Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
xrisa

Χιονολάστιχα

Recommended Posts

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΤΟ CORSAKI ΜΟΥ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ!! :lol: ) ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ 15 ΑΠΟ 28, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΜΑ.

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΥΣΣΙΔΕΣ!

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό

πληροφορίες μόνο με pm

Βρε παιδιά, τα χιονολάστιχα, είναι ακριβώς αυτό: ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ.

Εάν ο δρόμος έχει τον πάγο που συναντάς πρωινιάτικα κοντά στα Χ/Κ της Νότιας Ελλάδας (δηλαδή ΠΑΓΟΣ και όχι πατημένο χιόνι) τότε μόνον ΑΛΥΣΙΔΕΣ...

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χιονολάστιχο (χωρίς καρφιά που στην Ελλάδα απαγορεύονται), ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα τετρακίνησης, μόλις η κλίση από 0 μοίρες γίνει θετική ή αρνητική, απλά δεν ...πηγαίνει πουθενά ή (ακόμη χειρότερα) πηγαίνει ΕΥΘΕΙΑ κάτω...

Τονίζω, για ΣΚΕΤΟ ΠΑΓΟ, που συναντάω ΚΑΘΕ φορά που ανεβαίνω πολύ πρωί στα Καλάβρυτα (γιατί η «αλατιέρα» δεν έχει περάσει ακόμη και ο λιωμένος πάγος από το αλάτι της προηγούμενης ημέρας έχει γίνει verglass, με συντελεστή τριβής 1, δηλαδή... πατινάζ)

Το χειρότερο δε (όπως έχουν ανακαλύψει ιδιοκτήτες δεκάδων «τετρακίνητων θηρίων») με την τετρακίνηση αποκτάς πολύ καλύτερη πρόσφυση κατά την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ αλλά ΚΑΝΕΝΑ σύστημα τετρακίνησης δεν μπορεί να παράσχει ΤΙΠΟΤΕ κατά την ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ.

Και εάν το κομμάτι με τον πάγο «παλεύεται» (στις άκρες δεν υπάρχει, το μήκος είναι μικρό και σε σημείο που μπορείς να το περάσεις με -λίγη- φόρα), όλα καλά... Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αναγκαστεί να βάλω αλυσίδες για να διασχίσω απόσταση 50 μέτρων (βεβαίως σύμφωνα με το νόμο του Merphy αυτά τα κομμάτια είναι ΠΑΝΤΑ με μεγάλη κλίση και φουρκέτες και υπάρχει και η λογική εξήγηση γιατί δημιουργήθηκαν).

Στη Βόρειο Ελλάδα δεν έχει τύχει να κινηθώ με χιόνι- πάγο και δεν γνωρίζω τις συνθήκες (πόσο πολύ «ξυρίζουν» το χιόνι τα εκχιονιστικά- εάν ρίχνουν αλάτι για να «φανεί» η άσφαλτος), αλλά στους δρόμους της Στερεάς και της Πελοποννήσου που κινούμαι από το '82 σε συνθήκες χειμερινές (και ΕΧΩ «τετρακίνητο θηρίο» και παλαιότερα είχα «τετρακίνητο»), σε ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΥΣ δρόμους με πάγο, γλιστράς ακόμη και με το αυτοκίνητο σταματημένο χωρίς αλυσίδες...

Και ένα άλλο σημείο που ΔΕΝ γνωρίζει ο κόσμος που δεν έχει εμπειρία από κίνηση σε «σαθρά» εδάφη (πχ. χιόνι): Οσο «θηριωδέστερο» είναι το αυτοκίνητο (δηλαδή ΒΑΡΥ) τόσο μικρότερες οι ικανότητες εκτός δρόμου, σε κλίσεις θετικές ή αρνητικές (ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας δηλαδή) λόγω δύο συντελεστών: Της ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ και της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ.

Αποτέλεσμα: Οταν πάω χειμώνα εκδρομές που γνωρίζω εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ θα κινηθώ παρά μόνον σε άσφαλτο, αντί να πάρω το «θηρίο» παίρνω το mazdaκι που είναι ελαφρύ και ευκίνητο...

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Περισυ με το Celica και χιονολαστιχα(Μichelin Alpin) ανεβηκα χωρις προβλημα και παντου στα περισσοτερα χιονοδρομικα οπως Παρνασσο,Πηγαδια ,Σελι,Φαλακρο,Βασιλιτσα,Πισοδερι ,και σε παγωμενο χιονι και σε παγο και σε οτι θες χωρις να αντιμετωπισω προβλημα ουτε μια φορα.

Οταν βεβαια υπαρχει αποτομη ανηφορα και κατω εχει ΣΚΕΤΟ παγο εκει μονο μπορει αν σταματησεις να υπαρχει προβλημα στην εκκινηση

Στην κατηφορα δε,οταν πατας φρενο,φευγεις μπροστα απο την αδρανεια.Για τοσο αποτομο σταματημα μιλαμε.Αρκει βεβαια να μην υπαρχει ο παγος καθρεφτης που οντως ειναι επικινδυνος

Εξαρταται το χιονολαστιχο.Εχει και ποιοτητες που δεν αξιζουν.

Και υπαρχουν πολλα μελη μαρτυρες του Snowclub που ηταν μαρτυρες σ αυτο :wink:

Μαλιστα πιστευω οτι αμαξι με χιονολαστιχο ανεβαινει καλυτερα απο 4Χ4 χωρις καταλληλα ελαστικα

Μαλιστα πιστευω οτι αμαξι με χιονολαστιχο ανεβαινει καλυτερα απο 4Χ4 χωρις καταλληλα ελαστικα

Σίγουρα το χιονολάστιχο είναι καλύτερο από τα «απλά» λάστιχα, αλλά εάν ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο έχει πρόβλημα να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ σε πάγο, ΠΩΣ θα σταματήσει; (Συνήθως στο ...χαντάκι...)

Η πρόσφυση των χιονολάστιχων έχει και αυτή τα όριά της και σίγουρα είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να «κινηθείς» σε πάγο, αλλά όχι με ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η παραμικρή απότομη κίνηση «σπάει» την πρόσφυση, και σε στέλνει όπου θέλει...

Εάν συναντήσεις έναν «hot» οδηγό απέναντί σου για παράδειγμα (με τις πάντες και άγιος ο θεός») ή έχουν σταματήσει «ουρά» τα αυτοκίνητα μπροστά, πως θα διατηρήσεις τον έλεγχο και δεν θα αρχίσεις τις σβούρες;

Υπενθυμίζω ότι μιλάω για ΣΚΕΤΟ πάγο και όχι για πάγο με χιόνι, ή μόνο παγωμένο χιόνι, (αν και η περίπτωση του πάγου ΚΑΤΩ από πολύ ψιλό στρώμα χιονιού, είναι ακόμη πιό επικίνδυνη).

Εχω «παίξει» αρκετά σε πάγο, αλλά σε ΑΔΕΙΟΥΣ δρόμους με άπλετη ορατότητα γύρω και «ασφαλή» (για το αυτοκίνητο) τελειώματα και ΕΛΑΧΙΣΤΗ κλίση...

Ο πάγος που προκαλείται από υγρασία ή ψιλόβροχο ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ παρά ΜΟΝΟΝ με αλυσίδες, ή καρφιά, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. (Με δεδομένο ότι θέλουμε να έχουμε φρένα και τιμόνι).

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Πραγματι ετσι ειναι Στελιο..Εδω να επισημανουμε ομως οτι παντα παιζει ρολο ο οδηγος..

Ποσες φορες δεν ετυχε να δουμε ασχετους να γινονται ρεζιλι γιατι υπερεκτιμησαν το αμαξι τους και τελικα εκλεισαν τον δρομο και στους υπολοιπους..

Πολλοι νομιζουν οτι το να εχεις ενα 4Χ4 ή χιονολαστιχο σε κανει θεο πανω στον δρομο,ομως δεν ειναι ετσι..Απλα με τετοιο εξοπλισμο μπορεις να ανεβεις πιο ευκολα ,οχι ομως οτι και παλι δεν πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι..

Ακομα και το χιονολαστιχο και το 4Χ4 εχει ορια προσφυσης τα οποια ο οδηγος πρεπει να τα ΜΑΘΕΙ.Κι αυτο προυποθετει εμπειρια πανω στο εκαστοτε λαστιχο ή αυτοκινητο.Καθε αποτομη κινηση ειναι πηγη κινδυνων

Δημητρη το κοστος ποικιλει αναλογα με τις διαστασεις του ελαστικου..Τα Alpin τα πηρα περισυ 700ε την τετραδα περιπου αλλα με λαστιχο 210 φαρδος που ειναι ακριβα..Σε μικροτερες διαστασεις ειναι πολυ φτηνοτερα

:lol::lol::lol: 700 E :lol::D :?: :?:

Δηλαδή μια τετράδα BRIDGESTONE Blizzak LM 18 που βρήκα 220 Ε, σχεδόν αμεταχείριστα (φαινονται πεντακαθαρά οι μπλε και κόκκινες ρίγες πάνω στο λάστιχο) να τα πάρω?

Διαστάσεις 195/15/65 (τώρα φοράω 205/15/65 Μichelin, αλλα δε με χαλάει για χειμώνα να έχω λεπτότερα,είναι και καλύτερα για το χιόνι).

....για συμβουλέυστε με οι γνώστες..... :roll:

With great mountains, comes great skiing!

Γρηγόρη δες την ημερομηνία λήξης ή παραγωγής πριν τα πάρεις. Τα Blizzak είναι καλύτερα απο τα Alpin.

To στενο λαστιχο ειναι καλυτερο απο το φαρδυ στο χιονι ,μονο οταν μιλαμε για συμβατικα λαστιχα.

Δεν ισχυει το ιδιο για τα χιονολαστιχα καθως εκει η γομωση ειναι ειδικη και τα δεδομενα αλλαζουν.(Εξαιρειται ο παγος διαφανες γυαλι οπου οτι και να εχεις δεν σε σωζει)

Αυτο τουλαχιστον ειδα στην πραξη.

Τα 700 ε τα εδωσα για λαστιχο 205/50/16 που ειναι τσουχτερο.Παντως δε το μετανιωσα.Με εβγαλαν ασπροπροσωπο ακομα και σε χιονι πατημενο σκληρο που χωρις αλυσιδες δεν ανεβαινει τιποτα.Αν οντως οπως λεει ο Σταθης ειναι καλυτερα τα Bridgestone μην το σκεφτεσαι

Στάθη έχεις απόλυτο δίκιο για τις ημερομηνίες...Είναι το μόνο (και ίσως το σημαντικοτερο οσον αφορά τα ελαστικά) που δεν ρώτησα, αλλα πριν προχωρήσω σε οποιαδήποτε αγορά, θα το κοιτάξω σίγουρα.Πάντως οπως και να 'χει θα τα χρησιμοποιω μόνο χειμώνα, αφου το βουλκανιζατερ είναι 30 μέτρα απ΄το σπίτι μου και το καλοκαίρι θα τα αποθηκεύω εκει.Οσον αφορά τη σύγκριση που λες, οντως σε ενα τεστ που μόλις είδα στο διαδικτυο τα Blizzak υπερτερούν σε σχέση με τα Alpin....

Κάποια πρόσθετα στοιχεία....Το αυτοκίνητο μου είναι Audi A3 1.6, εμπροσθοκίνητο (για όσους δεν ξέρουν :roll: ) με βάρος 1290 κιλά περίπου...(αν παίζει κάποιο ρόλο,που αμφιβάλλω.....)

Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο αλλο μοντέλο .....θα με βοηθουσατε...

(....μοντέλο ελαστικού, οχι αυτοκινήτου.Δε το αλλάζω με τίποτα :lol: )

Ναι …ναι … ναι Άρη γιατί δε λες τη φορά που είχαμε πάει Παρνασσό με το -18 C .

Ποίος ήταν αυτός που ανέβαινε χωρίς αλυσίδες και χωρίς 4Χ4 ?

Ο ΑΡΗΣ με το CELICA

Τα «ALPIN» σε 185-60-15 (αν δεν κάνω λάθος) 350 Ε ...Θα τα βάλω... στα μέσα του Νοέμβρη.

...... Διαστάσεις 195/15/65 (τώρα φοράω 205/15/65 Μichelin, αλλα δε με χαλάει για χειμώνα να έχω λεπτότερα,είναι και καλύτερα για το χιόνι)......

Οταν αλλαζουμε διασταση ελαστικων υπαρχουν ειδικοι μαθηματικοι τυποι που μας δειχνουν κατα ποσο θα αλλαξει η γεωμετρια στο αυτοκινητο.Χρησιμοποιησε τους.Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εξειδικευμενο αντιπροσωπο ελαστικων.

Δεν παιρνουμε οτι διασταση να ναι.Αλλαζει η συμπεριφορα στο φρεναρισμα,τα χιλιομετρα που δειχνει το ταχυμετρο δεν ειναι πραγματικα,μεταβαλλεται ολη η γεωμετρια του αμαξωματος.Θελει προσοχη σε αυτα.

Στην προκειμενη περιπτωση σιγουρα θα αλλαξεις την γεωμετρια,δεν ξερω σε ποιο βαθμο.Γιατι ενω αλλαζεις το πλατος του ελαστικου αφηνεις τα αλλα οπως ειναι.Πηγαινοντας σε 195 διασταση πρεπει να ειναι και πιο ψηλο(70?)ωστε να μην μεταβληθει και πολυ η γεωμετρια.Στον αλλο υπολογιστη εχω τον τυπο,θα υπολογισω και θα σου πω(το βραδακι).

Αυτα προς το παρον θα επανελθω.

ΥΓ:Σε 4κινητα τα Michelin Alpin 4x4(υπαρχουν απλα Alpin για τα επιβατικα και Alpin 4x4 για 4κινητα-ειναι πιο ενισχυμενα ατα πλαινα λογω περισσοτερου βαρους και καταπονησης που δεχονται)) "πετανε".Περισυ μας εβγαλαν "καθαρους"ολο το χειμωνα.Η πιο δυσκολη στιγμη ηταν 2 φορες που ετυχε ξεκινημα σε μικρη ανηφορικη κλιση με παγο-γυαλι κατω,οπου δεν σπιναρε καθολου και ξεκινησε αψογα με μαλακο γκαζι παντα,τη στιγμη που παρομοιας κλασης και φιλοσοφιας 4κινητα,χωρις ειδικα λαστιχα εβαζαν αλυσιδες(2 RAV 4 συγκεκριμενα)

Για οσους ξερουν απο Σελι,ανεβηκαμε μεχρι τη βαση στο πιατακι με 30 π. απατητο χιονι κατω χωρις κανενα προβλημα,ουτε στο ανεβασμα ουτε στο κατεβασμα.

Αυτοκινητο:Mitsubishi Outlander με μονιμη 4κινηση(3 διαφορικα,50-50 συνεχως,δυνατοτητα 100-0/0-100-θεωρητικα παντα)

Στο χιονι παντως κυριο λογο παιζουν τα ελαστικα και ο οδηγος.

Οταν αλλαζουμε διασταση ελαστικων υπαρχουν ειδικοι μαθηματικοι τυποι που μας δειχνουν κατα ποσο θα αλλαξει η γεωμετρια στο αυτοκινητο.Χρησιμοποιησε τους.Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εξειδικευμενο αντιπροσωπο ελαστικων.

Δεν παιρνουμε οτι διασταση να ναι.Αλλαζει η συμπεριφορα στο φρεναρισμα,τα χιλιομετρα που δειχνει το ταχυμετρο δεν ειναι πραγματικα,μεταβαλλεται ολη η γεωμετρια του αμαξωματος.Θελει προσοχη σε αυτα.

Στην προκειμενη περιπτωση σιγουρα θα αλλαξεις την γεωμετρια,δεν ξερω σε ποιο βαθμο.Γιατι ενω αλλαζεις το πλατος του ελαστικου αφηνεις τα αλλα οπως ειναι.Πηγαινοντας σε 195 διασταση πρεπει να ειναι και πιο ψηλο(70?)ωστε να μην μεταβληθει και πολυ η γεωμετρια.Στον αλλο υπολογιστη εχω τον τυπο,θα υπολογισω και θα σου πω(το βραδακι).

Aγαπητέ Amfischer

Tα ελαστικά που έχω τώρα (205/65/15 Michelin Pilot Exalto) τα είχα άλλαξει εγω και δεν είναι τα μαμισια.Eκείνα ήταν Firestone 195/65/15 και συνεπως πιστευω οτι δε θα η υπάρχει πρόβλημα ως προς τη γεωμετρία ,αφου τα Blizzak θα είναι σε αυτές τις διαστάσεις....Απεναντίας μάλλον πιο κοντά στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα έρθω... :wink:

Οσο για τη φθορά τους, δε με απασχολεί γιατι θα τα χρησιμοποιώ 4 μήνες το χρόνο και πιο πιθανό είναι να λήξουν και να τα αντικαταστήσω παρά λόγω φθοράς :? :)

Αλλωστε Diver, αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ όλα, είναι να έχω τη μέγιστη πρόσφυση και απόδοση στο χιόνι-πάγο-βροχή (τελευταία αυτή) παρά όλα τ' άλλα .....Απο ταχύτητες, πάνω απο 140-150 το πολύ, δε πιάνω σχεδόν ποτέ, οπότε... (λες να μη τα πιανει ούτε αυτά το 1600αρι μου λόγω χιονολάστιχων?? :? :evil: )

Θεωρώ επισης τουλάχιστο ανόητο (προσωπική μου άποψη πάντα)το να χρησιμοποιεί κανεις χιονολάστιχα για να μειώσει το χρόνο πρόσβασης στα Χ/Κ γλυτώνοντας την τοποθέτηση των αλυσίδων.... :? :roll: Απλά αποκτάς ενα αβανταζ και αυξάνεις την ασφάλεια ως ένα βαθμό, όταν κινείσαι σε συνθήκες χιονιού-πάγου,για να μην αναφέρω οτι γλυτώνεις την ταλαιπωρία που υφίσταται το όχημα και εσυ λόγω της τοποθέτησης αλυσίδων (οι οποιες οσον αφορά εμένα,πάντα μπαίνουν στο πορτ-μπαγαζ τον Νοέμβριο και ξαναβγαίνουν το Απρίλιο είτε υπάρχουν χιονολάστιχα, είτε όχι).

Να ευχαριστήσω πάντως ολους όσοι απάντησαν στις ερωτήσεις μου...Η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη.. :)

Αυτά....

Υ.Γ. Εσυ vassili, αντι να μας πεις καμια κουβέντα να ξεστραβωθούμε, μας άρχισες τις φιλολογίες για τις Πόρσε,για το παλιοAudi σου,για τα καρφιά και τα σφυριά και τρέχα γύρευε... 8):):evil:

Καλα κρασά, απ' λεν κι στο χωριό 'μ.... :twisted:

Χρόνια πολλά σε όλους γεμάτα χαρά και υγεία. Πριν από 2 ημέρες παρήγγειλα τα bridgestone blizzak lm18 για ένα polo. Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με το λάστιχο? Πώς πάει σε χιόνι - πάγο. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Φιλικά , KonstantinosV.

προσωπικά έχω michelin στο ένα αμάξι και nokian στο άλλο ... και για τα 2 χιονολάστιχα είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά πάντα έχω spikes μαζί μου αλλά και κανονικές αλυσίδες.

Θα σου κάνουν γενικά λίγο θόρυβο στις στροφές - έχουν μαλακά πλαϊνά και γι αυτό και θέλουν και πολύ προσοχή να μη τα χτυπήσεις σε κανένα πεζοδρόμιο- δεν είναι για πολλά χλμ εθνική.

Ουδεμία σχέση πάντως με τα κανονικά σε συνθήκες βροχής και χιονιού.

C/

αλλά πάντα έχω spikes μαζί μου αλλά και κανονικές αλυσίδες.  

C/

Φίλε C καλημέρα.Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα spikes?

Όσο για τα λάστιχα που πήρες KonstantinosV ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.tirerack.com/tires/surveyresult...sp?type=W&VT=LT

Υ Γ Καλύτερα (άποψή μου) να ζητάς πληροφορίες για κάτι που σε ενδιαφέρει πριν το αγοράσεις,γιατι μπορεί να ανακαλύψεις ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ οτι η αγορά σου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.Μετά λοιπόν σου μένει το προϊόν και η στενοχώρια.whip.gif

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕNA.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ GOLF ΚΑΙ ΕΧΩ MICHELIN.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ MICHELIN ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ.ΠΕΡΙΣΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ MICHELIN ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ...ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ....ΓΙΑΤΙ???????

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ?ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΜΟΝΟ Η ΟΛΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ?ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Η ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ....

ΣΚΙ...ΣΚΙ...ΣΚΙ....

Ειχα εγώ BLIZZAK σε ένα επιβατηγό και τώρα πήρα τα ίδια σε ένα 4Χ4. Και στις δύο περιπτώσεις είμαι ευχαριστημένος. ΄Νομίζω είναι τα καλύτερα, μαζί με τα alpin της michelin.

Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι αγόρασες τύπο ελαστικού που δεν κάνει για το αυτοκίνητο σου. Κάποιες κατηγορίες ελαστικών (π.χ. ZR) δεν κάνουν για όλα τα οχήματα.

Αν το GOLF λόγω μικρού βάρους, ή επιδόσεων, δεν είναι σε θέση να φέρει το λάστιχο στην θερμοκρασία μέγιστης απόδοσης, τότε θα έχεις προβλήματα πρόσφυσης.

Εν κατακλείδι, τα λάστιχα είναι σαν τα σκι. Δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι πολύ καλό και ακριβό, χωρίς να έχεις το ανάλογο επίπεδο ή αυτοκίνητο.

Make Parnassos Great Again!

Εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο τα Michelin Alpin 4x4 που πηρα περισυ.Δεν αντιμετωπισα πουθενα προβλημα(σε συνδυασμο παντα με την μονιμη 4κινηση(3 διαφορικα) του Mitsubishi Outlander).

Για τα Blizzak εχω ακουσει πολυ καλα λογια και οντως ειναι απο τα καλυτερα "χειμωνιατικα" για 4x4.Για την "επιβατικη"εκδοση δεν γνωριζω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά και κaλή χρονιά!Ελπίζω βέβαια να είναι καλή και να μην αποδειχθεί πως έβαλα τα λάστιχα τζάμπα! :roll: Φιλικά, KonstantinosV

EXEMMMM....

:D:D:D8) TA BLIZZAK EINAI ΠΟΛΥ ΜΟΥΡΛΙΑ! 8)8)8)8)

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

CORSA ΜΕ ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ :lol::D:D:P:P:P:D:D:D

πληροφορίες μόνο με pm

:lol::D:D:D

Πάντως ετοιμάσου να τα ξανασκάσεις το Μάρτιο γιατί τα Blizzak αν τα βάλεις καλοκαίρι, bye bye love.

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

:lol:  :D  :D  :D  

Πάντως ετοιμάσου να τα ξανασκάσεις το Μάρτιο γιατί τα Blizzak αν τα βάλεις καλοκαίρι, bye bye love.

ΠΑΝΟ ΜΟΥ, Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΩ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΜΟΛΙΣ 60€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

πληροφορίες μόνο με pm