μια μάρκα που δεν την έχω πολυψάξει μιας και δεν την βλέπω ιδιαίτερα στην Ελλάδα...

Από τιμές πως είναι?????Τίμια πράγματα ή υπερτιμημένα????

Ναι..ναι pro-rad στο μάτι μου μπήκε το Μ02 .....ψάχνω σαν τρελός,αλλά.... :D:D 80

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Δεν ξέρω και πολλά για elan αλλα λέγεται οτι είναι καλό πέδιλο. Πάντως για πολύ καλό freeride πεδιλό να κοιτάξεις και το Scott Aztec 04-05. Σκίζει...

H ΕLAN προχωράει με ...άλματα Στάθη.

Δεν υστερεί πουθενά σε τεχνογνωσία .

Τα σκι της και ειδικά τα Fusion Pro και τα S12, έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους στα φετινά τεστ.

O EΞΥΠΝΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ...

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ...

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ.

Νομίζω ότι μου είπαν πως η Εlan ανήκει στην Nitro (επειδή ως γνωστόν, η nitro δε βγάζει πέδιλα του σκι)

JAPOW!!!

Νομίζω ότι μου είπαν πως η Εlan ανήκει στην Nitro (επειδή ως γνωστόν, η nitro δε βγάζει πέδιλα του σκι)

Η nitro ανήκει στην tecnica και δεν της ανήκει κάποια εταιρεία απ' όσο ξέρω. Η σχέση της με την elan είναι πως παράγονται τα snowboard της στο εργοστάσιο της elan [που παράγει σκι/snowboard για αρκετές εταιρίες].

edit: παίζει όμως πλέον η nitro να εξαγοράστηκε μαζί με την volkl [και η volkl άνηκε στην tecnica] από την Κ2 αλλά δεν είμαι σίγουρος, ούτε με καίει να το ψάξω.

vae victis

H ΕLAN προχωράει με ...άλματα Στάθη.

Δεν υστερεί πουθενά σε τεχνογνωσία .

Τα σκι της και ειδικά τα Fusion Pro και τα S12, έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους στα φετινά τεστ.

...για να ξαναφτασει εκει που ηταν,δηλ. στις κορυφαιες θεσεις.

Ειναι μια απο τις πιο παλιες εταιριες.Πριν καμια 10-15 χρονια ηταν απο τις καλυτερες.Καποιες χρονιες ηταν συνεχομενα το Νο 1 στην Αμερικη.Ειχε εργοστασιο στη Σλοβενια και στην Αμερικη νομιζω.Τωρα δεν ξερω.

Επισης εχω την εντυπωση οτι πρωτα αυτη λανσαρε τα παραβολικα πεδιλα.

Δεν ειναι τυχαια λοιπον...

Να σημειωσω πως στην τελευταια επισκεψη μας στο Πισοδερι,ετυχε να προπονειται ο Ελληνας πρωταθλητης Βασιλης Δημητριαδης,ο οποιος χρησιμοποιουσε 2 ζευγαρια πεδιλα εναλλαξ.

Και τα 2 ηταν της Elan και συγκεκριμενα το SLX Fusion Pro(οπτικα τουλαχιστον αυτο μου θυμιζει,γιατι στην πραξη σιγουρα θα ειναι special-lab μοντελο).

Αυτο απο μονο του δεν λεει κατι για την εταιρεια αλλα σιγουρα το να τα χρησιμοποιει ο κορυφαιος μας αθλητης ισως σημαινει κατι...

Να σημειωσω πως στην τελευταια επισκεψη μας στο Πισοδερι,ετυχε να προπονειται ο Ελληνας πρωταθλητης Βασιλης Δημητριαδης,ο οποιος χρησιμοποιουσε 2 ζευγαρια πεδιλα εναλλαξ.

Και τα 2 ηταν της Elan και συγκεκριμενα το SLX Fusion Pro(οπτικα τουλαχιστον αυτο μου θυμιζει,γιατι στην πραξη σιγουρα θα ειναι special-lab μοντελο).

Αυτο απο μονο του δεν λεει κατι για την εταιρεια αλλα σιγουρα το να τα χρησιμοποιει ο κορυφαιος μας αθλητης ισως σημαινει κατι...

Η ELAN έχει ρίξει όλο το βάρος της στην υποστήριξη νέων ταλαντούχων αθλητών.Βέβαια στους αγώνες όλων των αθλημάτων "παίζονται" πολλά.Οι μεγάλοι αθλητές χρησιμοποιούν προϊόντα εταιρειών όχι πληρώνοντας αλλά αφού τους πληρώνουν!Φυσικά εφόσον είναι προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν τίτλους.Για τις εταιρείες είναι μεγάλη διαφήμηση να χρησιμοποιεί τα προϊόντα τους ένας πρωταθλητής.

Εκείνο που κάνει τελικά μια εταιρία να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά της να λανσάρεται στην αγορά. Δυστυχώς δεν ξέρουμε (εγώ τουλάχιστον ) και πολλά πράγματα για τις τεχνοτροπίες κατασκευής. Όντως η Elan μαζί με την Kneissl παρουσίασαν τα deep sidecut, αλλά φαίνεται η δεύτερη να προηγείται με έναν frank meatto που τα παρουσίασε στο Connecticut στα μέσα του ΄:unsure:.

Αλλά τι να το κάνεις , παρόλο που είσαι πρωτοπόρος αν δεν προστατέψεις την εταιρία σου από τον αδηφάγο ανταγωνισμό το ΄χασες το παιχνίδι. Ακόμα και αν έρχεσαι δεύτερος ή τρίτος άμα καταφέρεις να πουλήσεις με χαμηλό κόστος παραγωγής και κερδίσεις την παγκόσμια αγορά , έχεις μετά την δυνατότητα (οικονομικά) να εξελίξεις την τεχνοτροπία κατασκευής.Πολλές εταιρίες, ψιλό άγνωστες, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην παραγωγή τους με δικές τους πατέντες που βελτίωναν τα υλικά κτλ , αλλά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Στα οικονομικά . . πάτωσαν.

Είμαι της γνώμης να αγοράζουμε και να υποστηρίζουμε εταιρίες νέες στο προσκήνιο ή και παλιότερες οι οποίες μετά βίας επιβιώνουν ή που δεν μπορούν να αναπτυχθούν οικονομικά, δεν μειονεκτούν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από άποψη κατασκευής. Εντάξει εταιρίες όπως η rosi ή salomon κτλ έχουν μαζική παραγωγή με φαινομενικά μεγάλη ποικιλία (τα σκι λίγο διαφέρουν μεταξύ τους ή και με το ζόρι επιβάλλεται να είναι άνευ ουσίας διαφορετικά ) , είναι θέμα προώθησης όμως και μόνο. . .

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Τα σκι και τα ρούχα της ELAN τα είδα αρκετές φορές στο εξωτερικό και μάλιστα σε 3 διαφορετικές χώρες.

Δυστηχώς δεν κατάφερα να κάνω τεστ καμία φορά γιατί πάντα είχαν φύγει από πολύ νωρίς όλα τα μοντάλα που με ενδιέφεραν.

Η φετεινή σειρά έχει σαν κυρίαρχο το πράσινο έντονο χρώμα και στα σκι και στα ρούχα.

Οι τιμές πάντως ήταν ανάλογες με τις τιμές των άλλων εταιριών.

Θα ήθελα και γώ να τα δοκιμάσω κάποια στιγμή όταν μου δωθεί η ευκαιρία.

Slowly the Much Oil !!!

H ELAN ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Η ELAN ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ CARVE

www.LINESKIS.com

Συγκεκριμένα πωλούσε τα πέδιλα με sidecut ως "παραβολικά" λέξη την οποία μάλιστα είχε πατεντάρει (όσον αφορά την κατασκευή σκι) και για λίγο καιρό έτσι αποκαλούσαμε όλα τα πέδιλα που είχαν φαρδύτερα άκρα από μέση ώστε να τα ξεχωρίζουμε από τα παλιά, ίσια μαδέρια.

Από κάποια στιγμή και μετά βέβαια, μπήκαν και οι υπόλοιπες εταιρίες στον χορό, και όλα τα πέδιλα έγιναν "παραβολικά", οπότε ξαναρχίσαμε να τα αποκαλούμε «πέδιλα», χωρίς την λέξη παραβολικά, ή κάρβιν: μπροστά.

Make Parnassos Great Again!

H ELAN ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Η ELAN ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ CARVE

Στ'ατομικά αγωνίσματα Δημήρτρη,φοράνε εξοπλισμό που επιλέγουν οι ίδιοι οι αθλητές.Και τα "ονόματα" φοράνε εξοπλισμό μιας εταιρείας εφόσον πληρωθούν καλά και φυσικά τα προϊόντα είναι αυτά που χρειάζονται.Γι'αυτό θα δεις πολλές εθνικές ομάδες με ανομοιογενή εξοπλισμό.Ο κάθε αθλητής επιλέγει ότι θέλει,και κάνει μόνος του τη συμφωνία.Αυτό δε συμβαίνει μόνο στο σκι αλλά και στην ποδηλασία,και στους αγώνες μοτοσυκλέτας.Ιδίως στους αγώνες μοτοσυκλέτας οι εταιρείες υπογράφουν συμβόλαια με τους αναβάτες για να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους,να φέρουν διαφήμιση στη φόρμα τους.Αμοίβονται για τη διαφήμιση και έχουν στη διάθεση τους όσο εξοπλισμό χρειάζονται σε όλη την αγωνιστική περίοδο.