Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Theodor Mich

Προθερμανση Πριν Την Μεγαλη Ωρα !

Recommended Posts

Καλημερα σας και καλη βδομαδα. Τον τελευταιο μηνα εχω ξεκινησει γυμναστηριο αρχικα για να βαλω τον οργανισμο μου σε μια ταξη και στην συνεχεια να χασω με καλη διατροφη και κανενα κιλο (ειμαι 1,74 και 82 κιλα) . Θα ηθελα να ρωτηαω καθως διαβασα αρκετα απο τα ηδη υπαρχοντα λινκ αλλα ειναι λιγο χαοτικο . Αρχικα ποσο καιρο πριν (το λιγοτερο) μπορουμε να ξεκινησουμε γυμναστικη ωστε να μας βρει ο χειμωνας προετοιμασμενους ? Ακομα θα ηθελα να ρωτησω για μενα που κανω snowboard (τα περισσοτερα αρθρα που βρηκα ηταν για σκι ) ποιες ειναι οι καλυτερες δυνατες ασκησεις που μπορω να κανω στο γυμναστηριο ? Ειμαι γραμμενος στα yava , java (δεν ξερω πως λεγονται ( δεν το λεω για διαφημισει απλα για το οτι καποιος μπορει να πηγαινει και να ξερει τα οργανα) Ευχαριστω για τον χρονο σας

βασικα πανω κατω τα ιδια ειναι σκι - σανιδα

κοιτα να δυναμωσεις αρκετα τα ποδια

μεση

και επισης κανε αρκετες ασκησεις για καρπους χερα ωμους

στην σανιδα οι πτωσεις ειναι συχνοτερες απο το σκι και οσο πιο γυμνασμενα ειναι τα χερια - καρποι τοσο πιο λιγη πιεση θα πηγαινει σε κοκκαλα συνδεσμους

Snow is on my D.N.A.

Kαλημερα!!Αν κρατιεσαι σε καλη φυσικη κατασταση ολο το χρονο και οχι μονο για τη χειμερινη σαιζον,δεν αντιμετωπιζεις ιδιαιτερα προβληματα.Μπορεις βεβαια να δωσεις εμφαση στην ενδυναμωση των ποδιων και των ραχιαιων και κοιλιακων(με τις αντιστοιχες καμψεις και εκτασεις) καθως ο κορμος και τα ποδια επιβαρυνονται περισσοτερο...ζητα απο τον γυμναστη σου ενα προγραμμα για τις αναγκες σου,πιστευω θα σε καλυψει.

• Like 3

Elan-Amphibio-12Ti-2017.jpg

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα ..πολύ αστείο το βιντεακι.

Στο θέμα :απο πέρσι πονάνε τα γόνατα μου κ ανακάλυψα ότι έχω χονδροπαθεια. Εκτός από της άσκησης που κάνω στο σπίτι που κ που, με δίσκο ισορροπίας κ λάστιχο. Υπάρχουν ασκήσεις πιο ειδικες που να της κάνεις στο γυμναστήριο ,εκτός από τα κλασικά μηχανήματα που γυμνάζουν δικεφαλο κ τετρακεφαλο ?

• Like 1

Στο ιντερνετ κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια με σχετικές ασκήσεις, άλλα σε πολύ προχωρημένο επίπεδο κι άλλα όχι. Από προσωπική εμπειρία, πάντως, θα πω ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, με έμφαση στα πόδια, είναι ό,τι πρέπει για τους περισσότερους χιονοδρόμους. Πέρυσι έκανα τρέξιμο και ποδήλατο πριν τη σεζόν και από την πρώτη μέρα ένιωθα πανέτοιμος.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα ..πολύ αστείο το βιντεακι.

Στο θέμα :απο πέρσι πονάνε τα γόνατα μου κ ανακάλυψα ότι έχω χονδροπαθεια. Εκτός από της άσκησης που κάνω στο σπίτι που κ που, με δίσκο ισορροπίας κ λάστιχο. Υπάρχουν ασκήσεις πιο ειδικες που να της κάνεις στο γυμναστήριο ,εκτός από τα κλασικά μηχανήματα που γυμνάζουν δικεφαλο κ τετρακεφαλο ?

Για συγκεκριμένα προβλήματα, ειδικά σε σημεία που καταπονούνται πολύ, καλό είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου και για το ποιες ασκήσεις μπορείς να κάνεις και μέχρι ποιο σημείο, για να μην κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

• Like 2

sinox-0.jpeg

Η μεση με τι ειδους οργανο γυμναζεται ?

1)Σανίδα - planck (πολύ καλή άσκηση)

2)Κοιλιακούς πολλούς (πλάγιους - 90° - κανονικούς - ροκανίσματα )

3)Ραχιαίους.

Δηλαδή ενδυνάμωση των μυών που περιβάλουν τη μέση έτσι ώστε να την κρατάνε σε καλύτερη στάση και να αποφύγεις ατύχημα.

Επίσης υπάρχουν και διατατικές ασκήσεις για τη μέση.

Τη συχνότητα και την επανάληψη θα τη δεις μόνος σου. Πρόσεχε να τις κάνεις σωστά, διαφορετικά μπορεί να τραυματιστείς (για όλες τις ασκήσεις ισχύει).

Κλασσικές ασκήσεις που γίνονται και στο σπίτι. Βέβαια υπάρχουν και μηχανήματα (π.χ. μηχάνημα κοιλιακών). Προσωπικά, στο γυμναστήριο για κορμό - μέση προτιμώ αυτές τις ασκήσεις ( έχω να πατήσω κανά τρίμηνο ) :P

• Like 2

1162895.jpg