batucada 7 Report post Posted June 16, 2006 Βασικά δεν βλέπω να είχε καμιά αρνητική αποψη για τον σύλλογο η Ευα. Δεν ξέρω αν απέκτησε τώρα... Καλά εσύ ολόκληρος άντρας (τρόπον τινά) δεν ντρέπεσαι να κρύβεσαι πίσω απο ένα γυναικείο όνομα? kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
eirini 0 Report post Posted June 16, 2006 Μεγαλη συγχιση για το τιποτα. Παιδια εδω κατι καλο παει να γινει. Ας ασχοληθουμε με αυτο και ας στηριξουμε τις προσπαθειες του χιονοδρομικου. Μπορει να αξιζει τελικα. Κυριε προεδρε, μονο η Noni και η Ευα να ερθουν στην συναντηση? Εγω ...στο πηγαδι? Share this post Link to post Share on other sites
thalassinos 0 Report post Posted June 16, 2006 Αγαπητοί φίλοι, έχοντας παρακολουθήσει την ιστορία με τα Καλάβρυτα και την σχέση του Χιονοδρομικού τόσο με το snowreport αλλά και με το snowclub θέλω να προσθέσω κάποιες σκέψεις μου. Στόχος είναι να πάω την συζήτηση λίγο παρακάτω και όχι να πάρω την μία ή την άλλη πλευρά. Οι περισσότεροι φίλοι χιονοδρόμοι που είναι και ταυτόχρονα επισκέπτες σε διάφορα χιονοδρομικά φορουμ έχουν πολλές φορές βρεθεί αντιμέτωποι με μία κάπως άσχημη "συμπεριφορά" από την πλευρά του ΧΚΚ για θέματα που αφορούν κριτική και παράπονα για την δεδομένα προβληματική λειτουργία των Καλαβρύτων. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν είναι φαινόμενο που αφορά το Χελμό αλλά το σύνολο των ΧΚ της Ελλάδος. Λόγω όμως αυτής της συμπεριφοράς η κριτική εκφράζεται τις περισσότερες φορές με άσχημο και ίσως υπερβολικό τρόπο. Μέχρι τα μέσα της χρονιάς το ίδιο μένος υπήρχε και προς την διεύθυνση του Παρνασσού, που ακολουθούσε σε μεγάλο βαθμό τα χνάρια των Καλαβρύτων. Όλα αυτά άλλαξαν γρήγορα όταν το ΧΚΠ άνοιξε ένα ουσιαστικό διάλογο με τους πελάτους του. Τώρα σε ότι αφορά την συνεργασία Καλαβρύτων με Val d' Isere εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει κάτι. Τα προβλήματα είναι δεδομένα και δεν οφελεί σε τίποτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Για αυτά δεν ευθύνεται ούτε ο διευθυντής ούτε και τα στελέχη. Υπάρχει απλά έλλειψη σε τεχνικά μέσα και σε καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Σε αυτό ευθύνονται όλοι αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από προβληματικές επιχειρήσεις χωρίς να κοιτούν τα παραπέρα. Ένα χιονοδρομικό κέντρο φέρνει ανάπτυξη στην γύρω περιοχή. Το ΧΚ είναι φορέας ανάπτυξης και με την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις όλοι αυτοί οι φορείς θα μαραζώσουν και θα πάψουν να είναι τουριστικός προορισμός. Ήδη έχουμε ανάπτυξη της χιονοδρομίας σε Σκόπια, Βουλγαρία Αλβανία και εμείς εδώ καθόμαστε και ασχολούμαστε με το άν θα έρθουν ένας ή δύο γάλλοι για να μας δείξουν πώς στρώνονται σωστά οι πίστες. Μπορείτε να μου πείτε ότι ρίχνουμε το βάρος μας στην θάλασσα και στα νησιά μας και όχι στα ορεινά οικοσυστήματα. Αλλά και τα 30000 χλμ ακτές που έχουμε όπως και τα 1000 και πλέον νησιά μας και τα πελάγη μας τα εκμεταλευόμαστε με λάθος τρόπο ρίχνοντας βάρος στα μεγέθη των αριθμών (πόσα κεφάλια ήρθαν) και όχι στην ποιότητα. Αντί να έχουμε τον βυθό γεμάτο δύτες, τις θάλασσές μας γεμάτες πανιά, κάθε νησί και ένα καρνάγιο, τα βουνά μας γεμάτα χιονοδρόμους και ορειβάτες και τα ποτάμια μας γεμάτα από χαμογελαστούς ανθρώπους καθόμαστε και προβάλουμε μεγάλες τουριστικές μονάδες με πακέτα all inclusive, προσπαθώντας να κάνουμε ανταγωνισμό στην Τουρκία. Να μην μιλήσω για τις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για συνδιαστικές διακοπές, ΒΟΥΝΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Λογικά λοιπόν θα περίμενα από τον υπεύθυνο του ΧΚ να έχει στρατοπεδεύσει έξω από τα γραφεία του Κας Πετραλιά όπως έκανε και ο αείμνηστος Δήμαρχος Καλαβρυτων Πάνος Πόλκας που με την επιμονή του κατάφερε το μακαρίτη το Κουτσόγιωργά να του δώσει τα λεφτά για να φτιάξει το χιονοδρομικό. Αυτές τις λίγες σκέψεις ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Φιλικά προς όλους Θαλασσινός Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted June 16, 2006 Κυριε προεδρε, μονο η Noni και η Ευα να ερθουν στην συναντηση? Εγω ...στο πηγαδι?Ειρήνη, συγγνώμη που απαντάω εγώ, αλλά ο πρόεδρος μάλλον θεωρεί δεδομένη την παρουσία σου. Βασικά δεν βλέπω να είχε καμιά αρνητική αποψη για τον σύλλογο η Ευα. Δεν ξέρω αν απέκτησε τώραΣτάθη, η Εύα δεν έχει αρνητική άποψη για το σύλλογο. Και δε νομίζω οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να καταδεχθεί να δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση για το σύλλογο εξ' αιτίας του forum, που μπορεί να μπαίνει ο κάθε πικραμένος πρόεδρος και να γράφει ότι θέλει. Share this post Link to post Share on other sites
eirini 0 Report post Posted June 16, 2006 Θαλασσινε, οι γνωσεις του Γαλλου ειναι πολυτιμες για το χιονοδρομικο. Σιγουρα δεν περιοριζεται μονο στον τροπο που στρωνονται οι πιστες (για την ακριβεια δεν ξερω αν ασχολειται καν με αυτο) Εκτος των αλλων ελεγχει την ποιοτητα του χιονιου και βρισκει ποια σημεια ειναι επικινδυνα για χιονοστιβαδες, κατι το οποιο ειναι πολυ σημαντικο (θα θυμασαι τι εγινε το χειμωνα στον Παρνασσο). Ολα τα υπολοιπα που γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνη Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted June 16, 2006 οι γνωσεις του Γαλλου ειναι πολυτιμες για το χιονοδρομικο. Σιγουρα δεν περιοριζεται μονο στον τροπο που στρωνονται οι πιστες (για την ακριβεια δεν ξερω αν ασχολειται καν με αυτο)Και με αυτό ασχολείται Ειρήνη. Όλα όμως εξαρτώνται από την προσπάθεια των ανθρώπων του χ/κ που φέτος ήταν μεγάλη. Γι' αυτό και ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted June 16, 2006 Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση γκρίνια.Πολύ καλά έκανε και ήρθε ο Γάλλος στά Καλάβρυτα και σίγουρα θα μπορεί να βοηθήσει σε πολλά πράγματα.Ομως εδώ κατα την γνώμη μου υπάρχουν άλλα προβλήματα τα οποία κάποια σίγουρα είναι εφικτά και κάποια είναι δύσκολο να γίνουν.Στα εύκολα κάποια στιγμή αυτό το χ.κ θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει επικοινωνιακή πολιτική και να είναι πιο αξιόπιστο και ειλικρινές πρός τούς πελάτες του που αυτοί είναι και η ουσία.Δεν νομίζω οτι είναι τόσο τρομερό να υπάρχει ειλικρινής ενημέρωση για το τι καιρό θα κάνει την ερχόμενη ημέρα και για το τι θα λειτουργεί,η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει πολύ ψηλά και αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν.Δεν γίνεται να παίρνεις στίς 8 το πρωί τηλέφωνο και να μην απαντάνε ή να μην ξέρουν τι θα λειτουργήσει μετά απο 1 ώρα,να κάνεις τόσα χιλιόμετρα για να πάς και να το βρίσκεις κλειστό.Ο περισσότερος κόσμος για αυτό τον λόγο γκρινιάζει και γκρινιάζει γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση απο πουθενά.Θέλω να πιστέυω οτι ο Γάλλος πιστέρ μπορει να τούς τα μάθει αυτά τα απλά πράγματα γιατί όσοι άλλοι τούς τα έχουν πεί μάλλον είναι άσχετοι και για αυτό δεν τούς ακούνε.Νόνι απο οτι έχω μάθει πρέπει να έκανες και εσύ αυτή την δουλειά στο χ.κ (με την επικοινωνία εννοώ) οπότε ίσως να μπορείς να μας διαφωτίσεις περισσότερο με τις απόψεις σου. Στα δύσκολα τώρα όλοι μα όλοι θέλουμε να αναπτυχθεί το χ.κ,να γίνουν νέες πίστες να αντικατασταθούν οι αργοί εναέριοι αναβατήρες.Αυτά όμως απαιτούν πολλά χρήματα και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.Εύχομαι όλα αυτά να γίνουν................. Share this post Link to post Share on other sites
Guest noni Report post Posted June 16, 2006 Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση γκρίνια.Πολύ καλά έκανε και ήρθε ο Γάλλος στά Καλάβρυτα και σίγουρα θα μπορεί να βοηθήσει σε πολλά πράγματα.Ομως εδώ κατα την γνώμη μου υπάρχουν άλλα προβλήματα τα οποία κάποια σίγουρα είναι εφικτά και κάποια είναι δύσκολο να γίνουν.Στα εύκολα κάποια στιγμή αυτό το χ.κ θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει επικοινωνιακή πολιτική και να είναι πιο αξιόπιστο και ειλικρινές πρός τούς πελάτες του που αυτοί είναι και η ουσία.Δεν νομίζω οτι είναι τόσο τρομερό να υπάρχει ειλικρινής ενημέρωση για το τι καιρό θα κάνει την ερχόμενη ημέρα και για το τι θα λειτουργεί,η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει πολύ ψηλά και αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν.Δεν γίνεται να παίρνεις στίς 8 το πρωί τηλέφωνο και να μην απαντάνε ή να μην ξέρουν τι θα λειτουργήσει μετά απο 1 ώρα,να κάνεις τόσα χιλιόμετρα για να πάς και να το βρίσκεις κλειστό.Ο περισσότερος κόσμος για αυτό τον λόγο γκρινιάζει και γκρινιάζει γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση απο πουθενά.Θέλω να πιστέυω οτι ο Γάλλος πιστέρ μπορει να τούς τα μάθει αυτά τα απλά πράγματα γιατί όσοι άλλοι τούς τα έχουν πεί μάλλον είναι άσχετοι και για αυτό δεν τούς ακούνε.Νόνι απο οτι έχω μάθει πρέπει να έκανες και εσύ αυτή την δουλειά στο χ.κ (με την επικοινωνία εννοώ) οπότε ίσως να μπορείς να μας διαφωτίσεις περισσότερο με τις απόψεις σου. Στα δύσκολα τώρα όλοι μα όλοι θέλουμε να αναπτυχθεί το χ.κ,να γίνουν νέες πίστες να αντικατασταθούν οι αργοί εναέριοι αναβατήρες.Αυτά όμως απαιτούν πολλά χρήματα και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.Εύχομαι όλα αυτά να γίνουν... ΠΡΟΤΑΣΗ - ΛΥΣΗΟ κύριος Πετρόπουλος που γνωρίζει καλά τη δουλειά ή κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου να βρίσκεται πολύ νωρίς το πρωϊ στο Χελμό και να ενημερώνει αξιόπιστα τα υπόλοιπα μέλη. Η τελευταια φραση διεγραφη απο τον moderator για να μη διαγραφει ολο το ποστ...παρακαλω προσεχετε τις εκφρασεις σας, οσο συναισθηματικα φορτισμενοι και αν εισθε. The moderating team Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted June 16, 2006 Δεν νομίζω οτι είναι τόσο τρομερό να υπάρχει ειλικρινής ενημέρωση για το τι καιρό θα κάνει την ερχόμενη ημέρα και για το τι θα λειτουργεί,η τεχνολογία πλέον έχει φτάσει πολύ ψηλά και αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν.Δεν γίνεται να παίρνεις στίς 8 το πρωί τηλέφωνο και να μην απαντάνε ή να μην ξέρουν τι θα λειτουργήσει μετά απο 1 ώρα,να κάνεις τόσα χιλιόμετρα για να πάς και να το βρίσκεις κλειστόΣτη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Τσεκούρα, δ/ντή του ΧΚ Καλαβρύτων, μας εξήγησε τους λόγους που δεν δίνουν τέτοιου είδους πληροφόρηση. Εν ολίγοις, επειδή δεν θεωρεί αξιόπιστη οποιαδήποτε πληροφορία δώσουν πριν ανοίξει το χιονοδρομικό δεδομένου του ότι οι συνθήκες στο Χελμό είναι τόσο ευμετάβλητες που πολλές φορές μπορεί όλα να δείχνουν τέλεια το προηγούμενο βράδυ, ή νωρίς το πρωί και στις 9 που ανοίγουν οι πίστες να χαλάει το σύμπαν... Οι άνθρωποι μένουν εκεί και ξέρουν το βουνό τους και τον καιρό του καλύτερα από τον καθένα...Και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην βοηθάνε πληροφορώντας τον κόσμο αν μπορούσαν. Τώρα και ο Mainalo είναι ντόπιος...από εμένα ξέρει πολύ καλύτερα, απλά ο κ.Τσεκούρα εμένα με έπεισε... Θαλασσινέ, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Κατά βάση συμφωνώ σε όσα λες..απλά τα βλέπω λίγο πιό αισιόδοξα γενικά και κατανοώ ίσως περισσότερο τους λόγους που δεν είναι τόσο απλό να γίνουν κάποια πράγματα. Θέλουν χρόνο και πιό μεθοδευμένη αντιμετώπιση. Στο βαθμό που κάτι θα φέρει αποτέλεσμα, μαζί σου... Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 16, 2006 ΠΡΟΤΑΣΗ - ΛΥΣΗ Ο κύριος Πετρόπουλος που γνωρίζει καλά τη δουλειά ή κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου να βρίσκεται πολύ νωρίς το πρωϊ στο Χελμό και να ενημερώνει αξιόπιστα τα υπόλοιπα μέλη Νονη, ο κ. Πετροπουλος και τα περισσοτερα μελη του Συλλογου δεν ανηκουν στο προσωπικο του ΧΚΚ. Εκτος εαν γνωριζεις οτι το ΧΚΚ σκοπευει να αναθεσει με συμβολαιο την διαχειριση του επικοινωνιακου του σε εξωτερικους επαγγελματιες, κατι που εγω δεν εχω ακουσει ακομα. Εαν κατι τετοιο δεν συμβαινει, δεν θεωρω οτι η λυση σου θα ηταν αποδεκτη απο την Δ/ΧΚΚ. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το επικοινωνιακο πρεπει να διαχειριζεται το ΧΚΚ για να μπορει να εχει τον ελεγχο της εικονας που παρουσιαζεται προς τα εξω και οχι να το αναθεσει σε τριτους. Φιλικα ΜακηςΜ Share this post Link to post Share on other sites
thalassinos 0 Report post Posted June 16, 2006 Θαλασσινέ, καλώς ήρθες στην παρέα μαςΚαλώς σας βρήκα. Αγαπητοί φίλοι δεν καταλαβαίνω 2 πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα. 1) Γιατί είναι τόσο δύσκολο να λέμε την αλήθεια και να έχουμε ειλικρίνεια στις μεταξύ μας σχέσεις; 2) Γιατί κάνουμε τα πάντα δύσκολα στην Ελλάδα; Σε ότι αφορά το 1) είναι απαιτητό να υπάρχει νωρίς το πρωί ενημέρωση, πρόβλεψη είναι η σωστή λέξη, για το τί θα επικρατεί στο χιονοδρομικό στο Χελμό και σε κάθε χιονοδρομικό. Δεν μπορεί κανένας να με πείσει ότι δεν μπορούμε να έχουμε μία πρόβλεψη έστω και μη δεσμευτική για το τί θα γίνει. Σε ότι αφορά το 2) αναφέρομαι στην από όλους ζητούμενη επέκταση των χιονοδρομικών. Από την μία έχουμε χιονοδρομικά που είναι πια επικίνδυνα για χίλιους δύο λόγους, παλαιότητα εξοπλισμού, ανεπάρκεια προσωπικού, περισσότερους από το επιτρεπόμενο όριο χιονοδρόμους στις πίστες, με πολλούς να είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Από την άλλη έχουμε κυβερνήσεις που ασκούν πολιτική προσπαθώντας να μην σπάσουν ούτε ένα αβγό, βλ. ιδιοκτησιακό να μην δυσαρεστήσουμε το τσοπάνη που βόσκει εκεί τα πρόβατά του ή τον δήθεν οικολόγο με τα κάθε λογής υπαρξιακά του προβλήματα. Προσοχή είμαι υπέρ της ορθολογισμένης ανάπτυξης με ευαισθησία στο περιβάλλον. Μία ισορροπία είναι δυνατόν να υπάρξει. Το αποδεικνύουν όλες οι πολιτισμένες χώρες στην Βόρεια Ευρώπη. Ακόμη έχουμε κυβερνήσεις που δεν αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα επέκτασης και που επιτέλους δεν πωλούν τα ΧΚ σε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο. Τους ψηφίζουμε για να κάνουν κάτι. Έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, ας γίνει κάτι γρήγορα. Και σε ότι αφορά την δήθεν γραφειοκρατία άμα θέλουν γίνονται πράγματα άμεσα και γρήγορα, δυστυχώς πολλές φορές ενάντια στο κοινό συμφέρον, βλ. τροπολογία για το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Ο σύλλογος και το φόρουμ είναι ένα μέσο που πρέπει να προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σε αυτούς που μας κυβερνάνε για το δυναμικό που κρύβεται πίσω απο το ορεινό τουρισμό. Ο σύλλογος και το φόρουμ είναι μέσα επικοινωνίας των χιονοδρόμων με τους υπεύθυνους των ΧΚ. Αντί να τους κυνηγούν θα έπρεπε να τους έχουν συμμάχους. Διαπίστωση: Μια ζωή σε αυτή την χώρα θέτουμε λάθος προταιρεότητες. Η συνεργασία με το γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο είναι για "δήθεν" μεταφορά τεχνογνωσίας. Αντί λοιπόν να έρθει ο γάλλος εδώ ας στείλουν τα στελέχη τους να επιμορφωθούν έξω. Πρέπει να μπει ακόμη ένας περιορισμός για τους υπαλλήλους και να προσλαμβάνονται άτομα τα οποία ξέρουν τουλάχιστον να στέκονται σε ένα ή δύο σανίδια, πολύ περισσότερο αν είναι σε υπεύθυνες θέσεις, βλ. διευθυντικές θέσεις ή σε θέσεις μηχανολόγων ΧΚ, βλ απέναντι. Εύχομαι ο σύλλογος να βάλει ένα λιθαράκι προς την σωστή κατεύθυνση και να ανοίξει τα μάτια κάποιων που κάθονται σε θέσεις που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι και ασχολούνται με την μοιρασιά. Φιλικά πάντα και πάνω από όλα Θαλασσινός Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted June 16, 2006 δεδομένου του ότι οι συνθήκες στο Χελμό είναι τόσο ευμετάβλητες που πολλές φορές μπορεί όλα να δείχνουν τέλεια το προηγούμενο βράδυ, ή νωρίς το πρωί και στις 9 που ανοίγουν οι πίστες να χαλάει το σύμπαν... Γεια σας και πάλι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Σχετικά με το παραπάνω αναρωτιέμαι αν συμβαίνει ποτέ το αντίθετο. Αν δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που φαίνεται ότι θα είναι χάλια ο καιρός και τελικά το πρωϊ ή κατά τις 11:00 ν' αλλάζει και ανοίγει το ΧΚ. Χλωμό ? Εχω ακούσει και εγώ από εργαζόμενους στο ΧΚ πόσο απρόβλεπτος είναι ο καιρός και πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η κατάσταση στο parking (που μπορεί να φαίνονται ψιλο ο.κ. τα πράγματα) σε σχέση με το επίπεδο του πάνω σαλέ (να μη μπορείς να σταθείς από τον αέρα) . Ισχύει αυτή η διαφορά ? Τέλος θέλω να ρωτήσω τους πιο παλιούς τη γνώμη τους για τη φετινή σεζόν στα Καλάβρυτα σε σχέση με προηγούμες από άποψη καιρού και λειτουργείας πιστών. Καλή χρονία η φετινή σε σχέση με τον μέσο όρο ? Αλλοι μου λένε ότι δεν πετύχαιναν ανοιχτή τη Στύγα . Εγώ ρε παιδιά θυμάμαι τα ΣΚ (έστω μία από τις 2 ημέρες) να λειτουργεί ! Τόσο πολύ έχω ξεχάσει ??? Αυτές οι ολίγες απορίες.. Φιλικά, Εύα Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted June 16, 2006 Νόνι απο οτι έχω μάθει πρέπει να έκανες και εσύ αυτή την δουλειά στο χ.κ (με την επικοινωνία εννοώ) Έχω σοκαριστεί. Το θέμα της επικοινωνίας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας μιας επιχείρησης πρέπει να γνωρίζει να μιλά, να γράφει, να επιχειρηματολογεί, να δείχνει και να αποδεικνύει υψηλό επίπεδο σκέψης και συμπεριφοράς. Στο παρελθόν (κοντινό και μακρινό) το ΧΚΚ στο τομέα αυτό έχει κάνει μεγάλα λάθη, υποτίθεται ότι γίνεται μια προσπάθεια (και δεν έχουμε τον λόγο να μην το πιστεύουμε). Αν μη τι άλλο όμως, άτομα που εργάστηκαν ή εργάζονται σε αυτό (και κυρίως στον επικοινωνιακό τομέα), θα έπρεπε να κουβαλούν μαζί τους αυτή την προσπάθεια βελτίωσης, σε όλες τις συζητήσεις τους. Αντιθέτως όμως αποδεικνύουν συνεχώς την ύπαρξη του προβλήματος, για να μην πω καλύτερα ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος. Φώτης http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
barcode 18 Report post Posted June 16, 2006 απο την άλλη μεριά...αυτός που άνοιξε το θέμα σχετικά πάντα με την συνεργασία των δύο άλλων χιονοδρομικών(ο barcode, εγώ) σε καμία περίπτωση δεν θέλησανα δημιουργήσω τέτοιο ντόρο εδώ μέσα.... σκοπός μου ήταν να σας ενημερώσω σχετικά με κάποιες εξελίξεις από τον χώρο του εν λόγω χιονοδρομικού και όχι για να φέρω στο προσκήνιο κόντρες του παρελθόντος...ένα τέτοιο κλίμα με απέστρεψε απο το φόρουμ του snowreport, δεν θέλω το ίδιο θέμα να με αποστρέψει από εδώ... το θέμα καλό θα ήταν να κλειδωθεί μετά από αυτήν την παρέμβαση εγώ τονίζω πως ήθελα να σας ενημερώσω και όχι να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα με απαντήσεις και ανταπαντήσεις και καθόλου φιλοφρονήσεις... εξάλλου όλοι μας έχουμε παραβεί τους κανόνες του φόρουμ για αυτό το θέμα...ζητώ σαφέστατα να κλειδωθεί το θέμα θέμα είναι οι εξελίξεις και τα νέα από τα χιονοδρομικά μας...θυμίζω Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,399 Report post Posted June 16, 2006 Εχω ακούσει και εγώ από εργαζόμενους στο ΧΚ πόσο απρόβλεπτος είναι ο καιρός και πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η κατάσταση στο parking (που μπορεί να φαίνονται ψιλο ο.κ. τα πράγματα) σε σχέση με το επίπεδο του πάνω σαλέ (να μη μπορείς να σταθείς από τον αέρα) . Ισχύει αυτή η διαφορά ? Για τα Καλάβρυτα δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί δεν τα επισκέπτομαι τόσο συχνά, αλλά από την εμπειρία μου από τον Παρνασσό μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι συμβαίνει αρκετές φορές στο 1750 να έχει σχεδόν άπνοια και στο 1950 να σηκώνει τις πέτρες. Δυστυχώς ο καιρός στα χιονοδρομικά έχει πολλές ιδιαιτερότητες και η πρόβλεψη ακόμα και για διάστημα 3 ωρών πολλές φορές είναι ουσιαστικά αδύνατη. Κατά την γνώμη μου, άλλα είναι αυτά που πρέπει να λάβουν πρώτη προτεραιότητα στα Καλάβρυτα, και πρώτα από όλα, η εξασφάλιση λειτουργίας του αναβατήρα Στύγα ανεξαρτήτως αριθμού επισκεπτών. Όσο δεν προχωράει η επέκταση του χιονοδρομικού, η διαβεβαίωση ότι θα μπορώ να απολαύσω την συγκεκριμένη πίστα (καιρού επιτρέποντος) είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει το Χ.Κ. αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ξανακερδίσει τους φανατικούς χιονοδρόμους σαν τον υποφαινόμενο που τα τελευταία χρόνια το έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 16, 2006 ...εγώ τονίζω πως ήθελα να σας ενημερώσω και όχι να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα με απαντήσεις και ανταπαντήσεις και καθόλου φιλοφρονήσεις...εξάλλου όλοι μας έχουμε παραβεί τους κανόνες του φόρουμ για αυτό το θέμα...ζητώ σαφέστατα να κλειδωθεί το θέμα θέμα είναι οι εξελίξεις και τα νέα από τα χιονοδρομικά μας...θυμίζω Αχ καημενε Λαμπρο....ποσες φορες εφτασα στο τσακ...αλλα οπως διαπιστωνεις και ο ιδιος ελπιζω, καθως παει να ξεχειλισει το ποτηρι και να πεσει λουκετο,...εμφανιζεται και καποιος χριστιανος να πει ορισμενες σωστες αποψεις και να επαναφερει το εκφυλλισμενο θεμα σε ενα επιπεδο παραδοχης (για να μην πω κοσμιωτητας). Πλησιαζει ομως η ωρα του... Φιλικα ΜακηςΜ Moderating Team Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted June 16, 2006 ΠΡΟΤΑΣΗ - ΛΥΣΗΟ κύριος Πετρόπουλος που γνωρίζει καλά τη δουλειά ή κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου να βρίσκεται πολύ νωρίς το πρωϊ στο Χελμό και να ενημερώνει αξιόπιστα τα υπόλοιπα μέλη Πρός noni Επειδή το ΧΚ Καλαβρύτων αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση στα φαινόμενα του καιρού σου παραθέτω ενα γαλλικό site το οποίο περιλαμβάνει ολα τα χιονοδρομικά της Γαλλίας και μεταξύ τών άλλων λέει τι καιρό θα έχει την επόμενη μέρα τι θα λειτουργεί κτλ. http://www.skifrance.fr/default-a.htm Αλλά αντί να καθόμαστε και να λέμε όλα αυτά σας είπα ο Γάλλος πιστέρ θα μπορέσει να τούς μάθει πολλά πράγματα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία στίς 7 το πρωί να μην ξέρουμε τι θα λειτουργήσει και τι καιρό θα έχουμε για το υπόλοιπο της ημέρας. Και κάτι ακόμα το ΧΚΚ, τη χρονιά που μας πέρασε λειτούργησε πολύ καλύτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές γιατί ο καιρός ήταν πολύ πιο ήπιος και είχε και λιγότερες χιονοπτώσεις σε ημέρες σε σχέση για παράδειγμα με την χρονιά του 2004-2005. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει και του χρόνου... Το ποστ εχει γινει edited απο τον moderator. Ποστ που αντιβαινουν στους κανονισμους του φορουμ θα μεταφερονται. Παρακαλω να συμμορφωθειτε με τους κανονισμους του φορουμ. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted June 16, 2006 Επειδη το thread εχει καταντησει τοπος ανταλλαγης προσωπικων αντεγκλησεων, οι οποιες παρακαλω να γινονται με ΡΜ απο δω και μπρος , κλειδωνεται. Το προηγουμενο ποστ μετεφερθη... Eκ μερους του moderating team MakisM Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted June 17, 2006 Εμείς ώς σύλλογος υιοθετούμε την επίσημη άποψη του χ/κ για το θέμα της πρόβλεψης. Οι εξηγήσεις που μας δόθηκαν δεν ήταν παράλογες καθώς ο καιρός στον Χελμό παίζει περίεργα παιγνίδια. Φανταστείτε να μας ενημέρωναν από την προηγούμενη και ο καιρός να άλλαζε το πρωί ξαφνικά, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές. Επανάσταση θα είχαμε από τις φωνές. Πάλι κάτι θα μας έφταιγε. Γι' αυτό λοιπόν μήν ψάχνουμε συνέχεια κάτι να ασχοληθούμε. Όσο για την απάντηση της Noni, θα περίμενα να εξηγήσει στο forum τί ακριβώς συμβαίνει με τον καιρό στο βουνό και όχι να συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα που δεν προσθέτει κάτι και δεν λύνει κάποιο πρόβλημα. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι για τα προβλήματα του χ/κ Καλαβρύτων δεν ευθύνεται ο Σύλλογός μας. Η μόνη μας εμπλοκή με αυτά είναι η προσπάθεια για την επίλυσή τους και η οποία θα συνεχιστεί και μάλιστα για όλα τα χ/κ σε πολιτικό επίπεδο με παρεμβάσεις στους ανθρώπους που πρέπει. Τέλος, όποιος (ονόματα δεν λέμε) με όνομα που αρχίζει από No και τελειώνει σε ni προσπαθεί να σπείρει ζιζάνια στο forum κάποια στιγμή θα καταλάβει οτι μπορούμε κι εμείς να παίξουμε κάτω από τη ζώνη χωρίς να κρυβόμαστε και να παίζουμε θέατρο. Και ποτέ δεν θα αφήσουμε εκτεθειμένα, μέλη του συλλόγου όπως ο Γιώργος ο Πετρόπουλος. Θα δεχθώ οποιαδήποτε κριτική για τον κ.Πετρόπουλο σε επίπεδο γνώσεων αλλά ποτέ σε επίπεδο που δεν σχετίζεται με τη χιονοδρομία. Προσωπική εμπάθεια, απωθημένα, ή ζήλεια μακριά από 'δώ. το παχνιδάκι τελειώνει...μπήκαμε στις καθυστερήσεις Share this post Link to post Share on other sites
barcode 18 Report post Posted June 19, 2006 μετά απο παράκληση στον φίλο Μάκη "μεταδημοσιεύω" την συνέντευξη του γάλλου πιστέρ: Ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Χ. Κ. Val D' Isere μιλά για τα Καλάβρυτα και την Ελλάδα... Κύριε Mousselard, πρίν έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους του Χ.Κ.Καλαβρύτων, γνωρίζατε ότι η Ελλάδα είχε χιονοδρομικά κέντρα; Οχι. Γνώριζα την Ελλάδα για τις θάλασσές της. Ηξερα βέβαια ότι είχε βουνά αλλά δεν ήξερα ότι είχε χιονοδρομικά κέντρα. Ποιά η γνώμη σας για το Χ.Κ.Καλαβρύτων; Πιστεύετε ότι με τις κατάλληλες επενδύσεις θα μπορούσε να γίνει εφάμιλλο αντίστοιχων κέντρων των Αλπεων – μιλάμε σε υποδομή, όχι σε μέγεθος ; Η «ανακάλυψη» του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο που έχει δυνατότητα να αναπτυχθεί σε επίπεδο υποδομής και να αυξήσει τον αριθμό των πιστών του ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους σκιέρ. Θα μπορούσε να γίνει εφάμιλλο των χ.κ των Αλπεων, τόσο σε υποδομές όσο και σε οργάνωση, ανάλογα με το μέγεθός του. Εσείς, και γενικότερα οι άνθρωποι του χιονοδρομικού σας κέντρου, έχετε βοηθήσει με τη τεχνογνωσία σας τα Καλάβρυτα ιδιαίτερα σε θέματα χιονοστιβάδων. Πιστεύετε ότι ο κίνδυνος χιονοστιβάδων στα Ελληνικά βουνά είναι υπαρκτός; Ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός σε σχέση με τις Αλπεις. Παρ’ όλα αυτά υφίσταται. Νομίζω ότι μόλις τον περασμένο χρόνο έγινε ένα ατύχημα από χιονοστιβάδα σε κάποιο βουνό της Πελοποννήσου, που είχε και θύματα. Ο κίνδυνος στο βουνό αυξάνεται αναλογικά με την αύξηση της προσέλευσης του κόσμου. Εχετε επισκεφθεί άλλο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα; Αν όχι σκοπεύετε να το κάνετε; Δεν έχω ακόμα καταφέρει να επισκεφθώ άλλο κέντρο στην Ελλάδα. Σκοπεύω όμως να το κάνω σε επόμενο ταξίδι μου. Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία στην Ελλάδα από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των χιονοδρομικών κέντρων αλλά και του χειμερινού τουρισμού γενικότερα, θα θέλαμε να μας πείτε επιγραμματικά τι χρειάζεται ένα χιονοδρομικό κέντρο για να αναπτυχθεί σωστά και να είναι – γιατί όχι – μια κερδοφόρος επιχείρηση; Πιστεύω κατ’ αρχήν ότι στη χώρα σας το σημαντικότερο θέμα είναι η εξασφάλιση της αναγκαίας χιονοκάλυψης στο χιονοδρομικό κέντρο. Το επόμενο σημαντικό θέμα είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Σε αυτές τις υποδομές περιλαμβάνονται σύγχρονοι αναβατήρες, διαμόρφωση πιστών και προπαντός να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια των σκιέρ και γενικότερα όλων όσων χρησιμοποιούν τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις. Για να είναι κερδοφόρα μια τέτοια επιχείρηση θα πρέπει οπωσδήποτε δίπλα στις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις να δημιουργηθούν τουριστικές υποδομές (ξενοδοχειακά καταλύματα, προπονητικά κέντρα, κ.λ.π.), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών όλο το χρόνο. Τα τελευταία 6 χρόνια που έρχομαι στην Ελλάδα, παρακολουθώ μέσω του Χ.Κ. Καλαβρύτων την ανάπτυξη του σκι στη χώρα σας. Διαπιστώνω ότι όχι μόνο αυξάνεται ο αριθμός των σκιέρ αλλά βελτιώνεται επίσης και το επίπεδο της τεχνικής τους. Ηδη το σκι έχει αρχίσει να μπαίνει στη νοοτροπία του Έλληνα. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στα βουνά της Ελλάδας. Συνέντεξη στο Περιοδικό GREEK SKI RESORTS Χειμώνας 2006 πηγή- www.kalavrita-ski.com Εγω ο ίδιος άνοιξα το θέμα...σκοπός είναι η πληροφόρηση επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά...ευχαριστώ θερμά τον Μάκη Αν και παραβαινω τους κανονισμους του moderating κανοντας editing ποστ το οποιο ειναι καθ'ολα μια χαρα , το κανω γιατι θελω να παραμεινει το ποστ του barcode το τελευταιο σ'αυτο το thread το οποιο θα μεινει κλειδωμενο. O Barcode ανοιξε το thread με σοβαρη σκεψη και τις καλυτερες προθεσεις. Ολοι ειδαμε πως εξελιχθη. Ειναι τουλαχιστον πρεπον να κλεισει το θεμα με το ποστ του το οποιο επαναφερει τη συζητηση στο επιπεδο σοβαροτητος που της αρμοζει. Ελπιζω να παραδειγματιστουμε απο το δευτερο νεωτερο μελος του φορουμ για τη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα που απαιτειται για συμμετοχη σε σοβαρες συζητησεις. Λαμπρο, ενα μεγαλο ευχαριστω. Για το moderating team ΜακηςΜ Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted June 20, 2006 Επειδή όντως αυτή η ενότητα πρέπει να κλείσει ευχάριστα, την άλλη εβδομάδα θα έχουμε ευχάριστα νέα... Share this post Link to post Share on other sites