Jump to content
Giannis972

Άλπεις, Άλπεις, Άλπεις

Recommended Posts

το να πασ σε διαμερισμα δεν ειναι κακη λυση...μπορεισ να την βγαλεισ φτηνα αλλα παλι ειναι σχετικο

κ ενταξει.οχι κουβαλωντας φακεσ απο ελλαδα

παντως εχω παρατηρησει οτι σε καποια μερη οι τιμες των διαμερισματων δεν συμφερουν...

με λιγα λεφτα παραπανω εχεις ξενοδοχειο με ημιδιατροφη...

δεν προκειται ποτε να δωσω πχ 100 και βαλε την ημερα για ενα διαμερισμα....ειδικα οταν μου στελνουν καποιες προσφορες 1.350 για διαμερισμα για μια βδομαδα...ελεος ρε σεις...και οχι πχ μεσα σε γιορτες κλπ...ασχετη περιδοδο

Snow is on my D.N.A.

Παιδια καλησπερα

Σκεφτομαστε με εναν φιλο να παμε Αλπεις 20-30 Φλεβαρη για 6 μερες σκι στις Αλπεις. Ειμαστε και οι 2 φανατικοι σκιερ και στο παρελθον ειχαμε παει Zell am See οπου κατσαμε 1 εβδομαδα και επισκεφτηκαμε και τα : Kaprun, Saalbach και τελος Kitzbuhel για να δουμε τον αγωνα.

Αν και ηταν υπεροχα ολα, αυτη την φορα θα θελαμε εναν διαφορετικο προορισμο. Μας ενδιαφερει κυριως το ομορφο σκι, με ανετες μεγαλες πιστες (προσωπικα τρελενομαι για φαρδιες μπλε) και αν ειναι δυνατον να ειναι καπως ομορφο χωριο.

Περιμενω προτασεις απο μερη γιατι με τοσες επιλογες εχω χαθει. Σιγουρα ειναι λιγο last minute οποτε για την επιλογη του προορισμου θα παξει ρολο το κοστος των αεροπορικων (Γενευη, Μοναχο η Μιλανο) καθως και η ευρεση αξιοπρεπους καταλυματος

Σας ευχαριστω !!!

• Like 1

Παιδια καλησπερα

Σκεφτομαστε με εναν φιλο να παμε Αλπεις 20-30 Φλεβαρη για 6 μερες σκι στις Αλπεις. Ειμαστε και οι 2 φανατικοι σκιερ και στο παρελθον ειχαμε παει Zell am See οπου κατσαμε 1 εβδομαδα και επισκεφτηκαμε και τα : Kaprun, Saalbach και τελος Kitzbuhel για να δουμε τον αγωνα.

Αν και ηταν υπεροχα ολα, αυτη την φορα θα θελαμε εναν διαφορετικο προορισμο. Μας ενδιαφερει κυριως το ομορφο σκι, με ανετες μεγαλες πιστες (προσωπικα τρελενομαι για φαρδιες μπλε) και αν ειναι δυνατον να ειναι καπως ομορφο χωριο.

Περιμενω προτασεις απο μερη γιατι με τοσες επιλογες εχω χαθει. Σιγουρα ειναι λιγο last minute οποτε για την επιλογη του προορισμου θα παξει ρολο το κοστος των αεροπορικων (Γενευη, Μοναχο η Μιλανο) καθως και η ευρεση αξιοπρεπους καταλυματος

Σας ευχαριστω !!!

Τα πράγματα είναι απλά, μην χάνεσαι.

Από Μόναχο,

1.Ischgl

2.StAnton

3.Solden

Από Μιλάνο

1.Dolomites (Val gardena, Alta badia, Arabba, Val di Fassa)

2.Madona di campilio

3.Kortina d'amegio

Από Γενεύη

1.3valles (coursevel - meribel - val thorens)

2. La plane - Arcs

3. Tignes - Val d'isere

Ευκολάκι!!!!! :-p

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 2

Hahaha ευκολο ακουγεται...

Ischgl νομιζω απλησιαστο....

Livigno εχει παει κανεις ;

Ίσα ίσα....

Έχεις διαβάσει ποτέ για τον giannis50???

Με την χρήση του Γιάννη το Ischgl γίνετε η πιο φτηνή επιλογή....

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Για ischgl μόνο giannis50. Απλά ρωτήστε τον για τον τύπο των πιστών που θέλετε. Από Δολομιτες η Badia και το Alpe di Siusi EINAI ο παράδεισος των λεωφορων μπλε και κοκκινομπλε. Επίσης όλα τα χωριά της Badia είναι κουκλιά όπως και το Ortisei που είναι η καλύτερη για μένα πρόσβαση στο Alpe di Siusi (πλην της διαμονής στο ίδιο το χωριό του χιονοδρομικού

Edited by yannisnm
  • Like 3

Από Μιλάνο

1.Dolomites (Val gardena, Alta badia, Arabba, Val di Fassa)

2.Madona di campilio

3.Kortina d'amegio

Δολομιτες νομιζω βολευει και η βερονα ή η βενετια σαν εναλλακτικη

Ειναι πιο κοντα χιλιομετρικα

Βερονα ειχα παει σεπτεμβρη για μπολτσανο Απευθειας με aegean ή volotea αν δεν κανω λαθος

Δυστυχως δεν προλαβα να ανεβουμε alta badia αλλα ολη η περιοχη απο μερανο και πανω ειναι κουκλα. Ποσο μαλλον αν ειναι χιονισμενα

Edited by ikakavas

Εμείς πήγαμε Δολομίτες (Vigo Di Fassa) από Μόναχο κερδίσαμε σκι την πρώτη μέρα από τις 11:30 (Hochzillertall) μιας και φτάσαμε στο Μόναχο 08:45 και στην επιστροφή (Kitzbuhel) αφού πετάγαμε στις 21:20 με Lufthansa. Άρα 5 διανυκτερεύσεις 6 ήμερες σκι, χιονολάστιχα στο αμάξι. Από Μιλάνο νομίζω αλυσίδες και ακριβότερα διόδια στη Autostrata χιλιόμετρα τα ίδια 350km. Το στρώσιμο των Ιταλών δεν παίζεται. Οι οδηγίες ήταν του yannisnm.

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Edited by kosaitis
  • Like 2

Προτεινεις δηλαδη Μοναχο για Δολομιτες ; Γενικα το προτιμω λογω αυτοκινητων

• Like 1

Εμείς πήγαμε Δολομίτες (Vigo Di Fassa) από Μόναχο κερδίσαμε σκι την πρώτη μέρα από τις 11:30 (Hochzillertall) μιας και φτάσαμε στο Μόναχο 08:45 και στην επιστροφή (Kitzbuhel) αφού πετάγαμε στις 21:20 με Lufthansa. Άρα 5 διανυκτερεύσεις 6 ήμερες σκι, χιονολάστιχα στο αμάξι. Από Μιλάνο νομίζω αλυσίδες και ακριβότερα διόδια στη Autostrata χιλιόμετρα τα ίδια 350km. Το στρώσομο των Ιταλών δεν παίζεται. Οι οδηγίες ήταν του yannisnm.

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη

Νάσαι καλά Κώστα να ξαναπάτε. Μετά από 10 χρόνια κι δεν τα έχω κάνει όλα τα χκ των Δολομιτών
  • Like 1

Για κοιτάξτε λίγο Βενετία και Μπολζανο μέσω Ρώμης κυρίως

Aν βρεθειτε εσεις και οι αποσκευες σας στο ιδιο σημειο ταυτοχρονα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, παρτε κανενα LOTTO. Ρωμη ειναι η καταβοθρα των αποσκευων, κανεις δεν ξερει που θα ξαναβγουν και ποτε!...

• Like 3

γιατί δεν πάτε οδικώς k με πλοίο μέσω Ανκόνα κλπ?

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

γιατί δεν πάτε οδικώς με το πλοίο κλπ?

Να επισημάνω κάποια στοιχεία αντίφασης στην παραπάνω πρόταση (έτσι για να ευθυμήσουμε)..... "οδικώς με το πλοίο", με πλοίο για σκι στο βουνό, κλπ

• Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Να επισημάνω κάποια στοιχεία αντίφασης στην παραπάνω πρόταση (έτσι για να ευθυμήσουμε)..... "οδικώς με το πλοίο", με πλοίο για σκι στο βουνό, κλπ

χάχα
το διορθώνω

Snow is on my D.N.A.

Ετσι οπως βρεχει, με πλοιο μπορεις να πας για σκι στην κορυφη του ορους Αραρατ, αν μ'εννοεις!...

• Like 1

Προτεινεις δηλαδη Μοναχο για Δολομιτες ; Γενικα το προτιμω λογω αυτοκινητων

Ναι έτσι πήγαμε εμείς.Ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν τα πράγματα δυο πήγαμε για το αμάξι. Μόλις πήραμε το αμάξι νά ΄σου και οι υπόλοιποι με τις βαλίτσες. Το αποτέλεσμα φύγαμε σχεδόν πρώτοι. Στον αυτοκινητόδρομο μηδέν κίνηση στο γνωστό σημείο και σε 2 ώρες Hochzilletal. Στις 12:00 είχαμε αλλάξει και είχαμε πάρει και το λιφτ.

Edited by kosaitis
  • Like 2

-Καλησπέρα σε όλους, 

Σκέφτομαι να κάνω του χρόνου το πρώτο μου ταξίδι στις αλπεις για σκι. (Ίσως είναι λίγο νωρίς να ψάχνω από τώρα αλλα υπάρχει χρόνος και είναι και μία ευχάριστη διεξοδος? και νομίζω ότι όσο περισσότερες πληροφορίες έχω και όσο νωρίτερα έχω αποφασίσει τόσο πιο πόλλες επιλογές θα έχω (?) 

Το διάστημα που σκεφτομαι ειναι μέσα με τέλη Φεβρουαρίου και η παρεα θα είναι 2 με 4 ατομα. Βάση της έρευνας που έχω κάνει και του budget, για την διαμονή προσανατολιζομαι σε κάποιο διαμέρισμα. Η διαρκεια μάλλον θα είναι μία εβδομάδα. Βλέποντας τις τιμές των καρτών ,στα χιονοδρομικά που έχω ακουστά τουλάχιστον , είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο (~300€?) όπωτε δεν θέλω αυτό να είναι περιοριστικος παράγοντας. Κυρίως μας ενδιαφέρει το εκτός πίστας τερεν (ανοιχτές πλαγιές και οχι τόσο έδαφος με δέντρα ή πολύ τεχνικο).

Κάποιες περιοχές που έχω κοιτάξει είναι το chamonix με το mont blanc unlimited και οι 4 vallees όπου είχα δει πέρσι ότι υπαρχει mont4card. 

Όμως όπως είπα είναι απλα οι περιοχές που έχω ακούσει όπωτε ανυπομονώ για κάθε άλλη πρόταση και συμβολή τόσο για την οργάνωση όσο και τον προορισμό. Ευχαριστώ πολύ! 

1920ski-volkl-kendo88.thumb.jpg.a8d877cbff8d949d4c65fb1fed0d4569.jpg

Αν και θα πρότεινα το πρώτο σου ταξίδι να είναι εντός πίστας καθώς τα ευρωπαϊκά χιονοδρομικά δεν συγκρίνονται με τα δικά μας και αφού ψάχνεσαι για εκτός πίστας!!!! έχω την παρακάτω πρόταση.

Θα πας Verbier. Έχει σηματοδοτημένο εκτός πίστας που σε πάει λιφτ, και είναι ανοιχτό και τεράστιο πεδίο. Αν σου έχει ρίξει και φρέσκο την έκανες λαχείο.

θα μείνεις στο  La tzoumaz και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα

https://locationsenvalais.com/en/switzerland/la-tzoumaz/la-tzoumaz-appartement-situe-a-100m-de-la-station-pour-4-pers /(60 μέτρα από το λιφτ που θα σε οδηγήσει στο Verbier). Θα πληρώσεις στον ιδιοκτήτη (Heiko Merten γερμανός που το έχει αγοράσει και το επινοικιάζει) γύρω στα 700-800 για 4 άτομα, θα τρώτε και θα πίνετε στο apartment.

θα πάτε με 169€ αεροπορικό για Ζυρίχη. Από εκεί θα πάτε μέσω αυτής της ιστοσελίδας https://www.sbb.ch/en 

με τρενάκι μέχρι λίγο πριν το La tzoumaz και από εκεί με λεωφορειάκι μέχρι τον προορισμό σας.

Το πάσο για τα λιφτς έχει 355 ch + 30ch περίπου ασφάλεια χιονοδρομικού που θα την αγοράσεις ότι και να γίνει.

Με μια γρήγορη το παραπάνω κοστίζει:

Αεροπορικό 169€ για Ζυρίχη

Τρενάκι 130ch  περίπου.

Κάρτα λιφτς 388ch  με την ασφάλεια.

Apartment 200€ περίπου.

Βγαίνει περίπου 800€ και ότι φάτε και ξοδέψετε εκεί.Για Ελβετία η πρόταση είναι τσάμπα. Και όλα τα παραπάνω τα γράφω επειδή το έχω δει το έργο.

Α και να μην ξεχάσω. Το Verbier είναι ακριβό ...πολύ ακριβό... πιο ακριβό πεθαίνεις.Μπορείτε όμως να φάτε ένα μπεργκερ στο  Verbier με 13€ περίπου. Επίσης να το χαρείτε με τα σκι σας επειδή τα λιφτς σε βγάζουν μέσα στο χωριό.

Disclaimer!!!! Ζήτησες εκτός πίστας. Το ταξίδι είναι προσανατολισμένο στο εκτός πίστας. Το La tzoumaz είναι ένα μικρό μέρος με  super market και κάποια εστιατόρια. Αν ψάχνετε night life με τους φίλους σου τότε σβήσε αυτομάτως την πρότασή μου.

Edited by Velissarios
  • Like 2
  • Love 3

να επισημανω, οτι τελευταια βδομαδα Φεβρουαριου (αν δεν κανω λαθος) ειναι το περιφημο Faschingswoche στην Γερμανια, κ krokus wochen σε πολλα Κρατιδια στην Ολλανδια

τι σημαινει αυτο >  απεφυγε την Αυστρια

δεν ξερω βεβαια τι παιζει με διακοπες σε Ελβετια κ Γαλλια...Φεβρουαριος ειναι high season κ εκει...αλλα σιγουρα δεν θα ειναι οπως Αυστρια

φυσικα υπαρχουν μερη στην Αυστρια που δεν θα βρεις κοσμο αρα για 1ο ταξιδι Αλπεις δεν λεει...κ δεν ειναι οτι ψαχνεις

• Like 2
  • Love 1

Snow is on my D.N.A.

9 hours ago, Turms said:

να επισημανω, οτι τελευταια βδομαδα Φεβρουαριου (αν δεν κανω λαθος) ειναι το περιφημο Faschingswoche στην Γερμανια, κ krokus wochen σε πολλα Κρατιδια στην Ολλανδια

τι σημαινει αυτο >  απεφυγε την Αυστρια

δεν ξερω βεβαια τι παιζει με διακοπες σε Ελβετια κ Γαλλια...Φεβρουαριος ειναι high season κ εκει...αλλα σιγουρα δεν θα ειναι οπως Αυστρια

Από την 2η εβδομάδα και μετά ξεκινάει η λευκές εβδομάδες . Εδώ έρχονται εναλλάξ ανάλογα το καντόνι και πραγματικά γίνεται χαμουλης. Επίσης από άλλη εμπειρία που είχα στις 3 κοιλάδες ( Courcevel) πριν από μερικά χρόνια , (24/-29/2) δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου ,αφού ο κόσμος ήταν υπερβολικός. Για μένα η καλύτερη περίοδος για Άλπεις είναι το πρώτο 10 ήμερο του Μαρτίου...

• Like 1
  • Love 1

WORK FOR IT!

1 hour ago, ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ said:

Από την 2η εβδομάδα και μετά ξεκινάει η λευκές εβδομάδες . Εδώ έρχονται εναλλάξ ανάλογα το καντόνι και πραγματικά γίνεται χαμουλης. Επίσης από άλλη εμπειρία που είχα στις 3 κοιλάδες ( Courcevel) πριν από μερικά χρόνια , (24/-29/2) δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου ,αφού ο κόσμος ήταν υπερβολικός. Για μένα η καλύτερη περίοδος για Άλπεις είναι το πρώτο 10 ήμερο του Μαρτίου...

Εγώ πάλι κάνω κάτι άλλο. Μπαίνω σε αυτήν την σελίδα https://www.tuxx.uk/countries/germany/schoolholidays/2022/

και βλέπω πότε έχουν διακοπές τα σχολεία στην Γερμανία. Μετά είναι εύκολη η επιλογή εβδομάδας χωρίς Γερμανούς!

Παράδειγμα για το 2022 ιδανική εβδομάδα είναι η 22/1/2022 - 29/1/2022. Το ρίσκο της αχιονίας παίζει αλλά είναι μικρότερο σε σχέση με τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ας πούμε!

• Like 3
  • Love 1

Σας ευχαριστώ πολύ ολους για την ανταπόκριση!!

Λόγω εξεταστικής δεν μπορώ νωρίτερα τον Ιανουάριο αλλά αρχές Μαρτίου ίσως ειναι καλύτερα. Από άποψη σιγουριάς χιονιού είναι εντάξει ο Μάρτης? 

1920ski-volkl-kendo88.thumb.jpg.a8d877cbff8d949d4c65fb1fed0d4569.jpg