Jump to content
nikosssss

Σε Αναζήτηση Μπότας. Κ2 Δοκιμή!

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. Μόλις επέστρεψα απο κατάστημα για επιλογή μπότας. Εξυπηρετικότατο μαγαζί και πολύ φιλικό που με έκανε να νιώσω άνετα και να δοκιμάσω οτι θέλω και όση ώρα θέλω. Στο δια ταύτα.

 

Αρχικά μετρήσαμε 28.5+ το πόδι μου και είδαμε τι διαθεσιμότητα υπάρχει στο νούμερό μου.Ύψος 1.81 βάρος 75 κιλά. Επίπεδο σκι μέτριο προς καλό. Το ψάχνω γενικά παρα πολύ στο θεωρητικό κομμάτι και προσπαθώ να επισκέπτομαι το βουνό όσο μπορώ. Ειχα παραθέσει και ένα βιντεάκι παλαιότερα για να δειτε το επίπεδο μου, αν και έχω βελτιωθεί αρκετά.

 

Πρώτη μπότα Rossignol Wolrd Cup 110 M αν είδα καλά το μοντέλο σε νούμερο 29 last 100mm. Ενιωθα τα πλαστικά της μπότας και γενικά υπήρχαν σημεία στο πόδι εσωτερικά που ένιωθα να ακουμπάνε αντί να "χωνεύει" όλο το ποδι. Δεν ήταν ενοχλητικά γενικά είχα καλή αίσθηση.

Δεύτερη μπότα K2 pinnacle 110 2015 σε νούμερο 28.5 last 102mm. Τη φόρεσα στο αριστερό πόδι και κράτησα και την Rossi στο δεξί. Τέλεια εφαρμογή, αγκάλιασε το πόδι και ένιωθα παντού ένα ομοιόμορφο "σφίξιμο". Ανεπαίσθητο άγγιγμα το μπροστινό δάχτυλο όπου με την πίεση στο καλάμι τραβιώταν πίσω το πόδι και ερχόταν ιδανικά.

Η Rossi ήδη φορεμένη ένα 10λεπτό άρχισε να με ζορίζει και να μου προκαλεί μούδιασμα απο την γάμπα και κάτω.

Τρίτη μπότα πάλι Rossignol World Cup αλλα η 120αρα η Racer. Την κράτησα και αυτή ένα 10λεπτο και είχα την ίδια περίπου αίσθηση με την προηγούμενη Rossi και μάλιστα το μούδιασμα χειροτέρευε σε σημείο να μη νιώθω το πόδι μου σιγά σιγά.

Να εστιάσω οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα στο last όπου ένιωθα να ζουλιέται το πόδι μου και να "στραγγαλίζονται" τα ακριανά δάχτυλα το ένα πάνω στο άλλο.

Τέταρτη μπότα και τελευταία K2 Recon last 100mm. Την δοκίμασα και αυτή στο δεξί πόδι ενώ την pinnacle την φορούσα ακόμα στο αριστερό για κανά μισάωρο ήδη χωρίς να με έχει ενοχλήσει καθόλου σε σημεία (περιστασιακά περπατούσα συνέχεια μέσα στο μαγαζί). Τελικό πόρισμα οτι η K2 μου καθόταν καλύτερα στο ποδι απο τις Rossi αλλά και η Recon με έσφιγγε στα δάχτυλα. Προφανώς το πρόβλημά μου είναι το last όπου μόνο η Pinnacle είχε 102mm και στη οποία μετά απο τόση ώρα όπως προανέφερα την ένιωθα ιδανική με οτι αυτό συνεπάγεται.

 

Κατέληξα στην pinnacle (δεν την αγόρασα) καθώς μετά απο μισή ώρα στο πόδι το μόνο που ένιωθα ήταν το σφίξιμο χωρίς μούδιασμα και χωρίς κανένα ενόχλημα σε σημεία.

Το μόνο που με "προβλημάτισε" είναι οτι η K2 και οι δυο σε σχέση με τις Rossi και τις δυο, όταν πίεζα με τα καλάμια ήταν ποιο ελαστικές παρότι τα flex ήταν ίδια. Οι Rossi ήταν άκαμπτες σαν μπετον και δεν μπορούσα να "σπρώξω" καθόλου τη γλώσσα. Στις K2 δε, ήταν σαν το Velcro να ήταν απο λάστιχο και στην πίεση με το καλάμι η γλώσσα να πήγαινε ελάχιστα μπροστά όσο να ξεκολάει η γάμπα απο πίσω. Γενικά οι Κ2 και οι δυο ποιο ελαστικές παρότι και η Recon ήταν 120αρα

 

Αυτή ήταν η αρχική μου εμπειρία και θέλω τα φώτα σας. Να συνεχίσω το ψάξιμο ή να προβώ στην αγορά της K2 pinnacle. Σημειωτέον μέτρησα όταν γύρισα στο σπίτι το Last του ποδιού μου πρόχειρα και είμαι στο 106mm
Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by nikosssss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν σου έκατσε καλά στο πόδι και είναι στο μπάτζετ σου δεν βλέπω το λόγο να μην πάρεις ;)

 

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Είμαι ακόμα σε αναζήτηση καθώς μίλησα και με ένα παιδί απο δω μέσα το οποίο μου έδωσε πολύ χρήσιμες συμβουλές και με απέτρεψε απο την απερίσκεπτη αγορά. Θα τις χρησιμοποιήσω προς όφελός μου και φυσικά θα φροντίσω να εφαρμόσω κάθε συμβουλή για να καταλήξω όσο το δυνατόν περισσότερο στην καλύτερη αγορά.

 

Χθες που ανέβηκα Σέλι πέτυχα έναν φίλο πάνω, ο οποίος φορούσε μπότες, τύπου όπως παραθέτω στο link. Έχετε κάποια άποψη? Είναι με συρματόσχοινο που τραβάς και σφίγγει όλη το μπότα ομοιόμορφα απο όσο μου έχει πει και ο ίδιος με πολύ καλύτερο κράτημα και εφαρμογή στο πόδι. Γνωρίζει κανείς?

 

https://www.lasportiva.com/en/hardgoods/skiboots/sytron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είμαι σε αναζήτηση νέας μπότας.

Τις Κ2 γιατί τις απέρριψες;


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pant δε την απέρριψα απλώς βγήκαν κάποια νέα στοιχεία για την ορθή δοκιμή της μπότας που δε τα εφάρμοσα και θέλω να την ξαναδοκιμάσω για να είμαι σίγουρος.

Απλώς και μετά απο συζήτηση με μέλος του φορουμ ίσως να χρειάζομαι τελικά κάτι ποιο αυστηρό και δυναμικό σε μπότα. Ακόμα όμως δεν απορρίφθηκε τίποτα.

 

@Pepe εννοείς η συγκεκριμένη στο link που παράθεσα ή γενικά αυτού του τύπου με συρματόσχοινο κτλπ?

Εννοώ οτι μπότα με τέτοιο κούμπωμα δεν υπάρχει για άλλη χρήση εκτός ορειβατικού?? Νομίζω του φίλου μου δεν ήταν ορειβατική και μάλιστα απο όσο μου είπε ήταν Nordica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νικο η συγκεκριμένη εταιρεία αν δεν κανω χοντρο λαθος, βγαζει μονο για ορειβατικο σκι. Παντως οι συγκεκριμένες αναμφισβήτητα ειναι ορειβατικου. Δεν ειναι αυτο ψαχνεις!

 

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • This Group of Skiers is the Most Likely to Have a Fatal Accident, According to Experts The data doesn’t lie: Middle-aged men are most likely to misjudge their abilities and get in over their heads.   https://www.skimag.com/performance/skier-fatalies-demographics-nsaa/?utm_medium=organic-social&utm_source=skimagazine-instagram
    • Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαϊου όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του στο mail snowclub@snowclub.gr για τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιου του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας στις επερχόμενες εκλογές.
    • αν συμφέρει οικονομικά γιατί όχι. Εναλλακτικά δες k για Stubaital που βολεύει πιο πολύ καθώς έρχεσαι από Ιταλία   αλλιώς μπορείτε να πάτε προς dolomites αλλα όχι στα πιο γνωστά (Val Gardena κλπ) φθηνά μπορείς να βρείς γύρω από το Kronplatz, στο Ahrntal k προς Alpe Lusia ίσως 
    • το είχα κάνει k εγώ τον Νοέμβριο του 2009 μου φαίνεται με αμάξι δεν είναι πρόβλημα τότε... δες τα 3 μεγάλα XK + το Zillertal300 με τον παγετώνα, διαλέξτε ποιο σας αρέσει πιο πολύ k μετά ψάξε διαμονή όπου βολεύει να ξέρεις πάντως ότι Kaltenbach k Mayrhofen έχουν τον πιο πολύ κόσμο  
    • Αλέξη ,εννοείς να στραφούμε προς Ischgl?
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. bobos...
      bobos...
      (37 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,324
    • Total Posts
      460,891
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,770
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Thomashiemo
    Joined
×
×
  • Create New...