donmeli 14 Report post Posted June 15, 2005 Μετά τις απίστευτες εμπειρίες που γεύτηκα στα άνω Κελλάρια η πίστη μου στα SL-carver μου άρχισε να κλονίζεται. Ενώ στις πίστες ήμουν 110% ευχαριστημένος με την απόδοσή τους και τον χαρακτήρα τους δεν μπορώ να πώ το ίδιο και για την εκτώς απόδοσή τους. Έτσι λοιπόν βγήκα στη γύρα ψάχνοντας για κάτι το οποίο θα μου χάριζε εξίσου καλές εμπειρίες, με τα SL , στις carving προσπάθειές μου, αλλά θα είχε και καλές προοπτικές στο απάτητο. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα παρακάτω πέδιλα. Edelwiser Swing. Κατασκευασμένα στο χέρι ( στις εγκαταστάσεις της Voigt) με τη μέθοδο sandwich. Τεχνικά χαρατκηριστικά : sidecut 125/:LOL:/114 σε 162 cm με radius 12m !!!! Υποκειμενικό μεν αλλά εγώ τα βρίσκω και κουκλιά συν τοις άλλοις. Το μόνο που με προβληματίζει ακόμα είναι η περίπτωση της δέστρας. Από την μια υπάρχουν οι δέστρες τις Vist +plate και από την άλλη παίζω με την ιδέα της Fritschi Diamir Freeride η οποία είναι , κατα τα λεγόμενα πάντα , καλή στην πίστα-κατάβαση αλλά είναι και ορειβατική για εκτός χιονοδρομικού χρήση. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πολύ καιρό ακόμα μέχρι να καταλήξω στο τύπο της δέστρας . Αν έχει δοκιμάσει κανείς την εν λόγω δέστρα είμαι όλος αυτιά. @ΜΙΚ υπάρχει ελπίδα για έκτακτη χιονόπτωση στο ερχόμενο δίμηνο ? Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 15, 2005 @ΜΙΚ υπάρχει ελπίδα για έκτακτη χιονόπτωση στο ερχόμενο δίμηνο ? Εξαρτάται από το πόσο βαριά κοιμάσαι Χτες ήταν καλά αλλά δεν δούλευε το τετραπλό Καλοβίαστα και εγώ κουκλιά τα βρίσκω :twisted: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted June 15, 2005 ψιλοαναρχιλα τα "σανταλακια" Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted June 17, 2005 Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα παρακάτω πέδιλα. Edelwiser Swing. Κατασκευασμένα στο χέρι ( στις εγκαταστάσεις της Voigt) με τη μέθοδο sandwich. Τεχνικά χαρατκηριστικά : sidecut 125/:Idea:/114 σε 162 cm με radius 12m !!!! Υποκειμενικό μεν αλλά εγώ τα βρίσκω και κουκλιά συν τοις άλλοις. Το μόνο που με προβληματίζει ακόμα είναι η περίπτωση της δέστρας. Από την μια υπάρχουν οι δέστρες τις Vist +plate και από την άλλη παίζω με την ιδέα της Fritschi Diamir Freeride η οποία είναι ' date=' κατα τα λεγόμενα πάντα , καλή στην πίστα-κατάβαση αλλά είναι και ορειβατική για εκτός χιονοδρομικού χρήση. Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πολύ καιρό ακόμα μέχρι να καταλήξω στο τύπο της δέστρας . Αν έχει δοκιμάσει κανείς την εν λόγω δέστρα είμαι όλος αυτιά. quote'] ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΤΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΛΕΙΝΩ ΠΡΟΣ VIST +PLATE (ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ, ΤΟ PLATE ΤΗΣ VIST EINAI ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ!) Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted June 17, 2005 Δημήτρη (pro-rad) φυσικά και η λύση Vist+Plate είναι απόλυτη για την πίστα, κι εγώ τα πέδιλα τα θέλω 80-90% για κει. Αλλά επειδή έχω ακούσει για την freeride ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις "πιστάδικες" δέστρες ενώ έχει και την δυνατότητα του ορειβατικού με βάζει σε σκέψεις. Τώρα βέβαια θα μου πείς ότι για ένα 10% κάθεσε και σκάς ? Έχεις δίκιο αλλά επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι θα προκύψει στο μέλλον, κι επειδή δεν αγοράζεις εξοπλισμό κάθε τόσο , προσπαθώ να μάθω πόσο μεγάλος συμβιβασμός θα ήταν μια τέτοια δέστρα. @ΜΙΚ φίλε δεν κοιμάμαι καθόλου πλέον. Τόσο άσχημα @Nickel Άντε παντρέψου Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
tsaky 28 Report post Posted June 20, 2005 Αν έχει δοκιμάσει κανείς την εν λόγω δέστρα είμαι όλος αυτιά. Φίλε μου Donmeli εγώ έχω ένα ζευγάρι Stockli Stormrider XL με δέστρες Vist V412 Dreamer: http://www.vist.it/html/en/products_bindin...p=3&subp=2#sub2 και Plate Vist Absorber V: http://www.vist.it/html/en/products_plates...p=3&subp=9#sub2 Όσον αφορά τις δέστρες Ρώτα όπου και οποίον θέλεις, απλά είναι απίστευτες... Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο Plate, το καλό του είναι ότι είναι από κάποιο ελαστικό υλικό με αποτέλεσμα να μην σκληραίνει το πέδιλο στο κέντρο (ως γνωστόν τα Freeride πέδιλα πρέπει να είναι αρκετά μαλακά ούτως ώστε να είναι ευέλικτα και ξεκούραστα σε πιο βαρύ-βαθύ χιόνι), αλλά λειτουργεί ως Lifter με αποτέλεσμα να γωνιάζει πιο εύκολα και να εντείνονται τα carve χαρακτηρίστηκα του πέδιλου (με λίγα λόγια γίνεται πιο εύκολο ενός πίστας). Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα στην επιλογή σου. Quote Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ... Share this post Link to post Share on other sites
tsaky 28 Report post Posted June 20, 2005 @Nickel Άντε παντρέψου Κάτι πρέπει να ξέρεις εσύ Donmeli 80 Quote Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ... Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted June 27, 2005 ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑ GUEVARA ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η EDELWEISER ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ETAIREIA, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΔΙΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ EDELWEISER ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ GRAPHICS (ΝΟΜΙΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ) ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted June 29, 2005 Sorry Βαγγελη έχεις δίκιο, τα Guevara ειναι μοντέλο Edelwiser Και ειμαι πολυ Happy γιατι από την ερχομενη σεζόν και τα Edelwiser θα είναι διαθέσιμα από το Pro-Rad. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted June 30, 2005 Δημήτρη μπράβο πολύ καλή κίνηση και σου εύχομαι να αποδώσει τα μέγιστα. Κοίτα μόνο να μη ξεχάσεις να φέρεις και το μοντελάκι του ΜΙΚ για την ερχόμενη σεζόν Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 30, 2005 Είδες η μαμά πατρίδα φροντίζει τα παιδιά της :wink: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted July 1, 2005 βασικα θα ηθελα να πω οτι ωραιο το πεδιλο αλλα στο 1.62 μαλλον πολυ μικρο το κοβω για freeride καλυτερα να το εψαχνες στο 1.75 Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted July 2, 2005 Φίλε cookman τα Edelwiser δεν είναι καθαυτού πέδιλα freeride. Θα τα χαρακτήριζα λιγάκι ιδιάζουσα περίπτωση. Έχουν καταπληκτικά χαρακτηριστικά μέσα στην πίστα όπου αποδίδουν σε κάθε είδος χιονιού, από πάγο εώς και σούπα, αλλά με σαφή προτίμηση σε carve καταστάσεις μιας και το μεγάλο πλάτος τους δεν είναι και ότι καλύτερο για κλασική τεχνική. Αλλά ακριβώς εξαιτίας αυτού του πλάτους ( μέση ) έχουν και ικανοποιητική άνωση στην πούδρα και το απάτητο ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση εκεί. Υπεύθυνο για αυτή την απόδοση είναι το sidecut του πέδιλου 124/80/114 το οποίο είναι με απλά λόγια ένα πολύ φαρδύ πέδιλο με πολύ έντονες "καμπύλες'" με αποτέλεσμα να έχει πολύ μικρή ακτίνα , τα 12μ που λέγαμε. Αυτό εμένα με καλύπτει απόλυτα μιας και το ζητούμενο μου είναι η παραπλήσια με τα παλιά μου SL-carve πέδιλα στην πίστα όπου και θα περνάω το 90% περίπου του χρόνου μου αλλά θα με βοηθήσει να εξελιχθώ και στο εκτός. Ο τρόπος κατασκευής τους δε , με μέθοδο sandwich, τα κάνει σχετικά μαλακά σε flex χωρίς να χάνουν σε απόδοση κάνοντάς τα κατάλληλα ακόμα και γι αρχάριους. Είναι αυτό ακριβώς το concept , χωρίς να είναι sandwich, που "δανείστηκε" η Atomic για την πολυδιαφημιζόμενη και πανάκριβη σειρά Metron, υποστηρίζοντας αυτό ακριβώς. Τέλεια απόδοση σε κάθε είδους συνθήκες. Μόνο που τα Metron αν δεν κάνω λάθος είναι περσινά ή το πολύ προπέρσινα μοντέλα ενώ τα Edelwiser και κατ επέκταση ο προγονός τους snowrider εξελίσουν αυτό το "concept" πάνω από δέκα χρόνια τώρα. Τα Edelwiser βγαίνουν σε δυό μόνο μοντέλα,με διαφορετικά grafitiies. Το swing σε 162 για carvιng και cruising και το speed σε 172 για μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο freeride καταστάσεις. Με το σκεπτικό ότι το βάρος και ο τρόπος που κάνει κάποιος σκι και όχι το ύψος του είναι αυτό που καθορίζει το σωστό μέγεθος του πέδιλου αυτά τα δυο μοντέλα καλύπτουν το 90 % των σκιερ. Μη ξεχνάμε ότι η εν λόγω εταιρία είναι μια μικρή οικογενιακή επιχείρηση που δεν έχει την δυνατότητα των πολυεθνικών να στήνει γραμές παραγωγής για ψήλου πήδημα. Αυτές είναι οι πληροφορίες που κατάφερα να μαζέψω στην αναζήτηση για το ιδανικό μου πέδιλο. Βασίζονται κυρίως σε γνώμες ανθρώπων που το έχουν ή το έχουν δοκιμάσει και κάποιους απ αυτούς τους θεωρώ πολύ αξιόπιστους και ικανούς να εκφέρουν άποψη. Βέβαια όλα αυτά απομένουν να αποδειχθούν και στην πράξη στην ελληνική πραγματικότητα για μένα προσωπικά γιατί ως γνωστόν το super-dooper πέδιλο για τον έναν είναι το μαύρο του το χάλι για κάποιον άλλον και γι αυτό η αγορά στα τυφλά (όπως και τα ραντεβού ) αποτελούν πάντα ένα ρίσκο. Αλλά δυστυχώς εν Ελλάδι ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες του χώρου που δίνουν τη δυνατότητα της δοκιμής και δυστυχώς κανένας τους δεν είχε κάτι παραπλήσιο με αυτό που ζητούσα. Σας χρωστάω λοιπόν την προσωπική μου άποψη όταν τα δοκιμάσω στις δικές μας συνθήκες . Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
messner 1 Report post Posted July 4, 2005 armada Quote drop cliffs, not bombs Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted July 6, 2005 ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ARMADA MESSNER ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ SXETIKA ΜΕΓΑΛΟ RADIUS ΚΑΙ ΤΑ BASES ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ SWING EINAI FULL FREERIDE ME SLALOM SIDECUT ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ SPEED ΕΠΙΣΗΣ SUPER ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ TITANAL ΟΠΟΤΕ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΓΚΑΜΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ MOVEMENT. new school rules!!! Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites