Nickel 76 Report post Posted November 1, 2006 Μιας και το χιονακι εχει επισκεφθει τα βουνα μας ενα ενδιαφερον θεματακι... Τι σκιερ ειστε: (οχι επιπεδο) τι ειδος σκι κανετε και τι θα θελατε να δοκιμασετε τη καινουρια χρονια και πως. Παμε λοιπον: Εχετε ιδίοκτητο εξοπλισμό? Ενοικιάζετε? ενοικιάζετε με τη σαιζον? ------------------------- Με τι σκι κάνατε τη χρονιά που περασε 2005/2006 αγωνιστικό (εντός πιστας αποκλειστικά) all around/all mountain εκτός πίστας ---------------------------- Με τι σκι θα κάνετε τη χρονια που μας ερχεται: αγωνιστικό (εντός πιστας αποκλειστικά) all around/all mountain εκτός πίστας ------------------------------------------------------- Τι άλλο θέλετε να δοκιμάσετε φέτος και με πιο τροπο (ημερίσια ενοικίαση,ετήσια ενοικιαση,αγορά δευτερου εξοπλισμου) αγωνιστικό (εντός πιστας αποκλειστικά) all around/all mountain εκτός πίστας ------------------------------------------------------- Εχω ιδιόκτητο εξοπλισμό φέτος γλυστρούσα με ενα καθαρό all around σκι (Κ2 apache recon) 50/50 (εντος/εκτος) Τη χρονιά που μας έρχεται θα αλλάξω εξοπλισμό και θα αλλαξω και κατηγορια... προσανατολισμένο για το εκτος πίστας σκι (συμφωνα με τη ποιότητα χιονιου που βρισκεις στην Ελλαδα επι το πλείστον) Επίσης θα δοκιμάσω με ημερισια ενοικίαση και μεσω των demo ski του Συλλόγου καθαρόαιμα πιστιαρικα σκι εαν όχι απόλυτα αγωνιστικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lyketsos 0 Report post Posted November 1, 2006 λιπον φιλε nickel εγω για φετος θα χρησιμοποιησω 2 ζευγαρια ski....το ενα ειναι το ARMADA AR6 1.76 το οποιο ειναι καθαρα για παρκο kαι half pipe ενω το αλλο ειναι το ARMADA ARV 1.85 που το δινει η εταιρια για εκτος πιστας και βαθια πουδρα...δεν νομιζω να χρισιμοποιησω αγωνιστικο σκι φετος διοτι κανουν μονο για την πιστα..απο μποτες τωρα εχω απο περισυ τις dalbello οι οποιες ειναι για freestyle kai freeride και τισ οποιεσ φοραει και ο Shane Mconckey...απο ρουχα προτιμο τα sessions! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 1, 2006 Έχω ιδιόκτητο εξοπλισμό Τα τελευταία 3 χρόνια γλιστρούσα με ενα καθαρό σκι πίστας, το Dynastar Omecarve 09, (90εντός / 10εκτός) Τη χρονιά που μας έρχεται θα αλλάξω εξοπλισμό και θα αλλάξω και κατηγορία... Σκέφτομαι για κάτι σε 50/50 γιατί τα cat-ski που χτυπήσαμε πέρσι μου άνοιξαν τα μάτια στην ομορφιά του εκτός πίστας. Σκέφτομαι επίσης να αλλάξω μπότες, αν και μάλλον ένα ακόμα χρόνο τον βγάζουν οι Salomon X-Wave 8 που φοράω τα τελευταία 4 χρόνια. Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα καθαρόαιμο off-piste πέδιλο σε βαθιά πούδρα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό στην Ελλάδα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted November 1, 2006 Λοιπόν έχω ιδιόκτητο εξοπλισμό (Atomic Μetron 11) Την προηγούμενη σεζόν έκανα κυρίως εντός και λίγο εκτός πίστας προς το τέλος πιο εύκολες συνθήκες εφέτος θέλω να κάνω παραπάνω εκτός και να βελτιώσω την τεχνική μου θα κάνω με τα ίδια πέδιλα Θέλω να δοκιμάσω ορειβατικό Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted November 1, 2006 Τί σκιέρ είμαι;; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, αλλά κυρίως ΕΞΕΛΙΞΙΜΗ !!! Φέτος θέλω να βελτιώσω την τεχνική μου εντός πίστας και να μειώσω την ταχύτητά μου . Έχω ιδιόκτητο εξοπλισμό, αλλά μου αρέσει να νοικιάζω κιόλας (όχι μπότες) προκειμένου να δοκιμάζω νέα πεδιλάκια κι άλλα στυλ πιό μαλακά, πιό σκληρά, άλλο radius, κλπ. Έτσι στο Καπρούν, μάλλον έχω αποφασίσει να νοικιάσω από τον εκεί φίλο του Συλλόγου, κ. Γκίνη.. Φέτος λέω να αγοράσω και κράνος για να μην κρυώνω κυρίως αλλά και να νιώθω πιό ασφαλής μή μου πέσει τίποτα στο κεφάλι γιατί οι σανιδάδες όλο και αυξάνονται Αν αποφασίσουμε τελικά να πάρουμε στολή ως Σύλλογος, θα πάρω και νέο outfit, μπουφάν και σαλοπέτα γιατί τα δικά μου τα έχω λίγο βαρεθεί αν και είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν θέλω να τα αλλάξω. Οι μπότες μου είναι lange και με βολεύουν πολύ. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξω για 1 - 2 χρονιές ακόμη.. Αν όλα πάνε καλά φέτος (πρώτα ο Θεός), του χρόνου με το καλό θα ψωνίσω νέα πέδιλα. Επίσης, αν ευνοεί η ποιότητα χιονιού, ενδεχομένως θα δοκιμάσω και σανίδι κάποια στιγμή που θα είναι διαθέσιμοι να με βοηθήσουν οι καλοί μου φίλοι σανιδάδες Αυτά... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
TANNIS 0 Report post Posted November 1, 2006 Τι σκιέρ είμαι? Της κακιάς ώρας θα έλεγα! Έχω ιδιόκτητο εξοπλισμό, atomic c7 με μπότες HAED, κάνω σκι εντός πίστας και είμαι από αυτούς που ζηλεύουν αυτούς που την καπανάνε για εκτός(Ξέρετε εσείς ποιους εννοώ). Φέτος λοιπόν,αφού βρήκα παρεούλα, και αφού ο εξοπλισμός είναι καιρός να αλλαχτεί θα πάρω ένα πεδιλάκι 50/50, μήπως και ακολουθήσω κανέναν κοπανατζή. Θέλω ακόμη να βελτιώσω την τεχνική μου στο εντός πίστας και αν τα καταφέρω στο εκτός να κάνω και λίγο ορειβατικό. Όπως καταλαβαίνετε έχω πολύ δουλειά φέτος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted November 1, 2006 Της κακιάς ώρας θα έλεγα! ...επίσης Εχω και εγώ ιδιόκτητο εξοπλισμό Fischer RX6 με μπότες Salomon X-Wave 7 και Head snowblades για κολπάκια, κάνω σκι εντός πίστας και μόνο γιατι το ελληνικό εκτός είναι "λίγο" για το δικό μου επίπεδο , Φετος ελπίζω και ευχομαι στο Kaprun να βελτιώθώ αρκετά ωστε να εχω μεγαλυτερες πιθανότητες να με μάθουν και λίγο εκτός μερικοί μερίκοι που μου έχουν τάξει ακούς ????. Αν το τολμήσω -το εκτός- σκέφτομαι να ενοικιασω πέδιλα για να δοκιμάσω, και του χρόνου με το καλό να πάρω ενα ταπεινό ζευγαράκι!! Οσο για μπότες επειδή έχω ενα φετιχ, μάλλον θα πάρω ένα ζευγαρι speedmachine!!! Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted November 1, 2006 Οσο για μπότες επειδή έχω ενα φετιχ, μάλλον θα πάρω ένα ζευγαρι speedmachine!!! Αυτες τις εχω δει σε καλη τιμη στον Καλογηρου... Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
donmeli 14 Report post Posted November 1, 2006 Είδος σκιερ: Ξεροκέφαλους αμπάτονους-αμπάτονους Αγαπημέμο πεδίο : φαρδιές και παγωμένες πίστες προς επίτευξη του πολυπόθητου doubletouch. Το κανονικό όχι το αίσχος το περσινό. Ενίοτε κάνω την εμφάνισή μου και σε απάτητα καμουφλαρισμένος όμως σε κλασικό Μπατόνους-Μπατόνους Εξοπλισμός ιδιόκτητος σκι Edelwiser Swing 100/100, μπότες Rossignol Salto STS. Για φέτος παίζει να δοκιμάσω και κανένα GS έτσι για να δω πως είναι και να αυξήσω λίγο την ταχύτητα. Quote Αλήθεια στο curling ντοπάρονται? Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 1, 2006 Γειά χαρά σε όλους, Λοιπόν έχω δικό μου εξοπλισμό, συγκεκριμένα ένα slalom carve πέδιλο (Dynastar Omercarve 09) και ένα πουδροπέδιλο, τα Mouvement Spark ( 70% εκτός, 30% εντός, είναι τα πέδιλα που εμφανίζονται και στην υπογραφή μου). Πέρυσι έκανα σκί σχεδόν πάντα με τα Spark αφού σπάνια παρέμενα εντός πίστας, βλέπετε αυτά τα παλιόπαιδα που κάνω παρέα με κατάντησαν έναν άρρωστο πουδράκια ... Φέτος θα συνεχίσω με τα ίδια πέδιλα, μπότες θα αλλάξω σίγουρα ( μακάρι να μου κάθονται καλά στο πόδι οι Dalbello Krypton )....Σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω φέτος κάποιο πιο σκληροπυρηνικό πουδροπέδιλο απο το δικό μου, έτσι για πλάκα, κάποια μέρα που θα χρειάζεσαι αναπνευστήρα στο εκτός, αλλά και κανά καλό (για το δικό μου επίπεδο) cross για γκάααααααααζιααααααααα εντός πίστας..... Φιλικά Σπύρος Υγ: είναι καλό πάντως που φέτος ορισμένοι επαγγελματίες δίνουν την δυνατότητα για σκί τεστ....... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 1, 2006 Εεεεμμμμ βασικά χρησιμοποιώ δικό μου εξοπλισμό,αλλά πολύ ευχαρίστως να δοκιμάσω και τον δικό σας - Λοιπόν,μόνο twintips (θα) έχει ο μπαξές για φέτος,της συνομοταξίας all-mountain από άποψη φάρδους/κατασκευής.Οπότε για περιπλανήσεις στα εκτός-πάγιος σκοπός-θα με πετύχετε με τα περσινά μου Volkl Karma (1.77) ,που τους έχω φορέσει τις Freeride,ένα κερωματάκι τους μένει τώρα κι είναι έτοιμα να φάνε ότι τους πετάξω...μπορεί κι εμένα. - Για lift served καταστάσεις μέχρι στιγμής βολτάρω με atomic tweak,αν έβρισκα και πάλι τα Karma στο 1.69 θα τα αγόραζα,αλλά θα βολευόμουν και με κανα public enemy...(1.69 ή 1.74,με τάση προς το πρώτο,καθότι newbie) αν τα βρω σε καλή τιμή. - Μπότες σταθερός στις Lange comp100 (τις έχω ερωτευτεί). - Κατά τα άλλα τα ίδια τσοπανόρουχα που έχω 4 χρόνια... ...και μέχρι να τα λιώσω. υ.γ:Lyketsos είδα καλά....Armada!!!!! Που τα βρήκες ρε θηρίο??? Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 1, 2006 Eίμαι snowboarder αλλά παρόλαυτα περιμένω αυτά: http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...vaSEBWgen8Aie-1 Ναι ναι είναι αλήθεια στο freestyle είμαι καλύτερος με σκι παρά με σανίδα (μου ήρθαν εικόνες στο μυαλό μου από ένα άλμα στην Φτερολάκα που το έχωνα με κάτι σκι 165 το '98 ) Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 1, 2006 Eίμαι snowboarder αλλά παρόλαυτα περιμένω αυτά: Aμαν!! Τι βλεπω! Βοηθατε ρε... Εχω παραισθησεις...το χιονι μου λειπει τοσο;;.. Ναι ναι είναι αλήθεια στο freestyle είμαι καλύτερος με σκι παρά με σανίδα Παναγιωτη!! Προδοτη!! Ιουδα Ισκαριωτη!! Αχ ρε Adminιτετοιε, κι εσυ και τα 10 emoticon σου... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted November 1, 2006 lyketso μου θυμιζεις εναν πολυ γνωστο μου ... εδω βεβαια ειναι με pocket rocket kai xwave . FRITS? Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 1, 2006 Eίμαι snowboarder αλλά παρόλαυτα περιμένω αυτά: http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...vaSEBWgen8Aie-1 Ναι ναι είναι αλήθεια στο freestyle είμαι καλύτερος με σκι παρά με σανίδα (μου ήρθαν εικόνες στο μυαλό μου από ένα άλμα στην Φτερολάκα που το έχωνα με κάτι σκι 165 το '98 ) Σε μια δύσκολη εποχή,όπου όλο και περισσότεροι το γυρνάνε στο snowboard.....ΝΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!!!!!!!! ΕΥΓΕ ΝΕΕ ΜΟΥ βρίσκεσαι στο δρόμο της μετάνοιας,μετά από 8 χρόνια στους αμαρτωλούς δρόμους της σανίδας,επιστρέφεις στα matsoukia και μάλιστα στη σωστή συνομοταξία..... ΕΥΓΕ....ΑΙΕΝ ΣΚΙΑΡΕΙΝ.... Άντε να πάρει σειρά κι ο Gmak,πιστεύω ότι ο στρατός θα τον στρώσει..... και θα βγει "ΣΩΣΤΟΣ" πολίτης !!!!! Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 1, 2006 Έμελε το 2000ό ποστ μου να είναι ψαρωτικό Πάντως, ποιός ξέρει... Ποτέ μην λες ποτέ. Ride or Die* ΥΓ: Ζοχ, όχι και 8 χρόνια! Στον 6ο είμαι τώρα Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted November 2, 2006 Έχω ιδιόκτητο εξοπλισμόΤα τελευταία 3 χρόνια γλιστρούσα με ενα καθαρό σκι πίστας, το Dynastar Omecarve 09, (90εντός / 10εκτός) Τη χρονιά που μας έρχεται θα αλλάξω εξοπλισμό και θα αλλάξω και κατηγορία... Σκέφτομαι για κάτι σε 50/50 γιατί τα cat-ski που χτυπήσαμε πέρσι μου άνοιξαν τα μάτια στην ομορφιά του εκτός πίστας. Σκέφτομαι επίσης να αλλάξω μπότες, αν και μάλλον ένα ακόμα χρόνο τον βγάζουν οι Salomon X-Wave 8 που φοράω τα τελευταία 4 χρόνια. Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα καθαρόαιμο off-piste πέδιλο σε βαθιά πούδρα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό στην Ελλάδα. Ενα πεδιλο με waist width περιπου 77-82 θα ηταν ιδανικό και για να κανεις σε πίστα, και υπαρχουν πολλές εταιρείες που μπορείς να δεις σε αυτή τη γεωμετρία καλό όμως είναι το radius να μην ξεπερνάει τα 18m για να μπορείς να στρίβεις πιό εύκολα. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
WhiteNoise 0 Report post Posted November 2, 2006 Καλημέρα Nickel , λοιπόν εγώ αν και κάνω σκι 6 χρόνια τα 2 τελευταια χρονια χρόνια εχω ιδιόκτητα σκι, τα τελευται μου ειναι τα Rossingol Z5 (allaround) το μονο που αλλαξα για την χρόνιά αυτη ειναι οι μπότες μου, αγόρασα τις Elite Pro 1 - τις χρυσές - κατα την γνωμη μου απο τις κορυφαίες μπότες!! Τέλος για φέτος θαθελα να δοκιμάσω στα βουνά της Β.Ελλαδος μιασ και ειμια φοιτητης εκεί , ναι να βελτιώσω την τεχνικη μου στο απάτητο, γιατι εχω σχεδόν τέλεια τεχνική εντος πίστας αλλα και σε φιγούρες ειμαι λιγο μπροστά (ΟΧΙ δν ειμαι ψώνιο, ΟΧΙ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted November 2, 2006 Διαθέτω ιδιόκτητο εξοπλισμό τον οποίο πολύ θα ήθελα να πετάξω και να πάρω έναν ολοκαίνουργιο, γυαλιστερό και πανέμορφο, επειδή όμως δεν γίνεται, λέω να τον αλλάξω κομμάτι κομμάτι. Λοιπόν από το 2000 γλιστράω με Fischer R(κάτι), και με μποτούλες Nordica (κάτι) για τα πρώτα δύο χρόνια ήμουν συνέχεια στο βουνό. Μετά ανέβαινα μία με δύο φορές το χρόνο, από τότε που γράφτηκα στο σύλλογο όμως οι επισκέψεις στο βουνό αυξήθηκαν, οπότε και οι ανάγκες για εξοπλισμό άλλαξαν. Σε πρώτη φάση θέλω να αλλάξω τις μπότες και προσανατολίζομαι σε κάποιο μοντέλο της Lange, πιστεύω πως είναι από τις κορυφαίες μπότες. Όσον αφορά στην στολή, άλλαξα μπουφάν τον προηγούμενο χρόνο και από ένα Dubin (που το φοράγαμε στην ειδικότητα 10 νοματαίοι) φοράω πλέον ένα γαλάζιο Columbia το οποίο σκέφτομαι να σετάρω με ένα παντελονάκι. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
medos 0 Report post Posted November 2, 2006 ξεκινησα το σκι τον περασμενο Γεναρη. Μπορω να πω οτι η εξελιξη μου ειναι ραγδαια (βεβαια πηγαινα καθε σαββατο-δεν εχασα σαβ/κο). Ειχα ομως φοβερη υπομονη-επιμονη και ευτυχως δεν απογοητευτηκα απο τις πρωτες φορες οπως ειχε γινει παλιοτερα. Πλεον κατεβαινω οποιαδηποτε πιστα-ενταξει οχι με φοβερο στυλ-και προς το τελος της περασμενης σεζον μπορουσα να καρβαρω σε ηπιες κλισεις. Η μεγαλη βελτιωση ηρθε μετα την αγορα μποτας Technica Diablo. Απλα καμια σχεση με τις ενοικιαζομενες, ανεβαινεις ενα επιπεδο μονομιας. Επισης αγορασα και πεδιλα Dynastar contact 8 se 1,72. Το υψος μου ειναι 1,85-ισως να επρεπε να το παρω σε 1,65 για πιο μεγαλη ευελιξια. Το στυλ που μου αρεσε παντα ειναι το giant slalom και downhill δηλαδη ανοιχτες στροφες με μεγαλη ταχυτητα εντος πιστας. Που να το κανεις βεβαια αυτο στην ελλαδα? Οταν ξεπερνας τον φοβο σου και πλεον μπορεις να "βουτηξεις" στην πλαγια (δηλαδη να ριξεις το βαρος σου μπροστα και να ξεπερασεις την φυσικη αντιδραση "κανω πισω") τοτε θα καταφερεις να κανεις πραγματικα σκι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted November 2, 2006 Ιδιοκτητοs εχοπλισμος, Ειμουν με Αtomic C8 για 3 χρονια με χρηση :blink:/20, και μποτες flex90 Race9. Μποτες εχω τις ιδιες, σκι αλλαξα σε ποιο αγωνιστικο slalom SL9. Mou αρεσει το carving, η ταχuτητα, το παγωμενο χιονι, και sl/gs/downhill Επισης λατρευω να πηγαινω χωρις μπατον, σε μαυρες συνηθως αλλαζω σε ενα στυλ παραλληλο-carving και τα χρησιμοποιω λιγο, λογω extra ευκολιας και ασφαλειας. Δεν μου αρεσουν οι πουδρες, και αν δεν ειναι μαλακο το χιονι, βγαινω off-piste πολλες φορες (παντα με μπατον εδω). Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 2, 2006 Δικός μου εξοπλισμός. atomic sx9 και μπότες salomon x wave 9. Φέτος θα αλλάξω πέδιλα προσανατολίζομαι σε καθαρόαιμα slalom, όπως atomic sl 9 ή τα head sl chip system. Θα ήθελα να δοκιμάσω και πέδιλο εκτός πίστας κάτι το οποίο ελπίζω να πραγματοποιήσω στο ski test που θα γίνει τέλος σαιζόν στο Καϊμάκτσαλαν, όπου θα παρευρεθεί και ο σύλλογός μας!!! Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 2, 2006 Τι σκιερ ειμαι;; Αχαρος!!! Εχω για την ερχομενη (2η) σαιζον τα Fischer RX8 σε 1,65 και μποτες Salomon Performa Black (δυστυχως αυτο αναφερεται στο χρωμα τους και οχι στο ειδος πιστας που μπορει να κατεβαινει ο κατοχος τους). Αν και ανετες, ειναι πολυ μαλακες οι μποτες και θα σουταριστουν με την πρωτη ευκαιρια μαλλον για καποιες αλλες Salomon (νομιζω οτι μου καθεται καλα το καλουπι). Τωρα αν με ολες αυτες τις επενδυσεις θα γινω καλυτερος σκιερ.... Ας κραταμε και ενα μικρο καλαθι!! Τωρα απο αλλα σκι... εχουμε και λεμε: Βlizzard Thermogel (8ετιας;; ) Τα πηρα μεταχειρισμενα την πρωτη χρονια που μαθαινα, καθως και κατι μποτες (Back Entry) τις οποιες τις δωρισα στον ΕΟΣ Αχαρνων. Τα σκι τα δοκιμασε ο Nickel και σκοτωθηκε (28 μετρα ακτινα στροφης τα μαδερια και δεν ειναι σταθερα ακομη και στις πιστες-αεροδρομια της Αυστριας). Θα τα καρφωσω πανω απο το τζακι...οταν αποκτησω ιδιοκτητο τζακι. Atomic ARC Mountain Telemark (Back Country Ski που χρησιμοποιουν οι Νορβηγοι) 2,05 μηκος 60κατι χιλιοστα φτυαρι και ουρα, 58 χιλιοστα μεση και λαμες, μποτες Back Country με 75 mm τριπινη δεστρα Rotefella με (ακουσον ακουσον) rotation release. Μ'αυτα τα σκι δυστυχως εφαγα το κεφαλι μου στη Νορβηγια (δικο μου το λαθος) και δεν τα χρησιμοποιησα πολυ, ουτε Τελεμαρκ εμαθα... Hagan Cross Country Touring 2,15 (58-58-58) 15ετιας. Τα παλιοτερα και πιο αγαπημενα σκι μου, με πλαστικες ακμες. Με μποτες/δεστρες Salomon. Karhu XC 1,95 (64-58-62) επισης με πλαστικες ακμες. Πολυ ωραια για XC σε αστρωτες πιστες (Νορβηγικα δαση τις λενε...) δυστυχως εχει ραγισει το ενα και δεν τα εμπιστευομαι παρα σε ετοιμες πιστες, μεχρι να βρω καποιον που να μπορει να το επισκευασει σωστα. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted November 2, 2006 ξεκινησα το σκι τον περασμενο Γεναρη. Μπορω να πω οτι η εξελιξη μου ειναι ραγδαια (βεβαια πηγαινα καθε σαββατο-δεν εχασα σαβ/κο). Ειχα ομως φοβερη υπομονη-επιμονη και ευτυχως δεν απογοητευτηκα απο τις πρωτες φορες.Πλέον κατεβαίνω οποιαδηποτε πιστα-ενταξει οχι με φοβερο στυλ-και προς το τελος της περασμένης σεζον μπορουσα να καρβάρω σε ήπιες κλίσεις. Οταν ξεπερνας τον φοβο σου και πλεον μπορεις να "βουτηξεις" στην πλαγια (δηλαδη να ριξεις το βαρος σου μπροστα και να ξεπερασεις την φυσικη αντιδραση "κανω πισω") τοτε θα καταφερεις να κανεις πραγματικα σκι. Παίρνοντας τη σκυτάλη απ' τον medos, που βλέπω οτι έχουμε...παράλληλους skiβίους, πρέπει να σας πω οτι ξεκίνησα τη σαιζόν (μετά τις 3 πρώτες φορές που νοίκιαζα) με κάτι πέδιλα Rossignol open90 που τα πήρα απ' το macro και ήταν "της πλάκας" μάλλον. Τη δουλειά τους όμως την έκαναν και στο τέλος της περιόδου αγόρασα τα πέδιλα που βλέπετε και είναι τα actys100 της Rossignol επίσης. Η μπότα μου είναι κι αυτή Rossignol (μη με ρωτάτε για το μοντέλλο γιατί δεν το ξέρω), αλλά τώρα που έμαθα πέντε πράγματα νομίζω οτι δε με βοήθησε όσο θα ήθελα για να προχωρήσω, με βάση τη δουλειά που έκανα στις πίστες. Φέτος πιστεύω οτι και με τη βοήθεια των νέων φίλων μου, θα κάνω τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, ώστε να πετύχω το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted November 2, 2006 Φέτος πιστεύω οτι και με τη βοήθεια των νέων φίλων μου, θα κάνω τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, ώστε να πετύχω το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. ...μείνε ανήσυχος Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites