Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Χρήστος Λάππας

Σε τι ηλικία αρχίσατε το σκι / snowboard;

Recommended Posts

Στα 6 αρχισα (μολις επαναπατριστηκαμε, απ’ό’τι λενε οι γονεις)—με άρχισαν βασικα…Στα 12 ή 13 μπηκα στον ΕΟΣ Αθηνων…στα 15-16 ετρεχα (Δελ Αθλητη), στα 17 λυτρωθηκα (παρατησα τους αγωνες, που δεν γουσταρα με τιποτα…ο ανταγωνισμος –διοτι στα παιδακια είναι ανταγωνισμος κ όχι συναγωνισμος!- μου εσπαγε τα νευρα :evil: ), απ’τα 17 μεχρι τα 24 εκανα φανατικα ορειβατικο σκι για να ξεφυγω απ’τον παραπανω κοσμοανταγωσυναγωνισμο :roll: (23 πρωτοδοκιμασα τελεμαρκ με τον θειο μου στην Ελβετια κ επεσα τοοοσο πολύ οσο ειχα πεσει μεχρι τοτε συνολικα στη ζωη μου :oops: ), μετα στα 24 - BASI (ENSA) κ τα τελευταια 4 χρονια κανω οοοοοοοοοοοοοτι λαχει με μια ταση φετος για σοβαρη ενασχοληση με την τεχνικη του τελε!

Γυρω στα 22 συνολικα…(με καποιες χρονιες σκαρτες κ καποιες πολύ δραστηριες)

Κ.

Σημ. ακους κυριε _ _ _...ο ανταγωνισμος μου σπαει τα νευρα... :!:

Καντε σκι επειδη σας αρεσει κ όχι επειδη πρεπει να σας θαυμαζει ο κοσμος απ΄τα καρεκλακια κ τα συρομενα ή απ΄τα διαφορα web sites :wink:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Guest noni

ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ 3 ΧΡΟΝΩΝ! ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΙΑΡΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΕ ΤΡΕΛΙΑΡΗΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!!

ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΓΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ:

"ΟΤΣΩ ΔΡΟΜΟ, ΟΤΣΩ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟ"

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ(ΒΛΕΠΕ ΧΚΚ 04/02/05...)

Α ρε τυχεροι...εγω τους παρακαλαγα να με πανε βουνο...πηγαιναμε Παρνασσο και καταφερνα μονο να δω το χιονοδραμικο απο τη βαση των Κελλαριων για ενα τεταρτο...και μετα βουρ για κοψιδια στην Αγοριανη...(και κλαμα ο Γιαννης στο αυτοκινητο).Τυχεροι!!!

ξεκινησα καπου αναμεσα στα 10 - 12 στον λαιλια και τωρα ειμαι 19

43198072.jpg

drop cliffs, not bombs

Τι κι αν ήθελα να γραφτώ στον ΕΟΣ Ελευσίνας και οι γονείς μου πέρα βρέχει , τι κι αν αργότερα έζησα 5 χρόνια στους πρόποδες του Πηλίου, μόλις πριν τρία χρόνια κατάφερα να ασχοληθώ με το σκί.Τώρα είμαι στα 37 και απλά δεν θέλω τα παιδιά μου να χάσουν τις ευκαιρίες που έχασα εγώ.

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Ξεκίνησα γύρω στα 4 μου και συνεχίζω ακάθεκτος εδώ και 20 χρόνια!!!

Πραγματικά σωστό σκι όμως άρχισα να προσπαθω να κάνω γύρω στα 15 .Μέχρι τοτε απλά κατέβαινα , όταν είσαι και μικροκαμομένος όλα σου βγαίνουν και η τεχνική δεν έχει τόση πια σημασία.

Ακόμα προσπαθώ και βελτιώνομαι ....

Μια γενική παρατήρηση που ήθελα να κάνω εδω και καιρό είναι ότι πολλοί δίνουν πάρα πολύ σημασία στον εξοπλισμό και ξοδεύονται κάθε χρόνο χωρίς να έχουν καταφέρει και πολλα στην τεχνική.

Νομίζω ότι αμα έχεις τεχνική τότε και με κούτσουρα, που λέει ο λογος, θα πάς καλύτερα απο κάποιον που έχει το τελευταίο τεχνολογίας πέδιλο αλλα δε σκαμπαζει και πολλά.

θα αναφέρω ένα παράδειγμα προσωπικό. Απάτητο ξεκινησα και έμαθα με πέδιλα 2.05!!!!! GS ΑΤΟΜIC . Φυσικά όταν αγόρασα τα Bandit xx όλα ήταν πιο εύκολα αλλα χωρις αυτό να σημαινει ότι δεν κατέβαινα και με τα θηρία.

ξεκινησα το '92-'93 (δε με αφηνε το ποδοσφαιρο για πιο πριν :lol: )

καταφερα και εκοψα το κλωτσοσκουφι (παιζω σαν ερασιτεχνης μονο) και αφοσιωθηκα στο σκι οσο και οποτε μπορουσα, με ανεβασαν πολυ τα ταξιδια στο εξωτερικο... απο τοτε ονειρο μου ειναι να πουλησω τα παντα στα 60 μου και να παω να φτιαξω μια καλυβα στις Αλπεις για το υπολοιπο της ζωης μου ,κατι σαν τους ελεφαντες... (ειπαμε ονειρο)

Το 82 πρωτη οπτικη επαφη στο σελι -τρελαθηκα- επιτελους το 88 με πηγαν οι γονεις στο pamporovo -μαθηματα με βουλγαρο δασκαλο που μιλουσε μονο γερμανικα(δεν ξερω καθολου), εμαθα 3 μερες μονο το V- αλλα παρολα αυτα γουσταρα, ευτυχως το 96 εξαιτιας Καιμακ και δωρεαν ski-bus εκανα 5 φορες σχεδον συνεχομενα -> τρελη βελτιωση και πορωση, δυστυχως η συνεχεια εχει αγγλια και στρατος αλλα επιτελους εργαζομενος πλεον απο το 2000 και μετα οσο πιο συχνα μπορω....Το ονειρο μου ειναι καλυτερο απο του "Nickel" αλλα ειμαι προληπτικος και δε σας το λεω!!

Περιπου Πεμπτη δημοτικου υπολογιζεται οτι αρχισε η σταδιοδρομια μου ως σκιερ.....και βεβεως συνεχιζω ακαθεκτος χε χε χε

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

τελη δημοτικου ξεκινησα στην καστορια....μετα κατι xmas στο μετσοβο.....μετα το παρατησα λογω σχολειου...αλλα τελευταια χρονια επανηλθα δριμυτερος :D

Από μικρά (εμένα και την αδερφή μου) μας πήγαιναν οι γονείς μας στα χιονοδρομικά για βόλτα και χιονοπόλεμο.

Μας ρωτούσαν αν θέλουμε να κάνουμε σκι αλλά επειδή οι ίδιοι δεν έκαναν

έπρεπε να πάμε σε δάσκαλο και δεν θέλαμε.

Συν ότι ένας ξάδερφος μας στη Γαλλία είχε σπάσει το πόδι του κάνοντας σκι, ε, ψιλοφοβόμασταν.

Και έτσι χάσαμε πολλά χρόνια άδικα, αφού όταν τελικά κάποια στιγμή κάναμε σκι (ξεχωριστά ή μία από την άλλη)

μας άρεσε και κολλήσαμε και οι δύο. Τι χαζά που ήμασταν :D .

Περνούσαμε όμως καλά έστω και με τσουλήθρες στο χιόνι!

normal_Scan%201984%20KELLY%20006%20Karpenissi%20web.jpg

Έκανα τελικά σκι το 1996, νομίζω, 25 χρονών,

και από τότε κάνω από 1 ως 10 φορές τη σαιζόν, πολύ χαλαρα και τουριστικά.

[Ουφ, πρώτη φορά ανέβασα φωτογραφία, 10 edit χρειάστηκα.]

Ξεκινησα στα...28 :!: και ειμαι 34.

Το 1993, στα 22 μου, εκμεταλλεύτηκα μια εκδρομή στην Ελβετία σε νεκρή περίοδο κι έμαθα έχοντας 2 μέρες ολόκληρες τη δασκάλα δικιά μου (η δασκάλα ήταν Αυστραλέζα, τι κάνει η παγκοσμιοποίηση :? ).

Το 1996 στο Val d' Isere μια εβδομάδα, ξεψάρωσα. :twisted:

Μέχρι τότε τα παλιά σκι, το 2000 δοκίμασα για πρώτη φορά τα carving (αν θυμάμαι καλά τα Carvex της Head).

Μόνο όμως τα τελευταία χρόνια κάνω αρκετές φορές το χρόνο.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Πρώτη φορά έβαλα σκί στα 14 μου, όταν είχα πάει για ένα δεκαήμερο στις Γαλλικές Αλπεις, δυστυχώς μετά δεν μου δώθηκε η ευκαιρία να ξαναβάλω πέδιλα παρά μόνο 5-6 φορές, μέχρι πέρυσι που ανέβηκα καμιά δεκαπενταριά φορές στο βουνό......

Α ξέχασα, είμαι 28 τώρα :lol:

Φιλικά

Σπύρος :lol:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

... οπότε άρχισα στα 25 μου (too old    :D ).

Too old old old to rock and roll roll roll

but then toο joung to die

Jethro Tull

Βγάλε το rock and roll, βάλε το σκι και το diving (άσχετο αλλά πειράζει κανένα) και είμαστε μέσα Χρηστάρα.

35 γίνομαι στις 11 Μαίου. Άρχισα πριν από 3 χρόνια και κόλλησα άσχημα.

Πρόσφατα κάποιος κόκκινος σίφουνας (ευχαριστώ φίλε) έβαλε λίγο φρένο και μου έδειξε το σωστό carving.

Κάντε ότι κάνετε (δουλειά, hobbies, κ.α.) με λύσσα και με πάθος αλλιώς αφήστε το.

Χρίστος

...

Κάντε ότι κάνετε (δουλειά, hobbies, κ.α.) με λύσσα και με πάθος αλλιώς αφήστε το.  

Χρίστος

Mεγάλο μύνημα για τη ζωή και προσπαθώ να το ακολουθώ αλλά αυτή η δουλειά δε με αφήνει να την αφήσω :D

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ας απαντήσω για το πότε γιατί το κάθε πότε (πόσο συχνά δηλαδή) είναι πονεμένη ιστορία :lol: .

Η πρώτη επαφή λοιπόν με πέδιλα, μπότες, μπατόν πάει αρκετά πίσω, μάλλον 1992... Ακόμα θυμάμαι το βγάλε, κουβάλα, ανέβα, βάλε, τσούλησε, πέσε, σήκω, και ξανά από την αρχή... :D Πονεμένες ιστορίες με βρεγμένα τζήν, νιτσεράδες και μπουφάν που στέγνωναν την επόμενη μέρα μετά από ώρες στο καλοριφέρ :D . Έκτοτε αυτό που άλλαξε εντελώς είναι ο εξοπλισμός (γλυτώσαμε τα κρυοπαγήματα :roll: ), όσο για το επίπεδο ski... its a long way to Timpereeeery :lol: :!: :!: .

Έχουμε όμως και καιρό μπροστά μας 8) και καλή παρέα μαζί μας :D .

I'd rather be skiing my... IPB Image

Πρώτες 2 φορές έκανα σκι στο Καρπενήσι το 1996 ή το 1997 (νομίζω το πρώτο). Μετά κατάφερα να ξανακάνω το Φεβρουάριο του 2004. Συνολικά δηλαδή κάνω ένα χρόνο σκι (περίπου 26 φορές στο βουνό).

Δυστυχώς πλησιάζω τα 24. :shock:

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Δυστυχώς πλησιάζω τα 24. :lol:

Μην ανησυχείς, θα μεγαλώσεις :shock:

-

powder_2009.gif

Δυστυχώς πλησιάζω τα 24. 8)  

Φιλικά

Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ

Παναγιώτης

Μια χαρά είσαι Παναγιώτη. Τι να πουμε και μεις που ξεκινήσαμε στα 34 8)

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Αν θυμάμαι καλά άρχισα το 85 με ένα πρόγραμμα του δημου που διοργάνωναι ημερήσιες εκδρομές με παιδια του δημοτικού για να γνωρίσουν το βουνό και την χιονοδρομία. Η πρώτη μου φορα ηταν στο ΧΚ Πισοδερίου στην Φλώρινα...

Εκει κολλησα και απο τότε εκτός απο 1-2 χρονιές απουσιας (σπουδες-στρατος) ανεβαίνω σχεδόν καθε ΣΚ και καθημερινες οποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικες υποχρεώσεις.

Και γω απο τους αργοπορημένους είμαι (οχι καθυστερημένους :D ) και άρχισα στα 27 μου, την χρονιά που είχε τα τρελά χιονια (20ετιας) 2001-02 ήταν :?: :?: :?:

...και θα συνεχίσω για πολύ ακόμα..... :!: :!: :!:Ασε που και να μην ήθελα θα με αναγκάσει ο γιος μου και η κόρη μου.... :mrgreen:

With great mountains, comes great skiing!

Ski απο το 91-92 :D και Snowboard... :? μόλις το περασμένο Σάββατο... :roll: ...αλλα δέν πτοούμαι... σε δύο βδομάδες θα είμαι αστέρι... :D ή στο ΚΑΤ..! :lol:

2 FAST 4 U

ΠΟΥΔΡΑ, ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ..!