Melo 36 Report post Posted October 22, 2006 Βάλτε λίγο τον εαυτό σας στις πρώτες μέρες που κάνατε σκι ή SB και θυμηθείτε, το τι ταλαιπωρία τραβήξατε τις πρώτες φορές που κάνατε ! Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αφού λοιπόν πλέον έχουμε πάρει τα πρώτα μαθήματα από τον δάσκαλο που με τις σαδιστικές του τάσεις να σε ταλαιπωρεί με το, να ανεβαίνεις με τα πόδια μια πλαγία των 30 μέτρων και που για να την κατέβεις έχεις πέσει ήδη άλλες 30 φορές, ήρθε η ώρα να παιδευτείς πλέον μόνος σου, γιατί πιστεύεις ότι μπορείς πλέον να πας στις πίστες !!! Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ένα Χ/Κ, κάτι με ήπιες κλίσης μεγάλης διαρκείας (μακριές πράσινες) για να μπορούμε να πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίσουμε να τσουλάμε, για να αρχίσουμε σιγά, σιγά να μαθαίνουμε και το στυλ μας. Τη λέξη «πιατάκι» για αυτό που ψάχνω, βγάλτε την από το μυαλό σας (γιατί δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε τον Νέο), οπότε σκεφτόμαστε για εναέριο αναβατήρα. Μιλάμε πάντα για Ελλάδα !!! Quote Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 22, 2006 Τα Καλαβρυτα στην πιστα των αρχαριων. Εχει το σχοινακι που το μαθαινεις ευκολα και δεν χρειαζεται να ανεβεις με τα ποδια, ειναι τζαμπα και σε προετοιμαζει για το πιατακι. Αφου μαθει τα βασικα, Αιολος στον Παρνασσο. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted October 22, 2006 Και κάτι από Β. Ελλάδα δεν θα μας χαλούσε πάντως ! Quote Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
Nyxteridos 6 Report post Posted October 22, 2006 Καλαβρυτα.. στην πιστα αρχαριων..και σαφως μια καθημερινη... Οτι καλυτερο..βεβαια μπορει να μην βρεις λουκανικο μετα κατω στις ταβερνες ..αλλα χαλαλι... ΘΑ ευχαριστηθεις πιστες..& αρχαριων ακομα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted October 22, 2006 Και κάτι από Β. Ελλάδα δεν θα μας χαλούσε πάντως ! Θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου και θα σου πω οτι κατά τη γνώμη μου το Ελατοχώρι είναι πολύ καλό με την περιφερειακή του πίστα, αλλά και το πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια μπορεί να πάει κάποιος και στο Σέλι που διαθέτει τις φαρδιές πίστες με τις κατάλληλες κλίσεις για "σχεδόν αρχάριους". Φυσικά θα μιλήσουν εδώ και οι "καθηγητές" του club, των οποίων τη γνώμη συνιστώ να λάβεις περισσότερο υπ' όψη σου. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted October 22, 2006 Εγω θα σου πρότεινα να συνεχίσεις μαθήματα με δάσκαλο, γιατι αν δεν μπορείς να παρεις πιατάκι,αγκυρα ξέχνα τον εναέριο (δεν υπαρχει περίπτωση να μην πέσεις στην έξοδο,οσο ευκολο κι αν φαίνεται). Χιλιες φορές καλύτερα να ιδρώσεις λίγο παραπάνω και να μάθεις παρά να φας τα μούτρα σου η ακομα χειρότερα τα γονατά σου και να μην ξανακάνεις σκί είτε απο φόβο είτε απο τραυματισμό. Επίσης να σου επισημάνω οτι για οποιοδήποτε ατύχημα που προκαλεί κάποιος σε χιονοδρομικό υποκειται στο Αστικό Δίκαιο και συνεπώς έχεις και Αστική Ευθύνη προς τρίτους. Μάθε καλά με δασκαλο και θα έρθει σύντομα η ώρα να φεύγεις και μόνος σου. Άλλωστε όπως λέει και μια παροιμία... No pain No gain Quote Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted October 22, 2006 οι εναεριοι αναβατηρες συνηθως τοποθετουνται σε κοματια δυσβατα και δυσκολα για ενα συρομενο αναβατηρα. Αρα πιστεβω πως δεν θα μπορεσεις να βρεις καποια πιστα πρασινη η οποια να ειναι εξυπηρετηται απο εναεριο αναβατηρα. Αποψη μου ειναι να δοκιμασει να μαθει τον συρομενο αναβατηρα σε ευκολες πιστες οπως ο Αμυντας (συνδετικο) στο Σελι ή στις πιστες του Χρυσου Ελαφιου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 22, 2006 Κι εγώ πιστεύω ότι είναι δύσκολο να βρεις εύκολη και ομαλή πιστούλα που να πηγαίνει καρέκλα κι όχι πιατάκι...Κι όσο το σκέφτομαι, εκτός του Αίολου (αν δεν κάνω λάθος γιατί τον Παρνασσό δεν το ξέρω καλά..), δεν μου έρχεται άλλη, αρκετά αξιοπρεπής στο μυαλό. Η γνώμη μου είναι να μην το φοβάσαι το πιατάκι. Συνήθως υπάρχει ο καλός κύριος που σε βοηθά να το πιάσεις και να το καβαλήσεις σωστά, μετά δεν πέφτεις και σε βοηθάει κιόλας να εξοικειωθείς περισσότερο με τα σκι σου, το χιόνο κλπ. Αφού όλοι το κατάφεραν (κι εγώ μαζί με αυτούς που είμαι τραγικά κακή στο σκι), θα το καταφέρεις κι εσύ.... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted October 23, 2006 Κι εγώ πιστεύω ότι είναι δύσκολο να βρεις εύκολη και ομαλή πιστούλα που να πηγαίνει καρέκλα κι όχι πιατάκι...Κι όσο το σκέφτομαι, εκτός του Αίολου (αν δεν κάνω λάθος γιατί τον Παρνασσό δεν το ξέρω καλά..), δεν μου έρχεται άλλη, αρκετά αξιοπρεπής στο μυαλό. Γιώτα και Zermatt θα μου επιτρέψετε να σας πω, οτι στο Ελατοχώρι ο εναέριος σε ανεβάζει περίπου στο ύψος των 2/3 του συνολικού μήκους της περιφερειακής πίστας. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted October 23, 2006 Γιώτα και Zermatt θα μου επιτρέψετε να σας πω, οτι στο Ελατοχώρι ο εναέριος σε ανεβάζει περίπου στο ύψος των 2/3 του συνολικού μήκους της περιφερειακής πίστας. την συγκεκριμενη πιστα δεν την εχω κατεβει ποτε. Ειναι πρασινη σε ολο της το μηκος? συνηθως οι περιφερειακες πιστες ειναι δασικοι δρομοι με σχετικα μικρη κλιση αλλα και μικρο πλατος .. πραγμα το οποιο δυσκολευει τους πολυ αρχαριους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted October 23, 2006 Αυτό ακριβώς είναι η περιφερειακή πίστα του Ελατοχωρίου. Ένας δασικός δρόμος. Εγώ κατέθεσα την εμπειρία μου, μιας και εκεί έμαθα να "στέκομαι στα πόδια μου" να στρίβω και να σταματώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί να δυσκολεύονται εκεί οι άλλοι αρχάριοι!!! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 23, 2006 ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Το πιατάκι είναι η καλύτερη εκπαίδευση σκι. Το πρώτο να πάρει ένας αρχάριος(2-3 φορές σκι) μετά θα μπορεί να τα πάρει όλα και έχει δωρεάν τσούλημα χωρίς να μπορεί να τον πάρει η κατηφόρα. Σου δίνει φοβερή αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα καρεκλάκια αρκεί να καταφέρει να το πάρει πρώτη φορά(εκεί έχει γέλιο) Οι πιο πολλοί φίλους-φίλες που δεν είχαν ξανακάνει στην δεύτερη φορά σκι παίρνανε πιατάκια. Στη Cervinia μάλιστα μια φίλη μου έπαιρνε αναγκαστικά πιατάκι από τη δεύτερη φορά σκι γιατι η μικρότερη καρέκλα είχε μήκος 4 χλμ..................δε τη χάλασε Kάντους μαθήματα με δάσκαλο τις 3 πρώτες φορές που πας για σκι και μετά θα είσαι στην ίδια κατηγορία με όλους εμάς που πιο πολύ μας ενοχλεί ότι είναι κλέιστό το χκ ή έχει 2 ώρες ουρά το λιφτ παρά το τι πίστα να κατέβεις. Baby lift υπάρχουν παντού για την πρωτη ή δεύτερη φορά που κανεις σκι μετά δεν θα τα χρειαστείς. Συνήθως δεν δουλεύουν και αυτά.... Τα Καλάβρυτα θα ήταν τέλεια αλλά κάποιος φρόντισε δυο λίφτ παράλληλα το ένα από το άλλο να ξεκινάνε με 30 μοίρες κλιση πριν φτάσεις στην καλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα Παρνασσός την δεύτερη τρίτη μέρα σκι είναι ιδανικά τα Κελλάρια και πολύ καλή η 10 και ο δρόμος στη Φτερόλλακα(στη 10 θα μάθεις και τα πρώτα σου άλματα). Από ότι ξέρω φέτος θα δουλεύουν τα baby ΕΛΑΤΩΧΩΡΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΚΙ ΣΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ Μαίναλο,3-5, Σέλι, Φαλακρό είναι μια χαρά με baby και μικρά πράσινα συρόμενα Περτούλι πολύ καλά Μακριά από: Πήλιο(το πρόβλημα είναι ότι έχει περπάτημα και περνάνε από δίπλα σου κυρίες με γόβες και σκιερ με SL9 ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted October 23, 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!! Το θέμα είναι ότι δεν ψάχνω για μένα, που κάνω σκι αρκετό καιρό, αλλά για την γυναίκα μου, που μόλις ξεκίνησε το SB. Επειδή έκανα και γω το «λάθος», να δοκιμάσω για να δω πως είναι το SB και λόγω τις γνώσεως που έχω, για το πώς γλιστράει το χιόνι, μπορώ να σας πω ότι από την πρώτη μου φορά κιόλας κατέβαινα τις πίστες. Το μόνο πράγμα που με ταλαιπώρησε ήταν το πιατάκι που μπορώ να πω ότι δεν τα κατάφερα ούτε μια φορά να ανέβω μέχρι επάνω χωρίς να πέσω ! Φανταστείτε λοιπόν το πόσο δύσκολο θα είναι, για μια γυναίκα που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα γενικώς ! ΥΓ: Καλή μου Yota δεν μου λες και μένα σε ποιο χιονοδρομικό βρήκες εκείνον τον κυριούλη που βοηθάει ? Quote Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 23, 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!!Το θέμα είναι ότι δεν ψάχνω για μένα, που κάνω σκι αρκετό καιρό, αλλά για την γυναίκα μου, που μόλις ξεκίνησε το SB. Επειδή έκανα και γω το «λάθος», να δοκιμάσω για να δω πως είναι το SB και λόγω τις γνώσεως που έχω, για το πώς γλιστράει το χιόνι, μπορώ να σας πω ότι από την πρώτη μου φορά κιόλας κατέβαινα τις πίστες. Το μόνο πράγμα που με ταλαιπώρησε ήταν το πιατάκι που μπορώ να πω ότι δεν τα κατάφερα ούτε μια φορά να ανέβω μέχρι επάνω χωρίς να πέσω ! Φανταστείτε λοιπόν το πόσο δύσκολο θα είναι, για μια γυναίκα που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα γενικώς ! ΥΓ: Καλή μου Yota δεν μου λες και μένα σε ποιο χιονοδρομικό βρήκες εκείνον τον κυριούλη που βοηθάει ? Melo, υποψιάζομαι ότι αν αφήσεις μόνη της τη γυναίκα σου στο πιατάκι, θα εμφανιστεί ο κυριούλης από μόνος του όπως έγινε και με εμένα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted October 23, 2006 Melo, υποψιάζομαι ότι αν αφήσεις μόνη της τη γυναίκα σου στο πιατάκι, θα εμφανιστεί ο κυριούλης από μόνος του όπως έγινε και με εμένα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Καλοοοοό ! Quote Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted October 23, 2006 Στο μαιναλο τα παιδια που προσεχουν το κατω πιατακι, βοηθουν παρα πολυ ολους τους αρχαριους, και αν καποιος πεσει στα πρωτα μετρα, του δινουν αλλη μια ευκαιρια να προσπαθησει (μεχρι να πεσει το πρωτο κραξιμο απο πισω). Το πιατακι στο 90% ειναι ομαλο και η πιστα σχετικα ευκολη (οχι ο αετος το αλλο δεν θυμαμαι πως λεγεται) Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 23, 2006 το μαιναλο ειναι ιδανικο για αρχαριο snowboarder και αν πας καθημερινη θα εισαι μονος σου εχει και το βαβυ που σε τραβα 60 μετρα αλλα και τον αρκτουρο με ομαλο πιατακι αν δεν πεσεις δεν μαθαινεις εκει εχουν πεσει πολλοι γνωστοι και μη εξαιρετεοι αλλα εμαθαν Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted October 24, 2006 Η διθεσια στο καιμακ δινει προσβαση σε ευκολη και πολυ μεγαλη σε μηκος πιστα, ιδανικη για σκιερ 2-3ης μερας (αρκει να εχει καλο καιρο! γιατι αλλιως "θα τα δει" ολα απο το κρυο...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
zermatt 0 Report post Posted October 25, 2006 ..και την ομιχλη ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted October 25, 2006 Η ομίχλη στην πίστα...το κρύο στο καρεκλάκι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted October 25, 2006 ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Το πιατάκι είναι η καλύτερη εκπαίδευση σκι. Το πρώτο να πάρει ένας αρχάριος(2-3 φορές σκι) μετά θα μπορεί να τα πάρει όλαθα συμφωνησω απόλυτα.....και ειδικά αμα καταφερεις να πάρεις για πρώτη φορά αυτό της Φτερόλλακας είσαι ετοιμος για ολα!! Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 25, 2006 Mεχρι να δοκιμασεις το πιατακι στον Τηλεμαχο! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted October 25, 2006 Ή στον Οδυσσέα. BTW, είναι πολύ καλή εξάσκηση και για ροντέο αυτό το πιατάκι... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted October 26, 2006 O Οδυσσέας είναι παιχνίδι μποστά στον Τηλέμαχο... εκεί θέλει και δίπλωμα πιλότου α ρε αντίκες! Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 26, 2006 O Οδυσσέας είναι παιχνίδι μποστά στον Τηλέμαχο... εκεί θέλει και δίπλωμα πιλότου α ρε αντίκες! Διπλωμα Αστροναυτη θελει!! Αφου με σηκωνει 2 φορες στον αερα 20-30 ποντους κατα την εκτοξευση παρα τα 110+ κιλα payload Aν το φτιαξει φετος ο κ. Δριβας...θα μου λειψει... Τετοια συγκινηση! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites