Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Δεν Ξενερώνω!

Run Flat Χειμερινά Ελαστικά (Χιονολάστιχα)

Recommended Posts

Μετά από πολύ ψαξιμο (ε καλά, δεν υπάρχουν και οι τρελές επιλογές) έχω καταληξει στα Nokian WR D3 R/F σε διάσταση 195/55/16. Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις πρώτες καλές βροχούλες όπου θα πω και τις πρώτες εντυπώσεις. Καλού κακού θα πάρω και μερικές χιονοκουβέρτες

• Like 3

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Τελικά παρήγγειλα τα Bridgestone LM001 σε διάσταση 205/55/16, βάση οδηγιών του κατασκευαστή και με κόστος 380€ (οκ τσουζει). Περιμένετε, όπως και εγώ, εντυπώσεις.

• Like 2

Οι εντυπωσεις μου απο τα λαστιχα αποτυπωνονται στην παρακατω εικονα

attachicon.gifβεντουζα-αποφραξησ-διαμετρου-1υ-εκατοστων.jpg

Θα σταματησεις το σκι και θα ασχοληθεις με τις αποφραξεις?
  • Like 1

Μπας έχει φορέσει κανένας αυτά?

CONTINENTAL CONTI WINTERCONTACT TS850

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

180 Ευρώπουλα στην καλύτερη Μιχάλη......

www.zermatt.ch

Εγω φοραω τα michelin alpin σε ποσωκινητο BMW. Περυσι δεν χρειαστηκα ουτε μια φορα αλυσιδες.

Πονεμενη ιστορια χιονολαστιχου run flat σε BMW με 2 σετ ζαντων

Προσωπικά έχω 2 σετ ζαντων και στα δύο αυτοκίνητα.... Σιγά μην κάθομαι να ζαντάρω-ξεζαντάρω 2 φορές το χρόνο....Για την ιστορία ,στο μεγάλο έκανα απόσβεση των ζαντων από την π΄ρωτη σαιζόν, λόγω τεράστιας διαφοράς κόστους μεταξύ των διαστάσεων. ¨Αλλο κόστος η τετράδα για 225/45/17 και άλλο κόστος για 195/65/15 )))), και φυσικά πολύ καλύτερη συμπεριφορά στις χειμερινές συνθήκες η πιο λεπτή διάσταση.

Στο δεύτερο, το μικρό, ενω φοράει ίδια διάσταση καλοκαιρινού - χειμερινού, η απόσβεση έγινε μόνο και μόνο, από την διαφορά κόστους στο βουλκανιζατερ. Αλλο κόστος 2 φορές το χρόνο να ζαντάρεις και να ξεζαντάρεις, και άλλο κόστος με το αερόκλειδο να σου περάσει σε 2 λέπτα 4 ζαντωμένα ελαστικά))).

Τα run flat είναι όντως θέμα. Δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες, και είναι και ακριβούτσικα((.

Φιλικά

Σπύρος

Edited by porfirio
  • Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Όχι...ήθελα να τα πάρω για το μεγάλο αλλά πήρα Nokian τελικά, αλλά η ADAC τα είχε μες τα πρώτα.

Snow is on my D.N.A.

Πολύ καλές κριτικές γενικά....αλλά από τιμή άντε γεια....πανακριβα....για τόσο μικρό χειμώνα που έχουμε δεν ξέρω εάν αξίζει να δαπανήσεις τόσο μεγάλο ποσό, εκτός και εάν έχεις βρεί κάποια ευκαιρία στην διάστασή σου))

Edited by porfirio

Τα run flat είναι όντως θέμα. Δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες, και είναι και ακριβούτσικα((.

Φιλικά

Σπύρος

Το πρόβλημά μου δεν ήταν οι περιορισμένες επιλογές σε ελαστικά ή τα + 100€. Ήταν η ζάντα η οποία δε χωρούσε τον σένσορα πίεσης ελαστικών οπότε πηγαίνω με αναμμένο το λαμπάκι. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θες... :

500€ τα λάστιχα run flat

150€ για συγκεκριμένες (μεταχειρισμένες) ζάντες

300€ οι 4 σένσορες

Πάντα για BMW

Εγω παντως τα run flat τα εχω πεταξει χρονια....εχω κομπρεσερ michelin και εαν μπει κανενα καρφι απλα το φουσκωνω.εαν διαλυθει ατυχησα

• Like 1

Πολύ καλές κριτικές γενικά....αλλά από τιμή άντε γεια....πανακριβα....για τόσο μικρό χειμώνα που έχουμε δεν ξέρω εάν αξίζει να δαπανήσεις τόσο μεγάλο ποσό, εκτός και εάν έχεις βρεί κάποια ευκαιρία στην διάστασή σου))

Αφου με ξέρεις θα ανεβω ολες τις πουδρομερες και για την ασφάλεια δε με πειράζει να πληρώσω 200 300 ευρω παραπανω. Αν ειναι και η διαφορα να κολλήσω η να πρέπει να βαλω αλυσίδα και να μου φαει ο Hellbent τη πουδρα πλερωνω οσο οσο

Το πρόβλημά μου δεν ήταν οι περιορισμένες επιλογές σε ελαστικά ή τα + 100€. Ήταν η ζάντα η οποία δε χωρούσε τον σένσορα πίεσης ελαστικών οπότε πηγαίνω με αναμμένο το λαμπάκι. Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο θες... :

500€ τα λάστιχα run flat

150€ για συγκεκριμένες (μεταχειρισμένες) ζάντες

300€ οι 4 σένσορες

Πάντα για BMW

ωχ σωστος θα το ρωτησω

Παντως λεω να καψω τα run flat για τα χειμερινα (που τα εχω ερωτευθει μίας και το πορτ μπαγκαζ ειναι τεράστιο απουσια ρεζερβας + η θεωρια λεει οτι θα φτασεις μεχρι το βουλκανιζατερ αν χτυπα ξυλο)

Θα βαλω τη μονη διασταση που συστηνει η εταιρια που μπορει να μπει και αλυσιδα. Σε αυτη δεν βρισκω run flat και λεω να τη βγαλω με κορδονακι και κομπρεσερ

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Tελικά λέω να πάω σε Alpin με run flat στις ζάντες μου και πανιά και να βάλω και τους αισθητήρες μου (μέχρι να αρχίσουν να τρακάρουν πολλοί το μονδέλο ή να αγοράσουν νέες ζάντες) να αγοράσω και ένα σετ φτηνές ζάντες και ίσως και αισθητήρες.

Μιλάμε για καταναλωτή που ξέρει τι θέλει...

Βασικά δεν βρίσκω πουθενά ζάντες μεταχειρισμένες ή σιδερένιες για το κάρο.

Να υποθέσω με κλειστά μάτια τα Alpin λέτε ναι?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Tελικά λέω να πάω σε Alpin με run flat στις ζάντες μου και πανιά και να βάλω και τους αισθητήρες μου (μέχρι να αρχίσουν να τρακάρουν πολλοί το μονδέλο ή να αγοράσουν νέες ζάντες) να αγοράσω και ένα σετ φτηνές ζάντες και ίσως και αισθητήρες.

Μιλάμε για καταναλωτή που ξέρει τι θέλει...

Βασικά δεν βρίσκω πουθενά ζάντες μεταχειρισμένες ή σιδερένιες για το κάρο.

Να υποθέσω με κλειστά μάτια τα Alpin λέτε ναι?

MIK βαλε τα michelin Alpin και θα με θυμηθεις. Περυσι παρνασσο με τα πολλα χιονια εβγαζα φλας σε ολα τα SUV, πηγα σε ενα σαλε να βαλω αλυσιδες σε TIGUAN, X6 και LEXUS που ειχαν κολλησει, στον δρομο για Δεφνερ kκολλησα επειδη η μασκα εβρισκε στο χιονι, πεθαινα για βολτες σε χιονια παγους...

Φυσικα λιγο αυξημενη καταναλωση αλλα διατηρεις τελικες στην εθνικη διχως επιπλεον θορυβο.

Ζαντες ebay γερμανια που πιθανοτατα θα τις παρεις μαζι με ελαστικα

post-4988-0-04831500-1508991361_thumb.jpeg

MIK βαλε τα michelin Alpin και θα με θυμηθεις. Περυσι παρνασσο με τα πολλα χιονια εβγαζα φλας σε ολα τα SUV, πηγα σε ενα σαλε να βαλω αλυσιδες σε TIGUAN, X6 και LEXUS που ειχαν κολλησει, στον δρομο για Δεφνερ kκολλησα επειδη η μασκα εβρισκε στο χιονι, πεθαινα για βολτες σε χιονια παγους...

Πρέπει να τονίζουμε συνέχεια μπας το καταλάβει κανένας επίδοξος mcrey πριν κολλήσει, ότι το αυτοκίνητο μετράει σχεδόν 0 στο χιόνι και μάλιστα το βάρος των μεγάλων τζιπ είναι εχθρός. Έχω και εγώ χιλιάδες τέτοιες ιστορίες αλλά τις καλύτερες τις έχουν οι παρκαδόροι του ΧΚΠ. Πολύ γέλιο.

Πέρσι με μαύρο πάγο από τον Ορχομενό θάυμασα μια alfa και απλά έμαθα ότι είχε ολοκαίνουργια χιονολάστιχα. Εγώ με 6ετίας δεν είχα ελπίδα κοντά της. Για αυτό προστατεύουμε τα χιονολάστιχά μας όσο πιο πολύ μπορούμε.

Έλεγα να αποφυγω το ebay και να βοηθήσω την Εθνική Οικονομία και τον φίλο μου με το βουλκανιζατέρ αλλά ήδη βρίσκω λαυράκια δεν έχεις άδικο....

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

225 55 17 και γράφει ρητά αλυσίδες μόνο σε 205 60 17 (το οποίο είναι πολύ ακριβή διάσταση γιατί έχει μικρή παραγωγή και δε βρίσκω φτηνή ζάντα και και και και) και λέω να τη βγάλω με πανιά στην 225 που δεν θα χρειαστούν ποτέ λογικά αλλά θα υπάρχουν.

Πάντως φτηνή ζάντα δεν βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις γιατί πχ ούτε με χ3 συνεργάζεται

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Έλεγα να αποφυγω το ebay και να βοηθήσω την Εθνική Οικονομία και τον φίλο μου με το βουλκανιζατέρ αλλά ήδη βρίσκω λαυράκια δεν έχεις άδικο....

Εγω πάντα Ebay για τέτοια.....Δεν ταΐζω την "καμήλα".....

225 55 17 και γράφει ρητά αλυσίδες μόνο σε 205 60 17 (το οποίο είναι πολύ ακριβή διάσταση γιατί έχει μικρή παραγωγή και δε βρίσκω φτηνή ζάντα και και και και) και λέω να τη βγάλω με πανιά στην 225 που δεν θα χρειαστούν ποτέ λογικά αλλά θα υπάρχουν.

Πάντως φτηνή ζάντα δεν βρίσκω σε αυτές τις διαστάσεις γιατί πχ ούτε με χ3 συνεργάζεται

Ποιο BMW είναι Μιχάλη?

x1 sdrive το μπροστοκινητο

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε