Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Ναι τα τελευταία δυο χρόνια τέλος Ιανουαρίου που πήγαν ήταν χάλια (όχι σε σχέση με το ΧΚΠ) και δεν μιλάω για τις μπλε πίστες που χαλάει από νωρίς. Ακόμα και στο Παμπόροβο ήταν πολύ καλά.Αντίθετα στο Μπόροβετσ ήταν χαλί. Επίσης στο Μπάνσκο υπήρχαν βουναλάκια από τεχνητό χιόνι μέσα στις πίστες. Θυμάμαι τελευταίο καλό σκι στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό το 2015.

Αποκλείεται αν ανέβηκες νωρίς, βιυναλακια από τεχνητό χιόνι, στις άκρες των πιστών, υπάρχουν παντού!
  • Like 1

Υπάρχει 6 ήμερη κάρτα με 85 ευρώ δηλαδή 13,5 η ήμερα, καμιά σύγκριση με Μπάνσκο

Παρνασσό πλήρωσα δεκαπέντε Ε , για ορειβατικό σκι! Η πλειοψηφία δεν ανεβαίνουμε 6 ημέρες. Να συγκρίνεις σωστά.

Και επειδή βλέπω ότι συγκρίνουμε Παρνασσό με Μπάνσκο, να πω ότι όποιος είναι αντικειμενικός, θα καταλάβει ότι τέτοια σύγκριση ,είναι όμοια της βούρτσας με την φούτσα :-)

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 7

Καλά ορε συ στο πυρ το εξώτερο οι Άλπεις και τα φράγκικα ΧΚ αλλά αυτό το Bansko γιατί πρέπει να το προτιμήσω ... όταν περνάω τα σύνορα για σκι περιμένω να συναντήσω την έκπληξη , αν όχι μένω Ελλάδα ...

Αποκλείεται αν ανέβηκες νωρίς, βιυναλακια από τεχνητό χιόνι, στις άκρες των πιστών, υπάρχουν παντού!

Ανέβηκα νωρίς όπως πάντα, χιόνι άθλιο, ανακατωμένο τεχνητό και φυσικό, μια τσούλαγες μια κολλούσες.

Και επειδή βλέπω ότι συγκρίνουμε Παρνασσό με Μπάνσκο, να πω ότι όποιος είναι αντικειμενικός, θα καταλάβει ότι τέτοια σύγκριση ,είναι όμοια της βούρτσας με την φούτσα :-)

Το σύγκρινα με Παμπόροβο και Μπόροβετσ και το ίιδιο το Μπάνσκο που πριν από κάποια χρόνια που σεβόταν περισσότερο τον πελάτη. Για το ΧΚΠ λέω ότι είναι αρκετά φθηνό για αυτά που προσφέρει σε κάποιον που θα ανέβει 6 τουλάχιστον μη συνεχόμενες ημέρες στο βουνό ή 10 μη συνεχόμενες ημέρες με 135 ευρώ. Κοιτώ τη σχέση κόστους/ ωφέλειας.

Edited by kosaitis
  • Like 1

Μην τα παραλες, όχι και μόνος. Εκεί η γόνδολα έχει επίσης κάτι ουρές,νααααααααα με το συγχωριο :-)

Γρηγόρη έχω πάει 3 φορές στο Borovets και στη γόνδολα είδα κόσμο μόνο στις 12:00 που ξεκινά η μισή κάρτα και είχα αναμονή 20 λεπτά μόνο. Τι να πω είμαι κωλόφαρδος. Πάντως σε όλη την Αθηναϊκή παρέα άρεσε περισσότερο το Borovets γιατί σέβεται τον πελάτη αν και μικρότερο και με παλαιότερο εξοπλισμό σε σχέση με το Bansko.

• Like 1

Και το boro είναι πολύ καλό !!

Με το bansko με στεναχωρεί η αύξηση !

Το πάτημα ηδιο είναι απλά μπορεί να είχε περισσότερο κόσμο,μπορεί να χιόνισε τη νιχτα ,μπορεί .....

Οι πίστες στο παμποροβο δεν σιγρινουντε με της πίστες του μπανσκο !!!!

Σε ένα χιονοδρομικό δεν σηγρινης μόνο οι τιμές τον καρτον,βλέπε και τη δηαμονη βλέπε και το Φαγιτο,βλέπε και οι μεταφορές από το λιφτ στο καταλιμα σου

• Like 1

Γρηγόρη έχω πάει 3 φορές στο Borovets και στη γόνδολα είδα κόσμο μόνο στις 12:00 που ξεκινά η μισή κάρτα και είχα αναμονή 20 λεπτά μόνο. Τι να πω είμαι κωλόφαρδος. Πάντως σε όλη την Αθηναϊκή παρέα άρεσε περισσότερο το Borovets γιατί σέβεται τον πελάτη αν και μικρότερο και με παλαιότερο εξοπλισμό σε σχέση με το Bansko.

Συμφωνω.

Υπαρχουν φορες στο Boro που υπαρχει λιγη ουρα στη γονδολα αλλα αυτο συμβαινει παντου. Οχι ομως στο βαθμο του Μπανσκο. Αν το Boro ειναι ολο ανοιχτο, η συγκριση με το Μπανσκο απλα ειναι για γελια (προσωπικη μου αποψη). Μην ξεχναμε οτι Boro κανεις σκι 11-12 ωρες μαζι με το νυχτερινο!!!! Και μαλιστα σε σουπερ πιστες. Αν το Μπανσκο δεν επεκταθει συντομα ειναι game over..... που για εμενα ειναι ηδη τελειωμενο χρονια τωρα.......

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Δηλαδή, σ'έναν κάτοικο Κατερίνης που θέλει να κανονίσει 15 μέρες νωρίτερα να πάει για σκι, θα του λέγατε να κλείσει για Παρνασσό και όχι στο Μπάνσκο;;;;

Λέω Κατερίνη επειδή είναι περίπου στη μέση.

Δηλαδή, σ'έναν κάτοικο Κατερίνης που θέλει να κανονίσει 15 μέρες νωρίτερα να πάει για σκι, θα του λέγατε να κλείσει για Παρνασσό και όχι στο Μπάνσκο;;;;

Ενταξει το τερματισαμε......... πραγματικα συγκρινουμε εβδομαδα σε Ελληνικο Χ/Κ με Bansko/Boro?............ Οπως λεει και ο pepe παραπανω δεν ειναι μονο το κοστος των καρτων, που και παλι αν βαλουμε την τιμη της καρτας για το σκι που αγοραζεις εννοειται οτι και τα 2 Βουλγαρικα Χ/Κ ειναι καλυτερα......... αλλα και διαμονη, φαγητο κτλ..... Ακομα και μεταφορικα να βαλουμε με 100 ευρω (κ πολλα βαζω) πας κ ερχεσαι Σοφια.....

• Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Εγώ δεν θα του έλεγα Παρνασσό μόνο και μόνο γιατί δεν είναι ski in ski out. Στην Ελλάδα ακόμα αρνούμαστε να καταλάβουμε ποσό σημαντικό είναι αυτό.

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

Καλά ορε συ στο πυρ το εξώτερο οι Άλπεις και τα φράγκικα ΧΚ αλλά αυτό το Bansko γιατί πρέπει να το προτιμήσω ... όταν περνάω τα σύνορα για σκι περιμένω να συναντήσω την έκπληξη , αν όχι μένω Ελλάδα ...

Κάτσε στα δικά μας Βαγγέλη.......σαρεσει να τυρρανιεασαι μου φαίνεται!

Ανέβηκα νωρίς όπως πάντα, χιόνι άθλιο, ανακατωμένο τεχνητό και φυσικό, μια τσούλαγες μια κολλούσες.

Αυτό που περιγράφεις δείχνει κακό χιόνι , όχι κακό πάτημα. Άλλο το ένα , άλλο το άλλο.
  • Like 1

Έχω να πάω χρόνια στο μποροβετ,και δεν πρόκειται αν δεν αλλάξουν γόνδολα ( που ούτε καν το συζητάνε!) Όταν πήγαινα είχε ουρές 45-60λεπτων από τις 08:30-1400! Αν έκανες το λάθος να κατέβεις την φονφον, έπρεπε να τυρρανιεασαι πάλι στην ουρά. Το Μπάνσκο σαν πίστες και λιφτ δεν συγκρίνεται , ούτε με μπορο &παμπ! Έχει 900 κάθετη κατεβασιά σε 4-7 χμ μήκος , τουλάχιστον 5 διαδρομές! Κανένα δεν έχει τέτοιες προδιαγραφές απόντα άλλα 2. Boro, από τα 2350 στην κρυφή γεστρεμπετς 2050, δεν κάνεις σκι, είναι διάδρομος. Αν πας περίοδο με λίγο κόσμο = Δεκέμβρη Μάρτη Απρίλη, το σκι που σου προσφέρει το Μπάνσκο το, δεν συγκρίνεται με κανένα από τα άλλα 2. Γενάρη Φλεβάρη, Μπάνσκο είναι τυρρανια, όπως ο 15 Αύγουστος σε ελληνικό νησί. Έχουμε όμως πολλούς μαζοχες, όποιος είναι (μαζί και εγώ), ας μην γκρινιάζει, εν γνώση του τα τραβάει. Μπορο και παμπ , Γενάρη Φλεβάρη είναι πιο ανεκτά. Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 2

Αυτό που περιγράφεις δείχνει κακό χιόνι , όχι κακό πάτημα. Άλλο το ένα , άλλο το άλλο.

Δεν με κατάλαβες η έκανες ότι δεν......

Το πρόβλημα μας είναι τα ελληνικά ΧΚ (εάν θα πρέπει να έχουν αυτόν τον τίτλο η να λέγονται χιονοδρομικα τσίρκο ) δεν μπορείς φίλε Γριγορη να έχεις ¨στην ξεφτίλα ¨ τους επισκέπτες στα ΧΚ των Άλπεων με σαμπάνιες στρείδια μύδια και καλόγνωμες όπως χαριτολογώντας αναφέρεις και να συζητάς για Βουλγαρία

Τα παιδιά (μας) θέλουν να πληρώνουν 12 € για το λεωφορείο και 10 € για την κάρτα

μαζί και το κάτι για να φάνε και ξεδίνουν στον Παρνασσό κλπ κλπ ,εάν μπορούμε να τους δώσουμε την χαρά και για κάτι καλύτερο εδώ στην Ελλάδα αξίζει η υπάρξει του συλλόγου εάν όχι και απλά τους διώχνουμε βόρεια , δεν χρειάζεται αυτός ο σύλλογος θα πρέπει όπως πολύ καλά έχεις πει να μιλάμε για εκδρομικό σύλλογο

• Like 1

borovets

• Like 2

Ήταν απάτητο το τεχνητό στη μισή πίστα και στην υπόλοιπη μισή μάλλον το ανακάτεψαν άσχημα πάρα το πάτησαν. Αυτό συνέβαινε σε πολλές πίστες. Άσε τα αγγλάκια που έτρεχαν σαν μαλ.....ς. Τις επόμενες ημέρες πήγα Borovets και αν και είχε τεχνητό το είχαν απλώσει ωραία μέσα στη πίστα και δεν το καταλάβαινες. Όσο για την αναμονή τα τελευταία χρόνια πάω Bansko και μετά Borovets ή το ανάποδο. Πάντα στο Borovets η παρέα γουστάρει περισσότερο και ευχαριστιέται περισσότερο. Όσο από φαγητό στο Σαμοκόβ τρώμε ποιοτικά πιο φθηνά και καλά από ότι στο κοσμικό και τουριστικό Bansko. Στο Bansko ευχαριστήθηκα πριν χρόνια όταν ξαναπήγα μέσα Μάρτη. Για Γενάρη μακριά, ποτέ ποια. Σκέψου το για Borovets τις τελευταίες φορές δεν βλέπω τις ουρές στη γόνδολα που λες.Το Bansko αξίζει για τα ξενοδοχεία του μόνο. Αυστηρά 08:15 στην γόνδολα γιατί μετά τον ήπιες. Το ΧΚΠ για το φθηνό του εισιτήριο και τα σουβλάκια στη Λιβαδειά στο γυρισμό. Εκεί έμαθα και τις κόρες μου σκι. Αν ήμουν βορειοελλαδίτης θα σκεφτόμουν αλλιώς για τις χιονοδρομικές μου επιλογές. Καλό και λευκό χειμώνα να έχουμε. Φέτος λέω να τιμήσω το Κοπαόνικ.

Edited by kosaitis
  • Like 3

Ρε παιδια το προβλημα του μπανσκο ειναι πολυ απλο...Δεχεται πολυ περισσοτερο κοσμο απο αυτο που μπορει να εξυπηρετησει...Εχει κοντα στα 300 ξενοδοχεια μπορει και παραπανω με αποτελεσμα να γινεται αυτο το χαλι...Και φυσικα δεν ειναι λυση να ανεβαινεις στις 8.30 και να φευγεις στις 12 για να μη σε σκοτωσει κανας βλακας ελληνας η αγγλος...Εγω θελω πχ να πιω το καφε η τη μπυρα μου στις 12 να τσιμπησω κατι και να κανω μεχρι τις 4...

Τον ηπιαν και οι υπευθυνοι λογω περιβαλλοντικων λογων για 2η γονδολα,η οποια δε νομιζω να ελυνε το προβλημα και εχουμε αυτη τη κατασταση...Αρα πας μονο Μαρτη και εισαι κομπλε..

Εννοειται δεν υπαρχει συγκριση των ελληνικων χκ με το μπανσκο αλλα και εννοειται ουτε του μπανσκο με τις αλπεις...

Βεβαια ισως να προτιμουσα να κανω βασιλιτσα μονος μου και οχι μπανσκο με αλλους χιλιαδες αλλα δυστυχως συνηθως μονο σκ μπορω αρα και στα δικα μας γινεται της πουτ..

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by giannis3011
  • Like 4

ναι ακριβώς , οπως και οταν συγκρίνουμε το bansko με τις Άλπεις...

Γελάει ο κοσμος

• Like 1

ναι ακριβώς , οπως και οταν συγκρίνουμε το bansko με τις Άλπεις...

Γελάει ο κοσμος

Αλήθεια ποιες οι διαφορές, των βουλγαρικων χκ, με ΜΙΚΡΑ χκ των Άλπεων ( καθαρά χιονιδρομικα, μην μπλέξουμε χωριά κτλ) Εγώ δεν βρίσκω πολλές!

Όπως και να έχει η διαφορά , Παρνασσού- Μπάνσκο, Μπάνσκο-μικρων χκ Άλπεων, είναι πολύ μεγαλύτερη.

Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 1

Τι Λωζάνη τι Κοζάνη ...

:P

Εσύ στην Κοζάνη δεν έχεις πάει, οπότε δε δικαιούσαι να γράφεις! δικαίωμα άποψης, όσοι έχουν επισκεφθεί και τις 2 περιοχές για σκι. :P
  • Like 1

Κανεις λάθος και με αδικείς !!!

Επισκέφτηκα την Κοζάνη στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 !! ( 8 χρόνων )

Και την Λωζάνη στα μέσα της επόμενης δεκαετίας ( 1984 η 1985 ) μιας και ειμουν στο Montreux που είναι διπλα.

Όσο για τον επόμενο στίχο του άσματος δεν μπορώ να φέρω γνώμη επειδή και τις δυο φορές είχαμε καλοκαίρι . :P

Edited by giannis-ski
  • Like 1