JohNi 21 Report post Posted March 6, 2006 Tα θεματα της αγορας ειναι γνωστα... Για παραδειγμα στον τομεα του ρουχισμου,τα Diesel jeans απο τιμες των 70-90 ευρω εκτοξευτηκαν στα 180+ ευρω...και μαλιστα χωρις να αλλαξει κατι στην ποιοτητα και την ανθεκτικοτητα Κυριε Gilli(παιζει και να σε ξερουμε ) σιγουρα θα ειχες αγορασει ενα τζιν αυτης της εταιριας.Τωρα για να αποκτησεις ενα τι κανεις?Μπαινεις και το κλεβεις?.......νομιζω με ''πιανεις'' Επισης,το να κανεις δωρεαν σε ενα ελληνικο Χ/Κ ειναι ισως το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο,οποτε μη το παινευεσαι...ασε που μπορει να σε ''δωσουν'' κιολας Ειναι πραγματικα βαρετο να ακους σε αυτο και στο αλλο forum συνεχως γκρινιες για τις τιμες...Τα πραγματα ειναι απλα,συγκρινεις το συνδυασμο ποιοτητας-τιμης που σου παρεχεται και αμα σου κανει ολα καλα,αν οχι δεν πας... Και οτι και να γραψεις στο Forum,οσο και να γκρινιαξεις,η κατασταση των Χ/Κ δεν προκειται να αλλαξει γιατι απλα αποφασιζει παντα αυτος που τυγχανει δυναμης...Εμεις οφειλουμε να κανουμε αυτα που πρεπει,να ''τρεχουμε'' για το καλυτερο της ελληνικης χιονοδρομιας,αλλα σιγουρα δε θα ειμαστε εμεις αυτοι οι οποιοι θα επιτυχουν καποια αλλαγη(αν ποτε επιτευχθει αυτη)...και οχι δεν ειμαι απαισιοδοξος,θεωρω πως ειμαι ρεαλιστης!Επισης αυτο το παρατηρεις και σε μια μικρη φιλικη κουβεντα με ενα διευθυντη Χ/Κ...ουτε αυτος εχει τη ουσιαστικη δυναμη να αλλαξει κατι.Δυστυχως η απληστια που μας διακατεχει σαν ανθρωπους εχει σαν αποτελεσμα να χανεται η σημασια της θεσης ενος ατομου,να μπερδευνοντε οι διαφορες αρμοδιοτητες αφου μπορουν να εμπλακουν τα πιο ακυρα ατομα για τον πιο ακυρο λογο . Και ενα αλλο παραδειγμα του ελληνα χιονοδρομου...Τα Χριστουγεννα που ηταν ανοιχτη μονο η τηλεκαμπινα στον Παρνασσο,εβλεπες ατομα να ανεβαινουν για καφε και μετα να οταν γυριζαν Αθηνα,επιαναν το πληκτρολογιο και γκρινιαζαν για την τιμη του καφε......καποιοι αλλοι ομως ηταν σε ενα spot χωρις σαλε μολις 30ΚΜ απο την Αθηνα και εκαναν μικρες και κουραστικες καταβασεις...πιστευω 100% πιο ευχαριστο απο το να γκρινιαζεις για τον καφε... Θεωρω πως πρεπει να γινουμε πιο ωριμοι καταναλωτες! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted March 15, 2006 xerete k pali lipon na ta paroume ta themata ena ena... an exete melos san afto ton ALEXI...perastika (toulax ego den evrisa kanenan...alla o kathenas dixni to epipedo tou) θέλεις να πεις δηλαδή ότι έπρεπε να δεχτούμε έτσι όμορφα και ήρεμα κάποιον ο οποίος έγραψε κάτι σαν αυτό που έγραψες εσύ; μπορώ να σου βρω και εγώ άλλες τόσες δικαιολογίες για την παρανομία που κάνεις αλλά καμία δεν θα ευσταθεί και θα συνεχίζει να είναι παρανομία. omos de ginete re pedia me tosa paketa pou peftoun apo E.U. na perimenoun ta dika mou 20E gia na vgaloun tous misthous ton kakomiron (agenestaton) ipalilon pou exoun...otan mia VIP thesi stin araxova exi 1500E to xrono gia an vazoun to amaxaki tous ekso ap to xk kapioi kirioi ....episis to na mpenoun kapioi dorean sta xk de simeni oti to kanoun is varos allon....de perni kanis ap tin tsepi sas... na anaferthoume vevea k sto gegonos oti pezoun oi treles vromodoulies me simferonta klp opos px i alagi tou dieuthinti ston parnaso pou xe na kani akthara me politika simferonta koinos masima xrimatos....k oxi mono eki...ara giati na masane ta dika mou? masane idi ta paketa tis EU.. Αλήθεια, τι πακέτα πέφτουν από την Ε.Ε στον Παρνασσό για πες μας λίγο. Τι μερίδιο πέφτει στον Παρνασσό; είναι αρκετό; ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; καλό θα ήταν πάντως να μιλάμε με στοιχεία, εντελώς θεωρητικά ξέρουμε όλοι να μιλάμε. Όσο για τους αγενέστατους υπάλληλους έχω ξαναναφερθεί στο ίδιο post, θα προτιμούσαν και εκείνοι να είχαν πιο ευγενικούς πελάτες. Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι η αλλαγή του Διευθυντή στον Παρνασσό έγινε με πολιτικά συμφέροντα, ήσουν στην υπογραφή της σύμβασης, είναι φίλος σου και στο είπε, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πολεμίσεις κάτι που δεν σου αρέσει πιο νόμιμοι και πιο σωστοί. Αν και πιστεύω πως εάν κάποιος θέλει να μπαίνει τζάμπα στα ΧΚ και 5 ευρώ να είχε η κάρτα θα το έκανε και θα έβρισκε και μιά ντουζίνα δικαιολογίες για να βγει και από πάνω!!!! Φιλικά, Vouli! Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 15, 2006 Ο.Κ gili... Καταρχήν χαίρομαι που ξαναγράφεις στο φόρουμ σε πολιτισμένο ύφος μάλιστα,παρά την έντονη κριτική που εισέπραξαν τα γραφόμενά σου.Για την "ελευθερία του λόγου" σε αυτό το φόρουμ μην έχεις αμφιβολία,απλά μην παρεξηγούμε με την "ασυδοσία λόγου",η διαφορά τους νομίζω έγγειται στην ευθύνη των γραφόμενων. Βλέπω ότι συνεχίζεις να υποστηρίζεις τις απόψεις σου,εξηγώντας μας τα όσα πρεσβεύεις,οπότε το πρώτο σου ποστ ίσως να μην ήταν ένα "πυροτέχνημα" εντυπώσεων.Ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις ακόμα κι αν η πλειοψηφία,including me μάλλον διαφωνούμε με τις απόψεις σου.Αλλά please και μην το πάρεις στραβά,γράφε σε ελληνικά,κι όχι greeklish (είναι κανόνας του φόρουμ,που καλό είναι σεβόμαστε και πέραν τούτου έχει και πρακτική σημασία,διότι ειδάλλως κουράζει). -Anyway πολύ γουστάρουμε και τιμή μας που ο Αλέξης είναι μέλος του συλλόγου μας,και ξέρω ότι θα του τη σπάσω που φαίνεται να κάνω το συνήγορό του,αλλά έτσι είναι. -Για την IP σου προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι κι ούτε με τρώει να μάθω τα στοιχεία σου. -Για φτηνή κάρτα στον Παρνασσό μην περιμένεις από το Σύλλογο...οι μειωμένες κάρτες αναφέρονται σε αθλητικούς συλλόγους,ίσως και ορειβατικούς...σίγουρα όμως δεν απευθύνεται στο σύλλογό μας. -Ξανατονίζω ότι μπορείς να γράφεις εδώ μέσα με ΕΥΘΥΝΗ και τα "φασιστόμουτρα" είναι ένας μάλλον γραφικός και ατυχής χαρακτηρισμός. Αν γουστάρεις αληθινά έλα σε καμιά συνάντηση που κάνουμε σε ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον,να τα πούμε κι από κοντά,διότι έχω την υποψία,ότι έχεις διάθεση να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να τα συζητούμε.Σίγουρα θα δεις ότι οι απόψεις μας δεν είναι τόσο "οπισθοδρομικές".Δεν χρειάζεται να γίνεις καν μέλος του συλλόγου,αν δεις ότι αυτά που πρεσβεύει δεν σε αντιπροσωπεύουν. Πιο μετά ελπίζω να σου γράψω και κάτι παραπάνω,γιατί σίγουρα συνεχίζω να διαφωνώ με τις απόψεις σου,όπως κι άλλοι φαντάζομαι,αλλά εφόσον γίνεται επωφελής ΔΙΑΛΟΓΟΣ η διαφωνία δεν με πειράζει καθόλου. Φιλικά λοιπόν κι εγώ σε χαιρετώ... και θα σου πρότεινα,να κοιτάξεις ορισμένα περασμένα thread,ειδικά στην ενότητα "χιονοδρομικά" και "θέματα τουριστικής χιονοδρομίας",ώστε να έχεις μια καλύτερη άποψη για το τι πιστεύει ο καθένας μας και ποια είναι η θέση του συλλόγου. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted March 15, 2006 ΠΡΟΣ gili Σαν moderator του forum,θα ηθελα να σου εφιστησω την προσοχη σχετικα με τη χρηση greeklish,τα οποια απαγορευονται με βαση τους κανονες του forum. Επισης απαγορευεται η οποιαδηποτε μη στοιχειοθετημενη καταγγελια εναντιον τριτων.("μασηματα" κτλ.) Ακομη να σε ενημερωσω πως ο συλλογος μας δεν τυγχανει εκπτωσης στην ετησια καρτα στο χκ. Παρνασσου,καθοτι δεν αποτελει αθλητικο σωματειο. Ευχαριστω για την κατανοηση. Το post σου μεταφερεται στο trash can.Αν θελεις ξαναγραψτο στα ελληνικα(στο εστειλα με pm) και αφαιρεσε τις αναποδεικτες καταγγελιες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,735 Report post Posted March 15, 2006 Προς gili, νομίζω ότι αν παρεβρεθείς σε κάποια συνάντηση, τέτοια θέματα θα συζητηθούν καλύτερα. Αν είσαι ήδη μέλος (πράγμα που πιστεύω), τα πράγματα είναι ευκολότερα. Αν και διαφωνώ με τις απόψεις σου, φαντάζεσαι να έβγαινε ο πρόεδρος του ΔΣ να κάνει ανακοινώσεις υπερ κάποιας παρανομίας σαν αυτή που προτείνεις που βλάπτει τα ΧΚ; Τέλος, όταν κάτι κοστολογείται ακριβά στην αγορά, δεν είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις. Όταν δε μιλάμε για ένα είδος πολυτελείας όπως το σκι, ακόμα περισσότερο. Επειδή η Mercedes είναι ακριβή, θα πρέπει να κλέψω μία; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 15, 2006 Παντως αν ενδιαφερεσαι να κλεψεις καμμια, εχω μια εγω και μια ο Raikkonnen που μας εχουν ταραξει στις επισκευες. Στειλε μου pm που θες και θα την παρκαρω με τα κλειδια στη μηχανη Μμμ, μετα απο σκεψη, ειναι ψιλοπαρανομο, οποτε ασε καλυτερα, θα τη σκοτωσω σε καποια μαντρα Φιλικα ΜακηςΜ ΥΓ Αν σου στειλει pm ο Kimi, please, please καντο ποστ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted March 16, 2006 Απαντώ προς αποφυγήν του υποτονικού κλίματος των τελευταίων ημερών σε ένα μήνυμα που λάβαμε και ξεκινάει ώς εξής : Από gili : xerete k pali, lipon na ta paroume ta themata ena ena...an exete melos san afto ton ALEXI...perastika (toulax ego den evrisa kanenan...alla o kathenas dixni to epipedo tou) επειδή είμαι το ένα θέμα...περαστικά σας βρέ... να με χαίρεστε τέτοιο κελεπούρι που είμαι...και να με καμαρώνετε... Α, και καλύτερα κάποιος να δείχνει το επίπεδό του παρά τη βλακεία που τον δέρνει κατακέφαλα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 16, 2006 Συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος αλλά το trash can που μπορώ να το δω; Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted March 16, 2006 Συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος αλλά το trash can που μπορώ να το δω; Ειναι ορατο μονο απο τους συντονιστες-διαχειριστες του forum.Υπαρχει για να αποθηκευονται τα "διεγραμμενα" post.(βαζω εισαγωγικα,για να δειξω οτι δεν διαγραφονται αλλα μεταφερονται.) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 16, 2006 Εγώ θα σας βάλω έναν προβληματισμό,ίσως να ηταν πιο σωστό αυτά τα διαγραμένα να μεταφέρονται κλειδωμένα σε κάποιο σημείο του φόρουμ έτσι ώστε να μπορούν να τα βλέπουν και τα μέλη.Αναφέρομαι σε αυτό για τον λόγο οτι ο-η gili έγραψε κάτι (καλώς ή κακός) το διάβασαν μόνο 5-10 άτομα και οι υπόλοιποι τίποτα. Πολύ φιλικά και χωρίς παρεξηγηση Γιώργος Πετρόπουλος Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted March 16, 2006 Πολύ φιλικά και χωρίς παρεξηγησηΓιώργος Πετρόπουλος Καθόλου φιλικά και πανέτοιμος για παρεξήγηση θα σας εξηγήσω εγώ κ.Πετρόπουλε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 16, 2006 Αμάν!!!!!!! αν είναι να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου παρακαλώ τούς διαχειριστές να διαγράψουν τα μηνυματά μου..................... Quote Share this post Link to post Share on other sites
barcode 18 Report post Posted June 2, 2006 δεν γίνεται να μην πάρω θέση.... παιδιά, τόσος ντόρος που έγινε θυμίζει μεσημεριανή εκπομπή....αυτο το φόρουμ έχει ένα υψηλό επίπεδο και το έχει αποδείξει. Μην το κάνουμε εδώ όπως το φόρουμ του snowreport... δώσατε πολύ αξία στο παιδί αυτό... ένας έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν με τις πάγιες θέσεις του συλλόγου... διάλογος με τέτοια άτομα παύει να είναι διάλογος αν εκφράζουν τέτοιες απόψεις. Ταυτόχρονα θυμώνετε και βγάζετε μια κακή εικόνα του εαυτού σας που δεν αξίζει να την βγάζετε για τέτοια άτομα με σεβασμό σε όλους, Λάμπρος Ν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted June 2, 2006 Λάμπρο μάλλον θα πρεπει να δεις οτι το θέμα τελείωσε απο τον Μαρτη, ξέρεις που είχε χιόνι κτλ. οπότε λάθος χρόνο διάλεξες. Μπορείς αν θες να το ξανανοιξεις με τα πρώτα χιόνια... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
barcode 18 Report post Posted June 2, 2006 το θέμα παραμένει επίκαιρο... άλλωστε δεν έχει σημασία πότε θα γίνει η τοποθέτηση, αλλά το πώς θα γίνει... δεν έχουν ημερομηνία λήξης τα περισσότερα θέματα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
akarypidis 0 Report post Posted March 7, 2007 KALISPERA KAI APO MENA PAIDIA AN KAI KAINOURGIOS STHN PAREA SAS 8A H8ELA NA PW KAI GW THN APOPSI MOU PANW STO 8EMA THS LA8REAS EISODOU STA XIONODROMIKA TO AN EINAI AKRIBH H KARTA MPOROUME NA TO APANTHSOUME KANONTAS MIA BOLTA STO EJWTERIKO KAI NA DOUME EKEI TIMES. APO PROSOPIKH MOU APOCH 8A SAS PW OTI OI TIMES EINAI POLY AMHLES STHN ELLADA. GIA PARADEIGMA STO BASKO TO LIFT EXEI 30 EURO. TOURKIA 25 EURO (BURSA) K.O.K. TO 8EMA EINAI TI YPHRESIES APOLAMBANOUME. LIFT ARXAIA STA PERISOTERA XIONODROMIKA. APO THN ALLH PLEURA SE XIONODROMIKA OPWS TO FALAKRO POU TA LIFT EINAI KAINOURGIA KAI OI TIMES PERIPOU KALES, DEN YPARXEI YPODOMH. TO XIONODROMIKO EINAI SE YCOMETRO MEXRI 2300 KAI OI 8ERMORASIES EINAI PERIPOU STOUS -2 TO MESHMERI KAI ..... DEN EXEI KANONIA XIONIOU. NAI TO MONADIKO XIONODROMIKO THS ELLADOS POU MPOREI NA DOULEUEI TOULAXISTON 4 MHNES TO XRONO DEN EXEI KANONIA. AKOMA DOULEUEI 4 MERES THN EBDOMADA, OPOIOS ASXOLEITE EPAGGELMATIKA ME TON TOURISMO PWS NA EPENDYSEI SE 4 MERES THN EBDOMADA? AUTA APO MENA. 8A H8ELA KAPOIOS NA MOU PEI THN APOCH TOU S AUTO Καλησπερα και απο μενα παιδια, αν και καινουριος στην παρεα σας θα ηθελα να πω και και γω την αποψη μου στο θεμα της λαθραιας εισοδου στα χιονοδρομικα. Το αν ειναι ακριβη η καρτα μπορουμε να το απαντησουμε κανοντας μια βολτα στο εξωτερικο και να δουμε εκει τιμες. Απο προσωπικη μου αποψη θα σας πω οτι οι τιμες ειναι πολυ χαμηλες στην Ελλαδα. Για παραδειγμα στο Bansko το λιφτ εχει 30 Ευρω. Τουρκια (Bursa) 25 Ε κοκ. Το θεμα ειναι τι υπηρεσιες απολαμβανουμε. Λιφτ αρχαια στα περισσοτερα χιονοδρομικα. Απο την αλλη πλευρα σε χιονοδρομικα οπως το ΧΚ Φαλακρο που τα λιφτ ειναι καινουρια και οι τιμες περιπου καλες, δεν υπαρχει υποδομη. Το χιονοδρομικο ειναι σε υψομετρο μεχρι 2300 και οι θερμοκρασιες ειναι περιπου στους -2 το μεσημερι και...δεν εχει κανονια χιονιου. Ναι, το μοναδικο χιονοδρομικο της Ελλαδος που μπορει να δουλευει τουλαχιστον 4 μηνες το χρονο δεν εχει κανονια. Ακομα δουλευει 4 μερες την εβδομαδα, οποιος ασχολειται επαγγελματικα με τον τουρισμο πως να επενδυσει σε 4 μερες την εβδομαδα; Αυτα απο μενα. Θα ηθελα καποιος να μου πει την αποψη του σ'αυτο ============================================== Αγαπητε φιλε, η χρηση Λατινικων χαρακτηρων οταν γραφουμε Ελληνικα (Greeklish) καθως και η χρηση κεφαλαιων αντιβαινει προς τους κανονισμους του φορουμ. Επειδη ειναι το πρωτο σου ποστ, το κειμενο μεταφραστηκε στα Ελληνικα απο το Moderating Team. Μελλοντικα ποστ σε Greeklish θα διαγραφονται. Ευχαριστουμε και καλωσορισες στο φορουμ μας Moderating Team Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 8, 2007 Δυστυχως το μεγαλο αστικο κεντρο που απευθυνεται το χκ Φαλακρου εχει αλλα 3-4 χιονοδρομικα πολυ πιο κοντά του. Μεχρι να ολοκληρωθει η Εγνατια ο δρόμος θα παρεμένει εμπόδιο. Όπως είπες οι περισσότεροι χιονοδρόμοι γνωρίζοντας τη μη επαγγελματική λειτουργία του χιονοδρομικού δε ρισκάρουν να το επισκεφτούν. Σημαντικό μειονέκτημα για το χιονοδρομικό κέντρο ειναι η ελλειψη εμπορικών πιστών. Μπλέ,Πράσινες. πάρε παράδειγμα το Σέλι και τη πίστα Περικλής/Αίολος στο Παρνασσό όπου εξυπηρετεί το 85% των χιονοδρόμων. Αυτά περιληπτικά. υγ. Παραμένει ένα απο τα καλύτερα χκ της Ελλάδας και το αγαπημένο μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 12, 2007 Ενα ακομα προβλημα ειναι και τα τυπακια που σε περιμενουν εξω απο το αυτοκινητο σου με την ατακα Φιλαρακι θα μου δωσεις την καρτα σου?????? αν πεις οχι σε κοιτανε με μισο ματι και ακους ψυθιριστα /#$#%!"'' Πανε στον παρακατω ο οποιος η την δινει απλοχερα αλλο χαιβανι η την πουλα κανα 10ακι και το παιζει επιχειρηματιας Ετσι ειπα να σας το πω μιας και δεν θα το ξερατε αφου φευγετε μιση ωρα αφου κλεισει το ΧΚ Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 13, 2007 πενια τεχνας κατεργαζεται και γω σπαζομαι οταν παω να προλαβω 1 η 1,5 ωρα σκι και μου ζητα 17 ευρω και προκειμενου να χαλαστω φευγω και δεν ξαναπαω Quote Share this post Link to post Share on other sites
DINOS5 0 Report post Posted March 15, 2008 Αν τυχαινε και ειχατε μια πλαστη καρτα στα χερια σας και ξερατε οτι δεν θα σας αντιλαμβανονταν κανενας, θα την χρησημοποιουσατε ; Εγω αν ειχα θα το σκεφτομουν τουλαχιστον ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 15, 2008 Δεν θα τη χρησιμοποιούσα σε καμία περίπτωση. Θεωρώ πως είναι ανήθικο. Αν τη χρησιμοποιούσα θα δημιουργούσα ακόμα μια πληγή στα πολύπαθα χιονοδρομικά μας, που έχουν τόσο ανάγκη την συνεισφορά μας. Μας δίνουν χαρά όταν κατεβαίνουμε τις πίστες, να μην τους το ανταποδώσουμε? Τέλος δε είναι και παράνομη πράξη και αν σε αντιληφθούν είναι πραγματικά κρίμα οι συνέπειες μιας ευτελούς πράξης να σε συνοδεύουν στην υπόλοιπή σου ζωή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted March 15, 2008 DINOS5, το σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει να μπούμε σ' αυτή τη διαδικασία. Μέσα από τον σύλλογό μας παλεύουμε για το καλό των χ/κ, συνεπώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με αυτά που πρεσβεύουμε τόσα χρόνια για την ελληνική χιονοδρομία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DINOS5 0 Report post Posted March 15, 2008 Συμφωνω οτι δεν αξιζει το ρισκο για κατι τοσο ευτελες. Προσπαθω ομως να "δικαιολογησω" την πραξη βλεποντάς την απο την γωνία του αγανακτησμενου, και ταλαιπωρημενου χιονοδρομου. Ανήθικη επισης ειναι και η εκμεταλευση των χιονοδρομων απο τα χιονοδρομικα (ισως οχι ολα, μονο σε 4 εχω παει στην Ελλαδα). Λυση δεν ειναι να απεχουμε απο το αθλημα για να τους κανουμε να βαλουν μυαλο γιατι ολοι ξερουμε οτι δεν προκειται να γινει το τελευταιο. Λυση δεν ειναι το "αν μπορεις να πληρωσεις πηγαινε αλλιως κατσε σπιτι σου". Αν ειναι ετσι ας δωθουν αδειες να φτιαχτουν 10 Χ/Κ σε καθε βουνο μηπως και λειτουργησει ο ανταγωνισμος. Μπορει να κατηγορηθουν τα χ/κ για αισχροκερδια; Καθε χρονο ακριβαινουν χωρις να προσφερουν τιποτα παραπανω απο την προηγουμενη χρονια (παλιες εγκαταστασεις, υπολειτουργια). Τα chalet επισης αισχροκερδουν... Εστιατορια, καφετεριες, διαφορα μαγαζια επισης... Η λεξη τουρισμος για καποιους εχει την εννοια τουε ευκολου κερδους. Θελουν να δουλεψουν 3 μηνες για να περασουν 1 χρονο. Το προβήμα ξεκινα απο την κορφη μεχρι τους προποδες... Ισως να υπαρχουν λυσεις και να μπορουν να δωθουν απο την ιδια την Πολιτεια αλλα ολοι γνωριζουμε οτι δεν προκειται να συμβει για τα επομενα (πολλα) χρονια. Τελος, στην πραγματικοτητα ο χιονοδρομος δεν μπορει να προβαλλει καμμια αντισταση. (Δεν δεχομαι σαν λυση να σταματησει το αθλημα, ή να ταξιδευει στο εξωτερικο να μην πίνει καφε ή να τρωει) . Ταλαιπωρείται απο τις ανυρπακτες υπηρεσιες και υποδομες και αγανακτα οταν τον κοροιδεύουν μπροστα στα ματια του. Ετσι καποιοι εισερχονται λάθρα στα Χ/Κ αντιδρώντας σ'ολα τα παραπανω αφου δεν υπαρχει καποια αλλη εφικτη λυση. Υ.Γ Δεν ξερω αν το προβλημα του κοστους (ή σχέση υπηρεσιων/κοστους) εχει ξανασυζητηθεί εδω, θα ηθελα ομως να ακουσω (διαβασω ) ποιες λυσεις εχουν προταθει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted March 15, 2008 Το αν υπάρχουν λύσεις, ή όχι είναι σχετικό. Μπορείς φερ' ειπείν να κάνεις ορειβατικό σκι που δεν σου στοιχίζει τίποτα απολύτως σε κάρτες και βελτιώνει και την φυσική σου κατάσταση. Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ καμία αγανάκτηση ως δικαιολογία για να κάνει κάποιος κάτι παράνομο. Αυτή είναι η αγορά σήμερα στην Ελλάδα. Αν δεν μας αρέσει, διαμαρτυρόμαστε, κάνουμε συντονισμένες ενέργειες προς την πολιτεία (για αυτό φτιάξαμε το snowclub), απέχουμε από συγκεκριμένα χιονοδρομικά που θεωρούμε ότι αισχροκερδούν. Δεν προσπαθούμε όμως να κάνουμε παράνομη χρήση των αναβατήρων θεωρώντας ότι δικαιούμαστε καλύτερες τιμές, με τον ίδιο τρόπο που δεν δικαιούμαστε να μην πληρώσουμε ένα καφέ επειδή είναι ο ακριβότερος της Ευρώπης. Το snowclub είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου που προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες του αθλήματος στην χώρα του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενεί απόψεις που υποστηρίζουν παράνομες ενέργειες. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές και οποιαδήποτε συζήτηση στο forum μπορεί να γίνει μόνο σε αυτή την βάση. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
DINOS5 0 Report post Posted March 15, 2008 Οπως ανεφερα το να απεχουμε απο το χιονοδρομικα δεν ειναι λυση. Αλλιως ας δωθουν αδειες να φτιαχτουν 10 χ/κ σε καθε βουνο ωστε να υπαρχουν επιλογες και λειτουργησει ο ανταγωνισμος. Τελικα μαλλον εχω δικιο δηλαδη δεν υπαρχει εφικτη λυση προς το παρον ουτε διαφενεται καποια στο εγγυς μελλον... ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!! Μπροστα σε αδιεξοδα ολες οι αντιδρασεις ειναι πιθανες... Υπαρχουν πολλα προσφατα παραδειγματα (εκτος χιονοδρομιας). Ας ξεκαθαρισω οτι δεν συμφωνω με τις συγκεκριμενες ενεργειες απλα προσπαθω να δωσω καποια δικαιολογια στην πραξη. Σιγουρα καποιοι θα το εκαναν ακομα κι αν ειχε μισο ευρω το πασσο. Απο την αλλη ας αναλογιστουμε το παθος καποιου το ποσο σημαντικο ειναι γι' αυτον και σε τι σημειο μπορει να φτασει για να το ικανοποιησει. Σκεφτείτε τον ευατο σας που θα εφτανε για να ικανοποιησει καποιο αλλο παθος. Το σιγουρο ειναι οτι ολοι εχουμε την τιμη μας και τα ορια μας... Quote Share this post Link to post Share on other sites