antonis_pit 2 Report post Posted December 3, 2017 Καλησπέρα σε όλους. Νέος στο φόρουμ και θα ήθελα την συμβουλή σας. Για τους επόμενους μερικούς μήνες θα ζω στην Ελβετία και λέω να το εκμεταλευτώ! Κάνω σκι αλλα θα έβαζα τον ευατό μου στους αρχάριους γιατί ακόμα φοβάμαι την ταχύτητα και τις μεγάλες κλίσεις. Πάω μέχρι κόκκινες πίστες.Είμαι 1.95 σε ύψος και 100-105 kg. Κυρίως με ενδιαφέρει το σκι σε πίστες.Έχετε να μου πείτε καμια γνώμη για μοντέλα σκί και μέγεθος για την περίπτωσή μου?Το ίδιο και για μπότες?! Ευχαριστώ 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 3, 2017 Αντώνη καλώς ήρθες και σου εύχομαι καλή διαμονή στο φόρουμ καθώς και στη νέα χώρα όπου θα ζεις. Από εμένα ότι και να επιλέξεις σου εύχομαι να το απολαύσεις 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 3, 2017 Φίλε Αντώνη, δεν θα μπω στη διαδικασία να προτείνω εξοπλισμό, πιστεύω ότι με κατάλληλη περιγραφή ττου παρόντος επιπέδου σου και των προσδοκιών σου, θα σε κατευθύνουν κατάλληλα σε κάποιο αξιόπιστο μαγαζί. Όμως, θα ήθελα να εστιάσω στο κομμάτι του βαθμού δυσκολίας πίστας. Το αν κατεβαίνει κάποιος μπλε, κόκκινη ή μάυρη πίστα είναι αρκετά ασαφές σαν στοιχείο για να προσδιοριστεί το επίπεδο σκι του. Κατεβαίνουν μαύρες πίστες φρενάροντας πολλοί σκιέρ, δεν λέει κάτι αυτό. Προτίμησε αν γίνεται να περιγράφεις το σκι σου με στοιχεία όπως ο βαθμός παραλληλότητας των πεδίλων, η διατήρηση του σταθερού ρυθμού ανάλογα την κλίση και την ποιότητα του χιονιού, τις ταχύτητες που νιώθεις ότι ελέγχεις απόλυτα κτλ. Στο μέρος που θα ζεις, ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί και εξειδικευμένοι άνθρωποι να σε βοηθήσουν για τον εξοπλισμό. 7 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 5, 2017 Και κυρίως ΠΟΛΛΟΙΙΙΙΙΙ δάσκαλοι (ανεξάρτητοι ή σε σχολές). Τα μαθήματα είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για την απόλαυση του σκι σου. 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
antonis_pit 2 Report post Posted December 12, 2017 Έχεις δίκιο Phaeton. Την καταιβένω την πίστα την κόκκινη αλλά φρενάροντας ...η παραλληλότητα των σκι είναι κάτι που προσπαθώ παρόλαυτα δεν την έχω πάντα. Ενώ σίγουρα οι ταχύτητες που νιώθω άνετα είναι αρκετα χαμηλές. Οι Δάσκαλοι υπάρχουν εδώ πράγματι, αλλά δεν θέλετε να ακούσετε τις τιμές που παίζουν!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted December 12, 2017 Αντώνη, νομίζω στην Ελβετία πρέπει να είναι κάπου στα 100/ώρα ή όχι? Δώσε μας μια τάξη μεγέθους, ξέρω για Αυστρία μόνο. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 12, 2017 Οι Δάσκαλοι υπάρχουν εδώ πράγματι, αλλά δεν θέλετε να ακούσετε τις τιμές που παίζουν!!! Να ένας ωραίος λόγος για να ερχεται κανεις για σκι στην Ελλάδα... 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 12, 2017 (edited) Πράγματι, όσοι γράφουν ασυναρτησίες για φτηνό σκι στις Άλπεις ξεχνάνε ότι ιδανικό και φτηνό μέρος για να μάθεις σκι είναι η Ελλάδα (τα Βαλκάνια βασικά) Και πρέπει σε κάθε post μας να γράφουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικοί δάσκαλοι σκι στην Ελλάδα με τεράστια εμπειρία που στο 99% των Ελλλήνων χιονοδρόμων μπορούν να τους ανεβάσουν τάχιστα επίπεδο. Δυστυχώς ο Έλληνας όπως οδηγεί κάνει σκι, δεν έμαθε ποτέ και δεν θέλει να μάθει. Καλό σκι φίλε στέλνε report. Στη θέση σου αγορά μπότες (όποια κάτσει κουτί στο πόδι σου, σκληρότητα μέχρι 90, υπάρχει αυτό το thread για συμβουλές http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7528&st=0&start=0 ) και νοίκιασμα σκι πάντως θα έκανα. Έχουν δίπλα στις πίστες και ζήτα να πληρώσεις νοίκι για κάτι που μέσα στη μέρα θα μπορείς να δοκιμάζεις. Σε γενικές γραμμές ακτίνα 14-17 μέση 70-75 το intermediate μοντέλο κάθε εταιρίας αλλά μπορεί να φορέσεις και λίγο διαφορετικό και να κεφάρεις. Θα ξέρει ο Ελβετός πάντως... Ακόμα και εκεί πάντως θα έκανα μάθημα, μιας και υποθέτω ο μισθός, η κάρτα σκι και τα λοιπά έξοδα αναλογικά δεν είναι τόσο τραγικά σε σχέση με τα 60 πχ σε γκρουπάκι που θα δώσεις. Θα το πάρεις πίσω πολλαπλάσια σε απόλαυση μετά. Edited December 12, 2017 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Kangchenjunga 185 Report post Posted December 15, 2017 Κυρίως με ενδιαφέρει το σκι σε πίστες. Φίλε Αντώνη, διαφωνώ με την ανωτέρω προσέγγιση. Δεν υπάρχει σκι στις πιστές ή σκι στις εκτός πίστες. Υπάρχει σκι γενικότερα . Υπάρχει η Αλπική Χιονοδρομία ως ευρύτερη έννοια ενός αθλήματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από την φυσιολογία σου ως <<αθλητής>> (παλαιότερα το έκαναν για επιβίωση) και την αγάπη σου σε αυτό που κάνεις. Μπορεί μελλοντικά να σε ενδιαφέρει το σκι στις εκτός πίστες..μπορεί και όχι...μπορεί και το πλέξιμο.. δεν έχει καμιά σημασία!! Μην το ξεκινάς σε λάθος βάση. Να ανεβαίνεις στο βουνό με τη σκέψη ότι σε ενδιαφέρουν τα πάντα!! Όλα αυτά που εν καιρό θα διαμορφώσουν / καθορίσουν την ορεινή σου παιδεία!! Σιγά..σιγά..φίλε Αντώνη. Με μαθήματα...με ψάξιμο..με πολύ σεβασμό στο Βουνό και με πλήρη συνείδηση των ικανοτήτων σου, σε αυτό που κάνεις! Αυτή είναι η συμβουλή μου και αποτελεί προσωπική άποψη επί των αναγραφόμενων. Φιλικά, Στράτος 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 16, 2017 Μωρέλι καλώς ήρθες και πάλι!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites