prodgirl 0 Report post Posted January 6, 2006 (edited) Kalispera se oloys!Eime arxaria sto athlima kai de xero ti na epilexo apo ta 2!! exo kanei 2-3 fores ski kai pote snowboard....ti inai pio eykolo apo ta 2 kai mathenete pio grigora? to problima me ta ski inai oti de mporo na frenaro kai me diskoleyoun kai otan pefto prepei na ta bgazo gia na sikonomai! opoiadipote boithia tha itan kalodexoymeni... Γεια σε ολους!!Ειμαι αρχαρια επιπεδο 0-1 στο σκι αλλα δεν εχο δοκιμασει ποτε σανιδα...τι ειναι πιο ευκολο κατα τη γνωμη σας για εναν αρχαριο να μαθει πιο ευκολα σκι ι σανιδα??Μειονεκτηματα κ πλεονεκτηματα των 2?? το καλο για μεντα με τα σκι ιναι τα μπατον που σε βοηθανε αλλα απο την αλλη ειναι δυσκολο να σηκωθεις οταν πεφτεις....επισης μου φενεται οτι με τα σκι φρεναρεις πιο ευκολα...κανω λαθος?? Συμφωνα με τους κανονες χρησης του forum απαγορευονται οι λατινικοι χαρακτηρες σε ελληνικο κειμενο.Επειδη εισαι νεο μελος δεν διαγραφεται το μηνυμα.Λιγο προσοχη στους κανονες παρακαλω. Ευχαριστω Edited January 9, 2006 by anemar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr.malakidiox 0 Report post Posted January 6, 2006 Και εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα πριν 4 χρονια...Και τελικα πηγα εκανα και σανιδι και αποφασισα να κανω σανιδι..Κανε και τα δυο και οποιο σου αρεσει πιο πολυ κανε εκεινο..Τα φρενα και οτι μπορει να μην μπορεις να κανεις θσ το καταφερεις για αφτο το οτι δεν μπορεις να φρεναρεις με τα σκι δεν ειναι κριτηριο... Ελπιζω να Βοηθεισα εστω και λιγο.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted January 8, 2006 Κοιτα, με 2-3 φορες μη περιμενεις να κατεβαινεις ανετα σε οποιοδηποτοτε αθλημα. Ουτε στο snowboard θα μπορεις να φρεναρεις εύκολα τις πρώτες φορές και θα παιδέυεσαι να σηκωθείς και να ισορροπήσεις στη σανίδα. Η κοινή γνώμη λέει ότι η σανίδα μαθαίνεται πιο έυκολα και δεν έχει τόσα τεχνικά σημεία όσο το σκι. Εσύ απλά νοίκιασε μια σανίδα την επόμενη φορά που θα πας στο βουνό κένε κανα δυό μαθηματάκια και δες τι προτιμάς. Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted January 8, 2006 Μεσα στο section του snowboard ρωτας τι ειναι καλυτερο????? Και ποια περιμενεις να ειναι η απαντηση???????? Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 9, 2006 Το θέμα δεν είναι ποιό απο τα δύο είναι ευκολότερο,αλλά τί σου αρέσει.Δεν κάνεις ski η snowboard απο αγγαρεία.Το κάνεις για σενα.Δεν είναι σαν τα μαθήματα επιλογής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ που επειδή πρέπει να πάρεις κάποιο,πέρνεις το πιο εύκολο...Όσο για τα φρένα σε ski/snowboard να απαντήσουν αυτοί που κάνουν και τα δύο!!! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
prodgirl 0 Report post Posted January 9, 2006 Συγνωμη που επανελαβα το θεμα μου αλλα ειχε σβηστει οταν κοιταξα χτες! Επισης για τα greeklish! Περιμενω και αλλες γνωμες παντος ακομη! Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 9, 2006 Συγνωμη που επανελαβα το θεμα μου αλλα ειχε σβηστει οταν κοιταξα χτες!Επισης για τα greeklish! Περιμενω και αλλες γνωμες παντος ακομη! Δεν ειχε σβηστει.Ειχε μεταφερθει στην ενοτητα "Νεα Μελη",γιατι το ειχες και στο ski και στο snowboard.Μπηκε στα "Νεα Μελη",αφενος μεν για να καλυψει και τα 2,αφετερου δε γιατι εισαι νεο μελος και εκανες τις συστασεις σου.Αληθεια τις εκανες? Καλως ηρθες στο forum.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lefteris 0 Report post Posted January 9, 2006 Γεια σου, θα σου απαντησω με προσωπικη εμπειρια, κανω snowboard γυρω στα 4 χρονια και πηγαινω σχεδον καθε σαβκυρ στα ΧΚ. Εχω χτυπησει τοσο πολυ απο πεσιματα, λαθη και ασταθμιτους παραγοντες που καθε φορα ειχα και ενα πονο. Απολογισμος : Ενα μαυρισμενο ματι οταν δεν ειδα πετρα και το σανιδι εκανε σουζα με φορα, ενα δακτυλο (καταγμα) που χωθηκε στην πουδρα απο πεσιμο (Στυγα- Μαυρη), ενα χτυπημα στο στηθος υστερα απο πεσιμο , αφου το μπροστα μερος της σανιδας βρηκε σε παγο!! Στο snowboard πρεπει να κανεις οχι σε πιστα , ειναι μεγαλο λαθος και δεν παει σε πιστα η σανιδα, πιεζεις την τυχη σου, το σανιδι παει εκει που δεν παει το σκι ...σε πουδρα .... Οσο και φαρδυ(Fat) πεδιλο εχεις οι σανιδες πανε πιο καλα. Τωρα να μαθεις snowboard για να κανεις αλματα και να πας στην πουδρα οκ . Θα πρεπει να πεσεις παρα πολυ, αλλα αν το λεει η καρδια σου τοτε θα σου αρεσει και θα κολλησεις. Το σκι τωρα ,πιο ευκολο να τσουλισεις κτλ. Κανε ενα μαθημα σκι και ενα snowboard. Και στα 2 τα ματια σου 14. Και στα 2 εχεις το μικροβιο του χιονιου. Συμβουλή !! ΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 2. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ!!! Υ.Σ Πουλαει κανεις κανα σκι?? Εγω πουλαω την σανιδα μου, οπως ειπα εχω φαει πολυυυυ ξυλο με τις σανιδες!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 9, 2006 Ωραίος ο Λευτέρης. Ας πω και εγω, μιας και έχω κάνει και τα δύο. Και αυτή την φορά δεν θα υποστηρίξω μεμιας το snowboard Σκι: Μαθαίνεται πιο δύσκολα και είναι πιο περίπλοκο, γιατί η τεχνική του είναι πιο "ψαγμενη". Από προσωπική εμπειρία, όταν μάθεις να κατεβαίνεις με αξιοπρέπεια μια πίστα κ να φρενάρεις, τα πεσίματα θα είναι πολύ σπάνια, μάλλον εξαιτίας των μπατόν ή της θέσης του σώματός μας στο σκι. Μιλάω για κάποιον που κατεβαίνει μια χαρά την πίστα, όχι με κάρβινγκ, αυτό είναι πιο πάνω Πιο εύκολα θα αναπτύσσεις ταχύτητα, αφού τα πέδιλα είναι πιο μακριά και η θέση που πέρνεις σε τέτοια περίπτωση ευνοεί την μεγαλύτερη ταχύτητα. Γιατί στο δίαθλο όταν η πίστα πέρνει μια κλίση, η αθλητές καμπουριάζουν κ βάζουν τα μπατόν κάτω από τις μασχάλες? Ο λόγος προφανής... Snowboard: Η μεγάλη μου αγάπη μαθαίνεται πιο εύκολα αλλά όσο καλυτερεύεις, πιο δύσκολα μαθαίνεις τεχνική, όπως γωνίασμα, χέρι για "πλάκα" για να μην πέσεις, κεντράρισμα βάρους όταν γέρνεις... Μειονεκτεί σε ταχύτητα όσο το σκι επειδή τα σανίδια είναι πιο κοντά αλλά στρίβει πιο εύκολα και γρήγορα. Πέφτεις πιο εύκολα όταν δεν κεντράρεις σωστά το βάρος σου (νομίζω και στο σκι συμβαίνει αυτό στο κάβινγκ, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πρέπει να διορθώνεται πιο εύκολα με τα μπατόν για ισσοροπία). Και το καλύτερο! Το snowboard πάει εκεί που δεν πάει το σκι! Off piste, half pipe και ο Θεός! Εκεί που μπορεί οι σκιερς να μην ευχαριστιούνται την κατάβαση, μπορεί ο σανιδάς να γουστάρει τρελά! (π.χ. πίστα με πούδρα αφού έχει χιονίσει) Το λέω ως πραγματικό γεγονός, μου έχει τύχει αφού δεν πάω στο βουνό μόνο με snowboarders! Οπότε διαλέγεις και πέρνεις... Σκι για ταχύτητες κ πολύ γκάζι, σανίδα για πούδρες και άλματα, το πρώτο πιο τεχνικό, το δεύτερο πιο απλό ΥΓ: Στο snowboard πέφτεις πολύ περισσότερο κ θα πονέσεις αλλά έχει πλάκα, χαχα Τώρα απάντησα εδώ γιατί αυτό το τόπικ ήταν πρώτο στα μη αναγνωσμένα ποστ Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
prodgirl 0 Report post Posted January 9, 2006 Diladi to snowboard den inai gia pistes para monon gia ektos pistas...ok de moy fenete oti imai toso proxorimeni gia na kano ektos pistas!!ektos an enooeite sti pista ton arxarion,kai ayti ektos pistas den inai??lol! alla kai pali exo mia aporia...ektos pistas ta mpaton de se boithane?an exei kapoio isioma mporeis na sproxeis kai na peraseis i na apoktiseis ligo fora...eno sto snowboard??sproxneis me to podi opos sto patini?? σας παρακαλω μη το σβησετε το παραπανω μυνημα μου!Ξεχαστικα παλι με τα greeklish!δε θα ξαναγινει i promise!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 9, 2006 Συμφωνώ με τον Mr.malakidiox (καλωσόρισες κιόλας).Δοκίμασε και τα δύο για αρχή και κρίνε μόνη σου.Τούμπες εγγυημένες έχουν και τα δύο...ειδικά για αρχή. Το τι θα μάθεις πιο γρήγορα...????Αυτό ίσως εξαρτάται κι από εσένα,δηλαδή πως θα δεχθεί το σώμα σου την κινησιολογία του κάθε αθλήματος.Οπότε είναι δύσκολο να σου πω τι είναι πιο εύκολο αντικειμενικά... Εμένα ας πούμε το snb για να φτάσω ένα εντελώς βασικό επίπεδο,δηλαδή να φρενάρω,να ενώνω κάποιες slide στροφούλες σε εύκολες πίστες μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με το σκι,αρκετά χρόνια νωρίτερα βέβαια.Επίσης,οι πρώτες εξορμήσεις σε απάτητο με τη σανίδα νομίζω μου ήρθαν πιο φυσικά,παρά με τα πέδιλα,που απαιτούν αντίστοιχα μια πιο ολοκληρωμένη τεχνική.Από την άλλη τα πιατάκια με το snowboard,μου ήταν παίδεμα,ενώ με το σκι σίγουρα το πιάνεις πιο εύκολα.Πάντως όλα είναι σχετικά ακόμα και στο άτομο.π.χ ενώ είχα δοκιμάσει στο βουνό τόσο σκι,όσο και λίγο snb,όταν δοκίμασα τα αντίστοιχα σε θάλασσα το σανίδι το έπιασα με την πρώτη (wake kai εξέλιξη σε kite),ενώ το θαλάσσιο σκι δεν το έπαιρνα με τίποτα.Οπότε βλέπεις ....πρέπει να δοκιμάσεις και τα δύο. Αν τώρα επιμένεις...θα σου πω αυτό που ακούω περισσότερο,χωρίς όμως να ξέρω κατά πόσο αποδεδειγμένο είναι και λέει,ότι στο snb θες λιγότερο χρόνο για να αποκτήσεις μια ικανοποιητική τεχνική σε σχέση με το σκι,ειδικά σε off-piste.Από εκεί και πέρα για να πεις ότι κατέχεις το άθλημα,και εννοώ από κάθε σκοπιά,είτε για carving σε πίστα,είτε freeriding,είτε freestyle θες τα χρονάκια σου,διότι και τα δύο έχουν πολλά μυστικά στην τεχνική τους,που πάντα έχεις κάτι να μάθεις.Είναι ο λόγος που δεν μπορείς να πεις ότι ένας pro σκιερ είναι πιο τεχνίτης ή πιο αθλητής από έναν pro snowboarder και αντιστρόφως. Τώρα όσον αφορά την απόδοση των πεδίλων και της σανίδας σε πούδρες και λοιπά απάτητα...να πω ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ότι μια χαρά πας και με πέδιλα.Μάλιστα αν μάθεις 2-3 βασικά πράγματα και διαθέτεις και ένα mid-fat πεδιλάκι ΠΕΡΝΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ.Σε άλματα και λοιπά snow-parkολέ καταστάσεις ύπο ευρωπαικές-αμερικανικές συνθήκες πλέον θα έβαζα ένα τεράστιο Χ ισοπαλίας μεταξύ των δύο,μιας και στα δύο έχει πολύ πράγμα.Στο Greece όντως το σκι είναι παρεξηγημένο και συντηρείται η εικόνα του πιστάρικου αθλήματος....αλλά που θα πάει θα αλλάξει κάποτε!!!!! Όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο του alpine ,διότι αν πάμε σε ορειβατικές-backcountry καταστάσεις,με το σκι έχεις ορισμένα τεχνικά πλεονεκτήματα,αλλά αυτό είναι μάλλον άλλη ιστορία. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 9, 2006 Diladi to snowboard den inai gia pistes para monon gia ektos pistas...ok de moy fenete oti imai toso proxorimeni gia na kano ektos pistas!!ektos an enooeite sti pista ton arxarion,kai ayti ektos pistas den inai??lol!alla kai pali exo mia aporia...ektos pistas ta mpaton de se boithane?an exei kapoio isioma mporeis na sproxeis kai na peraseis i na apoktiseis ligo fora...eno sto snowboard??sproxneis me to podi opos sto patini?? σας παρακαλω μη το σβησετε το παραπανω μυνημα μου!Ξεχαστικα παλι με τα greeklish!δε θα ξαναγινει i promise!! Βρε παντού κάνεις και με τα δύο.....!!!!!!!!!Κι όταν λέμε απάτητο,εννούμε εκεί που το χιονάκι δεν στρώνεται από τους χιονωστρωτήρες,εκεί που παραμένει όπως το ρίχνει ο Θεούλης,εκεί που δεν υπάρχουν σημάνσεις,εκεί που πρέπει να είσαι επιπλέον προσεχτικός. Όσον αφορά για την χρήση των μπατόν... η κύρια χρήση τους δεν είναι αυτή που περιγράφεις,δηλαδή το σπρώξιμο,τουλάχιστον όχι στο Alpine ski.Ούτε εννοείται να ξεκουμπώνεις εύκολα τις δέστρες σου,ούτε....να κοπανάς κόσμο στην ουρά .Πράγματα εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα,όπως ότι ο snowboarder πρέπει να λύνει τη μια δέστρα του πότε πότε είτε για να παίρνει τα λιφτ ή να σπρώχνει στο ίσιωμα καλύτερα μην σε απασχολούν τόσο. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 9, 2006 Το snowboard πάει εκεί που δεν πάει το σκι! Off piste, half pipe και ο Θεός! Εκεί που μπορεί οι σκιερς να μην ευχαριστιούνται την κατάβαση, μπορεί ο σανιδάς να γουστάρει τρελά! (π.χ. πίστα με πούδρα αφού έχει χιονίσει) Το λέω ως πραγματικό γεγονός, . . . . Heey panos , check this out dude ! Half Pipe Off Ride Hey panagiotis πρόσεχε ο θεός κατεβαίνει με Armada κοίτα την "σόλα" του . . . Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 9, 2006 Αυτές είναι εξαιρέσεις... Πόσοι κάνουν halfpipe με snowboard και πόσοι με σκι? 1-0 Πόσοι κάνουν απάτητα με snoboard και πόσοι με σκι? 1-1 (τελικό... Αλλά off piste με snowboard είναι πιο εύκολο ) Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted January 9, 2006 Το freestyle ski οσο πάει κι αναπτύσσεται οπότε μη λες μεγάλες κουβέντες! Προσωπικά το βρίσκω πολύ εντυπωσιακό...ειδικά όταν σταρυρώνουν τα πέδιλα! Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 10, 2006 Αυτές είναι εξαιρέσεις... Πόσοι κάνουν halfpipe με snowboard και πόσοι με σκι? 1-0 ...ε ναι στην Ελλάδα είναι εξαιρέσεις και μάλιστα θα έβαζα όχι 1-0,αλλά 10-1.Αλλά στην Ελλάδα,όπου εξαίρεση αποτελεί ένα τετραπλό αποσυμπλεκόμενο ή μέχρι πρότεινως η τεχνητή χιόνωση ή και το ίδιο το half-pipe!!!!! Respect στο snowboard που άνοιξε νέους ορίζοντες και ξεκόλλησε το freestyle από τα moguls+aerials,το pencil steeze,τα backscratcher και spread eagle,αλλά σε όλες τις χώρες με χιονοπολιτισμό,ειδικά στη βόρεια Αμερική (H.Π.Α + Καναδάς) το freestyle ski πραγματικά ανθεί και στέκεται επάξια τουλάχιστον τεχνικά (όπως και στη εμπορικοποιημένη νοοτροπία καλώς ή κακώς...) δίπλα στο freestyle snb. Απλά δείτε για αρχή στα sites των γνωστών εταιριών,αλλά και πόσες νέες ,μικρές,εξειδικευμένες εταιρίες βγαίνουν με σχεδόν αποκλειστικά freestyle/freeride hardware (Armada,Line,Movement κλπ).Δείτε επίσης περιοδικά με σκι.Ακόμα και το "συντηρητικό" SKI & snowboard έχει πλεόν στήλη για freestyle tips,τα δε αμερικάνικα απλά δε συμμαζεύονται (Powder,freeskier κλπ). KΑΙ ΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΕ FAT TWINTIPS ΠΟΥ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΟ SNOWPARK ΚΑΙ ΞΕΠΑΡΘΕΝΙΑΖΟΥΝ ΠΟΥΔΡΕΣ ΜΕ GS ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝΙΔΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ!!! υ.γ 1: ο T.j Schiller είναι ο ιπτάμενος νεανίας...εεεε,ναι! υ.γ 2: Nα κι ο Jon Olsson,εδώ με ένα double grab (πληροφοριακά, τον είδαμε live στο Nokia totally board στη Θεσσαλονίκη 31-5-04 ) Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted January 10, 2006 Επειδή την μπερδέψατε την κοπέλα.... ..Snowboard γλυκειά μου, γιατί οι snowboardαδες τα σπάνε, είναι πιό trendy και πιό ωραίοι! και θα κάνουν και ουρά να σε βοηθήσουν... Ψηεερς Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 10, 2006 ωραιος ο συναδελφος Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted January 10, 2006 Είμαι ο άτιμος!! Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 10, 2006 Ωραίο το σταυρωρτό με πέδιλα αλλά halpipe με snb θέλω εδω και τώρα! Αυτό γουστάρω υπερβολικά να δοκιμάσω αλλά που είναι το halpipe ΟΕΟ? Hintertux άκυρο=>άγκυρα Mayrhofen κλειστο το πάρκο Τα χάπια μου Αν ποτέ ξαναεπιστρέψω στις ρίζες, mid fan twin tip πέδιλο θέλω,λολ Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
tetzas 1 Report post Posted January 10, 2006 Εγώ σου προτείνω να κάνεις και τα δύο! Έτσι κι αλλιώς μετά από λίγο καιρό είναι σίγουρο ότι θα αγοράσεις snowboard! Πάντως έγω πιστεύω ότι είναι θέμα τι σου πάει και σου αρέσει περισσότερο (μετά από δοκιμή φυσικα). Εγώ προσωπικά (αντίθετα με τον panagiotis) βρήκα το σκι πολυ εύκολο ενω στο σανίδι ζοριστηκα λίγο. Σήμερα κάνω snowboard αλλά πιστεύω πως και τα δύο προσφέρουν διαφορετικές αλλά αντιστοιχες συγκινήσεις. Υ.Γ. Αν είσαι trendy και θέλεις δωρεάν μαθήματα snowboard επικοινώνησε με τον master : http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showuser=636 Quote Share this post Link to post Share on other sites
lefteris 0 Report post Posted January 10, 2006 Βρε παιδια ...αδικια..... πιο κατω ειχα ανοιξει ενα Post με θεμα ποια σκι ειναι καταλληλα για μενα τον αρχαριο σκιερ(λεμε τωρα) και κανεις δεν απαντησε....! ενω εδω που ρωταει κοπέλα εγινε το topic 2 σελιδες Το βρηκα θα γραφω ως sexnikol ή hotchick06 !! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 10, 2006 λευτερη αν περιμενεις απο σανιδα να σου πει για σκι ατυχησες αλλα για βαλε καμμια υπογραφη μυστηρια μπας και παρασυρθει κανεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiannisV 5 Report post Posted January 10, 2006 Νομίζω, πως η επιλογή έχει να κάνει και με το σε ποιό βουνό συχνάζεις περισσότερο. Για παράδειγμα, το snbrd, εδώ στο Πήλιο είναι δύσκολο, λόγω ποιότητας και συνθηκών χιονιού (πάγος, ελάχιστο off piste κλπ) Στη Βασιλίτσα όμως και νέος σχετικά να είσαι στο άθλημα, το χαίρεσαι το βουνό καλύτερα με το σανίδι. Πάντως, και τα δυό δίνουν πολύ μεγάλη χαρά. Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
CGWolf 0 Report post Posted January 11, 2006 Και η δικη μου γνωμη αν τη θελεις... Περσυ εκανα μονο σκι (ΚΑΙ ΟΧΙ Λευτερη δεν το αλλαζω),αλλα φετος δοκιμασα πρωτη φορα Snowboard. Το ποιο σωστο ειναι αυτο που σου ειπαν οτι αφου δοκιμασεις αρκετα και τα 2,μονη σου θα βρεις αυτο που σου ταιριαζει περισσοτερο.Οπως και οτι,το ποσο γρηγορα θα μαθεις, ειναι καθαρα στο ατομο.Σκεψου οτι εκανα 1η φορα σανιδα και καταφερα να φρεναρω και με εσωτερικη και με εξωτερικη (πρωσοπο στην πλαγια-πλατη στην πλαγια),αλλα εγω ειμαι δυσαναλογο μετρο συγκρησης για αρχαριο... Αυτο που μπορω να σου πω σιγουρα ειναι οτι και με τα 2 κανεις οτι θελεις,αρκει να εχεις πολλη ορεξη και ακομα ποιο πολλη τρελα...Το σανιδι θα σου φανει ποιο ευκολο στην αρχη στην πουδρα ενω το σκι σε ποιο στρωμενη πιστα...αλλα... αφου περασεις το επιπεδο του αρχαριου η επιλογη δικη σου... Εγω κατεληξα στο εξης... αγορασα πεδιλα (κολλημενος με το SKI) (Με ενα ζευγαρι μπορεις να βγεις και εκτος πιστας αλλα μπορει να κουραστεις λιγο περισσοτερο) αλλα αγορασα και σανιδα,ωστε οταν υπαρχει η καταλληλη παρεα και το καταλληλο βουνο (με τρελες πουδρες) να μπορω να κανω το χαβαλε μου!!! Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο!!! Quote Da Wolf,howling in da night!!! Share this post Link to post Share on other sites