Snowflake 9 Report post Posted April 17, 2006 Λοιπόν όπως έγραψα και σε άλλο θέμα σκέπτομαι να κάνω μία εκδρομή την πρωτομαγιά. Σκέφτηκα λοιπόν ή Kaprun ή Stubai. Δεν έχω πάει σε κανένα από τα 2 οπότε όποιος έχει πάει οτιδήποτε μου πει θα είναι χρήσιμο. Τhnks in advance!! Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 17, 2006 Καπρουν εχω παει, χλμ περιπου πιστες, μεγαλες διαδρομες ποικιλια στο βαθμο δυσκολιας, Κρυο πιστευω θα εχει ακομα και τον Αυγουστο. Εγγυηση για ποιοτητα και ποσοτητα. Αξιζει να πας! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted April 18, 2006 αν σου ελεγα να μην πας σε κανενα απο τα 2 θα με ακουγες ?? μαλλον οχι λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ για να μη σου χαλασω τη διαθεση σε ενημερωνω οτι στο stubai χιονιζε χτες και οι θερμοκρασιες ησαν στο 0 και οτι εχει πλατιες πιστες και στο καρπουν χιονιζε βεβαια λιγοτερο αν το επιπεδο σου ειναι πολυ καλο καρπουν αν μεσαιο στουμπαι (περισσοτερο χιονι ομως) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted April 18, 2006 Ιρα αν το σκεφτεσαι για Stubai ειναι πολυ καλα.Πηγαμε πριν 3 χρονια.. Πολυ φαρδιες πιστες και μεγαλη ποικιλια .Ειδικα υπηρχε μια πιστα μπλε με μηκος 7χλμ περιπου που ηταν ολα τα λεφτα..Επισης εχει αρκετα καλη ζωη apres ski.. Ειναι απο τα ΧΚ που θα ξαναπηγαινα ευχαριστως.. Και κατα την γνωμη μου ειναι καλυτερο και απο το Solden και απο το Hintertux Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted April 18, 2006 Κώστα επίπεδο μεσαίο με πρόβλημα στι πόδι, άρα όχι τρελό σκι αλλά έτσι για να ξελαμπηκάρει λίγο το μυαλό. Αρη you are welcome to join us. Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted April 18, 2006 ο αρης ειναι welcome ειπε περισσοτερα απο μενα ωραια εμεις θα παμε σε αλλο βουνο anyway που λενε και οι αμερικανοι καλη διασκεδαση και οταν ξελαμπικαρεις ελα να ψηφισεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted April 18, 2006 ωραια εμεις θα παμε σε αλλο βουνο Σκέφτεσε να πάς κάπου δηλαδή και δεν λες τίποτα σε εμένα ή τον Αλέξη; Μαύρο φίδι που σε έφαγε............................................ Παρακαλό τούς διαχειριστές να τον κάνουν τον κύριο ban τώρααααααα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted April 18, 2006 ωραια εμεις θα παμε σε αλλο βουνο ...έτσι εεεεε ???? ...η πρόσκληση είναι open, αλλά σιγά όλο λόγια είστε Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted April 18, 2006 δεν καταλαβατε μαναρια μου σε βουνο θα παω αλλα για ψησταρια και οχι για σκι εγω εχω ξελαμπικαρει και θελω να ικανοποιησω τα γαστρονομικα μου αυτες τις μερες αλλωστε 2/5 θα ειμαι μονιμα αθηνα και θα πεσει πολυ πεινα ηδη ετοιμαζω απο τωρα μπολακια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 18, 2006 με τετοιους φιλους που εχεις θα σε φροντισουμε καλε, με στεναχωριεσαι.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 7, 2006 με τετοιους φιλους που εχεις θα σε φροντισουμε καλε, με στεναχωριεσαι.. Mιας και δεν έχω οριστικοποιήσει ακόμη το Stubai, κάποιος που να έχει πάει και στα 2? Από συνθήκες καιρού στο Stubai λόγω υψομέτρου θα συναντήσω πιο ακραίες σε σχέση με το Kaprun(αέρα, ομίχλη)? Από μέγεθος συγκρίνονται ή το Kaprun είναι πολύ πιο μεγάλο (σε χμ πλησιάζουν αλλά σε αριθμό πιστών ξεφεύγει το kaprun). Tέλος, το Innsbruck από ομορφιά,κτλ τι λέει? Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 7, 2006 Εχω παει πανω απο 10 φορες Καπρουν (εκει πρωτοτσουλαγα) κ μια φορα στο Stubai (περυσι τετοιες μερες κ το εχω φρεσκο ). Το Καπρουν εχει μικροτερο παγετωνα αλλα εχει ολογυρα άλλες διαθεσιμες πιστουλες (Maiskogel, Schmittenhoehe etc). Το Stubai εχει 4 διαδοχικους κ ψηλοτερους παγετωνες με περισσοτερα συνολικα χλμ απο αυτόν του Kitzsteinhorn, αλλα η προσβαση στο χκ ειναι τουλαχιστον 20’ οδηγηση απο Neustift κ τους γυρω οικισμούς κ δεν εχει ιδιαιτερες πιστες αλλου κοντα του. Πρωτομαγιά το Stubai εκτιμω πως θα ειναι ολο ανοιχτο, ενώ το Καπρουν θα εχει μονο τον ενα παγετωνα ανοιχτο..αμφιβαλλω αν φτανει το χιονι μεχρι το Landwiedboden (~2200), οποτε μαλλον για Stubai θα προτεινα. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 7, 2006 Δε ρωταει για πρωτομαγια καλε... Το ποστ της snowflake ειναι απο περσι... Ο Chris ρωταει για τωρα μαλλον... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted November 7, 2006 Δε ρωταει για πρωτομαγια καλε...Το ποστ της snowflake ειναι απο περσι... Βλεπεις τι παθαινεις οταν κανεις συνεχεια σκι!? ..χανεις την αισθηση του χρονου Το Innsbruck ειναι απο τις ομορφοτερες πολεις των αλπεων (προσοχη: μεγαλη πολη!) κ μαζι με τη Γενευη κ τη Briancon ειναι οι 3 καλυτερες/ιδανικες πολεις για φανατικους ski-bums! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 7, 2006 Βλεπεις τι παθαινεις οταν κανεις συνεχεια σκι!? ..χανεις την αισθηση του χρονου Το Innsbruck ειναι απο τις ομορφοτερες πολεις των αλπεων (προσοχη: μεγαλη πολη!) κ μαζι με τη Γενευη κ τη Briancon ειναι οι 3 καλυτερες/ιδανικες πολεις για φανατικους ski-bums! Για πρωτομαρτιά ρωτάω Άρα καταλήγω Stubai για να έχουμε και εναλλακτική λύση το Innsbruck αν πέσουμε σε άσχημο καιρό. Τέλος με χιονολάστιχα (astra 1.6 ή a3 1.6) Μάρτη να κοιμάμαι ήσυχος? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 7, 2006 ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Πρωτη Μαρτιου θα πας Καπρουν ή Στουμπαι? Υπαρχουν μεγαθηρια χιονοδρομικαρες εκεινη τη περιοδο και θες απο αυτα τα 2? απαπα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 8, 2006 ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Πρωτη Μαρτιου θα πας Καπρουν ή Στουμπαι?Υπαρχουν μεγαθηρια χιονοδρομικαρες εκεινη τη περιοδο και θες απο αυτα τα 2? απαπα... Σωστός.... Αν θες Αυστρία μπορείς να πας στο Arlberg(St Anton,Zurs,Lech κλπ.) Είναι το καλύτερο μέρος για σκι στην Αυστρία με πολλά χιόνια συνήθως και άπειρες δυνατότητες. Έχει και καλή νυχτερινή ζωή,για όποιον θέλει και μπορεί μετά από τόσο σκι να βγει έξω... Πρακτικά δεν βαριέσαι ποτέ σ'αυτό το μέρος και έχει ωραία κουκλίστικη ατμόσφαιρα(Τυρόλο είναι αυτό!!!). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 8, 2006 Ναι όντως από ότι είδα γίνεται χαμός εκεί...Λίγο όμως που έψαξα τιμές για St Anton μου φάνηκαν αρκετά πιο τσιμπημένες σε σχέση π.χ. με το Νeustift (στο Stubai). Ποιο χωριό προτείνεις εκεί? Γενικά οι δρόμοι στην Αυστρία είναι καθαροί ώστε να αρκούν τα χιονολάστιχα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 8, 2006 Ναι όντως από ότι είδα γίνεται χαμός εκεί...Λίγο όμως που έψαξα τιμές για St Anton μου φάνηκαν αρκετά πιο τσιμπημένες σε σχέση π.χ. με το Νeustift (στο Stubai). Ποιο χωριό προτείνεις εκεί? Γενικά οι δρόμοι στην Αυστρία είναι καθαροί ώστε να αρκούν τα χιονολάστιχα? Οι δρομοι στη Β. Ευρωπη καθαριζονται και στρωνονται με αμμο, αν χρειαστει, με γνωμονα τη χρηση χιονολαστιχου χωρις καρφια. Τις αλυσίδες τις παιρνεις για την κακια στιγμη. (Μαθε τι διασταη ελαστικου θα εχει το αυτοκινητο και αγορασε τες απο το Carrefour). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 8, 2006 Μια φορα εχω βαλει αλυσιδες στην Αυστρια επειδη μας αναγκασε η αστυνομια φευγωντας απο το Σεεφελντ σε μια αποτομη κατηφορα ,προληπτικα. Οι Eλληνες ξεραμε οι Αυστριακοι παντως δεν ηξεραν πως μπαινουν St. Anton(Alberg) , Kitzbuhel ,Gestein, Ischgl απο τα καλα της Αυστριας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted November 9, 2006 Σωστός.... Αν θες Αυστρία μπορείς να πας στο Arlberg(St Anton,Zurs,Lech κλπ.) Είναι το καλύτερο μέρος για σκι στην Αυστρία με πολλά χιόνια συνήθως και άπειρες δυνατότητες. Έχει και καλή νυχτερινή ζωή,για όποιον θέλει και μπορεί μετά από τόσο σκι να βγει έξω... Πρακτικά δεν βαριέσαι ποτέ σ'αυτό το μέρος και έχει ωραία κουκλίστικη ατμόσφαιρα(Τυρόλο είναι αυτό!!!). Δεν θα έλεγα οτι ειναι και τόσο κουκλίστικο,και αν λάβεις υπ'οψιν και τις εκατονταδες των φλεγματικών βρεττανών που κατακλυζουν την περιοχή .....αστα να πάνε μόνο Τυρόλο δεν θυμίζει. Το Σκί και το χιόνι τοσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά είναι φανταστικό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 10, 2006 Αυτά είναι πάνω κάτω τα δωμάτια στα οποία κατέληξα (1-7). Κάποιος που να έχει πάει στο Neustift μπορεί να μου πει αν παίζει ρόλο η θέση τους? Δηλαδή αν οι δρόμοι είναι πιο δύσβατοι στη μια περιοχή και λιγότερο στην άλλη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted November 12, 2006 Από το Neustift η γόνδολα, δεν είναι κάπως μακρυά? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted November 13, 2006 γύρω στα 20 λεπτά με αυτοκίνητο ή skibus... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ressac 0 Report post Posted October 5, 2007 γύρω στα 20 λεπτά με αυτοκίνητο ή skibus... Τελικά φίλε, πήγες πέρσυ? Quote Share this post Link to post Share on other sites