Jump to content

Recommended Posts

Τι πιστεύετε θα επηρεαστούν η όχι τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γνωμη μου ειναι οτι ο covid θα προσθεσει προβληματα σε ολα τα χιονοδρομικα κεντρα τοσο της Ελλαδας οσο και της Ευρωπης.

Τα εντοπιζω κυριως  στην δημιουργια αναμονης για την χρηση των λιφτ (με δεδομενο οτι θα μειωθουν τα ατομα που θα μπαινουν στις τηλεκαμπινες)

Οσο καλιτερες υποδομες σε λιφτ εχει ενα χ.κ ...τοσο λιγοτερα θα ειναι τα προβληματα.

Οπως και να εχει...τιποτα δεν θα μοιαζει με αυτα που ξεραμε πριν covid!

 

 • Like 1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, gatz said:

Τι πιστεύετε θα επηρεαστούν η όχι τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας

Και μόνο που το σκεφτόμαστε και μας απασχολεί, σημαίνει ότι ήδη έχουν επηρεαστεί.

 

Παντού υπάρχουν κανόνες.

 • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eλλάδα: The multicoloured goat will laugh. Αν δεν μπει όριο σε ημερήσια εισιτήρια ο κορονοιός θα χαρεί πολύ.

Επίσης χαρούμενο θα τον κάνουν (τον ιό) πιστέρ που δεν τολμάνε να πάρουν κάρτα σε εμφανώς υπό την επίρρεια ή/και επικίνδυνους χιονοδρόμους και από τους λιφτιέριδες που δε τολμάνε να παροτρύνουν τον κόσμο να γεμίσει καρέκλες. Δεν μπορώ να φανταστώ οι ίδιοι να κάνουν υγειονομικούς ελέγχους και μακάρι να πέσω έξω και να είναι η αφορμή να γίνει πιο ασφαλές το σκι μας. 

Ημέρα με λιακάδα, δουλεύει όλο το χιονοδρομικό και 3.000 χιονοδρόμοι απολαμβάνουν σκι στον Παρνασσό με αποστάσεις στις ουρές. Βάζει λίγο Βοριαδάκι και περνάει ένα σύννεφο. Αρχίζει να ψιλόχιονίζει και η θερμοκρασία πέφτει στους -5. 2.800 χιονοδρόμοι ξεκινάνε για το σαλέ. Ο κορονοιός δεν πιστεύει την τύχη του.

Ημέρα με λιακάδα και 3.000 χιονοδρόμοι κατευθύνονται προς το Παρνασσό. Έχει χιονίσει και το snowreport γράφει θα είναι ανοιχτά 14 στα 14. Φτάνουν και ακόμα ξεπαγώνουν Ηρακλή Φτερόλλακα. Ουρά Βάκχου, μάζα ανθρώπων όπως πάντα. Η Παγώνη παραιτείται, βάζει μούσι και πάει καλόγρια στο Άγιο Όρος.

Άλπεις: Στα πιο πολλά μέρη οι άνθρωποι είναι σοβαροί και επαγγελματίες. Λογικά θα την βρουν την άκρη. Προσωπικά είναι η πρώτη χρονιά που μπορώ και που δεν έχω κανονίσει (μάλιστα δεν έχω καν googlάρει) για διακοπές Άλπεις. Δε ξέρω γιατί ακριβώς, νομίζω δεν θέλω καν να μπω στη διαδικασία να γίνει δύσκολα και περίεργα κάτι που πάντα ήταν το κερασάκι στη χιονοδρομική σεζόν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σκι (και η ζωή μας) δεν θα μοιάζει με αυτα που είχαμε πριν covid όπως είπε ο Γιάννης

 

 

 

 

Edited by ΜΙΚ
 • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zermatt και μέτρα covid 
(μου έχει κάνει εντύπωση το ότι θα πρέπει προτού ταξιδέψεις να ελέγξετε για τυχών νέα μέτρα )
https://www.matterhornchalets.com/2021/11/02/zermatt-opening-dates-safety-measures-for-winter-2021-22/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Posts

  • αξιοπιστία ΧΚΠ= αύλη αξία τόνωση καθημερινής, μεσοβδόμαδου, εξομάλυνση αργία/καθημερινή=10/1 forum=ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ= ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ  (κρίμα που οι αρμόδιοι των ΧΚ αντί να συμμετέχουν, απλά κρυφοβλέπουν. αλλά κι αυτό αποτελεί μια συνεισφορά του  forum)   Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί "βέλτιστα", με τους δεδομένους (λίγους ή πολλούς  είναι άλλη κουβέντα) πόρους (ανθρώπους+μηχανήματα),   το απρόβλετο, το μη ελέγξιμο , το "ορεινό" κάθε ΧΚ? Νομίζω....Με ελαστικότητα/προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες  και συννενόηση/επικοινωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων! Θέλουμε να είμαστε τίμιοι/ δίκαιοι απέναντι στο απρόβλεπτο και να μοιραζόμαστε το ρίσκο του απρόβλεπτου? δηλ. για παράδειγμα... όταν το χκπ απασχολεί το 100% των πόρων του για να δώσει σε λειτουργία έστω και λίγο από το προβλεπόμενο  ΧΚΠ σε λειτουργία (π.χ αργία και χιονοθύελλα), δικαιούται να ζητεί το 100% του προβλεπόμενου εισιτηρίου?  Νομίζω ναί. Εδώ εμπλέκεται θέμα και προσφοράς ...για λόγους marketing όταν το ΧΚΠ απασχολεί το 70% των πόρων του για να δώσει το 70% του  ΧΚΠ (π.χ καθημερινές περιόδου 2008-2013) , δικαιούται να ζητεί το 50% του εισιτηρίου ? Νομίζω ναί. Αποδείχθηκε τότε ότι το ΧΚΠ μπορεί νάχει προσελεύσεις καθημερινές άνω του 1000 Θελει το ΧΚΠ να είναι τίμιο απέναντι στο πελάτη, που θέλει να τον μετατρέψει σε πιστό του φίλο? Αν ναί, τότε οφείλει να του πεί ένα  εύλογο προβλεπόμενο  πρόγραμμα λειτουργίας υπό Κ.Σ υψηλής & χαμηλής περιόδου , με  έναν εύλογο τιμοκατάλογο, ώστε να μπορεί ο πελάτης να αποφασίσει κι να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί (απέναντι στον απρόβλεπτο καιρό, όχι απέναντι στην αυθαιρεσία ΧΚΠ) Και κάθε φορά που αποκλίνει το ΧΚΠ από το προβλεπόμενο, οφείλει  να επικοινωνεί/αιτιολογεί/προφυλλάσει κόπο/χρόνο/χρήμα πελάτη  π.χ χαλαρώστε ...προβλέπεται μη λειτουργία λόγω ισχυρών ανέμων.  Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει δέσμευση, από την αρχή της σαιζόν,   στον πελάτη τι πουλάει το ΧΚΠ υπό ΚΣ (κανονικές συνθήκες) τις καθημερινές. Θέμα που άπτεται νομικής διερεύνησης από το ΙΝΚΑ (ινστιτούτο καταναλωτή) ή τον συνήγορο του πολίτη.(υπάρχει σχετική νομοθεσία   για δίκτυα μεταφοράς επιβατών...π.χ μετρό)   Φυσικά και το forum του snowclub.... είναι το μοναδικό..μη κερδοσκοπικό... forum για τη χιονοδρομία στην Ελλάδα, ιδιότητα που το κάνει αρκετά αξιοσέβαστο, και είναι κρίμα που δεν διεκδικεί  ένα ρόλο  πιο θεσμικού συνομιλητή ....υπερασπιζόμενο το συμφέρον του πελάτη χιονοδρόμου. ...αλλά τότε ίσως θα έχανε ...την  ξένοιαστη κριτική  του παρατηρητή/"χαβαλε"  ....... φορτωνόμενο την  ευθύνη επιχειρηματολογίας   των ισχυρισμών του. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό, και ζώ την "εξέλιξη" του από το 2003....      
  • Sent from my M2007J17G using Tapatalk
  • Γνωρίζω ότι δεν έχει θέσει κανένα θέμα ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα από το 2018. Πιθανότατα να κάνω λάθος και θα χαρώ να δω πως το έχει θέσει έκτοτε.  Έχετε τα e-mail με τις προτάσεις μου καθώς και το ότι έχει γραφτεί εδώ μέσα από χιονοδρόμους σαν λογικότατα παράπονα που θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί και μεταφερθεί. Προφανώς και ευχαριστούμε τον Σύλλογο που ιδρύθηκε από 25 ονειροπόλους κάποτε και όλα τα Προεδρεία που τον κρατάνε ζωντανό με το μεράκι τους και τον κόπο τους. Ξέρω πολύ καλά ότι έχει κρατηθεί χάρη σε μεγάλες προσπάθειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε συστάσεις για πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις. Την καλημέρα μας σε όλους τους εργαζόμενους του ΧΚΠ.  Καλά κουράγια, έρχεται περίεργος καιρός.
  • Για αρχή προσφέρει αυτό εδώ το βήμα. Το μοναδικό forum για τη χιονοδρομία στην Ελλάδα. Καλό είναι να το θυμόμαστε που κ που και να μην παραλείπεται. Όπως γνωρίζεις, το έχει θέσει επανηλειμμενως, επίσημα κ ανεπίσημα και πρόκειται να το ξαναθεσει όταν μας κάνουν την τιμή να μας ακούσουν επίσημα και όχι απλά να διαβάζουν το forum, όπως επίσης γνωρίζεις ότι συμβαινει, εκτός και αν έχει αλλάξει κ αυτό, φυσικά προς το χειρότερο. Σαφέστατα κάτι κάνουν στραβά, χρόνια τώρα. Σαν μια επιχείρηση παροχης να μην θέλει να πληρώσει ενοίκιο, ρεύμα, υπαλλήλους κλπ, αν δεν δει πρώτα τους πελάτες να κάνουν ουρά.
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. Admin
   Admin
   (42 years old)
  2. Cpila
   Cpila
   (30 years old)
  3. Giannis972
   Giannis972
   (25 years old)
  4. over-poulover
   over-poulover
   (38 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,830
  • Total Posts
   452,318
 • Member Statistics

  • Total Members
   8,433
  • Most Online
   208

  Newest Member
  edicksnelson1999
  Joined
×
×
 • Create New...