Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χρησιμοποιείτε κράνος?

Χρησιμοποιείτε κράνος?  

408 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε κράνος στις χειμερινές σας δραστηριότητες(ski,snb)?

• Ναι,πάντα
      163
    • Ναι,συχνά
      34
    • Ναι,σπάνια
      15
    • Οχι,δεν με ενδιαφέρει
      41
    • Οχι,αλλά σκέφτομαι να αγοράσω
      156
    • Δεν ξέρω,δεν απαντώ
      4

Recommended Posts

Ενα από τα πολλά δυστυχήματα λόγω έλλειψης κράνους

20-year-old Woman Dies In Ski Accident At Keystone Ski Resort

Keystone-Night-Ski-620x399.jpg

A 20-year-old woman died after an accident on the slopes at Keystone Ski Resort Wednesday night.

Summit County Coroner Timothy Keeling says Doae Oh, a college student visiting from Austin Texas, died after hitting a tree on the intermediate “Frenchman” run at Keystone.

He says she was not wearing a helmet.

A Keystone spokesperson says members of the ski patrol came to her aid quickly and took her to St. Anthony Keystone Medical Clinic.

The spokesperson says the accident happened at about 6:30 p.m. Keystone is open until 8 p.m. for night skiing Wednesday through Saturday.

πηγη unofficialnetworks

off topic εντύπωση μου κάνει ο αριθμος των πιστων για νυχτερινο σκι-όλο το βουνο;;;;;;

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Μετά απο διάφορες ιστορίες που άκουσα αγόρασα φέτος κρανάκια για μένα και τη σύζυγο.

Δεν είχα πέσει ποτέ με το κεφάλι αλλά αυτό που άκουσα και με φόβισε ήταν σκιερ που έπεσε

και δέχτηκε χτύπημα απο άλλο σκιέρ στο κεφάλι με αποτέλεσμα αρκετά ράμματα στο κεφάλι.

Στη αρχή ντρεπόμουν στη σκέψη της κρανούμπας, είμαι και νούμερο Large οπότε

πίστευα οτι θα είμαι σαν εξωγήινος.

Τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα.

Το κεφάλι πάντα ζεστό και νιώθεις πιο ασφαλής.

Όσο για το κόστος πλέον υπάρχουν σε πολύ καλές τιμές αξιοπρεπέστατα κράνη.

Εγώ πήρα Rebel γύρω στα 40 το ένα.

• Like 1

εχω μπει και εγω στην διαδικασια να αγορασω κρανος.

θελω να ρωτησω ολα τα κρανη πατανε με τις μασκες??? χλωμο το βλεπω.

εχω την oakley a frame εχει καποιος καποιο κρανος που να παταει μαυτην την μασκα?

ή να προτεινει καποιο αλλο?το λεω επειδη εδω που μενω δεν εχουν τα μαγαζια κρανη και αυτα που εχουν ειναι οοτι ναναι οποτε λογικα η αγορα θα γινει μεσω ιντερνετ γιαυτο ρωταω.

εχω μπει και εγω στην διαδικασια να αγορασω κρανος.

θελω να ρωτησω ολα τα κρανη πατανε με τις μασκες??? χλωμο το βλεπω.

εχω την oakley a frame εχει καποιος καποιο κρανος που να παταει μαυτην την μασκα?

ή να προτεινει καποιο αλλο?το λεω επειδη εδω που μενω δεν εχουν τα μαγαζια κρανη και αυτα που εχουν ειναι οοτι ναναι οποτε λογικα η αγορα θα γινει μεσω ιντερνετ γιαυτο ρωταω.

οχι φιλε δεν ταιριαζουν ολα....εγω πηρα σημερα ενα της cairn 50 ευρουλακια απο εξωτερικο και η μασκα του λιντλ που ειχα δεν μου κανει με αποτελεσμα να την εβαζα μισο εκατοστο πιο κατω και αν μου μειωνει αισθητα την ορατοτητα...οποτε.....ΠΑΜΕ για νεα μασκαα :animier: :animier:

και εγω οπως ειπα και πιο πανω επειδη ανησυχουσα για την κεφαλα μου :pirate: αποφασισα να αγορασω...το θεμα ειναι να πεισω την οικογενεια να αγορασει αλλα 4 κρανη για ολους μας:P το θεμα ειναι οτι δεν χωραν στο αμαξι ολα αλλα μπρος στα καλη τι ειν ο πονος :wallbash: :wallbash:

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

Όταν πρωτοξεκίνησα στο βουνό, στα μέσα των 80s (φίλε, ακούγομαι σαν παππούς...), ο μπαμπάς με είχε με κράνος. Μεγαλώνοντας ήταν πιό δύσκολο να φοράω συνέχεια, καθώς... μεγάλωνε το κεφάλι (δε νομίζω από το μυαλό :evil: ). Για χρόνια σαν ενήλικας συνέχιζα χωρίς κράνος, όμως πλέον το θεωρώ υπερ-απαραίτητο. Απλά, όσα περισσότερα βλέπεις στο βουνό, τόσα περισσότερα ξέρεις ότι μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν πια πολλά κράνη, για κάθε πορτοφόλι και κάθε γούστο.

(*Σημαντικό είναι πάντως να τα δοκιμάζετε το κράνος μαζί με τη μάσκα και αντίστροφα)

Μπες-βγες στα καρεκλάκια, αφρενάριστοι noobs, βράχια, πτώση πάγου από τους πυλώνες (ναι.. και αυτό!). Μόνη δυσκολία... οι ζέστες της άνοιξης!

:shuriken:

• Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

απο οσα μου λετε παιδια πρεπει να δοκιμαστει οποτε οταν κατεβω Θεσσαλονικη πρεπει να παρω και την μασκα μαζι μου. για να καταλαβω πρεπει να παταει η μασκα ακριβως εκει στο μετωπο με το κρανος? δηλαδη να μην αφηνει κενο? πως θα καταλαβω οτι ειναι οκ? επισης πρεπει να σφιγγει λιγο, να ειναι χαλαρο ή κανονικο?

Χωρις κρανος δεν παω πουθενα!και στην baby με κρανος !

• Like 2

Φίλε michael2580, απλά με το κράνος πατάει κάπως διαφορετικά η μάσκα στο πρόσωπο, καθώς το λάστιχο περνάει απ'έξω και πιέζει αλλιώς. Στο πάνω μέρος η μάσκα δεν πρέπει να αφήνει κενό, τουλάχιστον όχι σημαντικό, αλλά να μην πιέζεται και προς τα κάτω (το καταλαβαίνεις, γιατί πιέζεται η μύτη). Αν πιέζεται, το πρόβλημα ίσως λύνεται με μικρή μετατόπιση του κράνους προς τα πίσω, αλλά μιλάμε για πολύ μικρή ρύθμιση, γιατί αν θέλει πολύ παίξιμο, άσ'το. Επίσης, να μην χτυπάει στα πλαϊνά και εμποδίζεται να εφαρμόσει.

Γενικά, πρέπει να τη νιώθεις αρκετά φυσική στο πρόσωπο, να πατάει σωστά. Δύσκολο να περιγραφεί κιόλας, αλλά αν δοκιμάσεις 3-4 διαφορετικές μάσκες (ή κράνη, αν έχεις ήδη τη μάσκα) θα καταλάβεις τη διαφορά από τον ένα συνδυασμό στον άλλο. Συνήθως θα φτάσεις εύκολα (μπορεί και με την πρώτη :evil: ) σε ένα συνδυασμό μάσκα-κράνος που θα "κουμπώνει" αβίαστα.

παρτε το smith maze να σωθειτε,εφαρμοζει τελεια με την μασκα,αεριζεται πολυ καλα,δεν εχω προβλημα την ανοιξη,ειναι παναλαφρο και με μειωμενο ογκο!τι αλλο θελει κανεις...?

απλα μονο απο εξωτερικο παραγγελια γιατι εδω δεν βρηκα κατι...κοστος με μεταφορικα αν θυμαμαι καλα 95 ευρω!

Edited by yannis

334rl06.jpg

Φίλε michael2580, απλά με το κράνος πατάει κάπως διαφορετικά η μάσκα στο πρόσωπο, καθώς το λάστιχο περνάει απ'έξω και πιέζει αλλιώς. Στο πάνω μέρος η μάσκα δεν πρέπει να αφήνει κενό, τουλάχιστον όχι σημαντικό, αλλά να μην πιέζεται και προς τα κάτω (το καταλαβαίνεις, γιατί πιέζεται η μύτη). Αν πιέζεται, το πρόβλημα ίσως λύνεται με μικρή μετατόπιση του κράνους προς τα πίσω, αλλά μιλάμε για πολύ μικρή ρύθμιση, γιατί αν θέλει πολύ παίξιμο, άσ'το. Επίσης, να μην χτυπάει στα πλαϊνά και εμποδίζεται να εφαρμόσει.

Γενικά, πρέπει να τη νιώθεις αρκετά φυσική στο πρόσωπο, να πατάει σωστά. Δύσκολο να περιγραφεί κιόλας, αλλά αν δοκιμάσεις 3-4 διαφορετικές μάσκες (ή κράνη, αν έχεις ήδη τη μάσκα) θα καταλάβεις τη διαφορά από τον ένα συνδυασμό στον άλλο. Συνήθως θα φτάσεις εύκολα (μπορεί και με την πρώτη :evil: ) σε ένα συνδυασμό μάσκα-κράνος που θα "κουμπώνει" αβίαστα.

να εισαι καλα σευχαριστω.απο Δευτερα θα ξεκινησω το ψαξιμο μιας και ψαχνω και μπουφαν. ελπιζω να βρω κατι στην πολη μου ή τουλαχιστον Θεσσαλονικη

Η δικιά μου μάσκα, που την είχα πάρει πέρσι δεν ταιριάζει με κανένα κράνος πιστεύω.

Είναι μικρή, σαν γυαλιά.

Εύκολη η λύση, τη φοράω κάτω απο το κράνος χωρίς κανένα πρόβλημα.

post-4627-0-56919800-1358014027_thumb.jpg

Μου κανει παντως εντυπωση που κανενας δασκαλος δε φοραει κρανος. Ειναι σα να παω να κανω μαθηματα οδηγησης και να μη φοραω ζωνη...

Έχεις απόλυτο δίκιο στον παραλληλισμό σου, αλλά μην το ισοπεδώνουμε! Στο ΧΚΠ. ξέρω τουλάχιστον 6 (και από τις 3 σχολές) που φοράνε κράνος σχεδόν συνέχεια. Στην baby πάντως τους είναι βάσανο και λίγο περιττό. Στις πίστες όμως... (πέρσι δάσκαλος έφαγε γερή διάσειση όταν τον "μάζεψε" snowboarder).

Νομίζω πάντως ότι τα μικρά παιδιά τα ψιλουποχρεώνουν να φοράνε στα μαθήματα.

sinox-0.jpeg

τα υποχρεωνουν δεν τα ψιλουποχρεωνουν. οσες ακαδημιες εχω δει ολα μα ολα φορανε κρανος. θα ηταν τουλαχιστον τραγικο να μην τα υποχρεωναν. και βλεπω οτι και οι περισσοτεροι ενηλικες φορανε κρανος.

Μια ρητορική ερώτηση:

Όταν ο πατέρας δεν φοράει κράνος, πως θα πείσει το παιδί του ότι η χρήση κράνους είναι επιβεβλημένη??

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Με την ...πατρικη πειθω! Δυο-τρεις καρπαζιες να στρωσει... και μετα να δουμε αν θα φοραει κρανος!

• Like 5

Και εγώ φοράω πάντα κράνος..Προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν πρωτο ξεκινάς δεν σου είναι και τόσο απαραίτητο γιατί δεν αναπτύσσεις ταχύτητα (μιλάω για την περίοδο μέχρι να φύγεις από την baby).Μετά όμως είναι απαραίτητο!!!

Εγω παντως βλεπω πααααααρα πολλους/πολλες που δεν χρησιμοποιουν....... Προτιμουν τον εφετζιδικο Brand Name σκουφο και τα αναλογα γυαλια....... Ειναι μεχρι να πεσεις για να δεις την γλυκα........ αλλα τοτε θα ειναι ΑΡΓΑ.........

• Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Μια ρητορική ερώτηση:

Όταν ο πατέρας δεν φοράει κράνος, πως θα πείσει το παιδί του ότι η χρήση κράνους είναι επιβεβλημένη??

Τα μικρότερα παιδιά, κινδυνεύουν λόγω μικρότερων διαστάσεων να παρασυρθούν από κάποιον που πέφτει πάνω σου.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Συνάδελφοι χιονοδρόμοι... ίσως πρέπει να τονίσουμε περισσότερο ότι το κράνος αφορά την προστασία μας από τις πιό... κουλές περιπτώσεις κινδύνου, δηλαδή αυτές που ΔΕΝ έχουν να κάνουν με δικό μας λάθος... Χθες έπεφταν κομμάτια πάγου από τις κολώνες στα λιφτ κι έσκασε ένα πάνω στο κράνος μου... Χαμογέλασα πονηρά... :evil:

• Like 1

Δυστυχώς χρησιμοποιώ σπάνια το κράνος μου. Αν και μου αρέσει πολύ σαν κράνος και μου αρέσει να το φοράω, δυστυχώς δεν μπορώ να το "ανεχτώ" στο κεφάλι μου για πολλές ώρες... Το ξέρω πως μπορεί σε πολλούς να φανεί αστείο αυτό που γράφω, αλλά έτσι είναι. Όταν το φοράω, δεν μπορώ να αντέξω στο βουνό. Θα κάνω 2 κατεβασιές και μετά θα το βγάλω και θα κάτσω στο chalet...

Θέλω να το χρησιμοποιώ, με προβληματίζει ότι μέχρι στιγμής το χρησιμοποιώ σπάνια και για αυτό τον λόγο γράφω εδώ.

Θέλω τα σχόλιά σας και την γνώμη σας.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

΄Μόλις τελειώσεις την κατάβαση βγάλτο και πέρνα το στο χέρι. Το κάνω σχεδόν πάντα και εγώ δεν το αντέχω.

Όπως και ο φαέθον βέβαια και εγώ έφαγα κατακούτελα μια κομματάρα πάγου με το κράνος στο χέρι από συρόμενο για καλή πρωτοχρονιά.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Την προηγούμενη βδομάδα, είχα μία πτώση στην Στύγα, η οποία ήταν σφοδρή και η πρώτη μου επαφή με το έδαφος, ήταν με τον αυχένα και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Ήμουν πολύ τυχερός. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το κράνος. Το ξέρω.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Δες πρώτα τι είναι ακριβώς αυτό που σου προκαλεί τη δυσφορία. Είναι πολύ στενό;βαρύ;ζεστό;

Έπειτα δώσε λίγο χρόνο να το συνηθίσεις. Το σκεπτικό είναι ότι θεωρητικά προκαλεί λιγότερη δυσφορία αν το συγκρίνεις με πχ κράνος μοτοσυκλέτας.

Είναι ζεστό όσο ένα σκουφί. Όσο πρέπει δηλαδή. Η μάσκα εφαρμόζει απόλυτα. Είναι ακριβώς στα μέτρα μου (είχα ψάξει πολύ για να βρω το σωστό μέγεθος).

Το νιώθω βαρύ. Όταν το πιάνω στα χέρια μου, το νιώθω πούπουλο. Από ένα σημείο και μετά όμως δεν το αντέχω στο κεφάλι μου. Το ξέρω πως μπορεί όλο αυτό να είναι απλώς ένα θέμα προσωπικής μου παραξενιάς, αλλά θα ήθελα να ακούσω μερικές προτάσεις ώστε να μπορέσω να το χρησιμοποιώ.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Guest afrodite

Ειναι καθαρά ψυχολογικό αυτο που έχεις. Προσπαθησε να μη σκεφτεσαι οτι φορας κράνος. Καντο σαν εκπαίδευση τελος πάντων... Πως λεμε σημερα θα μαθω waterstart.... ουπς λαθος άθλημα... σημερα θα μάθω 360? Ε πες σημερα θα μαθω κράνος.