zox 746 Report post Posted April 26, 2006 ....ή αλλιώς πως τα φρύδια,τα βραχάκια και τα απότομα του Γεροντόβραχου μας κράτησαν το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στιγμή Ανέβηκα Μ.Παρασκευή,Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη του Πάσχα και παρόλο που φτάνουμε στο τέλος Απρίλη ο Παρνασσούλης από χιόνι δεν μας απογοήτευσε.Εκείνα που μου "ξύνισαν" ήταν τα 20Ε (Παρασκευή-Δευτέρα) για μόλις 3 αναβατήρες (αυγό-Βάκχος-Περικλής) και -αναμενόμενα λόγω εποχής/έλλειψης χιονιού-περιορισμένες πίστες.Ακόμα και τα Σ/Κ όπου το κέντρο δούλευε με όλους τους εν ενεργεία αναβατήρες πηγαίνοντας από Φτερόλακα πλήρωνα λιγότερα (17Ε),ενώ αν δεν απατόμαι υπήρχαν Σ/Κ που λόγω μη-πλήρους λειτουργείας σε βασικούς αναβατήρες το εισητήριο κατέβαινε στα επίπεδα καθημερινής.Δεν ξέρω αλλά αυτό μου άφησε μια άσχημη εντύπωση,ειδικά στο τέλος της σεζόν Και στο κάτω κάτω τι χρηματικό κέρδος να αποκόμισε το χ/κ με αυτή την πολιτική από τους λιγοστούς ομολογουμένως τελυταίους πιστούς πελάτες του???Μάλλον κατάφερε να τους απογοητεύσει ως προς αυτό Anyway προσπερνάμε και πάμε στο σκι,διότι για τέλη Απρίλη και με μια σεζόν που ξεθώριασε από καιρικά φαινόμενα προς το τέλος η κατάσταση ήταν καλύτερη από ότι φανταζόμουν.Οι πίστες του Περικλή και του Αιολου κρατούσαν μέχρι τις 12.00 σε κατάσταση ώστε να μην κολλάς.Οι πέτρες δεν αποτελούσαν πρόβλημα,αν και σε ορισμένα σημεία είχαν φανεί...Το λιφτάκι του Περικλή κατάφερνε να φέρνει βόλτα τον περιορισμένο κόσμο και πλάκα πλάκα οι κατεβασιές έβγαιναν σφαίρα. Η αποκάλυψη όμως και πάλι ήταν τα απάτητα κάτω από τον Γεροντόβραχο.Το χιόνι που κρατά εκεί είναι απίστευτο.Ακόμη και τέλη Απρίλη,ακόμα και με υψηλές θερμοκρασίες,τι κι αν αλλού οι πέτρες χάσκουν το χιόνι από εκείνη τη μεριά το χιόνι εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε υπέροχο.Τόσο μαλακό ώστε να γραπώνουν τα πέδιλα,τόσο σφιχτό ώστε να μην κολλάνε.Αυτό το ανοιξιάτικο χιόνι σε κάνει να φαίνεσαι καλύτερος σκιέρ,ότι και να δοκιμάσεις,σου βγαίνει πιο εύκολα .Σε αυτό βοήθησε ίσως και το βοριαδάκι,ίσως και περαστικά σύννεφα,πάντως ειδικά σήμερα το απάτητο χιόνι από τη μεριά του Βάκχου απείχε από αυτό που λέμε ότι κολλάει,ακόμα και μέχρι τα χαμηλά.Οι κατεβασιές που βγήκαν δεν είχαν προηγούμενο,χθες και ειδικά σήμερα αφιερώθηκα αποκλειστικά από τις 11.00.Τραβέρσα μέχρι ένα σημείο πάνω από κάτι βράχια,μετά τα πέδιλα στον ώμο,ανάβαση κατά μήκος στη ράχη και υπέροχες καταβάσεις από κάθε πιθανή διαδρομή (3 χθες ,5 σήμερα).Εντάξει,μου βγήκε η πίστη να σκαρφαλώνω,αλλά άξιζε το κάθε βήμα,διότι ήταν από τις απολαυστικές καταβάσεις τις σεζόν.Ειδικά για τελευταια κράτησα την κατάβαση από την κορυφή στο σκιερό φαρδύ λούκι (35++ λεπτά ανάβαση....ουφ,λίγο πιο ψηλά από ότι είχαμε φτάσει με τον GiorgosL),πραγματικά μια από τις καλύτερες και δυνατές καταβάσεις της σεζόν με άψογο απάτητο χιόνι,ζούπερ κλίση και μια απόκοσμη θέα στο έρημο χ/κ The perfect way to end the season Και επισήμως από μένα καλό καλοκαίρι,τουλάχιστον για τα lift served ski ,διότι απόψε κι αύριο ίσως ρίξει κανά χιονάκι στα ψηλά,οπότε για ορειβατικό έχει πράμα ακόμα Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
giorgosL 0 Report post Posted April 27, 2006 Οχι ρε Σταθη, οχι ρε Σταθη... Μη λες τετοια τη στιγμη που οι περισσοτεροι περασαμε τις διακοπες μας αφοσιωμενοι αποκλειστικα στην κρεατοφαγια! Ελατε ρε παιδια να μαζευτουμε 5-10 ατομα να παμε να κατεβουμε αυτη τη ρημαδα τη Βελιτσα!! Μαλλιασε η γλωσσα μου να το λεω! Κανεις προθυμος; Βεβαια δεν ξερω αν ισχυει ακομα αλλα ο Παππος ειχε πει την προπερασμενη Κυριακη οτι το προγραμματιζει για τις 29 Απριλιου, δηλαδη το Σαββατο. Αλλα ακομα και Σαββατο να μην ειναι δε μας χαλαει αρκει να ειναι στο προγραμμα! (αλλωστε για Σαββατο απ οτι ξερω η προγνωση του καιρου δεν ειναι και η καλυτερη) Αντε αν υπαρχουν ενδιαφερομενοι να το κανονισουμε... Μιχαλη; Σταθη; Και γυρναω χθες Αθηνα και μπαινω να δω τα νεα και ειδικα αν υπαρχει καμια εξελιξη στο θεμα Βελιτσα και δε βλεπω τιποτα. Βλεπεις, ο αλλος, ο συνηθης υποπτος, εχει παει Zermatt οποτε κλαιν μαιν. Και ειχα αρχισει να συμβιβαζομαι με την ιδεα οτι παει για φετος... Αλλα με αυτα που διαβασα απο πανω πηρε φωτια ο ... ΥΓ: Καμια συναντηση θα γινει αυτες τις μερες; Quote "Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education." B.R. Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 27, 2006 Βελίτσα και Άνω Κελλάρια θα βρωμολέει τέτοια εποχή!!!Αν εντυπώθηκα ορθώς το Κοτρώνι από χιόνι είναι σχεδόν όπως το αφήσαμε την τελευταία φορά!!!!Έχω δε μια υποψία ότι κάθε βορινή πλαγιά από τα 2.100 και πάνω θα φάει ελαφρύ φρεσκαρισματάκι τις επόμενες μέρες. Το cat-ski όμως δύσκολο διότι έχει ξεχιονιστεί ένα πέρασμα για Άνω Κελλάρια,οπότε το ρατράκ δεν μπορεί να διαβεί.Sorry ,αλλά cat του χρόνου πάλι με το καλό. Παρόλα αυτά η ιδέα του ορειβατικού δεν με αφήνει αδιάφορο.Αν θυμάστε οι μετέχοντες σε cat-ski την διαδρομή από τον Γεροντόβραχο που ακολουθούσε το ρατράκ για να μας βγάλει κορυφή Κοτρώνι και Τουμποράχη,περνούσαμε μέσα από μια χιονοφορτωμένη κοιλάδα-διάσελο,η οποία εκτεινόταν σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο.Τα βορινά της ενδεχομένως θα έχουν μια χαρά χιονάκι +κάτι φρυδούμπες ΝΑ -με το συμπάθιο.Πέρα από αυτό το bowl στα Άνω Κελλάρια λογικά καλά κρατεί με τις γνώριμες super κορυφές-πλαγιές του.Δεν ξέρω και στα Αλλοκαίτικα τι παίζει π.χ Σαχάρα όλο και κάτι θα έχει και σε καλή κατάσταση.Τέλος Τσάρκος+Βελίτσα ότι πρέπει για την εποχή ,αλλά μάλλον θέλει οργάνωση ίσως και κάποιον οδηγό,διότι παραξεφεύγεις όσο να 'ναι. Πάντως ξαναλέω η σκέψη για ένα "τουριστικό" ορειβατικό-χιονοπερίπατο με κάποιες λίγες καλές καταβάσεις σε μέρη όμως που να έχουμε ξαναπάει-περάσει-δει έστω με το cat-ski,ώστε να γνωρίζουμε και που οδεύουμε μην βρεθούμε και σε τίποτα κακοτοπιές,όταν ο καιρός το επιτρέψει δεν θα ήταν άσχημη ιδέα....απλά θα θέλει πολύ πολύ πολύ αντοχή και υπομονή στην ανάβαση!!!! Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted April 27, 2006 Μπραβο ρε Σταθη....ετσι ριξε καμια ιδεα...βλεπω πως και αλλοι δεν εχουν παρει αποφαση πως η χιονοδρομικη περιοδος εχει τελειωσει... Αψογη ιδεα οι ορειβατικες καταβασεις...θα σου προτεινα επισης μια μερα να παρουμε κανα φτυαρακι να παιξουμε και με κανενα αλματακι... Παντως ειναι απιστευτο συναισθημα το πρωι vα βρισκεσαι στα στα 2000 μετρα να κανεις το σκι-snowboard σου και το βραδακι να κατεβαινεις για ποτακια-clubbing παραλιακη... Ελλαδαρα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted April 27, 2006 Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα. Υπάρχει και η Παρασκευή Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted April 27, 2006 Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα. Υπάρχει και η Παρασκευή ...δλδ αυριο ποιοι εχουν σκοπο να αναιβουν? Θα παιχτει και κανενα ραντεβουδακι στου Λαϊνοπουλου? ...οχι τιποτα αλλο, αλλα τα πεδιλακια τα εχω διπλα μου στο κρεβατι, και οσο και να λεω οτι το τελευταιο ski για φετος ηταν πριν καμμια δεκαρια μερες.... ... εχουν ηδη αρχισει τα συμπτωματα Γραψτε και αλλα.. και με βλεπω να λεμε καλημερες αυριο Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted April 27, 2006 Θα ανέβω κατά 99%, αλλά θα είμαι με την οικογένεια. Θα τα πούμε πάνω Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zeto 2 Report post Posted September 20, 2006 Χρηστο καλησπερα! Τι κανεις???? ΤΟ καλοκαιρι δεν ανεβηκες προς Ευβοια? Την κυριακη εαν θελεις να ανεβεις μπορουμε να κανονισουμε να παμε και παρεα γιατι εχουμε καιρο να διαπραξουμε εξορμηση παρεα το πιο πιθανο ειναι να εχω αλλο 1 ατομο οποτε θα ειμαστε καλη τριαδα! περιμενω νεα σου Quote ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ" Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted September 20, 2006 Γιώργο, ακόμα δεν ξέρω που θα βρίσκομαι το Σάββατο. Παίζει το ενδεχόμενο να είμαι στους Βούνους και να έρθω κατευθείαν από εκεί. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites