VAG_P 161 Report post Posted December 7, 2018 https://www.skiforum.it/skinews/622-zaia-lancia-collegamento-cortina-civetta-arabba.html?fbclid=IwAR04yief0TxCKo5rvuqM0Nx2gziXXOuF9zIMaMkgbFSa1KlTndCqzX6VheM Η πρόταση είναι του κυβερνήτη της επαρχίας Veneto, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το παγκόσμιο του 2021. Κόστος 64 εκ. ευρώ, τα μισά κρατικής προέλευσης και τα άλλα μισά από ιδιώτες (που υποστηρίζουν ότι έχουν βρει ήδη). Τα τρία χιονοδρομικά θα ενωθούν με νέες εγκαταστάσεις και νέες πίστες. Θα πρέπει βέβαια να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των Natura 2000 και Unesco. Αυτά εν ολίγοις. Μιλάμε για πολύ χιλιόμετρο εντός και ακόμα περισσότερο εκτός!!!! 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted December 7, 2018 Έγινε της μόδας τώρα τελευταία αυτό με τις συνδέσεις … Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 7, 2018 (edited) Civeta Cortina λίγο δύσκολο μου φαίνεται αλλά εάν γίνει το dolomiti superski γίνεται το τέλειο Edited December 7, 2018 by yannisnm Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,759 Report post Posted December 7, 2018 Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες, αν μιλάμε για ρεαλιστικό σχεδιασμό, ή αν όπως ο Τρικούπης έλεγε για την σύνδεση Ρίου-Αντιρρίου για να γίνει 100+ χρόνια μετά.... Θεωρητικά το σχέδιο λόγω Natura και Unesco, απλά δεν γίνεται. Τώρα θα μου πεις εσύ που ξέρεις καλύτερα;;;;; Δεν ξέρω αν έχουν γίνει τέτοιες νομοθετικές τροποποιήσεις, αλλά αυτή την στιγμή θα το θεωρούσα στην σφαίρα του επιθυμητού πλην όμως απίθανου. Η Civetta, είναι τόσο εκτός παιχνιδιού, που δεν νομίζω ότι κάποιος αξίζει να ασχοληθεί. Πάμε στην άλλη σύνδεση, αλλά δεν ξέρω ποιος γνωρίζει κάτι από την περιοχή. Σίγουρα δεν μιλάμε για την Cortina, αλλά ένα χιονοδρομικό σε απόσταση από κάποια όχι λίγα χιλιόμετρα από την Cortina, αυτοτελές και μη συνδεόμενο με ο,τιδήποτε άλλο που απλά έχει κοινή κάρτα με την Cortina. Και ήδη υπάρχουν κάποια φιλόδοξα σχέδια για να μπουν κάποια νέα λιφτ που θα πλησιάσουν την Cortina. Μιλάμε ένα χιονοδρομικό, που με εξαίρεση 1-2 λιφτ, τα άλλα συναγωνίζονται την Στύγα. Ωραία περιοχή. Πολλά υποσχόμενη, αλλά πρέπει να ξανασχεδιαστεί από την αρχή. Επίσης μιλάμε για την Arabba, όπου ο δρόμος προς Marmolada, είναι στρωμένος με άλλες Στύγες... 'Ολα αυτά τα λιφτ, φοβάμαι ότι συντομότατα θα πρέπει να αντικατασταθούν διότι θα πρέπει να λήγει η αδειοδότηση τους. Άρα μιλάμε για ήδη τεράστια επένδυση, ενώ το σχεδιασμένο πλάνο έχει μήκος τάξεως 10+ χιλιομέτρων (σε οριζοντιογραφία) με 3 λιφτ... Τα 64 εκ. δεν φτάνουν με τίποτα..... Επίσης μάλλον μιλάμε για Alta Badia. Να σημειώσω ότι διαφήμιζαν μια "τουρνέ", με βόλτες στα διάφορα χιονοδρομικά εκεί γύρω, με την Civetta, με χρήση λεωφορείου. Μου αρέσει η ιδέα πάντως. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAG_P 161 Report post Posted December 7, 2018 Και σαν μην φτάνουν όλα αυτά που αναφέρει ο mil πιο πάνω, το άρθρο λέει στο τέλος ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και η "ιστορική εχθρικότητα" από πλευράς Arabba η οποία δεν θέλει καθόλου μια τέτοια σύνδεση... Quote Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted December 9, 2018 (edited) Επειδή το έψαξα. Θα γίνει λιφτ από την κορτινα στο cinque torri και από το lift Fedare στο passo Giau γόνδολα για το Selva di Cadore και το τελικό λιφτ από κει για Civetta. Τώρα το Cortina Arraba :από passo Falzarego προς Αdraz κσι με λιφτ προς malga Crepaz εκεί είναι Badia η βάση της πίστας Del sole. Από το σημείο αυτό ή πας προς Βadia Corvara, LA villa, San Cassiano κλπ ή με ένα λιφτ πας Cherz κσι Campolongo οπότε περνάς απέναντι στον δρόμο και είσαι sella Ronda αριστερά προς Αrabba δεξιά προς Corvara. Edited December 9, 2018 by yannisnm 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted December 11, 2018 Έγινε της μόδας τώρα τελευταία αυτό με τις συνδέσεις … Και με τις κρατικές επιχορηγήσεις θα λεγα... 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites