Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χρησιμοποιείτε κράνος?

Χρησιμοποιείτε κράνος?  

408 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε κράνος στις χειμερινές σας δραστηριότητες(ski,snb)?

• Ναι,πάντα
      163
    • Ναι,συχνά
      34
    • Ναι,σπάνια
      15
    • Οχι,δεν με ενδιαφέρει
      41
    • Οχι,αλλά σκέφτομαι να αγοράσω
      156
    • Δεν ξέρω,δεν απαντώ
      4

Recommended Posts

Λάθος μου αλλά δεν φοράω κράνος. Πιστεύω πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε όλα τα χιονοδρομικά για την χρήση των πιστών και να δίνεται υπόχρεωτικά σε όλους τους πελάτες όταν νοικιάζουν εξοπλισμό.

Το κρανος σε σωζει.Το φοραω εδω και 5 χρονια παντα.Εχει γινει αναποστατο κοματι του εξοπλισμου μου.Οταν το ειδα πρωτη φορα σε γνωστο μαγαζι με χειμερινα ειδη το πηρα κατευθειαν μιας και δεν ηταν κατι το ακριβο.Το θεμα ειναι οτι μου ελυσε και ενα αλλο σημαντικο προβλημα που ειχα.

Με το σκουφι ιδρωνε το κεφαλι μου με αποτελεσμα να με τρωει και να το ξυνω σε ολη τη διαρκεια της ημερας καθως δεν επαιρνε αερα.Το αλλο προβλημα ηταν οτι τα αυτια ηταν παντα απεξω με αποτελεσμα να κρυωνουν.

Τωρα με το κρανος εχω τα αυτακια μου ζεστα ζεστα , το κεφαλι μου να αεριζεται μεσα απο τους αεραγωγους του κρανους χωρις να κρυωνουν μπιτ , και η ασφαλεια μου ειναι μεγαλυτερη.

Δεν ξερω αν εχετε ποτε φοβηθει σε πτωση μην σας ερθει κανενα πεδιλο στο κεφαλι αλλα ειχα και αυτο το αγχος.

101277.jpg

η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν περασε απο το μυαλο μου το κρανος...

η αληθεια ειναι οτι το κρανος ειναι πιο ζεστο το κεφαλι ειδικα σε χιονοπτωση...

φετος λοιπον στην Madonna βρηκα ενα σε πολυ καλη τιμη..κ το πηρα...την επομενη μερα ρε παιδι μου, καπως πηγα να παρω την στροφη, σκαλωσε το μαχαιρι απο το σανιδι, δεν καταλαβα...παντως εκανα μια τουμπα, κ επεσα καπως με την πλατη κ σντουπ...κουτουλησα με το κρανος στο χιονι...δεν ξερω τι θα γινοταν χωρις κρανος. ισως τιποτα. αλλα απο το τρανταγμα μετα πιαστηκαν οι μυες στον λαιμο μου κ δνε μπορουσα να στριψω το κεφαλι...

απο τοτε παντα το φοραω

Snow is on my D.N.A.

η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν περασε απο το μυαλο μου το κρανος...

η αληθεια ειναι οτι το κρανος ειναι πιο ζεστο το κεφαλι ειδικα σε χιονοπτωση...

φετος λοιπον στην Madonna βρηκα ενα σε πολυ καλη τιμη..κ το πηρα...την επομενη μερα ρε παιδι μου, καπως πηγα να παρω την στροφη, σκαλωσε το μαχαιρι απο το σανιδι, δεν καταλαβα...παντως εκανα μια τουμπα, κ επεσα καπως με την πλατη κ σντουπ...κουτουλησα με το κρανος στο χιονι...δεν ξερω τι θα γινοταν χωρις κρανος. ισως τιποτα. αλλα απο το τρανταγμα μετα πιαστηκαν οι μυες στον λαιμο μου κ δνε μπορουσα να στριψω το κεφαλι...

απο τοτε παντα το φοραω

Το πιασιμο των μυων του λαιμου, μετα απο τρανταγμα λογω πτωσης, ειναι παραπλευρη απωλεια λογω της αυξημενης μαζας του κεφαλιου+κρανος.

Εγω εχω ακουσει 4 σζζντουππ!!... εκ των οποιων στο ενα εβλεπα τα αστρακια να γυριζουν σαν τα κινουμενα σχεδια. Δεν θελω να ξερω τι θα εβλεπα χωρις το κρανος.

Απο ανεση, εξαερισμο, ζεσταμα στο κεφαλι/αυτια, ειναι κορυφαιο. Το δικο μου, παρ'ολο που ειναι μαυρο, δεν με ενοχλει, ακομα και τις ζεστες, ηλιολουστες μερες τον Απριλη.

Ολη η οικογενεια φοραει κρανος. Το συνιστουμε ανεπιφυλακτα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

τι εννοεις "λογω της αυξημενης μαζας του κεφαλιου+κρανος"???

δηλαδη;

Snow is on my D.N.A.

τι εννοεις "λογω της αυξημενης μαζας του κεφαλιου+κρανος"???

δηλαδη;

Οταν πεσεις, χωρις να χτυπησεις το κεφαλι σου για να σταματησει, την δυναμη επιβραδυνσης παρεχουν οι μυες του λαιμου. Οταν πρεπει να σταματησουν την μαζα (κεφαλι + κρανος) κατι που δεν το εχουν συνηθισει (συνηθως εχουν να κανουν μονο με το κεφαλι), συνηθως εχεις κατι τραβηγματακια στους μυες του λαιμου. Το εχω παθει και εγω και η γυναικα μου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Κανονικα θες και κολαρο για τον αυχενα.ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

101277.jpg

Οταν πεσεις, χωρις να χτυπησεις το κεφαλι σου για να σταματησει, την δυναμη επιβραδυνσης παρεχουν οι μυες του λαιμου. Οταν πρεπει να σταματησουν την μαζα (κεφαλι + κρανος) κατι που δεν το εχουν συνηθισει (συνηθως εχουν να κανουν μονο με το κεφαλι), συνηθως εχεις κατι τραβηγματακια στους μυες του λαιμου. Το εχω παθει και εγω και η γυναικα μου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

δηλαδη καλυτερα χωρις κρανος;;

ή δεν εννοεις αυτο;

Snow is on my D.N.A.

Φιλικα

ΜακηςΜ

δηλαδη καλυτερα χωρις κρανος;;

ή δεν εννοεις αυτο;

Οπως ειπα, κρανος εχουμε επιλεξει να φοραμε ολοι στην οικογενεια... :(

Αν τη φόρα που εχει το κεφαλι σου (μαζι με το κρανος) την σταματησουν οι μυες του λαιμου, πιθανον να εχεις καποια τραβηγματακια (στους μυες...). :P

Αν τη φόρα που εχει το κεφαλι σου την σταματησει καποιος βραχος, πυλωνας, το σανιδι του φιλαρακου σου, τα σκι τα δικα μου... τοτε (αν δεν φορας κρανος) θα εχεις μεγαλα τραβηγματα... :P:lol:

Το κρανος σε προφυλασσει απο συγκρουση με αντικειμενα που δεν θελεις να τα κουτουλησεις με γυμνο το κεφαλι... αλλα, εχει και τις παραπλευρες απωλειες του (τα τραβηγματακια που ανεφερα προηγουμενως...).

Ειμαστε οκ? :P

Guest afrodite

Aπο οτι θυμαμαι ειχα απαντησει οχι στο poll... αλλα τωρα η απαντηση μου ειναι ΝΑΙ.

Turms επειδη κανεις κι εσυ σανιδα και ξερεις τι πεσιματα κανουμε, οταν δε φοραγα κρανος ειχα 2 ασχημα πεσιματα με το κεφαλι να ακουμπαει χιονι. Ειχα δει αρκετα αστρακια μπορω να πω, και εψαχνα την αγορα για κρανος. Φετος καταφερα στην αρχη της σεζον και βρηκα ενα στο μεγεθος μου (ειχα ενα θεματακι σ' αυτο δεν εβρισκα σωστο μεγεθος) ....Μια μερα με απιστευτη ομιχλη στον Παρνασσο (Σαββατο ηταν το θυμαμαι καλα) εφαγα ενα vertιgo και χανω την ισορροπια μου βρισκει η πισω ακμη και τσουπ ενα πολυ δυνατο πεσιμο με τον Κ@@ και το κεφαλι στο χιονι. τα ειδα ολα εγχρωμα και πολυμορφικα μπορω να πω...οχι μονο αστρακια αλλα και κομιτες. Αφου πονεσε και το κεφαλι μου μεσα στο κρανος που κουτουλισε.... Ημουνα μιση ωρα στο χιονι μονη μεσα στο ασπρο σεντονι και εκεινη την ωρα ειπα οτι το κρανος ηταν οχι μονο η καλυτερη επενδυση της ζωης μου αλλα και σωτηρια....Φαντασου και το συνδιασμο χαμενη στην ομιχλη...Κανεις δεν με εβλεπε και δε θα με εβλεπε να μου παρασχει τις πρωτες βοηθειες ..κι αν χρειαζομουν και μεταφορα με τραυματιοφορεα;;; Που θα με εβρισκε;; Εδω και οι φιλοι μου που κατεβαιναμε μαζι εκεινη την ωρα με εχασαν και δεν ηξεραν τι μου σηνεβει και που ειμαι και που βρισκομαι (πραγματικα οι συνθηκες ηταν "χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα".

Οποτε κρανος και παλι κρανος...ποτε δεν ξερεις

ΠΑΝΤΑ κάθε φορά που πάω στο χιονοδρομικό δεν ξέρω πως τα καταφέρνω πέφτω τουλάχιστον μία φορά με το κεφάλι με δύναμη :P

και για όσους δεν πιστεύουν να ένα μικρό δείγμα τον δυνατοτήτων μου

YouTube Video ->

Το πρώτο γκαπ το έζησα :P

καλα τετοια εχω φαει κ εγω 2-3...

ο δασκαλος μου ειχε πει οτι φταιει οτι δεν λυγιζα τα ποδια... :P

παντως εγω εχω αλλη ειδικοτητα...να σκαω με τον π--ο, με την αριστερη πλευρα....τρελη πικρα....ειδικα εναν οκτωβρη στο stubai μετα απο 6-7 φορες, πρηστηκα, μελανιασα, κ δεν μπορουσα ουτε βαλω το τζιν...

ΥΓ η πλακα ειναι οτι εισαι πολυ cool...Και...

Snow is on my D.N.A.

Aπο οτι θυμαμαι ειχα απαντησει οχι στο poll... αλλα τωρα η απαντηση μου ειναι ΝΑΙ.

Turms επειδη κανεις κι εσυ σανιδα και ξερεις τι πεσιματα κανουμε, οταν δε φοραγα κρανος ειχα 2 ασχημα πεσιματα με το κεφαλι να ακουμπαει χιονι. Ειχα δει αρκετα αστρακια μπορω να πω, και εψαχνα την αγορα για κρανος. Φετος καταφερα στην αρχη της σεζον και βρηκα ενα στο μεγεθος μου (ειχα ενα θεματακι σ' αυτο δεν εβρισκα σωστο μεγεθος) ....Μια μερα με απιστευτη ομιχλη στον Παρνασσο (Σαββατο ηταν το θυμαμαι καλα) εφαγα ενα vertιgo και χανω την ισορροπια μου βρισκει η πισω ακμη και τσουπ ενα πολυ δυνατο πεσιμο με τον Κ@@ και το κεφαλι στο χιονι. τα ειδα ολα εγχρωμα και πολυμορφικα μπορω να πω...οχι μονο αστρακια αλλα και κομιτες. Αφου πονεσε και το κεφαλι μου μεσα στο κρανος που κουτουλισε.... Ημουνα μιση ωρα στο χιονι μονη μεσα στο ασπρο σεντονι και εκεινη την ωρα ειπα οτι το κρανος ηταν οχι μονο η καλυτερη επενδυση της ζωης μου αλλα και σωτηρια....Φαντασου και το συνδιασμο χαμενη στην ομιχλη...Κανεις δεν με εβλεπε και δε θα με εβλεπε να μου παρασχει τις πρωτες βοηθειες ..κι αν χρειαζομουν και μεταφορα με τραυματιοφορεα;;; Που θα με εβρισκε;; Εδω και οι φιλοι μου που κατεβαιναμε μαζι εκεινη την ωρα με εχασαν και δεν ηξεραν τι μου σηνεβει και που ειμαι και που βρισκομαι (πραγματικα οι συνθηκες ηταν "χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα".

Οποτε κρανος και παλι κρανος...ποτε δεν ξερεις

η πρωτη μου τουμπα με το κεφαλι ηταν βασιλιτσα...αρχαριος ακομα...σκαλωσε το σανιδι, κ εκανα μια τουμπα στηριζομενος στο κεφαλι...ολος ο αριστερος λαιμος ειχε πιαστει....πω πω....ασε....μακρια απο εμας

Snow is on my D.N.A.

Γενικά πιστεύω ότι σε όλες τις ευχάριστες δραστηριότητες μας πρέπει να προστατεύουμε το κεφάλι μας!!!

Ειδικά, τώρα, στο σκι… πέρυσι στην εκδρομή του snow club στην Ιταλία ΚΑΠΟΙΟΣ συγκρούστηκε μαζί μου με αποτέλεσμα να συρθώ αρκετά μέτρα πάνω στο κεφάλι και στα δυο μου χεράκια. Το κεφάλι μου δεν έπαθε τίποτα εκτός την μεγάλη πίεση που αισθάνθηκα και τα έντονα τραντάγματα, γιατί φορούσα κράνος. Τα χεράκια όμως…..

Καλό είναι να το συνηθίζουμε όλοι σιγά σιγά! Άλλωστε δεν είναι τόσο βαρύ ή ογκώδες όπως πχ της μηχανής

δεν είναι ούτε βαρύ ούτε ογκώδες

και βγαίνει και σε πολύ χαριτωμένα σχέδια (για τις κυρίες ;) )

;)

και εκτός από την προστασία προσφέρει και ζεστασιά!

(μου τα 'λεγε η Ράνια...) :lol:

Να σας θυμίσω τους -18 τις πρώτες μέρες πέρυσι στη Val Gardena...

Πριν έλεγα "αφού κάνω πολύ "συντηρητικό" σκι δεν το χρειάζομαι" :wub:

Τώρα δεν μπορώ χωρίς αυτό... και είναι και ωραίο

(το γράφω για τις κυρίες που έχουν συνήθως "τέτοιους" ενδοιασμούς) :wub:

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

δεν χρησιμοποιώ κράνος γιατί και να χτυπήσω στο κεφάλι δεν πρόκειται να πάθει ζημιά, γτ δεν υπάρχει κάτι μέσα :lol:

Edited by Nikolinos_

Second is the first looser ; )

1) You are on the internet

2) You are visiting Snowclub.gr forums

3) You are reading my signature

5) You didn't noticed that point 4 is missing

6) You just checked for point 4

7) You are smiling

δεν χρησιμοποιώ κράνος γιατί και να χτυπήσω στο κεφάλι δεν πρόκειται να πάθει ζημιά, γτ δεν υπάρχει κάτι μέσα :)

Μια απο τα ιδια και εγω :ph34r:

elan primetime 33.jpg

Κρανος δεν εχω βαλει ποτε (δεν πρεπει να υπαρχει και στο νουμερο μου... :D )

Αγορασαμε παντως φετος, μαζι με τον υπολοιπο εξοπλισμο, και για τις 2 κορες και ειναι πολυ ... περηφανες (προβες στο σαλονι με τα κρανη και ολο τον εξοπλισμο και αναπαρασταση καταβασεων, να κλαις απο τα γελια).

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

Κρανος δεν εχω βαλει ποτε (δεν πρεπει να υπαρχει και στο νουμερο μου... :) )

Παρε μια μεζουρα και μετρα την περιφερεια του κεφαλιου σου γυρω απο τη μεση του μετωπου.

Πες μας τα αποτελεσματα...

Μετα θα σου πουμε αν υπαρχει η δεν υπαρχει...

Αν υπαρχει, καλο ειναι να προστατεψεις την καυκαλα σου...

Προφανως θα υπαρχει (αστειευομουν παραπανω). Κανω σκι σε πολυ ηπιο-τουριστικο επιπεδο και δεν με ειχε απασχολησει η αγορα κρανους (αν και μια καλη βουτα την εχω φαει, πριν πολλα χρονια, χωρις ομως να χτυπησω στο κεφαλι).

Φετος, οταν αγοραζαμε τον εξοπλισμο για τις μικρες, ο "συμβουλος αγορων" (οχι παιζουμε... :) ) μου εξηγησε την αναγκαιοτητα του κρανους, και ετσι τα πηρα για τα κοριτσια και αρχισα να το σκεφτομαι κι εγω.

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

εγώ είχα απαντήσει 'όχι αλλά σκέφτομαι να αγοράσω'

και σήμερα μου ήρθε από το amazon (http://www.amazon.de/K2-Helm-CROSSFIRE-PRO/dp/B002BDTWZS) ...δεν είναι και το καλύτερο της αγοράς αλλά για 50 ευρώπουλα...ωραίο φαίνεται

για να δούμε και στο βουνό...

Ξερετε κανενα καταστημα στην αθηνα (προς ΒΑ προαστεια) με σχετικη ποικιλια στα κρανη???

Νεα ερωτηση ξερετε ποιος ειναι ο επισημος αντιπροσωπος των alpina και giro η εστω ενα καταστημα που να εχει στην αθηνα???

Edited by JiKL

Giro τουλαχιστον, εχει το Forward στην Αγια Παρασκευη/Χαλανδρι.