Jump to content
korn

Γεροντοβραχος

Recommended Posts

Just now, GiGi said:

εννοεις να μπουν καινούρια, έτσι?

Προφανώς. Και επειδή δεν το έγραψα προφανώς να καθαριστεί η περιοχή απο τα παλιά.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

φέρεται ότι θα ήσασταν πολύ μικρά όταν λειτούργησε , η πίστα ήταν λάθος και το χιόνι σούπα από πολύ μα πολύ νωρίς ……. Εάν υπάρχουν χρήματα για τον Παρνασσό δυτικά θα πρέπει να επεκταθεί . Τώρα οι παιδικές αναμνήσεις ας μείνουν αναμνήσεις, Όσο  αφορά το σαλέ ……. Δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά ας κατασχεθεί εάν είναι εφικτό και να γίνει καταφύγιο …..  

ΥΓ γνωρίζει κάποιος ο γεροντοβραχος σε ποιο νόμο ανοίκει (νομίζω Φωκίδα … και δήμο Δελφων )

Καθαρά Δήμο Αράχωβας Διστόμου Αντίκυρας είναι Π.Ε. Βοιωτίας όλος ο ΑΟΦΣ και το 99% των Κελλαριών.

Ανατολικά (Μάλλον λάθος έχεις γράψει Δυτικά) πρέπει να επεκταθεί συμφωνούμε όλοι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επεκταθεί δυτικά πριν εγκριθεί περιβαλλοντικά.

Μπορεί να επεκταθεί σήμερα στον ΑΟΦΣ. Η πίστα ήταν μια χαρά και το χιόνι δεν ήταν σούπα ακριβώς όπως η πλαγιά του Οδυσσέα. Να την αφήσουμε κι αυτή να σκουριάσει και να την κλείσουμε?

Μάλιστα η πίστα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στην Ελλάδα, μαύρη σε κόκκινο γκαζερή και μεγάλη. 300vertical 1000m έχουμε πολλές έτοιμες να βάλουμε λιφτ επέκτασης αδειοδοτημένο εκτός δρυμού και χρίς να κόψουμε δέντρα?

Οι παιδικές αναμνήσεις ας μείνουν αναμνήσεις αλλά είναι τελείως λάθος (κατά την γνώμη μου) να μην μπει καινούργιο λιφτ στον ΑΟΦΣ.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

6 hours ago, ΜΙΚ said:

Ανατολικά (Μάλλον λάθος έχεις γράψει Δυτικά) πρέπει να επεκταθεί συμφωνούμε όλοι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επεκταθεί δυτικά πριν εγκριθεί περιβαλλοντικά.

Ο ναι λάθος μου 😱….!

αλλα ας αφήσουμε τον Οδυσσέα να περιπλανάται , αλλά ένα λαθος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται 

εχεις κάποιες πληροφορίες ότι έχει γίνει μελέτη περιβαλλοντική και περιμένουμε έγκριση ? 
για τα κελάρια εγώ ξέρω  ότι είναι βοσκοτόπια Σουβαλιοτων  και η φτερολακα των Δαδιοτων .οι Αράχωβιτες σταματάνε στο λιβάδι αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ γιατί το θέμα ειναι το  ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων και της άδειας του εκεί χιονοδρομικού του Αθηναϊκού ….και από ποιον απαιτείς να απομακρύνουν τα άχρηστα  και επικίνδυνα υλικά για το περιβάλλων .. 

Το Λιβάδι είναι Δήμος Δελφών (και πριν και τώρα). Τα Κελάρια Δήμος Παρνασσού πριν (δηλ. Πολύδροσο), Δήμος Δελφών τώρα.

Ο ΑΟΦΣ Δήμος Αράχωβας (πριν) και τώρα Αράχωβα. Δίστομο κλπ. Οι εγκαταστάσεις του ΑΟΦΣ ανήκουν στο Δήμο Αράχωβας.

Η Φτερό Δήμος Αμφίκλειας πριν (πολύ συνεργάσιμος με το ΧΚ), Τιθορέας κλπ τώρα (ουδές σχόλιο).

Και για να μην είμαι (συνέχεια) γκρινιάρης. Επί Βλαστού είχε (καταρχήν) αποφασισθεί να γίνουν α) ανακατασκευή του δρόμου Φτερόλακκα 1640-1840 με χρηματοδότηση της περιφέρειας, β) χωματουργικά στην αρχή περιφερειακής ώστε να μην χρειάζεται ψαροκόκαλλο (είχε γίνει και καταρχήν συμφωνία με τεχνική εταιρεία) με χρηματοδότηση ΕΤΑΔ, γ) επέκταση προς ΑΟΦΣ που θα λειτουργούσε και ως πύλη (έχει δίκιο ο MIK) με χρηματοδότηση ΕΤΑΔ και δ) επέκταση πεδίου στην περιοχή της Σαχάρας και αλλαγή Οδυσσέα, Περικλή, κοκ με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (φέξε μου και ...). Επίσης, έβλεπε σοβαρά το θέμα τεχνητό αλλά η Τιθορέα (που ελέγχει τα νερά) τα στύλωσε.

• Like 1

8 hours ago, ΜΙΚ said:

Καθαρά Δήμο Αράχωβας Διστόμου Αντίκυρας είναι Π.Ε. Βοιωτίας όλος ο ΑΟΦΣ και το 99% των Κελλαριών.

1 hour ago, vaggelis said:

για τα κελάρια εγώ ξέρω  ότι είναι βοσκοτόπια Σουβαλιοτων  και η φτερολακα των Δαδιοτων .οι Αράχωβιτες σταματάνε στο λιβάδι

17 minutes ago, aab said:

Το Λιβάδι είναι Δήμος Δελφών (και πριν και τώρα). Τα Κελάρια Δήμος Παρνασσού πριν (δηλ. Πολύδροσο), Δήμος Δελφών τώρα.

Ο ΑΟΦΣ Δήμος Αράχωβας (πριν) και τώρα Αράχωβα. Δίστομο κλπ. Οι εγκαταστάσεις του ΑΟΦΣ ανήκουν στο Δήμο Αράχωβας.

Η Φτερό Δήμος Αμφίκλειας πριν (πολύ συνεργάσιμος με το ΧΚ), Τιθορέας κλπ τώρα (ουδές σχόλιο).

ενα google search θα σας λυσει τις διαφωνιες 😛😛😛

ο δημος δελφων δεν εχει το παραμικρο (μονο το δρομο απο παρκιν κελαρια μεχρι παρκιν φτερο

το υπολοιπο χιονοδρομικο χωριζεται αναμεσα σε αραχωβα/διστομο και αμφικλεια με οριο περιπου το παλιο παταρι, το τερμα οδυσσεα και το τερμα ηρακλη 

Edited by akis1967

6 hours ago, vaggelis said:

Ο ναι λάθος μου 

αλλα ας αφήσουμε τον Οδυσσέα να περιπλανάται , αλλά ένα λαθος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται 

εχεις κάποιες πληροφορίες ότι έχει γίνει μελέτη περιβαλλοντική και περιμένουμε έγκριση ? 
για τα κελάρια εγώ ξέρω  ότι είναι βοσκοτόπια Σουβαλιοτων αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ γιατί το θέμα ειναι το  ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων και της άδειας του εκεί χιονοδρομικού του Αθηναϊκού ….και από ποιον απαιτείς να απομακρύνουν τα άχρηστα  και επικίνδυνα υλικά για το περιβάλλων .. 

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε και υπάρχει και το google. Και εγώ μπορεί να κάνω λάθος αλλά ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ μπορείς να βάλεις αναβατήρα ανατολικά του υφισταμενου χκ.

Αύριο (και τι υπάρχει κρυμμένο σε συρτάρια)τι θα εγκριθεί και τι θα ψηφιστεί δεν ξέρω.

ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλάξεις όλους τους υφιστάμενους αναβατήρες με "ιδιους". Ίσως να μην ισχύει για τον Μεδεων. Όπου "ίδιους" τα doppel δεν ήταν ίδια με τα παλιά. Ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Προφανώς και ο παλιός εξοπλισμός θα πρέπει να αποξηλωθει και το περιβάλλον θα αποκατασταθεί όπως γράφει και το έγγραφο της άδειας να μπουν. Μην αρχισεις, δεν φταίω και δεν ξέρω αν δεν έγινε 100% σωστά η αποκατάσταση στα doppel. Πάντως 50 σκουριασμενες κολωνες δεν έχει.

Είναι πολύ σεβαστή η άποψη σου ότι ο Οδυσσέας και ο ΑΟΦΣ είναι "λάθος" να δουλεύουν. Πιστεύω ότι είναι 100% εσφαλμενη στον υπερκορεσμενο παρνασσο αργίες Σαββατοκύριακα που έχουμε λιώσει στο σκι εκατοντάδες μέρες στον Οδυσσέα και στον ΑΟΦΣ.

Εγώ είμαι μικρός (εχω λιώσει μόλις εκατοντάδες ημερες) αλλά ίσως κάποιος να έχει λιώσει και χιλιάδες μερες στα "λαθη" Οδυσσέα και ΑΟΦΣ. Κατ εμέ πισταρες και λιφταρες απαραίτητες κατ εσέ "λάθη". Γούστα είναι αυτά.

100 σχεδιαστές θα σχεδιάσουν 100 διαφορετικά χιονοδρομικά κέντρα. Κάθε άποψη δεκτή και το μέλλον του καιρού αγνωστο. ΣΗΜΕΡΑ αρκετοί από τους 100 θα έβαζαν στο ΧΚΠ τεχνητό, προστασία από χιονοστιβάδες, μπατζετ διαφημιση εκπαίδευση και μισθούς για φουλ σεζόν και νέα λιφτ στον ΑΟΦΣ.

Αύριο το πρωί θα ξεκίναγαν και ένα ουσιαστικό πρόγραμμα αδειοδοτησης για επέκταση ανατολικά και αλλά πολλα

Το τι χειμώνες θα κάνει τα επόμενα 20 χρόνια αγνωστο. Αλλά (ειδικά με τεχνητό) έχει χιόνι ο ΑΟΦΣ πολύ πιο συχνά από αλλά Ελληνικά Χιονοδρομικά. Και μπορεί να δώσει (καλά να μαστε) άλλες εκατοντάδες μέρες λιώσιμο στο σκι με τον "λαθος" Οδυσσέα παρέα. Παρέα λέμε, από το 7 μέχρι τον Οδυσσέα και τον ΑΟΦΣ σκι σερί και πίσω. 

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

8 hours ago, ΜΙΚ said:

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε και υπάρχει και το google. Και εγώ μπορεί να κάνω λάθος αλλά ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ μπορείς να βάλεις αναβατήρα ανατολικά του υφισταμενου χκ.

Αχ, γατάκια που μου στηρίζεστε στις μηχανές αναζήτησης και δεν κάνετε πρωτογενή έρευνα.

Τα Κελάρια, στο σύνολο τους, ανήκουν στην Πολύδροσο. Δείτε αυτό:

https://iparnassos.gr/2021/12/epistrefoun-sti-fokida-ta-kelaria/

ΥΓ Κανονικά είναι η Πολύδροσος. Όλοι εδώ όμως (κι εγώ πρώτος, πρώτος) λέμε το Πολύδροσο

Edited by aab
  • Like 2

1 hour ago, aab said:

Τα Κελάρια, στο σύνολο τους, ανήκουν στην Πολύδροσο. Δείτε αυτό:

Αυτό γνώριζα και εγώ …. Και για την ιστορία η φυσική πρόσβαση  στο βουνό είναι από τα ανατολικά 

βλέπεις η Αμφίκλεια και Πολύδροσο είναι κάτοχοι αλλά την δόξα την πήρε η Αράχοβα 🤭🫠 Αλά το θέμα πρέπει να είναι ποιος  θα καθαρίσει το σκουπίδια του Αθηναϊκού ……

Τα σκουπίδια του Αθηναϊκού θα τα καθαρίσει αυτός που θα βάλει καινούργιο λιφτ εκεί που είναι το παλιό

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, δεν ευθυνόμαστε για Δήμους που κάνουν πέρα δώθε τα σύνορα τους

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και για να μείνουμε στην ιστορία (που νομιζω ότι την έχουμε ξαναπεί).

Ο Καραμανλής (ο original) είχε ένα όραμα για την περιοχή με κέντρο τους Δελφούς και τουρισμό 12 μηνών. Στα πλαίσια αυτού του οράματος, στην 1η του θητεία προώθησε το Ξενία Δελφών και έδωσε άδεια στο Αμαλία. Στη 2η, το ΧΚ Γεροντόβραχος και αρκετά άλλα. Μάλιστα, κάποιοι από τους ιδρυτές του ΑΟΦΣ, είχαν σπίτια στους Δελφούς.

Για να τον ευχαριστήσουν οι κάτοικοι των Δελφών, μέχρι σήμερα, ονομάζουν τον κεντρικό τους δρόμο "Παύλου και Φρειδερίκης". Δεν γνωρίζω καμία άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να έχει δρόμο με τέτοιο όνομα.

51 minutes ago, aab said:

μέχρι σήμερα, ονομάζουν τον κεντρικό τους δρόμο "Παύλου και Φρειδερίκης". Δεν γνωρίζω καμία άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να έχει δρόμο με τέτοιο όνομα.

Τον έντυσαν διάφοροι βασιλόφρονες και ακροδεξιοί με μαύρες πλερέζες τις προάλλες που μας άφησε χρόνους ο Κοκός ή δεν έζησε τέτοιο τσίρκο η περιοχή;

Στα σοβαρά τώρα, η πλαγιά του Γεροντόβραχου έχει παρόμοιο προσανατολισμό με το ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο που πέρυσι τέτοιες μέρες είχε χαμηλά σε παρόμοια υψόμετρα, 2 μέτρα χιόνι. Μην κοιτάτε μόνο τις κακές χρονιές. Μη τρελαθούμε δεν πιάνει χιόνι, επειδή λιώνει πιο νωρίς. 

Στον Οδυσσέα που λέει ο Μιχάλης, κανονικές σεζόν βγαίνουν τα πρώτα μαγικά, αδιανόητα, ανοιξιάτικα που παραμιλάμε.

Ίσως θα είχε νόημα πχ να έφευγε η δύσμοιρη Σαχάρα και να πάει στον Γεροντόβραχο ή στον Οδυσσέα; Δεν ξέρω τώρα μου ήρθε έμπνευση. 

Στη φωτό, η ακατάλληλη περιοχή μερικά μέτρα πριν το Δέφνερ, Γενάρη μήνα μιας κανονικής χρονιάς για Παρνασσό. Θα μας χάλαγε να κάναμε πάνω κάτω την πλαγιά με ένα συρόμενο;

Το μόνο που προσωπικά θα με απασχολούσε σοβαρά είναι να υπήρχε προστασία χιονοστιβάδων λόγω προσανατολισμού και κλίσεων.

0D172016-13D2-4B2F-BC0C-1626A66EC7FD_1_105_c.thumb.jpeg.c56a497922dfc93b9bf9be5dd7bb8c89.jpeg

Χιονοδρομικά αποκλειστικά σε Β-Α-ΒΑ πλαγιές δεν πιστεύω ότι υπάρχουν , εκτός αν παίζουμε SimCity..

• Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

7 hours ago, ΜΙΚ said:

δεν ευθυνόμαστε για Δήμους που κάνουν πέρα δώθε τα σύνορα τους

αναφέρεσαι στον σύλλογο όταν λες δεν ευθυνόμαστε , θα θεωρηθεί υπερβολή και δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι με το ευθυνόμαστε  . Τέλος θα κατάλαβες ότι ο καθαρισμός της πλαγιάς δεν είναι τόσο να απομακρυνθούν οι πυλώνες αλλά απομεινάρια  κατασκευών συρματόσχοινα καθαρισμός και σφράγισμα του σαλέ 

Και αυτό ζητάω από τον σύλλογο την παρέμβαση του εάν και εφόσον το κρίνει ότι έχει τον χρόνο και πιστεύει ότι είναι στα ενδιαφέροντα μας   

27 minutes ago, vaggelis said:

αναφέρεσαι στον σύλλογο όταν λες δεν ευθυνόμαστε , θα θεωρηθεί υπερβολή και δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι με το ευθυνόμαστε  . 

Ζητάω συγνώμη ο γραπτός λόγος δεν είναι το φόρτε μου.

Δεν αναφερόμουν στο σύλλογο. Αναφερόμουν στο ότι όσα λιφτ αντικατασταθουν ή έχουν αντικατασταθεί στο παρελθόν θα έπρεπε να αποκαταστησουν 100% το περιβάλλον. Δεν γνωρίζω αν το έκαναν. 

Γενικός πληθυντικός ότι δεν ευθυνόμαστε σαν πολιτες/χιονοδρόμοι/χιονοδρομικα/δήμαρχοι αν κάποιοι δεν αποκατέστησαν το περιβάλλον σωστα.

Ο Σύλλογος ας αποφασίσει αν θα υποστηρίζει το να ανοίξει το σαλέ και να μπουν νέα λιφτ στον ΑΟΦΣ ή την δικιά σου πρόταση. Δημοκρατία έχουμε. Μπορεί και να αποφασίσει και ουδέτερη σταση.

Καλημέρα. Πάμε για σκι. Ξεκινάμε απότομο Βακχο, Περικλή - Αίολο, απότομο Ηρακλή, Οδυσσέα, πέφτουμε σαχαρα, πάμε περιφερειακή, 6, 14, 7, μια καλλιοπη, ένα ρέμα, τυρια, ΑΟΦΣ. Pa's mal.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

14 hours ago, ΜΙΚ said:

Ο Σύλλογος ας αποφασίσει αν θα υποστηρίζει το να ανοίξει το σαλέ και να μπουν νέα λιφτ στον ΑΟΦΣ

Μακάρι …😐

εσύ πάντα υπέρ - αισιόδοξος για τις δυνατότητες του συλλόγου …στη ανάρτηση του Maki M μας μιλά για αυτό που θέλουν και διεκδικούν κοινότητες ,έτσι Θα πετύχεις ….! 

12 minutes ago, vaggelis said:

Μακάρι …😐

εσύ πάντα υπέρ - αισιόδοξος για τις δυνατότητες του συλλόγου …στη ανάρτηση του Maki M μας μιλά για αυτό που θέλουν και διεκδικούν κοινότητες ,έτσι Θα πετύχεις ….! 

Μην μπερδεύουμε τα όργανα αναπαραγωγής με τα όργανα καθαριότητας.

Στην ανάρτηση του Maki ξεκάθαρα αναφέρεται ότι το ΧΚ λειτουργεί με προσφορά εθελοντικής ερασίας κι εράνους. Πιο κοντά σε εμάς, μετά το 2019 δεν έχει γίνει εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών (από τα παιδιά του σχολείου) στην Πολύδροσο ενώ δεν θυμάμαι από πότε έχει να γίνει στην Αράχωβα.

13 minutes ago, aab said:

Μην μπερδεύουμε τα όργανα αναπαραγωγής με τα όργανα καθαριότητας.

Δεν σε κατάλαβα , ποια είναι τα όργανα αναπαραγωγής με τα όργανα καθαριότητας 

εγώ αυτό που έχω ζητήσει είναι εάν σαν σύλλογος μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε για το συμμάζεμα από τα χιλιάδες απομεινάρια σε μπάζα κλπκλπ και την φύλαξη του σαλέ για αποτροπή βανδαλισμών ,εφόσον  την ευθύνη την έχει ο Δήμος Δελφων να καθαριστή 

δεν γνωρίζω ότι υπάρχει λειτουργία με εράνους …… οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί εδώ δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί .

οι μαθητές δεν θα σοβούνε κατάσταση 

τέλος τώρα την άνοιξη είναι καλή στιγμή να πάτε με ορειβατικά σκι η και χωρίς για να διαπιστώσετε την κατάσταση 

να έχουμε καλή ανάσταση , και χρόνια πολλά  ότι και να πιστεύουμε ! 

• Like 1

Απλά, οι Έλληνες με τον εθελοντισμό δεν το έχουμε. Άρα, δύσκολα θα πάμε να καθρίσουμε ΧΚΓ, να φυτέψουμε δένδρα κι ότι άλλο.

Οι Αμερικανοί τόχουν. Είναι μέρος της εθνικής κουλτούρας.

Θα χαρώ να κάνω λάθος.