Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΑΛΕΞΗΣ

χ/κ Μαινάλου

Recommended Posts

ποιος σου ειπε οτι δεν μου αρεσουν τα bumps?????? :(B)

DALTONS POW ROBBERY.....

Επειδή βλέπω από αρκετούς μια προσπάθεια να γνωρίσουν υποτίθεται καλυτέρα το ΧΚ μέσω προσέγγισης του Φιδελιου για ξενάγηση στα εκτός πίστας σημεία του ΧΚ θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σας στις συνέπειες του εκτός πίστας ski. Κινηθείτε με ασφάλεια εντος πίστας φίλοι μου, μόνο έτσι θα αποφύγετε τις φάκες και τα δόκανα που έχω βάλει για να παγιδεύω λαθροπουδροχιονοδρόμους. Δεν θα μου χαλάτε εσείς το χιόνι θα σας δείξω εγώ.

Τέλος πάντων φαίνεται ότι το ΧΚΜ με τα 2,50m+ χιόνια του, με την αποκατάσταση της βλάβης του βορινού, με τον ενθουσιασμό όσων δουλεύουν εκεί πάνω , αλλά και με την συμμετοχή στην διαχείριση γνωστών και μη εξαιρετέων εκλεκτών ατόμων, επιστρέφει στις καλές εποχές. Γιουπιιιιιιι !!!!!!! :unsure:

Ισχυροί ΝΝΔ άνεμοι από νωρίς στο χ/κ Μαινάλου. Η πρωϊνή ομίχλη έχει αποχωρήσει...

Λειτουργούν οι αναβατήρες ''ΚΡΙΟΣ'' και ''ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ''. Στον ''ΑΕΤΟ'' τοποθετούνται τα πιατάκια και αναμένεται να λειτουργήσει από αύριο.

Λειτουργούν επίσης ο χώρος εστίασης, οι σχολές και τα καταστήματα εξοπλισμού.

Ο δρόμος από Καρδαρά σε λίγη ώρα θα είναι καθαρός.

Την Κυριακή θα ανέβω, θα έχω pmr στο 8/20 μήπως και πετύχω κανέναν.

Αναρωτιέμαι αν έρθω από Κανδήλα-Λεβίδι, (επειδή έχω σπίτι στην Στυμφαλία,και με βολεύει) στο Χιονοδρομικό να πάω απόΒυτίνα ή από Καρδαρά;

ski is talking to god!!

Kspecial σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!

ski is talking to god!!

Έτσι κι αλλιώς από 'κεί που θα έρθεις, σε βολεύει καλύτερα από Καρδαρά. Στο Λεβίδι θα κάνεις τον κύκλο της πλατείας και θα στρίψεις αριστερά προς Τρίπολη. Μετά από 5-6 λεπτά είναι η διασταύρωση του χ/κ. Έχει πινακίδες.

Σήμερα... με ΒΟΡΙΝΟ ( ;) ) λιφτ ανοιχτό.

mainalo3.jpg

mainalo2.jpg

mainalo1.jpg

Δεν με χάλασε... :angry:

(να πω όμως και για λοιπους νοματέους οτι ήταν λίγο βαρύ χιόνι, αυξημένη υγρασία και πολύ το φοβάμαι για νερό.. Ομως ακόμα και στον δεύτερο πυλώνα της βορινής έχει γύρω στο 1,5 μέτρο plus - κάτι παραπάνω από το μπατόν μου , για να δώ αν είχε ακόμα παραπάνω έπρεπε να είχα μαζί μου μια μπετόβεργα :( Οπότε το τριήμερο το βουνό αντέχει άνετα. )

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ψιλό χιόνι αυτή την ώρα στο χ/κ Μαινάλου.

Αργότερα απόψε, θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια στρωσίματος των πιστών.

ε..θα το τιμησουμε δεοντως αυριο!

DALTONS POW ROBBERY.....

το χιόνι μετά απο νυχτερινή επίσκεψη ηταν πολυ βαρύ.

Εχω μια απορία πρός τους έμπειρους πουδροφάγους. εμεις οι παλαιοί τα παλαιά χρόνια λεγαμε πούδρα το ολοφρεσκο χιόνι που το φύσαγες και έφευγε σαν τη σκόνη της ζαχαρης και εμπαινες και μισό μέτρο μέσα.Τώρα εχουμς φτάσςι σε σημείο να λεμε πουδρα και χιόνια 10-20ημερών και βαριά πολύ

9-2-05020.jpg

Νυχτερινό πάτημα του χιονοδρομικού από το κλείσιμο των lift μέχρι τις 11.00 το βράδι .....

σχετικό video

5-2.gif

4-2.gif

2-2.gif

1-5.gif

Ασθενής χιονόπτωση με ισχυρούς ΝΝΔ ανέμους στο χ/κ Μαινάλου.

Θερμοκρασία -1°C.

Σε λίγο θα ξεκινήσει η λειτουργία και των τριών αναβατήρων του κέντρου.

Λειτουργούν επίσης ο χώρος εστίασης, οι σχολές και τα καταστήματα εξοπλισμού.

Ο δρόμος από Καρδαρά είναι καθαρός, αλλά η χιονόπτωση τον καθιστά δύσκολο σε κάποια σημεία. Με λίγη προσοχή δεν θα έχετε πρόβλημα.

Με μια σχετική καθυστέρηση το πρωί λόγω τεχνικού προβλήματος ( η οποία άρχιζε να μας προκαλέι λουμπάγκο από το περίμενε στις καρέκλες του σαλέ και κρασάρισμα αλκοολικού σε στέρηση ), τελικά το βουνό παραδώθηκε ολόκληρο όπως τον παλιό καλό καιρό. Τον παλιό παλιό όμως ... να εξηγούμαστε , με κάποιους από τους γνώριμους μαιναλάδες :angry:

Αντικειμενικά και μιλώντας με μέσους όρους δύσκολο terrain on-off piste ,ωστόσο το χιόνι με λιγότερη υγρασία απο χθές. Παγωμένο και απο πάνω με αμελητέα ποσότητα φρέσκου χιονιού - πιο άνετο σκι λοιπον και όταν άνοιξε και ο καιρός (βελτιώθηκε 100% η ορατότητα) κατέβαινες την Ανατολική φουλ Free- GS γιατί δεν είχαν φερεπείν διαμορφωθεί moguls όπως γίνεται κατα παράδοση στην ΒΟΡΙΝΗ.

Κάτι τραβήξαμε με κάμερες , θα δω αργότερα τι βγήκε.

mainalo8.jpg

mainalo10.jpg

mainalo11.jpg

(wipika ... βρες ονομασία για το μονοπάτι σου ..ΑΚΟΥΟΥΟΥΣ ???!!!!!! Μέχρι αύριο... ;) )

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Χάλια σήμερα στο Μαίναλο... κυκλοφορούσαν και κάτι παλιόμουτρα τριγύρω...

8.jpg

9.jpg

Χάλια σήμερα στο Μαίναλο... κυκλοφορούσαν και κάτι παλιόμουτρα τριγύρω...

mainalo-11.jpg

A γειά σου πρόεδρε , αυτή εδώ είναι η ανατολική !!!!!! και οι πιθανές διαδρομές της που σήμερα ήταν αρκετά βατή και για έναν μέσο χιονοδρόμο, off-piste μεν, ωστόσο με σκληρό χιόνι.

Ομως , χωρίς το παλιό Lift έχουν γίνει τα εξής:

α) κόπηκε το ένα τρίτο της ανατολικής, όπως και εναλακτικές πίστες στην βάση της και γύρω από τις πυλώνες που περίσσεψαν και που φαίνονται αμυδρά στην φωτογραφία.

β)δημιουργηθηκε και σχετικό χάσμα στις δυνατότητες προοδευτικής αύξησης δυσκολίας του πεδίου. Ετσι θα είχαμε περισσότερους αρχάριους στο βουνό και καλύτερο ρυθμό προοδου των νέων χιονοδρόμων ..

Edited by Fidelio

μερα και πεδιο δυσκολα σημερα στο μαιναλακι

ωραιες κατεβασιες με τους πολυ καλους σκιερ sbs απο την τριπολη

σχολειο για μενα πραγματικο!

μακαρι να δουλεψει ολοκληρο ολες τις υπολοιπες μερες της σαιζον γιατι το αξιζει

το βουνο με τον αετο σε λειτουργια ειναι φανταστικο!

θελω και την βορινη πατημενη καλα μια μερα να καρβαριστει δεοντος απο τερμα πανω

σημερα στην αρχη ηταν καλη στην συνεχεια χαλασε (λογικο επειτα απο το περασμα ορισμενων κανιβαλων) :P

θα ξαναπαιξω εκει φετος με καλυτερη μερα ειναι πολυ καλα!

και φυσικα ακολουθησε λιτοτατο γευμα :P στην οστρακινα του Γιωργου του mainalo (ειχαμε καμποσο καιρο να τον δουμε)με φοβερο κρασι και κοψιδια πρωτης ποιοτητας!!!!!! :D:rolleyes::wub:

DALTONS POW ROBBERY.....

μακαρι να δουλεψει ολοκληρο ολες τις υπολοιπες μερες της σαιζον
Προσοχή : θα λειτουργεί μόνο τα Σ/Κ. Όχι καθημερινές.

και φυσικα ακολουθησε λιτοτατο γευμα :P στην οστρακινα του Γιωργου του mainalo (ειχαμε καμποσο καιρο να τον δουμε)με φοβερο κρασι και κοψιδια πρωτης ποιοτητας!!!!!! :P:rolleyes::wub:

Μήπως να κατέβω καμμιά βολτίτσα προς τον... Καρδαρά! Αλήθεια είναι ανοιχτός και καθημερινές γιατί Σ/Κ κωλύομαι.

δεν ξερω μπορει να απαντησει ο νεαρος ομως η ο μακρυμαλλης :rolleyes:

DALTONS POW ROBBERY.....

Fidel όταν λες ανατολική εννοείς τις υπαριθ. 2 και 3 πίστες του χάρτη; Καλά, πότε είχε lift εκεί; Από το 2003 που πηγαίνω δεν το έχω δεί σε λειτουργία όπως και την Πωλονέζα.

Χρήστο ψήνεσαι για αύριο το πρωί Μαίναλο; Τι λες :rolleyes:

"Κόκκαλο" (παγωμένο) το πρωι το χιόνι κατά τις 9 στην βορινή , θέλει λίγο προσοχή και σκληρά σκι με καλές γωνίες , αλλά αργότερα μαλάκωσε ικανοποιητικά, περίπου στις 11, οπότε για δυό ώρες περίπου ήταν το ιδανικό χιόνι για το καλύτερο σκι της ημέρας.. Το μεσημέρι όμως έφτασε τα όρια της "σούπας" , ειδικά στο κάτω πλατό. (είναι για all-around 50-50 ώστε χιονοδρομικά να έχεις ΟΛΕΣ τις επιλογές ) Η μορφολογία της Βορινής είναι τέτοια ώστε να δημιουργούνται σχετικά γρήγορα μινι-moguls, φυσικά από το πέρασμα των σκιερ , είναι και σχετικά στενή. Αυτό εκτός από βάσανο , είναι και δάσκαλος σε αυτό που λέμε Skill Development , δηλαδή την ικανότητα να δοκιμάζεσαι σε όλα τα επίπεδα ισορροπίας , στις εναλαγές της μορφολογίας και ποιότητας του χιονιού.

Είχε διάθεση για νερό , αλλά μέχρι την ώρα που ήμουν επάνω δεν έκανε τίποτα το σοβαρό. Κατα πολύ μικρά διαστήματα εκτός από ψιχάλες έριχνε και λίγο χιόνι. Δεν ξέρει ακόμα τι καιρό θέλει να κάνει... μάλλον.. Οπως και να 'χει , γνώριμο Μαίναλο με αρκετό χιόνι.

mainalo-13.jpg

mainalo-12.jpg

mainalo-24.jpg

Edited by Fidelio

Fidel όταν λες ανατολική εννοείς τις υπαριθ. 2 και 3 πίστες του χάρτη; Καλά, πότε είχε lift εκεί; Από το 2003 που πηγαίνω δεν το έχω δεί σε λειτουργία όπως και την Πωλονέζα.

Δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό τους στον χάρτη, όμως πιο πάνω έχω κάνει τις καλλιτεχνίες μου :rolleyes: στην φωτογραφία του Αλέξη. Αυτη η πίστα με την συστάδα απο τα έλατα στην μέση και από την οποία μπορείς να σκιάρεις ανάμεσα , είναι η λεγόμενη Ανατολική , και είναι off-piste.

Πιο παλιά κάτω είχε ένα μικρό συρόμενο Lift (φαίνονται δύο πυλώνες στην φώτο ) έτσι ώστε να μοιράζεται πιο λειτουργικά ο κόσμος στο κάτω πλατώ, ενώ μπορούσε να εξαντλήσει την ανατολική αν ο χιονοδρόμος το επιθυμούσε. Πριν το 2003 ναι. [και τώρα αμα θέλεις κατεβαίνεις μέχρι τέρμα την ανατολική , αλλά μετά θα πρέπει να πατινάρεις μέχρι το συρόμενο στην άλλη άκρη του χινοδρομικού.]

Η πωλονέζα πολύ σπάνια έχει δοθεί σε λειτουργία και αυτό ακόμα πιο παλιά ...

Edited by Fidelio

Χρήστο ψήνεσαι για αύριο το πρωί Μαίναλο; Τι λες :wub:

εχω την κορη μαεστρο μου :rolleyes:

DALTONS POW ROBBERY.....

Μήπως να κατέβω καμμιά βολτίτσα προς τον... Καρδαρά! Αλήθεια είναι ανοιχτός και καθημερινές γιατί Σ/Κ κωλύομαι
Το χ/κ δεν θα λειτουργεί τις καθημερινές. Μόνο Σ/Κ.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...