Jump to content
Sign in to follow this  
xarismtb

Συνθήκες Εργασίας Στα Ελληνικά Χιονοδρομικά

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

θα ήθελα να ρωτήσω, ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στα χιονοδρομικά της Ελλάδας. Μισθός, ωράρια, ρεπό κλπ. Σκέφτομαι να ψάξω για δουλειά σε κάποιο χιονοδρομικό φέτος το χειμώνα. Απ' ότι έχω δει τα προηγούμενα χρόνια μόνο στο Χ.Κ. Καλαβρύτων κάνουν δημοσίευση για όλες τις θέσεις εργασίας. Αν θες να κάνεις αίτηση π.χ. για πιστέρ πρέπει αν στείλεις κατευθείαν βιογραφικό στο χιονοδρομικό ή κάτι άλλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

(Υ.Γ. δεν ξέρω αν έβαλα το μήνυμα στη σωστή κατηγορία)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σου Χάρη (υποθέτω από το nickname;). Όταν είδα τον τίτλο σκέφτηκα ότι επιτέλους είναι μια καλή ευκαιρία να συζητηθεί εδώ μέσα (και με εξωστρέφεια από τον Σύλλογο επίσης) το φλέγον αυτό ζήτημα... Μέσα από τη συζήτηση λογικά θα αναδειχθούν τα προβλήματα.

 

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες δουλειές που δεν αφορούν διοικητικές θέσεις έχουν σχετικά χαμηλές αμοιβές. Τα ωράρια σε θέσεις όπως πιστέρ, λιφτ κτλ έχουν να κάνουν με την πολιτική του κάθε χιονοδρομικού ως προς τις έκτακτες συνθήκες, αλλά γενικά υπάρχει μια βάση για σταθερά ωράρια (συχνά αυτό είναι και η πηγή του προβλήματος σε βασικά λειτουργικά θέματα).

 

Θα ήταν χρήσιμο, έστω ανώνυμα, κάποιος φίλος αναγνώστης του forum που έχει εργαστεί σε σχετικά πόστα να διαφωτίσει περισσότερο (ξέρω ότι κάποιοι μας διαβάζουν).

 

:shuriken:

 • Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dream job μην το ψάχνεις!!!

 

Πλάκα κάνω. Οποίος θέλει μου στέλνει πμ και αναδημοσιεύω χωρίς στοιχεία.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk


ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως τώρα είδα από μία παλαιότερη προκήρυξη το εξής:

 

''Έτσι το προσωπικό που θα προσληφθεί, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, θα παρέχει την εργασία του μόνο κατά τις ημέρες και ώρες που είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες και λειτουργεί η εταιρία μας, και κατά τις ημέρες και ώρες αυτές θα του καταβάλλεται και η συμφωνηθείσα αμοιβή, ΕΝΩ, εάν, δεν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες και δεν λειτουργεί η εταιρία μας, δεν θα καταβάλλεται αμοιβή.''

 

Αυτό είναι στο πλαίσιο δίμηνης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης.

Δηλαδή μπορεί να υπογράψεις μία δίμηνη σύμβαση και τελικά να δουλέψεις τον ενάμισι λόγω καιρικών συνθηκών με τις ανάλογες αποδοχές. Θεωρητικά επειδή υπάρχει αυτή η ανασφάλεια λόγω καιρού ο μισθός είναι και ικανοποιητικός; Υπάρχει περίπτωση να είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό (π.χ. καθημερινές) και λόγω λίγου κόσμου να σου πουν ότι δεν θα δουλέψεις επειδή δεν χρειάζεσαι;

Αυτές οι σκέψεις μου.

Περιμένουμε από του εμπειρους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Στον Παρνασσό η Wind πιανει παντού με 3/4G εκτός από τη Σαχάρα. Επίσης, στο ίσιωμα αμέσως μετά την αποβίβαση του Ηρακλή δεν έχει καλό σήμα. Στα Καλαβρυτα έχω πολλά χρόνια να πάω, αλλά θυμάμαι ότι σε κάποια από τα ενδιάμεσα της πίστας της Στύγας δεν πολυεπιανε. Αυτό μπορεί να έχει αλλάξει τώρα φυσικά.
  • Η 3G κάλυψη στην Νότια Ελλάδα πως είναι; (αναφέρομαι για τα χιονοδρομικά).  Εδώ στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας μέτρια, στο Σέλι εάν βρίσκεστε στην βάση στο Αρσούμπασι δύσκολα, στα Πηγάδια καλή παντού, στο Καιμάκ υπάρχουν ορισμένα "νεκρά" σημεία και κάποια που η επικοινωνία γίνεται μέσω Σκοπίων, στον Όλυμπο προβληματική (ανάλογα τον προσανατολισμό), στο Ελατοχώρι καλή, στην Βασιλίτσα καλή με ελάχιστα προβληματικά σημεία.
  • Σήμερα το Aliexpress συμφώνησε να μου επιστρέψει τα χρήματα και από το δεύτερο μικρομεγαφωνο που είχα παραγγείλει και δεν έφτασε ποτέ (όπως και το πρώτο). Οι δυο παραγγελίες δεν μου στοίχισαν τίποτα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αυτό που ήθελα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας από την στιγμή που κανείς στην Ελλάδα δεν εισάγει μικρομεγαφωνα Bluetooth συμβατά με Zello για iOS.
  • https://gopro.com/en/gr/shop/cameras/hero7-black/CHDHX-701-master.html   https://gopro.com/en/gr/shop/cameras/hero8-black/CHDHX-801-master.html   γιατι βλεπω αγγελιες πωλησης πανω απο τις καινουργιες
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. hunter123
   hunter123
   (28 years old)
  2. nanad
   nanad
   (47 years old)
  3. pablo_escobar
   pablo_escobar
   (40 years old)
 • Who is online

  No members to show

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,628
  • Total Posts
   448,302
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,062
  • Most Online
   208

  Newest Member
  patonikabita chella
  Joined
×
×
 • Create New...