Kyriakoschar 6,029 Report post Posted October 8, 2017 Καλησπέρα στην παρέα, Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια συμβουλή σχετικά με snowboard που θέλει να κάνει η κόρη φίλου μου; Είναι 2,5 ετών και ήδη έχει το πρώτο της σανίδι δέστρες μπότες κράνος κτλ. Θα πρέπει να προσέξει κάτι ιδιαίτερο εκτός από μαθήματα κτλ; Θα πάει να κάνει μια πρώτη επαφή στο βουνό. Κατά τα άλλα, έχει διαβάσει τους οδηγούς (ο πατέρας, όχι η μικρή) αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος δημιούργησα αυτό το post για λογαριασμό του πατέρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted October 8, 2017 Τον καιρό!!! Στα 2,5 την πήγα και εγώ στο βουνό για έλκηθρο και τσουλημα, όχι μάθημα, στο ίσιωμα. Γενικά η πρώτη επαφή να είναι τέλεια. Ο καιρός λοιπόν, λιακάδα μόνο Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted October 8, 2017 Γι αυτο και πολλες σχολες το πρωτο μαθημα ειναι με παιγχνιδια ζωακια κλπ .Πρεπει η πρωτη εμπειρια να ειναι ενα πολυ καλο παιγχνιδι ! 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted October 8, 2017 Μέχρι τα 5 έτη ηλικίας το βασικό είναι: μηδέν απαιτήσεις. Επαφή με τσούλημα και χιόνι για να χαρεί την όλη διαδικασια, να συνδυάσει το περιβάλλον και το σπορ με κάτι θετικό. Υπάρχουν 4χρονα που βγαίνουν αμέσως ταλέντα αλλά δεν είναι ο κανόνας... 2 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted October 8, 2017 Μέχρι τα 5 έτη ηλικίας το βασικό είναι: μηδέν απαιτήσεις. Επαφή με τσούλημα και χιόνι για να χαρεί την όλη διαδικασια, να συνδυάσει το περιβάλλον και το σπορ με κάτι θετικό. Υπάρχουν 4χρονα που βγαίνουν αμέσως ταλέντα αλλά δεν είναι ο κανόνας... να περιμένω μέχρι να σου φέρω τα guys μου λοιπόν; 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted October 9, 2017 Λέγεται ακόμα, ότι λόγω του σωματότυπου και της ιδιαιτερότητας στα μικρά παιδιά, επιτρέπεται μέχρι max 30' στο snowboard γιατί επιβαρύνει τα ποδαράκια και γενικά το σώμα. Ισχύει; Από σχολές, έχω προτείνει στον φίλο την happy mountain που είναι χορηγός και διαθέτουν επαγγελματισμό άριστο γενικά αλλά και με τις μικρές ηλικίες. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted October 9, 2017 Λέγεται ακόμα, ότι λόγω του σωματότυπου και της ιδιαιτερότητας στα μικρά παιδιά, επιτρέπεται μέχρι max 30' στο snowboard γιατί επιβαρύνει τα ποδαράκια και γενικά το σώμα. Ισχύει; Από σχολές, έχω προτείνει στον φίλο την happy mountain που είναι χορηγός και διαθέτουν επαγγελματισμό άριστο γενικά αλλά και με τις μικρές ηλικίες. Ειναι απο τις καλυτερες σχολες με πολυ υψηλα στανταρτς σε ολους τους τομεις..ασφαλεια,εκπαιδευση ,οργανωση ,διασκεδαση κλπ κλπ 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted October 9, 2017 (edited) Λέγεται ακόμα, ότι λόγω του σωματότυπου και της ιδιαιτερότητας στα μικρά παιδιά, επιτρέπεται μέχρι max 30' στο snowboard γιατί επιβαρύνει τα ποδαράκια και γενικά το σώμα. Ισχύει; Από σχολές, έχω προτείνει στον φίλο την happy mountain που είναι χορηγός και διαθέτουν επαγγελματισμό άριστο γενικά αλλά και με τις μικρές ηλικίες. σε σχολες που κοιτουσα (Αυστρια) για μαθηματα για παιδακια 2,5 λεγανε (οσοι κανανε σε τετοιες ηλικιες) οτι πανω απο 45 λεπτα το πολυ μια ωρα για παιδια κατων των 3 δεν λεει...γιατι το βρισκουν πολυ κουραστικο σωματικα κ ψυχικα συνεπως ισχυει ο χρονικος περιορισμος ειτε μιλαμε για σκι ειτε σανιδα απο εκει κ επειτα καθε σχολη ελεγε τα δικα της στο θεμα σανιδα ή οχι αλλες σχολες κανανε απο 3 ετων μαθημα σανιδα, αλλες λενε απο 5 κ μετα γιατι το snowboard επιβαρυνει καπως τους γοφους κ κατι τετοια γενικα δεν μπορεις να βγαλεις 100% συμπερασμα παντως κ εγω (παρολο που εχω πτυχιο για δασκαλος snowboard) αν ηταν να κανω σε δικα μου παιδια θα τα πηγαινα σε γκρουπακι κ μαλλον με σκι... γιατι μαζι με αλλα παιδια το βλεπουν πιο πολυ σαν παιχνιδι κ αυτο ειναι σημαντικο βεβαια παιζει απο παιδι σε παιδι κ επιπλεον γκρουπακι για κατω των 3 δεν ξερω αν εχει στην ελλαδα...πχ Αυστρια πολυ δυσκολα βρισκεις και αν βρεις αποκλειστικα για σκι... Edited October 9, 2017 by Turms 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted October 10, 2017 να περιμένω μέχρι να σου φέρω τα guys μου λοιπόν; Αρχικά εμφανίσου εσύ γιατί σ' έχουμε χάσει και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα! Ρε τρελέεε μας έλειψες! Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted October 25, 2017 επανερχομαι στο θεμα ο γερμανικος συλλογος (ομοσπονδια???) δασκαλων σκι, στο προσφατο ενημερωτικο τευχος εχει ενα αρθρο για σανιδα σε μικρη ηλικια με δυο λογια, το οτι τα παιδια πρεπει να κλεισουν τα 6 για να δοκιμασουν σανιδα εινια κατα αυτους ενας μυθος απο ιατρικη πλευρα δεν τιθεται κανενα θεμα, απλα θεωρουν οτι ειναι πιο δυσκολο να μαθεις ενα 3χρονο να φρεναρει με σανιδα απο οτι να φρεναρει με V με σκι... κατα τα αλλα λενε δεν υπαρχει περιορισμος... τωρα ειναι θεμα μαρκετινγκ? κρυβεται το οικονομικο απο πισω? δεν ξερω...παντως θεωρουν οτι με καταληλες υποδομες κ καταληλοι δασκαλοι μπορουν να διδαξουν σανιδα σε παιδια απο 3 και πανω...βγαλανε μαλιστα κ ειδικο βιβλιο για τους εκπαιδευτες με τιτλο snowboard για παιδια απο 3 χρονων 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites