Jump to content
Sign in to follow this  
ΜΙΚ

Μοtivation Topic Για Γυμναστική Ενοψειν Νέας Σεζόν

Recommended Posts

Σήμερα, ύστερα από πολύ καιρό, (με εξαίρεση 5-6 σπαστά μέσα στον Σεπτέμβρη), έβγαλα όοοολοοοο το πρόγραμμα γυμναστικούλας μου. Σχεδόν 2 ώρες περίπου, βόλτα σκύλου 30 λεπτά εκ των οποίων τα 10 τρέξιμο, 25 λεπτά πόδια,35 λεπτά άνω κορμό-χέρια, 25 λεπτά κοιλιακούς ραχιαίους.

Σκέφτηκα ότι, επειδή χτες βαρέθηκα πολύ και δεν γυμνάστικά καθόλου, καλό θα ήταν να υπάρχει ένα thread να πιέζουμε θετικά με ενθάρυνση ο ένας τον άλλον, να ανταλλάσουμε ιδέες για την γυμναστική μας και την πρόοδό μας. Ο καιρός πλησιάζει και καλό είναι σαν Σύλλογος και forum να τονίσουμε ότι γυμνασμένος χιονοδρόμος = χιονοδρόμος με περισσότερη προστασία από τραυματισμούς = χαρούμενος χιονοδρομος.

Μας μένουν 75 ημέρες (πρώτα ο Θεος) για να φτάσουμε τη φυσική κατάσταση που θέλουμε μέχρι τη σεζόν, οπότε ο καιρός γαρ εγγυς και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Από τότε που τελείωσε η σεζόν το έβγαζα συστηματικά, ολόκληρο ή σπαστό, (κοιλιακούς πάντα και μισές φορές με πόδια ή με χέρια) 2-3 φορές τη βδομάδα και προσπαθούσα σχεδόν καθημερινά να κάνω μόνο τους κοιλιακούς αν δεν είχα χρόνο. Φυσικά με το που μπήκε ο Ιούλιος το ψιλοέκοψα, αλλά έλιωσα στο sup και στο surf (κύμα χωρίς πανί) που το θεωρώ και αυτό γυμναστική. Περίπου 50 μέρες, τουλάχιστον μια ώρα Sup.

Όπως θα δείτε αν κάνετε SUP, παρόλο που γυμνάζει θεωρητικά κυρίως χέρια κορμό, στην σωστή του τεχνική μετά από μια ώρα πχ βόλτα, η γάμπα και ο τετρακέφαλος έχουν κουραστεί το ίδιο με τον δικέφαλο και την πλάτη. Βάλε και τις μέρες με το surf, όπου πραγματικά γάμπα και τετρακέφαλος λιώνουν (βγαίνεις όταν κάτι πονέσει συνήθως τετρακέφαλος). Βάλε και άλλα 30-40 κολύμπια της μισής ώρας τα πιο πολλά με το ειδικό κοντό βατραχοπέδιλο, βάλε και καθημερινή βόλτα σκύλου με γρήγορο ρυθμό, τουλάχιστον μια ώρα περπάτημα με πολύ συχνά 10-15 λεπτά τρέξιμο σε χώμα μέσα, πιστεύω κάτι ψιλά τα κράτησα σαν φυσική κατάσταση και γυμναστική όλο το καλοκαίρι.

Έκανα αρκετό άνω κορμό χέρια μέχρι τώρα για το SUP (και για το windsurf που τελικά μόνο μια φορά έχω κάνει φέτος) και γιατί είχε βγει ένα θεματάκι στον ώμο την άνοιξη, αλλά σιγά σιγά ελπίζω να μη λουφάρω τα πόδια σχεδόν καθόλου.

Όμως δεν είμαι με τίποτα ευχαριστημένος με την φυσική κατάσταση των ποδιών μου για το σκι και ελπίζω από εδώ και πέρα να είναι πολύ πιο συστηματικά το τρέξιμο και το κοιλιακοί πόδια και φυσικά να μπει το ποδήλατο που με την ζέστη δεν το αντέχω.

Οπότε για αυτή τη βδομάδα έχω ένα πλήρες σετάκι, δυο σετάκια - πόδια κοιλιακοί, 10 ώρες περπάτημα, μια ώρα τρέξιμο.

Σκι σε αγαπάω θέλω να γυμναστώ για να σε κάνω όσο πιο απολαυστικά μπορώ.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 8

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγω σαν μυρμήγκι κανονικό που δουλεύει season στο τουρισμό κάθε τετοια εποχή είμαι κυριολεκτικά διαλυμένος σωματικά αφου για γυμναστική ουτε λόγος.

Όμως πλέον που η δουλειά χαλαρώνει πολυ και έχοντας μπροστά μου 2-3 μήνες με πολυ ελεύθερο χρόνο κάνω τα σχέδια μου ώστε με τα πρώτα χιόνια να εχω έρθει σε μια normal φυσική κατάσταση και να μπορώ να απολαμβάνω αυτο που τοσο με ευχαριστεί!

Ήδη εχω ξεκινήσει πισίνα 3 φορές εβδομάδα και μαζι με ποδηλατάκι που κάνω περιστασιακά και κανά μπασκέτα κι-τένις-ποδόσφαιρο που κανονίζονται κάποιες μερες κάτι γίνεται.

Δεν είμαι ο τύπος του γυμναστηρίου που θα κλειστό σε ενα χώρο και θα πλακωθω στα βάρη οπως επίσης απεχθάνομαι το τρέξιμο που το εχω φάει στο παρελθόν με το ΚΟΥΤΑΛΙ.

Παντως η αλήθεια ειναι οτι περνώντας τα χρονια πιάνω τον εαυτό μου να τεμπελιάζει αρκετά περισσότερο...

Πολυ καλη ιδέα παντως αυτο το thread ώστε να μπριζωνουμε ο ενας τον άλλον μπάς και ξεσκουριασουμε!

Για την ώρα κάνω ενα σπριντακι μέχρι...το ψυγειο

• Like 1

Εγω σαν μυρμήγκι κανονικό που δουλεύει season στο τουρισμό κάθε τετοια εποχή είμαι κυριολεκτικά διαλυμένος σωματικά αφου για γυμναστική ουτε λόγος.

Όμως πλέον που η δουλειά χαλαρώνει πολυ και έχοντας μπροστά μου 2-3 μήνες με πολυ ελεύθερο χρόνο κάνω τα σχέδια μου ώστε με τα πρώτα χιόνια να εχω έρθει σε μια normal φυσική κατάσταση και να μπορώ να απολαμβάνω αυτο που τοσο με ευχαριστεί!

Ήδη εχω ξεκινήσει πισίνα 3 φορές εβδομάδα και μαζι με ποδηλατάκι που κάνω περιστασιακά και κανά μπασκέτα κι-τένις-ποδόσφαιρο που κανονίζονται κάποιες μερες κάτι γίνεται.

Δεν είμαι ο τύπος του γυμναστηρίου που θα κλειστό σε ενα χώρο και θα πλακωθω στα βάρη οπως επίσης απεχθάνομαι το τρέξιμο που το εχω φάει στο παρελθόν με το ΚΟΥΤΑΛΙ.

Παντως η αλήθεια ειναι οτι περνώντας τα χρονια πιάνω τον εαυτό μου να τεμπελιάζει αρκετά περισσότερο...

Πολυ καλη ιδέα παντως αυτο το thread ώστε να μπριζωνουμε ο ενας τον άλλον μπάς και ξεσκουριασουμε!

Για την ώρα κάνω ενα σπριντακι μέχρι...το ψυγειο

Δικός μου είσαι. Μετά από μία εξαντλητική σαιζόν στην Ρόδο, τωρα μπαίνουμε σιγά σιγά σε προγραμματάκι...

Πολύ κολύμβηση, και σε ένα πάρκο που είναι κοντά στο σπίτι μου, μονόζυγο, TRX, και λίγο τρέξιμο.....με τα γυμναστήρια, μακριά και αγαπημένοι.....

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

εγώ αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο...όλο τον σεπτέμβριο λοιπόν έκανα κάθε μέρα 100 κάμψεις...τώρα έχει σειρά κάθε μέρα 100 καθίσματα (χωρίς βάρη). Το αν είναι σωστό η λάθος δεν ξέρω. Πάντως με τις κάμψεις είδα διαφορα (φυσικά όχι συνεχόμενα...όπως μπορείς)

επιπλέον μια φορα την βδομάδα πάω τρέξιμο...αλλα έχω βρει μια διαδρομή που είναι στην αρχή λίγο κατηφορικά k μετά τρελή ανηφόρα...μια φορα (η δυο) πάω judo, k μια φορα πάω ski fitness (τώρα το κατά ποσο θεωρείται ski fitness δεν ξέρω...έτσι το λένε μάλλον επειδή το κάνει σύλλογος ski...σε ένα γυμναστήριο θα το λέγανε ski fit πχ)

Snow is on my D.N.A.

Καλό μήνα!

Τρέξιμο χαλαρά 4 φορές την εβδομάδα για συντήρηση και με ενναλαγές διαδρομών μεταξύ χωμάτινης και ταρτάν.

Αναλόγως κεφιού και παρεάς οι αποστάσεις, ήτοι 3αρια, 5αρια, 8αρια.

Ποδήλατο γιοκ,-απέχω λόγω προβλημάτων, μέση και έσω συνδέσμος στο δεξί γόνατο.

Απαραιτήτως κολύμπι στη θάλασσα ανεξαρτήτως εποχής και καιρού μετά από κάθε τρέξιμο.

Ποδήλατο, ποδήλατο και ξαναμανά ποδήλατο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ποδήλατο, ποδήλατο και ξαναμανά ποδήλατο.

Τις τελευταίες μέρες όμως καλύτερα να μην γράψω πως μας πάει... :veryangry:

Πάλι καλά που δεν το πήρα σήμερα. Το μεσημέρι έδειχνε πολύ καλά, αλλά το βράδυ που γυρνούσα από την δουλειά έριξε καρέκλες...

Νίφει!

Καλησπέρα !!

Γυμναστήριο 4,αν έχω όρεξη μπορεί και 5 φορές για 40 λεπτά έντονη γυμναστική με ποκες επεναλιψης και όχι πολλά κιλά ,κοιλιακοί στην αρχή και στο τέλος !!

Μετά 20 λεπτά ελιπτικο -δηαδρομο !!

Κατε φορά αφιερώνω 10 λεπτά για άσκησης σκι-εντιναμοση κορμού !!

70 λεπτά μαξ !!!

• Like 1

Τις τελευταίες μέρες όμως καλύτερα να μην γράψω πως μας πάει... :veryangry:

Πάλι καλά που δεν το πήρα σήμερα. Το μεσημέρι έδειχνε πολύ καλά, αλλά το βράδυ που γυρνούσα από την δουλειά έριξε καρέκλες...

Σταμάτησα λίγο λόγο καιρικών συνθηκών αλλά από αύριο μπαίνω δυναμικά στο παιχνίδι.

• Like 1