Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
GeorgiaM

Γιατί Είμαι Η Πιο Αρχάρια Όλων Των Εποχών

Recommended Posts

Γεια σας!

Σήμερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα: "Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρότζεκτ. Η συμμετοχή σας εγκρίθηκε"
Θα πάω, λοιπόν, ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο οποίο θα μας πάνε και κάποιες μέρες στο βουνό, στα χιόνια για να κάνουμε όλοι μαζί σκι.

Ωραία. Τέλεια. Χαίρομαι.

Όμως..

Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω κάνει σκι.

Ποτέ δεν είχε περάσει καν ως ιδέα από το μυαλό μου.
Τέχνες, τέχνες, τέχνες, πολιτισμός, εκπαίδευση, έρευνα, διάβασμα, κουλτούρα, ο κόσμος μου. Ο αθλητισμός (και το σκι) ανύπαρκτος.

Ποτέ δεν έτυχε να πάω σε χιονοδρομικό κέντρο.

Χιόνι στη ζωή μου έχω δει απειροελάχιστες φορές.

(Στη πόλη μου δε χιονίζει ποτέ των ποτών)

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι εστί "σκι" (τρώγεται;)

Δε με ενδιαφέρει τώρα η τεχνική του σκι (θα μας τα πούνε εκεί) ούτε ο εξοπλισμός (θα μας δώσουν)

Τα ΡΟΥΧΑ είναι το θέμα μου τώρα.

Το κόστος των ρούχων είναι το θέμα μου.

Είναι υπερβολικά ακριβά για εμένα, και πρέπει να ξοδέψω όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.
Τι πρέπει να κάνω για να μειώσω το κόστος στο ελάχιστο;

Μπορώ κάπου να βρω μεταχειρισμένα;

Έχω όλη την όρεξη να διαβάσω ιντερνετικά άρθρα ασταμάτητα για να μάθω βασικά πράγματα (αυτά που για εσάς είναι αυτονόητα) για το τι σημαίνει "πάω να κάνω σκι", αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Έχω ανάγκη την πολύτιμη βοήθειά σας για πληροφόρηση.
Είναι τόσο μα τόσο πολύ έξω από τα νερά μου αυτό το πράγμα (το να πάω για σκι) που νιώθω οτι πνίγομαι σε μια θάλασσα άγνοιας.
Βοήθεια.
Πρέπει να μάθω τι ρούχα να πάρω κι από πού (για να ελαχιστοποιήσω το κόστος).
Είναι βαριά αυτά τα ρούχα;
Πιάνουν χώρο στη βαλίτσα;
Από τα πολλά ταξίδια πλέον ταξιδεύω πάρα πολύ ελαφρά και δεν έχω καθόλου όρεξη να κουβαλώ βαριά βαλίτσα.
Δώστε μου τα φώτα σας!
Ευχαριστώ!!!

• Like 3

το σκι ειναι ευκολο και μαθαινεις μπαμ μπαμ να κατεβαινεις τις πιστες με 3 πραγματακια που θα σου πουν...ειναι δυσκολο να εξελιξεις τη τεχνικη και να κατεβαινεις σωστα!!!σε ποιο χκ θα πας???ποτε???τι σοι διαγωνισμος ειναι αυτο πες μας κ εμας να παρουμε μερος χεχχεχε

τα ρουχα του σκι ειναι οντως ακριβα και δεν αξιζει να παρεις καλα ρουχα αν δεν εχεις σκοπο να το συνεχισεις!!!το καλητερο για την περιπτωση σου ειναι να πετυχεις προσφορες που βγαζει γνωστο σουπερ μαρκετ ΑΛΛΑ αν πετυχεις κωλοκαιρο παιζει και να κρυωσεις και δεν θα το ευχαριστηθεις...το σκι δεν θελει χοντρα ρουχα....λεπτα αλλα τεχνικα που δυστηχως κοστιζουν...αν ψαχνεσαι για μεταχειρισμενα πες μου διαστασεις μπας και σε βολεψω με παλια της γυναικας μου

• Like 5

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

1. Για μια - δύο φορές, γνωστό γερμανικό S/M έχει ακόμα κάποια αξιοπρεπή ρούχα.

2. Αν εξαιρέσεις το παντελόνι, όλα τα υπόλοιπα - εσωθερμικό, φλισάκι, μπουφάν και κάλτσες θα είναι χρήσιμα σε κάθε δραστηριότητα στην υπάιθρο το χειμώνα.

3. Δες τις προσφορές των χορηγών μας και τις αγγελίες μας!!!

4. Σου έχω κακά(!) νέα, Κατά πάσα πιαθνότητα θα κολήσεις με το άθλημα!!!!

• Like 5

carpe diem

Εγω προσφερομαι να παω στην θεση σου παντως στο προτζεκτ.

• Like 2

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει αυτό το "η πιο αρχάρια όλων των εποχών".

ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως από εντελώς αρχάριοι ξεκινήσαμε. Το θέμα είναι να σου αρέσει και να το κυνηγήσεις πέρα από το συγκεκριμένο ταξίδι.

Καλωσήλθες στο forum!

• Like 7

Make Parnassos Great Again!

Άμα είναι μόνο για το ταξίδι ,μπορώ να σου δανεισω ρούχα ,όπως μπουφάν κ παντελόνι για το βουνό να κάνεις τι δουλειά σου. Τι νούμερο φοράς κ που βρίσκεσαι?. Πάντως έχει στο φόρουμ κάποιες αγγελίες που είναι πολύ καλές,σχεδόν τσάμπα .

• Like 2

Καλώς μας ήρθες Γεωργία. Πέρνα και από εδώ να μας συστηθείς! :)

Ότι έγραψαν οι προλαλήσαντες είναι σωστό.

Απλά να ξέρεις ότι αρκετές φορές, ειδικά στην καρδιά του χειμώνα, ένας μη σωστός ρουχισμός μετατρέπει μια υπέροχη μέρα σε μια μίζερη εμπειρία.

Αξιοποίησε τις παραπάνω πληροφορίες/προσφορές για βοήθεια και κοίταξε να το απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο!

• Like 1

sinox-0.jpeg

Καλημέρα,

Για την πρώτη σου εμπειρία πράγματι θα καλυφτείς με τη χρήση κάποιων μεταχειρισμένων ρούχων από γνωστούς (που μπορείς να βρεις και από τα κορίτσια του Συλλόγου.) Υπάρχουν σε εξειδικευμένα μαγαζιά (αλλά και πιο "γενικής" αθλητικής ένδυσης π.χ. Intersport, αλλά δεν είναι τελικά πολύ φτηνά, αν έβρισκες στα Lidl ίσως ήταν ιδανικά από άποψη τιμής - αναγκών σου αυτή τη στιγμή).

Το πιο "εξειδικευμένο" που χρειάζεσαι αρχικά είναι το παντελόνι, καθώς δεν συνηθίζεται να έχουμε αδιάβροχα και θερμομονωτικά παντελόνια για την καθημερινή μας ζωή. Ένα μπουφάν με βασική αδιαβροχοποίηση (δηλαδή... όχι παλτό, δερμάτινο ή γούνα! :-P ) θα σε καλύψει για την πρώτη φορά. Επίσης αντίστοιχα γάντια χιονιού και όχι μάλλινα (πιο εύκολο να τα βρεις αυτά, αν δεν έχεις ήδη κιόλας).

Ψηλές κάλτσες (όχι υπερβολικά λεπτές, ούτε χοντρές, φυσιολογικές μάλλινες), γιατί η μπότα φτάνει στη μέση του καλαμιού και δεν πρέπει να ακουμπάει στο δέρμα (θα προκαλέσει πληγή).

Από μέσα φυσιολογικά ρούχα που θα φορούσες βγαίνοντας για τα χιόνια. Αν πας σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (καλές αρνητικές, -7 και κάτω) ίσως χρειαστείς ισοθερμικά, πάνω και κάτω.

Γυαλιά ηλίου (μάσκα παίρνεις αργότερα) και οπωσδήποτε αντηλιακό (τα εγκαύματα του βουνού είναι πολύ επίπονα).

Για να χαρείς περισσότερο το άθλημα, βεβαιώσου ότι θα σου μάθει αρχικά κάποιος δάσκαλος.

Τα ρούχα γενικά είναι κάπως αφράτα, αλλά συμπιέζονται στη βαλίτσα. Για το παντελόνι π.χ. κάνε την αναλογία ότι παίρνεις μαζί σου άλλο ένα "αφράτο" μπουφάν.

Οτιδήποτε άλλο, ξαναρώτα μας! ;-)

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Ποιος ακριβως κανει προτζεκτ με ταξιδια στο εξωτερικο στα χιονια?????

Και με ποια κριτηρια σε διαλεξανε ???

Να υποθεσω οτι ηταν διαγωνισμος λοιπον και οχι προτζεκτ.

Εγω θα σου ελεγα να μην μπλεξεις αλλωστε δεν αξιζει και μια και εκανες τον κοπο να γραφτεις ΕΔΩ καντο σε καποιον δωρο !!!!!

Δες το σαν μια καλη πραξη....

• Like 1

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

ισοθερμικά καλής μάρκας θα βρεις σε προσφορές σε γνωστά στοκατζίδικα αλλά και στα διαφορα σχετικά μαγαζιά. Και ενα φλις και ελαφρύ είναι, και πάντα χρήσιμο. Μπορείς επίσης να πας σε κάποιο από αυτά κατευθείαν και να πεις το στορυ σου και θα σε βοηθήσουν.

Εποχή προ σκι, όταν είχα πρωτοαγοράσει ενα ισοθερμικό για το ποδήλατο, ένας φίλος μου ειχε πει ότι θα "κολλήσω" με αυτά τα ρούχα και ετσι έγινε...ακόμα και να μην ξανακάνεις (χλωμό.... αρκεί βεβαια να βρεις παρέα να ανεβαίνεις) είναι ότι πρεπει ακόμα και για μέσα στο σπίτι.

Τωρα, οντως για το παντελόνι είναι θέμα..γιατί δεν έχει αλλη χρηση..... δοκίμασε και τα μεγάλα παιδικά νούμερα, είναι παντα πιο φθηνα τα παιδικά (πχ το είχα πάρει 40) ή επικοινώνησε επίσης με αυτούς που προσφέρθηκαν παραπάνω ή ρώτα κανέναν φίλο μήπως έχει αυτο το αδιάβροχο/μεμβράνη που βάζουνε σε μηχανή/ποδήλατο. Το ίδιο ισχύει και για το μπουφάν. Για αρχή και γω με αυτά έκανα και ήμουν μια χαρά (γλιστράνε λίγο περισσότερο, αλλα αρχή είναι). Μαλλον δηλ ισοθερμικο πανω κατω, φλις και μεμβράνες και θα είσαι σουπερ!.

Εγώ πρώτη φορά είχα κάνει με τζιν αλλά ήμουν και 18 χρονών :D Το μεσημέρι ήταν σαν να είχα μπει στη θάλασσα με τα ρούχα αλλά μέχρι το βράδυ χαμογελούσα...

Αν έχεις χρόνο, αφιέρωσέ τον για να δεις κάποιο video για αρχάριους ή να διαβάσεις κάποιο άρθρο όπως τα παρακάτω, ώστε να είσαι λίγο προετοιμασμένη. Τα σημεία που δεν καταλαβαίνεις μπορείς να τα προσπεράσεις.

Εδώ έχει ένα άρθρο στα αγγλικά

Πως Να Μάθεις Σκι: Τα Βασικά Για Αρχαρίους

και εδώ στα ελληνικά

Στην Πίστα: Top 10 Συμβουλών

1162895.jpg

Και να μην έχεις φίλους που κανουν ηδη σκι θα τους βρεις πάνω στο βουνό.

Edited by orck
  • Like 1

Παναγιωτης, Π.Φαληρο