Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χ.Κ.Π.

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ Χ.Κ.Π.

Recommended Posts

Νέος, δεν πας να δεις αν έρχομαι; :D

Κάτω τα χέρια από τις χιονοδρομικές Τετάρτες του Λάππα. Δαγκώνει, ιδιαίτερα όταν έχει χάσει το Σαββατοκύριακο! :D

Χρηστο μονο τεταρτη πηγαινεις ?

παντως κοιταξε να κλεισεις τα ποδια σου οταν κανεις σκι

γιατι μπορει να περασουν απο κατω σου μερικοι μερικοι

Ζοχ που χαθηκες ??

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Χρηστο μονο τεταρτη πηγαινεις ?

Τετάρτη και Σαββατοκύριακα.

παντως κοιταξε να κλεισεις τα ποδια σου οταν κανεις σκι

γιατι μπορει να περασουν απο κατω σου μερικοι μερικοι

Ζοχ που χαθηκες ??

Σιγά, μην σκίσεις κανένα καλσόν εσύ. :D

Make Parnassos Great Again!

Τετάρτη και Σαββατοκύριακα
θα φροντισω να παρω pmr με την πρωτη ευκαιρια που θα ανεβω ολο και καποιον θα πετυχω

Ανέβηκα χτες Δευτέρα με το ski bus. Το άτιμο, ενώ άλλες φορές (πχ όταν έχει φρέσκια πούδρα)

αργεί και καθυστερεί, αυτή τη φορά που ήταν όλα παγάκια ήμασταν στο παρκιν 9 παρά 15!

Οι πίστες στις 9μιση που έφτασα πάνω ήταν πολύ παγωμένες για μένα και έτσι

ήπια καφέ (σε σέικερ από το σπίτι, εννοείται) για καμιά ώρα.

Μετά έκανα δυο μάλλον δυσάρεστες κατεβασίες Ηρακλή και Βάκχο

(με πολύ τράνταγμα από τα "χτενίσματα" του ρατράκ)

για να περάσει η ώρα και πάλι καφέ στο σαλέ.

Κατά τις 11 ξεκίνησα να κάνω κανονικά σκι.

Στη 1μιση το χιόνι ήταν αρκετά μαλακό -χωρίς να κολλάει- ώστε να το απολαμβάνω.

Στις 2 έκανα και μια κατεβασιά στο εκτός πίστας (με απολαυστικές τούμπες).

Και στις 2:30 Τέλος. κλαψ κλαψ κλαψ

Μετά ουρά για την τηλεκαμπίνα. γκρρρ

Αλήθεια, τα δυο παλληκάρια μας (zox, alcatraz) έφτασαν σώα από το δρόμο στο πάρκιν;

Τελικά:

Έπρεπε να έχω ανέβει με το δικό μου αμάξι στις 11.

Απίθανη μέρα με τρελό ήλιο!

Παρόλο τον ήλιο και τη ζέστη το χιόνι δεν σούπιασε ποτέ στα ψηλά!

Στην πιστά έχουμε αρκετό χιόνι για αρκετές μέρες σκι ακόμα!

Τι έπαθε ο αγαπήμένος μου Περικλής και ήταν εκτός? :-(

Καμία σχεδόν γκρίνια για τη λειτουργία του ΧΚ!

[Μόνο ότι: αφού κλείνετε 2μιση-3 και ο δρόμος είναι "κομμένος",

στείλτε πολλές τηλεκαμπίνες πάνω εκείνη την ώρα!]

Ευχαριστώ zox για εκτός πίστας!

Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα

Σήμερα είχαμε λιακάδα αλλά το βοριαδάκι κράτησε τις πίστες παγωμένες μέχρι σχετικά αργά.

Λειτούργησε κανονικά όλο το βουνό αν και δυστυχώς λίγοι πήγαν Φτερόλακα σήμερα.

Ο Οδυσσέας σιγά σιγά μας εγκαταλείπει . Η σαχάρα όμως διατηρείται μια χαρά. Το πρόβλημα εντοπίζεται χαμηλά στο 1950 π.χ βάση Αίολου, Ηρακλή γιατι τα ψηλώματα καλά κρατούν.

Ο Περικλής "επουλώνει" τις πληγές του και αύριο προβλέπεται να ριχτεί κι αυτός στην "μάχη" για την διασκέδαση σας .

Απ 'αύριο προβλέπονται νότιοι άνεμοι που ίσως μας φέρουν λίγα χιόνια το Σ,Κ

team parnass

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

απ'οτι βλεπω και στο snow report το χιονι λιωνει με αρκετα γρηγορους ρυθμους.. προβλεπεται καποια επιδεινωση ή παμε για κλεισιμο της σεζον?

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

Δεν κλεινει οσο ευκολα φαινεται απο τις καμερες!

H κεντρικη κοιλαδα των Κελαριών εχει ψωμακι. O Μαρτης αλλωστε, χρωσταει -τουλαχιστον ενα καλο- νερο (σε παγοκρυσταλλικη μορφη!) :rolleyes:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Επιστρέφω αθήνα 1-10 απρίλη για Πάσχα, και θέλω να κάνω σκι, και θα κάνω!!

How you stand is how you ski

Σημερα η μερα στο Χ/Κ Παρνασσου μας θυμιζε κατι απο Απριλιο...

Το χιονι το πρωι ηταν παγακι και μετα τις 11 μαλακωσε.Το θετικο ηταν οτι απο το τερμα του αναβατηρα ''Αιολος'' μεχρι την κορυφη το χιονι ηταν σε αξιοπρεπες επιπεδο ποιοτητας καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας :) .Σουπα-χωραφι γινοταν απο τα 2050 και κατω.

Στα αρνητικα για μια ακομα φορα η μη αξιοπιστη λειτουργεια του αναβατηρα ''Διας''. :)

Έχει χιόνι?ΝΑΙ

Με με 20 βαθμούς στην Αθήνα πως είναι το χιόνι?ΚΑΛΟ

Πέτρες?ΟΧΙ(αντε στα τελευταία 50 μέτρα)

Απολαυστικό? ΝΑΙ και σε βίντεο για να μην λέτε ότι λέμε ψέματα

Και σε καλύτερη ανάλυση

http://files.snowclub.gr/MIK/tax.wmv

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν κατεβαινει τπτ :)

Το you tube?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

εκανα κατι αλλαγές στο chmod κατεβαινουν κανονικα τα αρχεία.

PhotoZZZZZZZZZZZZ

Quiz: Ποιό είναι αυτό το βουναλάκι????????????????

1173336288_CIMG1684.JPG

Φετος αυτά τα βουνά μοιάζουν με μακρινό όνειρο, μιας και το ρατρακ του Πάππου χάλασε. Αλλά χθες το μάτι μου έπιασε κάποια κουφ... να χαίρεται την πούδρα εκει.

1173336289_CIMG1685.JPG

Καρβινγκ με το σκουλαρίκι, στην περιπτωση του Μιχαλη το σκουλαρικι δεν υπαρχει :P

(κάποιος χαλασε το πλανο αλλα...)

1173336290_CIMG1690.JPG

Μια όμορφη λιμνούλα...

1173336290_CIMG1693.JPG

Μικ, που είναι οι φωτογραφίες? Μόνο το βίντεο ανέβασες? Ουστ ρε ;)

Οι φωτογραφίες είναι από χθες, προχθες δεν είχα φωτογραφική και κρίμα γιατί η ορατότητα ήταν τέλεια και έβλεπες μέχρι τα βουνά της Πελοπονησου!

Η κατασταση και τις 2 μερες:

9.00-10.30: Παγωμένο χιόνι, ένιωθες τον ανατριχιαστικό ήχο του κρακ κρακ

10.30-11.30: Μαλακό ενώ στην εισοδο-εξοδο του Ηρακλή είχε γίνει σουπέ και επικίνδυνο

11.30-2.30 Σουπέ παντού εκτός από το plateau Περικλή που καλά κρατάει. Μαλακό αλλά ελαφρά σουπε.

Η πίστα αριστερά του Ηρακλή πλεον ειναι απαγορευτική. Δεν πειραζει, απολαμβάνουμε και δεξιά

Nosepress, FS 180, switch, butter, whellies... Από αυτά είχε το μενού για σήμερα. Πλεον περιμενουμε την επομενη κακοκαιρια. (που θα ερθει, δεν τελειωσε ετσι αποτομα ο χειμωνας)

Καλη δουλειά σε ολους :lol::lol:

JAPOW!!!

Κελλάρια ,

"μυρίζει " Άνοιξη

(πως αισθάνεται ένας πεινασμένος που μόλις καθήσει να φάει του παίρνουν αμέσως το λαχταριστό πιάτο για να του προσφέρουν επιδόρπιο .....δεν θέλουμε ακόμα το επιδόρπιο ).

Το χιόνι στο 1950 ¨ρέει" ενώ στα ψηλώματα διατηρείται παγωμένο πολύ καλά έως σχετικά αργά .

Τέρμα Βάκχου, Περικλής , Δίας και Φτερόλακα δεν έχουν υποστεί ζημιά από την πρόσφατη άνοδο θερμοκρασίας.

Ερμής , Οδυσσέας, απότομο Ηρακλή έχουν εμφανίσει αρκετές πέτρες και δεν μπαλώνονται πλέον. Αρκετή ζημιά έπαθαν τα διαστρωτικά μας.

Το κεντρικό λούκι Αίολος _Περικλή έχει αρκετό χιόνι καλοπατημένο . Αισιοδοξούμε και με λίγα χιονάκια - βοριαδάκια να μας βγάλει αξιοπρεπώς έως το Πάσχα.

Η Νο 6 (και η Νο14) παγωμένη διατηρείται άφθαρτη για τους λίγους .

Για το ερχόμενο ΣΚ προβλέπονται ΒΑ άνεμοι που φαίνεται να φέρνουν και φρέσκο χιονάκι που μάλλον θα διατηρηθεί καλά με τις χαμηλές θερμοκρασίες της επόμενης εβδομάδας.

Τα ξαναλέμε ...

Πάνος

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

Σήμερα ξεσκίστηκα στο σκι.

Δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία,διότι έκανα αχαλίνωτο σκι ΌΟΟΟΟΛΗ την ώρα.

Όντως βγήκαν κάποιες πέτρες σε μια περιοχή του κόκκινου Ηρακλή...ηρεμία όμως έχει 20 μέτρα παραδίπλα να περνάς καρβαριστός.

Στα 1950 στην κατάληξη των πιστών βγήκαν κάτι πετραδάκια μετά το "άλεσμα" των χιονοδρόμων.

Πιστεύω με ένα περιποιημένο πατηματάκι + ένα φρεσκαρισματάκι δεν θα υπάρχει υποψία προβλήματος.

Οδυσσέα και γύρω απάτητα ξεχάστε τα μέχρι του χρόνου....ότι φρεσκάρισμα και να φάει,εγώ εκεί μέσα δεν μπαίνω.

Ο Περικλής διατηρεί και μαμάτα χιόνια...γκαζερά.Αίολος κρατιέται αξιοπρεπώς.

Τον Βάκχο τον κρατάμε για πιο μετά B):P ....οι πίστες του (δεξιά και αριστερά) είναι σούπερ,πολύ πιο γκαζερές από τον Περικλή.

Η Φτερόλακα λειτουργούσε,αλλά δεν πήγα να δω τι παίζει,διότι ξεσάλωνα αρκούντως στον Ηρακλή.

Άποψή μου:

Μην περιμένετε τα πουδροχιόνια του χειμώνα-που τελικά δεν ήρθε φέτος.

Μην σνομπάρετε τα ανοιξιάτικα χιόνια που τόσο καλά διατηρούνται στον Παρνασσό (όπως και σε άλλα βουνά μας),διότι δεν ξέρετε τη απόλαυση χάνετε.

Ζούμε σε μια χώρα που η μισή σεζόν ούτως ή άλλως γυροφέρνει στους 0/+5 C,με βαριά χιόνια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων,οπότε τα χιόνια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή """"οφείλετε""" να μάθετε να τα σκιάρετε και να τα χαίρεστε ήρεμα κι ωραία,με ασφάλεια και χωρίς καφριλοφάνειες,ειδάλλως θα είστε μουτρωμένοι για το λίγο σκι/snb που κάνετε ανα σεζόν μέχρι την επόμενη εποχή των παγετώνων.

Να χαίρεστε που ακόμα τα χιόνια του Παρνασσού δεν έχουν φάει καμιά βρόχα και φέτος κάνουμε στο πιο σούπερ ανοιξιάτικο της πενταετίας!!!!

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Τα ανοιξιατικα χιονια ειναι απο τα πιο περιζητητα χιονια (πληρωνουν οσο-οσο για να κανουν εξω σε firn schnee).

Τα αγαπαμε :P – και πρεπει να τα αγαπαμε ολοι, εφοσον όμως ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ NORMAL ΧΕΙΜΩΝΑΣ!! B)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Τα ανοιξιατικα χιονια ειναι απο τα πιο περιζητητα χιονια (πληρωνουν οσο-οσο για να κανουν εξω σε firn schnee).

Τα αγαπαμε B) – και πρεπει να τα αγαπαμε ολοι, εφοσον όμως ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ NORMAL ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!

Προσωπικά προτιμώ το μαλακό ανοιξιάτικο χιόνι απο το σκληρό, πρωινό, παγωμένο χιόνι το οποίο με φοβίζει. Ειδικά μετα την περσινή εξαρθρωση το παραπάνω χιόνι το τρέμω αφού μου έρχονται στο μυαλό οι στιγμές του τραυματισμού μου. Όσο λοιπόν δεν έχει πέτρες μέσα στην πίστα, τρέχουμε να χαρούμε το υπάρχον ανοιξιάτικο χιονάκι. Κρίμα που είμαι στο εξωτερικό και απο ότι φαίνεται σκί πάλι του χρόνου.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Πιθανότατα η τελευταία φορά που το χιόνι μπορεί και να μην έφτανε για σκι μέχρι το Πάσχα

Παραγγελία συννεφάκι να κρατήσει λίγο το χιόνι

post-6-1173379301_thumb.jpg

Η φωτογραφία ελήφθη 2.20 το μεσημέρι στα 2200 μέτρα 7 Μαρτίου με +4 βαθμούς κελσίου. ΚΑΛΟ ΧΙΟΝΙ

post-6-1173379345_thumb.jpg

Βελίτσα με αλτοκούμουλα τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης κακοκαιρίας

post-6-1173379361_thumb.jpg

post-6-1173379301_thumb.jpg

400 μέτρα πλάτος άνευ πέτρας

post-6-1173379330_thumb.jpg

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σήμερα είχε μια απο τις καλύτερες ημέρες που εχω πάει στον Παρνασσό.Ο Βάκχος αριστερά και δεξιά τέλειος,ο Αίολος μέχρι τις 1 περίπου ήταν πόλύ καλός ο Περικλής μέχρι τις 2 που έμεινα στο χ.κ και αυτός πολύ καλός και απο οτι φαίνεται έχει και πολύ χιονάκι B) στήν κόκκινη του Ηρακλή δεν πήγα καθόλου γιατί φαίνονταν κάτι πετρούλες και δεν ήθελα να χαλάσω τα καινουρια μου σκι και το καλύτερο το κρατάω για την 6 η οποία με αποζημίωσε με τον φανταστικό πάγο που είχε.Επίσεις θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που πατάνε τις πίστες γιατί δεν βρήκα τα παραμικρό συράδι ανάμεσα στις πατημασιές των ρατράκ.

Παρνασσέ την επόμενη εβδομάδα θα είμαι πάλι επάνω :P:P:P

9-2-05020.jpg

To Σαββατο. κατα 99% Φτερολακκα δεντρα.

Χθες Πέμπτη ανέβηκα Κελλάρια για το πρώτο σκι της χρονιάς (έτσι που το πάω με βλέπω να τελειώνω τη σεζόν με δυό-τρείς φορές)

Πίστες καλοστρωμένες και χιόνι καλό που σούπιασε κατά τις 2.00

Πρόβλημα με πέτρες στην αρχή της απότομης του Βάκχου (αδύνατο να περάσεις χωρίς να βρείς κάπου), στην απότομη του Ηρακλή (αυτή όμως περνιέται άνετα) και στη βάση του Ηρακλή.

Εισητήριο 12 ε, κλείσιμο στις 2.30

Μεγάλη παραφωνία στην καλή εικόνα του κέντρου το πρωτοφανές σκουπιδαριό στα πάρκινγκ, κάποιος κάποτε πρέπει και να τα καθαρίζει.

Μεγάλο πρόβλημα είχα με τα σκι μου (επειδή φοβόμουν πετρο-σκι είχα το παλιά μου) που μόλις τα πήρα από σέρβις. Αστάθεια, δεν έστριβαν, δεν κράταγαν τα μαχαίρια, άρπαξα δύο πτώσεις, σα να μου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν διαφορετικά το ένα από το άλλο. Ανταλλάξαμε σκι με τους φίλους μου, και οι δύο διαπίστωσαν ότι κάποιο πρόβλημα είχαν τα σκι χωρίς να εντοπίσουν κι αυτοί τι ακριβώς έφταιγε, έγινε καμμιά πατάτα στο ακόνισμα, δεν ξέρω, θα τα εξετάσω..