Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
makalu

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ή ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ? (warning: photos)

Recommended Posts

Xρονια Πολλά με ευτυχία κ υγεια το νεον ετος.

01-01-05 κ 02-01-05 βρεθηκαν γυρω στα 20-25 ατομα του snowclub στο χ/κ Παρνασσού.

Το βουνό ειχε από 40 εως 80cm σε σημεια με λιγο μυστηριο καιρο…(ειχε ένα πρωινο καπελο πανω από τα Κελάρια, τη στιγμη που το υπολοιπο βουνο ηταν στον ηλιο :? ). Το χιονι ηταν φρεσκοτατο κ λιιιιγο βαρυ. Πέτρες πλεον δεν υπαρχουν μεσα στις πιστες (εκτος από 1-2 σημεια που αν δεν βαλει 1-1,5 μετρο δεν καλυπτονται τα βραχια) κ ο κοσμος ηταν ελαχιστος μεχρι τις 11 τουλαχιστον. Το πατημα των πιστων δυστυχως απουσιαζε το Σαββατο (βλ. φωτο: ειχαν κανει μια προσπαθεια αλλα οι γνωστες χιονονησίδες μεσα στην πιστα ηταν παρουσες κ παλι :X ).

normal_IMG_0027ed.jpg

Ολοι το γλεντουσαμε μεχρι που κυκλοφορησε μεσω των VHF ότι η kalli μεσα σε white-out κολλησε σε ένα τετοιο ‘τοιχίο’ χιονιου κ χωρις να απελευθερωσει η δεστρα της, ενιωσε ένα τραβηγμα (με λιγο 'κρακ' :o ) στο γονατο της. :( Εκει ψιλοτελειωσε για τους περισσοτερους το σκι της ημερας οπου συνοδευτηκε το φορειο μεχρι το ιατρειο περιμενοντας τη διαγνωση του ορθοπεδικου (συγκινηση όταν ειδα τον ιατρο που με θυμηθηκε από την περσινη εξαρθρωση του ωμου μου).

Στη συνεχεια της ημερα κ μετα απο κατατοπιστικη κουβεντουλα με Δημήτρη κ Στέργιο Πάππο (κρατηθειτε…ετοιμαζουν κατι καλο :wink: ), κατεβαινοντας απο το χ/κ για την γνωστη μασαμπούκα ερχονται κ αλλα νεα από τον Μικ2005 :wink: ότι στραμπουλιξε –στο ισιωμα το παλικαρι μας :lol: - τοΝ ποδι του κ πιθανως να εχει καποιας ελαφρας μορφής διαστρεμμα (ή κατι τετοιο, ειπαν από το Ιατρικό Κεντρο Αμφίκλειας) με αναγκαστική ξεκουραση τριών εβδομαδων… :(

(τριτωσε οταν καθημενος στο καρεκλακι κ περνωντας κατω απο εναν πυλωνα εφυγε ενα κομματι παγου από τα ραουλα κ μου εσκασε κατακουτελα με αποτελεσμα να με ψιλοσκισει σε κουτελο κ μυτη. Ευτυχως που δεν επεσε το ιδιο το ραουλο..!)

Βραδυ ησυχα στο ορεινο σπιτακι βλεποντας DVD με Seth Morrison, Shane McConkey, Brad Holmes etc να κανουν τα απιστευτα cliff somersaults 8) , προσθετοντας στην παρεα τονους χιουμορ ο κ.Λάππας. :lol:

Κυριακή ο καιρος είναι ΤΕΛΕΙΟΣ

normal_IMG_0067re.jpg

IMG_0071ed.jpg

IMG_0077ed.jpg

…ο κοσμος όμως ΑΡΚΕΤΟΣ και ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ (για σκι).

Οι πιστες είναι σε πολυ καλυτερη κατασταση, (σημερα Δευτερα το βουνό μαθαινουμε οτι ειναι τελεια προετοιμασμενο)

normal_IMG_0080ed.jpg,

δυστυχως όμως με τα Κελαρια ΜΟΝΟ σε λειτουργια αδυνατει το χ/κ να υποστηριξει τον κοσμο κ οι ουρες αναμονής πλεον είναι στο 10-15λεπτο (με άλλο τοσο για να φτασεις στην κορφή της πιστας, βλ. ταχυτατα λιφτ :P:P ). Πολύ σκι, πολύ κ καλη παρεα (αλλα 4-6 ατομα του snowclub που ανεβηκανβλ. φωτο), αλλα και κοσμος, που προκειμενου να παρει το λιφτ παταγε πανω στο κεφαλι σου ( 8)8) ).

normal_IMG_0085re.jpg

Το πρωτο σκι της σαιζον πηγε ‘καπως’

Καλύτερη Χρονιά να εχουμε plzzz!

Σημ1. kalli περιμενουμε τα νεοτερα με τοΝ γονατο σου..( :?: )

Σημ2. Μik κακο σκυλι ψοφο δεν εχει :P …(δεν παθαινεις τιποτα εσυ---no worries) Καλη κ γρηγορη επανοδο.. ΚΑΙ ΜΗΝ ΟΡΜΗΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΥΔΡΕΣ ΤΟΥ -τωρα που λειπει- ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΣΑΣ ΑΠ’ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΙΛΑ ΤΟΥ :evil: .

Σημ3. Τελικα με το snowclub κανουμε λιγοτερο σκι (αφου σταματας κάθε 5 λεπτα να χαιρετησεις καποιον γνωστό), αλλα δεν ανταλλασεται με τιποτα αυτή η παρεα…

normal_IMG_0092ed.jpg

Σημ4. Μεγαλο μπραβο σε vipersx κ odysseas που ηρθαν απο Θεσ/νικη για πρωτοχρονιατικο σκι! :D

Σημ5. Μπραβο στο χκ που μετα απο συστασεις/προτροπές μας, εκανε μια καλυτερη σημανση σε επικινδυνα κ αστρωτα σημεια των πιστων... :roll:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Καλη χρονια με υγεια και απο εμενα.

Κωστη, ευχαριστουμε για την ενημερωση, καλυτερα δεν γινεται !

Σπυρος

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Καλά οι ενημερωσεις του Makalu ειναι απιστευτες! Λες και ημασταν εκει!!

Περαστικα στους τραυματιες μας !

Καλη χρονια

Μ.

Makalu τέλεια αναφορά και επιπλέον κατατοπιστικότατες φωτό.

Kali περαστικά

Εσύ Μιχάλη πως στραμούλιξες ρε????Περαστικά και σε σένα,αλλά με μπότα σκι,πως κατάφερες και στραμπόυλιξες???Καλά αν λέει ο γιατρός 3 βδομάδες,ο ΜΙΚ θα επιστρέψει σε 1 βδομάδα το πολύ.

Makalu σε απάτητο πας ή υπάρχει κίνδυνος εμβολισμού πέτρας??????

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Την πρωτη μερα ηταν εκπληκτικο το απατητο στα σκιερα κατω ακριβως από το Γεροντοβραχο-δεξια απο τον Βάκχο..(περιεργως δεν αγορασα καμια κορφή βραχου :? ). Επισης στην πλαγια του Ηρακλη γινοταν σκι αλλα με προσοχη διοτι ηταν ελαφρώς καλυμενες πετρες (ευτυχως φαινόντουσαν :) ) κ μπορουσες ευκολα να κατεβεις με ρεταλια αντι για πεδιλα.

IMG_0030ed.jpg

Την Κυριακή «εκατσε» λιγο το χιονι αλλα ηταν εξισου ευχάριστο, μεχρι που κατι σανιδια εκφυλισαν το βουνό μεχρι τελευταιας σπιθαμης. :evil:

IMG_0073ed.jpg

K. :)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

επέστρεψα στην αθηνα μετά από μια εβδομάδα παραμονής στην αγόριανη.

στο πρώτο ski της χρονιας την πέμπτη συνάντησα τους τάσο βαγγέλη k και χρηστο λάππα. φυσικά το χιόνι ήταν λίγο και το στρώσιμο στις πιστες άθλιο που σε συνδυασμό em το χιόνι και την ομίλχη έκαναν το ski μαρτύριο.

παρόλα αυτά η "κτεσινη" μέρα ήταν υπεροχη όπου παρέμεινα έως τις 4.

αυτό το rattrack του ιατρικού πρέπει να γίνει το στέκι του snowclub στον παρνασσό :evil:

καταπληκτική η δεξιά πλευρά του τριπλού(τάσο δεν είσαι αρκετά γρήγορος :) )

μαλάνο σημείο οι τιμές στο bar του x.k 3 euro για μια κοκακόλα!??!!!!!

θα ακολουθήσουν πολλές photos τις επόμενες μέρες.

προς το παρών ανέβασα μερικές από σήμερα το πρωί όπου πραγματικά είχε πολύ πάγο πάχνη στην αγόριανη.

ανανεώθηκε το album με 6 photos

http://briefcase.pathfinder.gr/contents/pa...rnaSOS850/30371

Παιδια περαστικα και σας ευχομαι γρηγορη αναρωση.

Και εγω ημουν εχθες καιμακ (πολυ καλο χιονι, λιγο μας τα χαλασε ο αερας) και 2 ατομα ειχανε την ατυχια κανοντας σκι να τραυματιστουν :? (τωρα βεβαια ακριβως δεν ξερω τι παθανε) Παντως περαστικα τους και να μην τους σταματησει αυτο να ξανα κανουν σκι :)

ski 2008 *-*d45*-*

Τελικά θέλω να γίνω Tsikita όταν μπορέσω.... Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!!

Γύρισα πριν από λίγο από Παρνασσό.Πολύ καλά μέσα στην πίστα ελάχιστα σημεία σηματοδοτημένα όπου υπήρχαν πέτρες αλλά απίστευτη αναμονή στα lifts.Ο καταπληκτικός καιρός σε αποζημίωνε βέβαια για τις ατελείωτες ουρές.Άντε να βρεθούμε τουλάχιστον την επόμενη φορά.

Περαστικά στους τραυματίες.

καλησπερα σε ολους

πραγματικα μια εκπλητικη μερα εχτες στα κελλαρια με το μονο μελανο σημειο οι ουρες στα λιφτ. εκτος λειτουργιας και ο Οδυσσεας, εκτος απο την Φτερολακα...

στεναχωρεθηκαμε ολοι για τους 2 τραυματιες και ευχομαι καλη, γρηγορη και σωστη αναρρωση και στον Μικ και στην Καλλι. (ααα και στο μετωπο του μακ, που με φροντιδα απο την κ2 θα φτιαξει γρηγορα...)

επισης ευχαριστουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον μακ για τις φωτο αλλα και για την υπεροχη ενημερωση.

μπραβο στα νεα μελη του συλλογου που ανεβηκαν και η πρωτη επαφη τους με το βουνο και το αθλημα βγηκε αρκετα θετικη (νιφαδας, γεωργια, λινα κτλ)

ελπιζω να χιονισει λιγο ακομα αυτην την εβδομαδα για να ανοιξει η φτερολακα και ο οδυσσεας, για να μοιραζεται ο κοσμος γυρω γυρω.

καλο βραδυ

φιλικα

νανα

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Παρνασσος 3/1/05

Μπραβο στο Χ/Κ που οι πιστες ηταν πολυ καλα πατημενες και ο δρομος στο γυρισμο καθαροτατος.

Κατα τα αλλα,ο καιρος αψογος μεχρι τις 2,ουτε συννεφο!Μετα ολο και χαλαγε,ωσπου στις 4 εκλεισε εντελως.

Το χιονι αλλου ηταν αψογο,αλλου μετρια χιονοκαλυψη και ολο πετρες.Πολυ καλα τα απατητα του Ηρακλη,τα απατητα διπλα στο 3θεσιο...

Μετα τις 11 ο κοσμος πολυς και οι ουρες μεγαλες...

Επιτελους οι skiers πρεπει να καταλαβουν πως δεν πρεπει να ειναι καφροι στις ουρες,να μην βαζουν τα πεδιλα τους πανω στις σανιδες μας γιατι δεν ειναι ενα απλο πατημα,να μην πατανε τα σανιδια μας με τα μπατον τους...ελεος!!!

Επιτελους οι skiers πρεπει να καταλαβουν πως δεν πρεπει να ειναι καφροι στις ουρες,να μην βαζουν τα πεδιλα τους πανω στις σανιδες μας γιατι δεν ειναι ενα απλο πατημα,να μην πατανε τα σανιδια μας με τα μπατον τους...ελεος!!!

Αυτό ισχύει για τον κάθε ανεγκέφαλο χιονοδρόμο, είτε έχει σανίδι είτε έχει 2 μαδέρια. Γιατί εγώ την Κυριακή έκραξα 3 εκ των οποίων 2 σκιέρ και ένα snowboarder. Τον Makalu μην τον ρωτήσετε, θα ανάψει πάλι.

Κατά τα άλλα: πολύ όμορφο το 3μερο, ο καιρός μέτριος, το χιόνι βαρύ, ο κόσμος πολύς (την Κυριακή), η παρέα εκπληκτική (το μόνο standard).

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Καλη χρονια και απο εμενα..

Περστικα στους τραυματιες...(οριακα γλυτςσα και εγω την πρωτη το γονατο και την αλλη την μεση)

Εγω ειχα παει καλαβρυτα..απο την αλλη εβδομαδα θα με δειτε παρνασσο...

Πως ηταν?Αισχως..αστρωτες πιστες και πολλες πετρες...κατεστρεψα τα πεδιλα οχι μονο εγω αλλα μπορει και το μισο βουνο...

τελος παντων παλι καλα που ειμαι οκ...

Περαστικα και παλι σε ολους....

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Περαστικα στους τραυματιες μας :Idea: Γρηγορα να αναρρωσουν και να ειναι παλι στις πιστες.

Κατα τα αλλα αυτο ειναι ο ορισμος του report. ;) Μπραβο makalu.

Α ρε κατακαημένε Γεροντόβραχε , όπου να ΄ναι σου ΄ρχομαι!

Μια χαρά φαίνεται το βουνό , μια χαρά!

Ωραίες Φωτο!

χεχε απο οτι βλέπω εδώ ξεκινά μια κλασική μάχη μεταξύ σκιερ και border! :Idea:;)

(σας συμβουλευω να μην τα βάλετε με το μάυρο πρόβατο! )

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Τα άλλα ζητήματα που δεν θείξαμε:

1) Tο πόσα πλαστικά μπουκαλάκια νερού και αφρολέξ ποτηράκια καφέ και περιτυλήγματα σοκολατών είχαν οι πίστες... ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ!!!

2) Την απίστευτα καλή εντύπωση που μας αφήσαν οι πιστέρ, τρέχοντας να σηματοδοτήσουν τις πέτρες, βοηθώντας τραυματίες κτλ.

3) Τον αριθμό των άσχετων ψωνισμένων που τρώγαν παρατήρηση επειδή έφερναν τα σκι/σανίδια τους ΜΕΣΑ στο chalet (!!!)

4) Τον αριθμό των βλάχων που κλείναν τον δρόμο από/πρός ΧΚ με αμάξια του στυλ megane, saxo, civic (ΧΩΡΙΣ αλυσίδες) και ανέβαιναν για χιονοτουρισμό, και μου φτιάχναν χιονάνθρωπους στο καπό κόβοντας την κυκλοφορία.

Λίγο savoir vivre please!!!!!

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

sDsc01158.jpg

sDsc01160.jpg

sDsc01166.jpg

sDsc01167.jpg

sDsc01168.jpg

sDsc01170.jpg

...

Εγώ πάλι λέω να ανεβώ αύριο και μεθαύριο. Και θα κάνω επιτέλους την πρώτη κατάβαση. Αλλά από καιρό και χιόνι τι θα λέει;

Thanx

JAPOW!!!

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙ ΣΤΟ "ΑΙΜΑ" ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΙΕΣ ΟΜΩΣ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ. !!!! :D:lol::P:lol:

Αυτος ο κ. Λάππας πως τα καταφέρνει και είναι "πρωτη μούρη" σχεδόν σε όλες τις φωτο???????

(ρε παιδιά ο Porfirio που χάθηκε?????γενικότερα εννοώ....)

With great mountains, comes great skiing!

4) Τον αριθμό των βλάχων που κλείναν τον δρόμο από/πρός ΧΚ με αμάξια του στυλ megane, saxo, civic (ΧΩΡΙΣ αλυσίδες) και ανέβαιναν για χιονοτουρισμό, και μου φτιάχναν χιονάνθρωπους στο καπό κόβοντας την κυκλοφορία.

Λίγο savoir vivre please!!!!!

Έχω δει εγώ κάτι πρωτευουσιάνους με Μερσεντές χωρίς αλυσίδες και πάνε και για σκι , πολλοί χειρότερους ( οι άλλοι τουλάχιστον δεν έμαθαν για συντελεστές τριβής )

Tζα να μαι και γω

Πραγματικά πρέπει να περάσατε πολύ ωραία εσείς που κάνατε σκι πάνω από μια μέρα :(:evil::lol::D .

6ο αμάξι,7ο αυγό,3ο καρεκλάκι έγραψε το κοντέρ και δεύτερη ετήσια για το 2005. Και για τα τέσσερα φταίει η Χρύσα που βαφόταν αλλλιώς θα μουνά πρώτος :cry:

Αφού βίασα ΟΛΕΣ τις πούδρες της πρωτοχρονιάς, κάνοντας όσο πιο επικύνδυνο σκι γινόταν σε απάτητα ανεξερέύνητα αλλάζοντας πέδιλα ανά δύο καταβάσεις(φοβερή πλάκα) με super παρέα και αρκετούς που είδα-δεν ξανάδα(george a) έπεσα στη λακούβα στο ίσιωμα. Καλή χρονιά ΜΙΚ πατερίτσα έκρυβε η κάλτσα του Άι Βασίλη τελικά :cry:

Και του χρόνου 180 snowclubites Πρωτοχρονιά στον Παρνασσό. Από 3 καλά ανεβήκαμε στους 25+ για μια χρονιά ε :?:

Και κάτι άλλο

Τα χιονοδρομικά ακούνε αρκεί να τους τα πει π.χ. ένας Τουριστικός Σύλλογος Χιονοδρομίας. ΜΙΛΑΤΕ

Σας ευχαριστώ όλους για τα περαστικά ένας μήνας εκτός πιστών η διάγνωση (τυχερούληδες βρήκατε κορόιδο να φυλάει πίτα όσο κάνετε σκι). Φεβρουάριο μαζέυτε με.

Λυπηρό συμβάν το ατύχημα της Πόπης που επαναφέρει το θέμα δέστρες και το θέμα σήμασνη πιστών. Περαστικά κουκλί ξέρω ότι κάπου θα κάνουμε σκι φέτος πιο χαρούμενοι από όλους

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τι εγινε βρε παιδια χασαμε επεισοδια?

Παλι αρχισαμε με τραυματισμους απο νοτια ελλαδα?

Περσυ αποδεκατιστηκε το snowclub,δεν κανουμε κανενα αγιασμο στην κοπη της πιτας???

Μικ,Ποπη,Κωστη περαστικουλια!!!

Κ.Λαππα δεν ξερω αλλα φετος κανατε καλο ποδαρικο μαθαινω,.....και στις φωτο παντα περιτρυγιρισμενος απο ευχαριστες παρουσιες!

Μικ κατσε λιγο να ξεκουραστεις....αντε παιδακι μου ο μπαμπακας σου μου κανει παραπονα οτι δεν σε βλεπει το σπιτι απο τοτε που εμπλεξες μαζι μου.....και εγινες χειροτερος!μια σκι,μια απατητα,μια εκδρομες,μια παραπεντε!αμαν!κοιμησου και λιγο!και ασε τον Κωστη να κανει κανενα 8αρι!Περαστικα αλανι

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ"