Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
nikosp81

Αγορά εξοπλισμού - Αρχαριος

Recommended Posts

5 hours ago, amiklon said:

XA XA,υπαρχουν και χειροτερα, η περιπτωση μου...1981 αγορασαμε σκι ...με προοπτικη.Τοτε το σκι επρεπε να ειναι στο υψος του καρπου, οταν το σηκωνες,εγω μικρουλης 14 χρονων,165 υψος τοτε,ειπε ο εξυπνος ο πατερας μου,σηκωσε το χερι, το σηκωσα,προσθεσε (η προοπτικη που λεγαμε) και αλλους 15-20 ποντους και τελικα ημουν ενα αδυνατο παιδακι με πεδιλα 195 ?

Οχι, δεν τελειωσε εκει το μαρτυριο μου, υπαρχουν και χειροτερα, μποτες τiς πηραμε 3 νουμερα μεγαλυτερα (για προοπτικη που λεγαμε)   ,,,Ολα αυτα ειχαν σαν αποτελεσμα να μενω ακινητος στην ευθεια του Μετσοβου και τα σκι να παλατζαρουν ανεκελεγκτα δεξια και αριστερα!!!!!  

Με εφαγε η προοπτικη ?

"Για να του κάνουν και του χρόνου" χαχαχαχ

Edited by nikosp81
  • Haha 1

43 minutes ago, nikosp81 said:

"Για να του κάνουν και του χρόνου" χαχαχαχ

ουτε και σημερα δεν μου κανουν οι μποτες αυτες!!! εξακολουθουν να μου

ειναι μεγαλες?

• Haha 2

Το "για πιο μετά" είναι σωστό, αλλά όταν γίνεται σε λογικό πλαίσιο. Όμως το "για μετά" δεν είναι το ίδιο για όλους. Πάει ανάλογα με σωματότυπο, τεχνική, ικανότητα βελτίωσης. Π.χ. βλέπεις κάποιον που θέλει να ασχοληθεί τεχνικά με το σκι του, βελτιώνεται γρήγορα και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι γρήγορα θα χρειάζεται κάτι πιο αυστηρό σε εξοπλισμό. Βλέπεις και κάποιον δεν είναι μεγαλόσωμος, που δεν κάνει ιδιαίτερα καλό σκι, αλλά το χαίρεται στο επίπεδο που το κάνει και είναι μια χαρά. Οι δύο περιπτώσεις είναι αρκετά διαφορετικές ως προς το τι είναι η επόμενη μέρα.

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Λοιπόν παιδιά την έκανα την αγορά. ? Πήρα αυτό το σετ παρακάτω.

K2 KONIC 75 + MARKER M2 10 (snowshop.gr)

K2 SPYNE 90 ΜΠΟΤΕΣ ΣΚΙ (snowshop.gr)

Εντυπώσεις:

Η μπότα σαν πρώτη δοκιμή με χτυπούσε στο πίσω-δεξιά μέρος της φτέρνας ΜΟΝΟ στο δεξί πόδι. Υπόψιν ότι είναι το νούμερό μου 26,5 με last 102 ενώ εγώ είμαι γύρω στο 100-101. Το υπόλοιπό πόδι ήταν πολύ σφικτά δεμένο σε σημείο που να μην ενοχλεί αλλά αντίθετα να σου δίνει τη σιγουριά που θέλεις. Οτιδήποτε πιο στενό σε last ήταν ανυπόφορο στη φτέρνα, οτιδήποτε πιο χαλαρό ήταν γαλότσα. Κι επειδή είναι custom shell ο πωλητής μου είπε ότι αν δεν έρθει μετά από 2-3 μέρες στο βουνό να την βάλουμε στο φούρνο κλπ κλπ. Αφού ζεστάναμε μόνο το εσωτερικό παπουτσάκι, έκανα στα καπάκια ένα 3ωρο γεμάτο στα Καλάβρυτα και δεν είχα θέμα. Νομίζω θα έρθει. Σαν αίσθηση ότι καλύτερο έχω φορέσει. Θα μου πείς, τη συγκρίνεις με τα νοικιάρικα;;; ?

Τα πέδιλα πήρα τελικά τα 156cm και μου πρότεινε τα συγκεκριμένα που είναι All mountain γιατί έχουν καλύτερη αίσθηση σε σκαμμένο χιόνι (βλέπε Παρνασσός μετά τις 11:00). Επίσης τα έλιωσα ένα γεμάτο τρίωρο στα Καλάβρυτα στην κεντρική μπλε (αριστερά από τον 6ο πυλώνα στο συρόμενο). Η αίσθηση που μου δίνει σε short turns ή hockey stop είναι μοναδική. Ότι έχω φορέσει μέχρι τώρα με τρόμαζε αφού αρκετές φορές κλείδωναν οι εξωτερικές ακμές σε σημείο να γίνεται επικίνδυνο. Σε αυτό οι κινήσεις μου ήταν πολύ smooth, χωρίς κόπο δίνοντας μου αίσθηση ασφάλειας σε σημείο που σκεφτόμουν να μπω στις κόκκινες και να κaτεβώ με κλειστές στροφές σκιντάροντας ? 

Όσον αφορά το carving με προβλημάτισε λίγο. Ψηλά στην συγκεκριμένη πίστα που ανέφερα πριν δε μπορούσα με τίποτα να καρβάρω. Σκιντάριζα συνέχεια. Εκεί το χιόνι ήταν πιο παγωμένο και πατημένο καλά. Ένιωθα να μην μπορώ να κάνω μέτριες στροφές πάρα μονο πολύ ανοιχτές κι αυτές εννοείται σκινταροντας. Επίσης ανεπτυσσα ταχύτητα σε σημείο να νιώθω το πέδιλο να με προσπερνάει και να το έλεγχο οριακά. Πιο χαμηλά προς το σαλέ που είναι το μεγάλο πλατό και το χιόνι ήταν αφράτο όλα καλά, μου έβγαιναν ωραίες οι στροφές κι έβλεπα ότι άφηνα ίχνη πίσω μου.

Με μια γρήγορη σκέψη θεωρώ ότι σε πατημένο-παγωμένο χιόνι, με μικρή κλίση, λογικά θα πρέπει να δώσω πόνο στο πλάγιασμα τον ακμών που ακόμα το δουλεύω. 

Θα ανεβάσω και βίντεο από Παρνασσό που με έχει τραβήξει φίλος με νοικιάρικα να μου πείτε παρατηρήσεις για το τί κάνω λάθος ή τί να διορθώσω.

ΥΓ βίντεο να ανεβάσω εδώ ή να ανοίξω post στην κατηγορία Βελτίωσε την τεχνική σου;;

Edited by nikosp81
  • Like 2

1 hour ago, nikosp81 said:

Με μια γρήγορη σκέψη θεωρώ ότι σε πατημένο-παγωμένο χιόνι, με μικρή κλίση, λογικά θα πρέπει να δώσω πόνο στο πλάγιασμα τον ακμών που ακόμα το δουλεύω. 

Δώσε πόνο σε μαθήματα και όλα θα γίνουν εύκολα χωρίς να δίνεις πλεόν πόνο ?

Καλοτσούλητα

• Like 2

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Λοιπόν παιδιά την έκανα την αγορά. [emoji16] Πήρα αυτό το σετ παρακάτω.
K2 KONIC 75 + MARKER M2 10 (snowshop.gr)
K2 SPYNE 90 ΜΠΟΤΕΣ ΣΚΙ (snowshop.gr)
Εντυπώσεις:
Η μπότα σαν πρώτη δοκιμή με χτυπούσε στο πίσω-δεξιά μέρος της φτέρνας ΜΟΝΟ στο δεξί πόδι. Υπόψιν ότι είναι το νούμερό μου 26,5 με last 102 ενώ εγώ είμαι γύρω στο 100-101. Το υπόλοιπό πόδι ήταν πολύ σφικτά δεμένο σε σημείο που να μην ενοχλεί αλλά αντίθετα να σου δίνει τη σιγουριά που θέλεις. Οτιδήποτε πιο στενό σε last ήταν ανυπόφορο στη φτέρνα, οτιδήποτε πιο χαλαρό ήταν γαλότσα. Κι επειδή είναι custom shell ο πωλητής μου είπε ότι αν δεν έρθει μετά από 2-3 μέρες στο βουνό να την βάλουμε στο φούρνο κλπ κλπ. Αφού ζεστάναμε μόνο το εσωτερικό παπουτσάκι, έκανα στα καπάκια ένα 3ωρο γεμάτο στα Καλάβρυτα και δεν είχα θέμα. Νομίζω θα έρθει. Σαν αίσθηση ότι καλύτερο έχω φορέσει. Θα μου πείς, τη συγκρίνεις με τα νοικιάρικα;;; [emoji28]

Τα πέδιλα πήρα τελικά τα 156cm και μου πρότεινε τα συγκεκριμένα που είναι All mountain γιατί έχουν καλύτερη αίσθηση σε σκαμμένο χιόνι (βλέπε Παρνασσός μετά τις 11:00). Επίσης τα έλιωσα ένα γεμάτο τρίωρο στα Καλάβρυτα στην κεντρική μπλε (αριστερά από τον 6ο πυλώνα στο συρόμενο). Η αίσθηση που μου δίνει σε short turns ή hockey stop είναι μοναδική. Ότι έχω φορέσει μέχρι τώρα με τρόμαζε αφού αρκετές φορές κλείδωναν οι εξωτερικές ακμές σε σημείο να γίνεται επικίνδυνο. Σε αυτό οι κινήσεις μου ήταν πολύ smooth, χωρίς κόπο δίνοντας μου αίσθηση ασφάλειας σε σημείο που σκεφτόμουν να μπω στις κόκκινες και να κaτεβώ με κλειστές στροφές σκιντάροντας [emoji6] 
Όσον αφορά το carving με προβλημάτισε λίγο. Ψηλά στην συγκεκριμένη πίστα που ανέφερα πριν δε μπορούσα με τίποτα να καρβάρω. Σκιντάριζα συνέχεια. Εκεί το χιόνι ήταν πιο παγωμένο και πατημένο καλά. Ένιωθα να μην μπορώ να κάνω μέτριες στροφές πάρα μονο πολύ ανοιχτές κι αυτές εννοείται σκινταροντας. Επίσης ανεπτυσσα ταχύτητα σε σημείο να νιώθω το πέδιλο να με προσπερνάει και να το έλεγχο οριακά. Πιο χαμηλά προς το σαλέ που είναι το μεγάλο πλατό και το χιόνι ήταν αφράτο όλα καλά, μου έβγαιναν ωραίες οι στροφές κι έβλεπα ότι άφηνα ίχνη πίσω μου.
Θα ανεβάσω και βίντεο από Παρνασσό που με έχει τραβήξει φίλος με νοικιάρικα να μου πείτε παρατηρήσεις για το τί κάνω λάθος ή τί να διορθώσω.
ΥΓ βίντεο να ανεβάσω εδώ ή να ανοίξω post στην κατηγορία Βελτίωσε την τεχνική σου;;

Καλοτσουλητα! Ναι, αν θες να ανεβάσεις video στο Βελτίωσε την τεχνική σου, Κριτική-Συμβουλές για βελτίωση. Καλές καταβασεις!
  • Like 1