MakisM 3,965 Report post Posted January 15, 2007 Και ευτυχως που εφυγες να πας να πεταξεις για να μην εχουμε πολυκοσμια εμεις οι τεμπεληδες που σηκωθηκαμε αργα και πηγαμε απο τις 12 μεχρι να φαμε πορτα! Οπως τα λεει ητανε, τα πετραδακια εκαναν την εμφανιση τους ομαδον περι τις 1315, την πιστα την κλεισανε 2 παρα δεκα. Να προσθεσω οτι το προσωπικο ηταν ευγενεστατο, οχι μονο μου φεραν το καρεκλακι του Αιολου να με κατεβασει, μου κρατησαν και τα σκι για να ανεβω και μου τα δωσαν μετα αγκαλια! Δεδομενου οτι εκανα 2 ωρες ασταματητα, ψιλοποναω σημερα Απανω ειδα την Ιρα και ακουσα τον ΜΙΚ (τηλεφωνικα, ευτυχως που τον πηρα τηλεφωνο να δω τι γινεται γιατι την ειχα ξεγραψει την Κυριακη). Φευγοντας γνωρισα και τον Louis που ειχε παρει τα βουνα Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 15, 2007 Καλημέρα σας, Λιακάδα σήμερα σε όλο τον ορίζοντα και παρόμοιες συνθήκες με τις χθεσινές. Καιρική «καλοσύνη» στο κέντρο μας, η πίστα ανοιχτή, ο κόσμος λιγοστός και μια γενικότερη ησυχία, λες και επικρατεί «η ησυχία πριν τη καταιγίδα».. Το επόμενο σύστημα που φαίνεται να μας επηρεάζει με νέα χιόνια, δηλώνει ημερομηνία επίσκεψης, μετά τις 22/01. Ελπίζουμε μόνο, να μην αλλάξει ρότα! Ένα όμορφο βίντεο, μόλις λάβαμε από τον Κο Ζιώτη Μιχάλη, φανατικό φίλο- χιονοδρόμο του ΧΚΠ, ο οποίος περιγράφει -χωρίς λόγια- με μερικά πλάνα από χιονοδρόμους, την χθεσινή ημέρα, κάνοντας αλπικό σκι, carving-αγωνιστικό, big-foot (μικρά σκι) και τη νορβηγική τεχνική του Telemark. Το χιόνι όπως θα δείτε είναι άριστης κατάστασης. Καλή βδομάδα σε όλους. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 15, 2007 Το ιδιο video σε μεγαλυτερη αναλυση. Εκτος απο το youtube μπορειτε να το ανεβαζετε και μεσο απο to File attachment του post. ski_14.01.07.wmv Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted January 15, 2007 Ο νέος σύλλογος που ήδη αριθμεί 150 μέλη "θέλω να κάνω σκι" θα ήθελε να ευχαριστήσει και τα 15000 μέλη του συλλόγου "ανεβαίνω στο βουνό μόνο όταν έχει 6 μέτρα χιόνι και 46 πίστες ανοιχτές να δείξω το Grand Cherokke επίσης προσέχω τα πέδιλα μου σαν να είναι από διαμάντι και φοβάμαι τις πετρούλες" που επέτρεψαν στα μέλη μας πραγματικά να απολάυσουν σκι χτες.Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα! Πού να έκανα ski στα πηγάδια ή στη Βασιλίτσα που πήγα το περασμένο Σάββατο? Ευτυχώς σε λίγες μέρες θα κάνω πραγματικό ski!!! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 15, 2007 ...ανεβαίνω στο βουνό μόνο όταν έχει 6 μέτρα χιόνι και 46 πίστες ανοιχτές να δείξω το Grand Cherokke επίσης προσέχω τα πέδιλα μου σαν να είναι από διαμάντι και φοβάμαι τις πετρούλεςΜε συγχωρειτε κυριε ΜΙΚ, πιο ΧΚ στην Ελλαδα εχει 46 πιστες και μας το κρυβατε τοσα χρονια;...(εγω παω να πεταξω...ταχα μου)... Ο Τσεροκος στα Αγγλικα γραφεται Cherokee Αν τα πεδιλα ηταν απο διαμαντι, θα τις σκιζαν τις πετρουλες, δεδομενου οτι το διαμαντι ειναι το σκληροτερο υλικο. Απο καρβινγκ ομως θα πιανανε πατο και θα ηθελα να σε δω να τα αφηνεις στο σαλε... Καλημέρα σας, ...Κο Ζιώτη Μιχάλη, φανατικό φίλο- χιονοδρόμο του ΧΚΠ, ο οποίος περιγράφει -χωρίς λόγια- με μερικά πλάνα από χιονοδρόμους, την χθεσινή ημέρα, κάνοντας αλπικό σκι, carving-αγωνιστικό, big-foot (μικρά σκι) και τη νορβηγική τεχνική του Telemark. Το χιόνι όπως θα δείτε είναι άριστης κατάστασης. Καλή βδομάδα σε όλους. Αυτο το Telemarketing (πως το λετε δαυτο... ) δεν το εκανε παντως ο κος Ζιωτης Μιχαηλ, καποιο αλλο Μακαλοπαιδο ηταν.. Αντε ρε Δαμιανε, πηγαινε να κανεις πραγματικο σκι και ασε μας εμας με το Playstation 2... Πωπω, ακομα Δευτερα ειναι... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted January 15, 2007 .....και να προσθέσω και εγώ ...και δυο τρία βιντεάκια που δεν μπορώ να ανεβάσω για βοηθήστε με πμ πλς!! Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 16, 2007 Συγγνώμη παιδιά αλλά σας πιάνω ΟΛΟΥΣ μετεξατεστέους μέχρι το επόμενο χιόνι (ειδικά αυτόν τον ΜΙΚ που νομίζει ότι μόνο αυτός βρίσκει πούδρα) Δείτε την αναφορά μου από την προηγούμενη Τρίτη. Πούδρα Πούδρα Πούδρα Πούδρα Πούδρα στις πλατείες Περικλή-Βάκχου και Αιόλου-Τηλέμαχου (μέχρι τη μέση τουλάχιστον). 10ποντη ανάλαφρη πούδρα. Καλημέρα σας! ΥΓ: Γιατί γράφω τόσο πρωί; Μα φυσικά είμαι Τιθορέα και ετοιμάζομαι για πάνω! Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 16, 2007 Εσυ μας βλεπεις μετεξεταστεους... Η εξεταστικη τι απογινε;;; Και μετα μου παραπονιεσαι οτι σ'εχω βαλει στο ματι... Κατσε να παντρευτεις και μετα θα δεις ποσες Τριτες θα βγαζεις στην Τιθορεα Καλες κατεβασιες ρε!! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted January 16, 2007 Είναι μικρός ακόμα, μην τον τρομάζεις!!! Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted January 18, 2007 Χτες Τετάρτη 17 Ιαν. ανέβηκα κι εγώ πρώτη φορά φέτος να "αναγνωρίσω" τα Κελλάρια. Πέρασα πολύ καλά, έφτασα κατά τις 12 το μεσημέρι και έκανα και μία ώρα σκι, το πρώτο για φέτος! [Ε, και τα πεδιλάκια μου τα γρατζούνισα λίγο αλλά τι να κάνουμε...] Όντως πολύ προσεγμένα όλα, σήμανση πιστών, ενδιαφέρον λιτφιέρηδων, ενημέρωση. Μόνο που και πάλι δεν κατάφερα να γνωρίσω τον κο Δρίβα -δεν ήταν εκεί. Next time, ελπίζω σύντομα, με τα επόμενα χιονάκια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted January 18, 2007 Την Τρίτη (16/1) ανέβηκα και εγώ Κελάρια , έφτασα κατά τις 11 :00. Δεν έχω συνηθίσει στις καθημερινές και τρελάθηκα όταν μέτρησα μόνο 10 - 15 άτομα στην πίστα !! Ετσι ήταν μέχρι που έκλεισε στις 13:30. Δεν ξέρω ρε παιδιά αν φταίει η χιονοστέρηση αλλά ο Περικλής μια χαρά μου φάνηκε (εκτός από κάτι πέτρες που είχε βγάλει κάτω πριν το πιατάκι). Το βλέπω να πηγαίνω και αύριο ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted January 18, 2007 [Ε, και τα πεδιλάκια μου τα γρατζούνισα λίγο αλλά τι να κάνουμε...]Άχ τα καημένα τα "γκομενέ" τα πεδιλάκια σου!!!! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 18, 2007 Tην Τρίτη ήμουν κι εγώ πάνω με τους συνηθής ύποπτους, φτασαμε στις 9, καναμε 3 ωρες και μετά την βγάλαμε Αράχωβα με καφεδάκι, γιατί ο Περικλέας με απογοήτευσε. Για πρώτο σκι οκ, όχι τπτ περισσότερο και το απάτητο που ύπηρχε σε ανύποπτα σημεία, έγινε πέτρα ή σουπέ. Με το αμάξι όπως ήμασταν στο κάτω πάρκινγκ Φτερολάκας, βλέπαμε την Καλιόπη και σχεδιάζαμε πώς θα την κατεβούμε φέτος (αν ποτέ βάλει γερή πούδρα). Στην Αράχωβα ήπιαμε το φραπέ μας και την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια. Τώρα όσο ζουμε (αυτήν την σεζόν) ελπίζουμε... Είδωμεν Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 19, 2007 Καλησπέρα σας, Άλλη μία ηλιόλουστη μέρα με αραιή συννεφιά και υψηλές –για την εποχή- θερμοκρασίες στο βουνό του Απόλλωνα. Η ποιότητα του χιονιού στην πίστα του Περικλή, διατηρείται καλή με μια σκληρή συμπαγή βάση σε όλο το ανάπτυγμα, για την όποια γίνονται συνεχείς προσπάθειες συντήρησης. Φαίνεται πως ο Περικλής έχει αγκαλιάσει με όλη του τη δύναμη το υπάρχον χιόνι. Για αύριο Σάββατο, προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και ασθενείς Δ-ΒΔ ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η θέση του ηλίου, διατηρεί ακόμη τη λεπτή πρώτη βάση της βορινής Φτερόλακκας. ..κ οι εργασίες σήμανσης συνεχίζονται! Χιόνι λίγο κ μόνο στις πίστες.. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted January 19, 2007 Τι απελπισία είναι αυτή! Δεν μπορώ να βλέπω το βουνό χωρίς χιόνι, με πιάνει κατάθλιψη Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted January 19, 2007 Σκεψου κατι πιο καταθλιπτικο και θα σου περασει αμεσως Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 20, 2007 Σήμερα, το Χ.Κ.Π. επηρεάστηκε από τους ισχυρούς Β-ΒΔ ανέμους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί οι αναβατήρες, για λόγους ασφαλείας. Ανοικτός ήταν μόνο ο 3θέσιος αναβατήρας Νο7 της Φτερόλακκας που ανέβαζε τους φίλους επισκέπτες στο κτίριο-chalet στα 1800μ για βόλτα, ρόφημα ή σνακ. Η ποιότητα του χιονιού στην πίστα του Περικλή, διατηρείται ακόμα καλή με μια σκληρή συμπαγή βάση σε όλο το ανάπτυγμα. Ο άνεμος στα διάσελα του Πρ. Ηλία και στο τέρμα του Ηρακλή, έπνεε με μεγάλη σφοδρότητα που δυσκόλεψε μέχρι και τη διαδικασία μέτρησης του ανέμου από ανεμόμετρα χειρός. Για αύριο προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και μέτριους Δ-ΒΔ ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Αν το επιτρέψουν λοιπόν οι συνθήκες, θα λειτουργήσει η πίστα Περικλής για χιονοδρομία. Υπομονή λοιπόν, μέχρι τα μέσα της άλλης βδομάδας, που περιμένει -αρχικά- η βόρια Ελληνική επικράτεια και αργότερα η κεντρική και νότια Ελλάδα πολλές βροχές με χιόνια στα ορεινά! Καλά κρατεί η κοιλάδα των Κελαριών. Ο «γέροντας». Από τον αγαπημένο αναβατήρα Οδυσσέα προς την πίστα του Περικλή. Η κορφή του Δία, με τον ομώνυμο αναβατήρα. Η Σαχάρα περιμένοντας τα χιόνια. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους - Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο «καλοκαιρινό» του φετινού χειμώνα. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 21, 2007 Άλλη μία ηλιόλουστη μέρα με υψηλές –για την εποχή- θερμοκρασίες στο βουνό του Απόλλωνα. Η ποιότητα του χιονιού στην πίστα του Περικλή, παραμένει ιδιαίτερα καλή με μια σκληρή συμπαγή βάση. Σε αυτό βοηθάει και η θέση του ηλίου, την εποχή αυτή. Για αύριο προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και ασθενείς Δ-ΝΔ ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Aς αφήσουμε τις σημερινές φωτογραφίες να μιλήσουν μόνες τους, μιας κ η αξιοπιστία της εικόνας συνήθως υπερκαλύπτει το γραπτό λόγο.. Καλή βδομάδα σε όλους. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 22, 2007 Άλλη μία ηλιόλουστη μέρα – STOP! Κάποιοι μάλιστα τσούλησαν με κοντομάνικο – STOP! Η ποιότητα χιονιού παρέμεινε υποδειγματική – STOP! Στις 07:00πμ ο Παρνασσός από ΒΔ. Οι βορινές πλαγιές της Φτερόλακκας (Νο10, Νο14, Νο6). Δοκιμές στο βίντσι του νέου Prinoth Everest! Περιμένοντας να χιονίσει, να βγει για «στρώσιμο».. Και το cockpit του διαστημοπλοίου! Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 22, 2007 αρχισαμε τις εσωτερικες φωτογραφιες αν αρχισουν και οι φωτογραφιες με τα λουλουδια θα ερθω με ρακετες παραλίας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 23, 2007 βρέχει ή κάποιος φτύνει στην κάμερα για να κάνει πλάκα? Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted January 24, 2007 Δυστυχως, αυτή τη στιγμή πνεουν ισχυροι ανεμοι σε ολο το ορεινο συγκροτημα του Παρνασσού, το ποσοστο υγρασίας στην ατμοσφαιρα ειναι υψηλο κ το αποτελεσμα ειναι, να εχει κανει μεγαλη ζημια στα σημεια που διατηρειτο το χιονι. Με αλλα λογια, το «τρωει» κ λιγα μπορουν να γινουν για αυτό! Φτου κι απ’την αρχη (λες κ είναι τελη Νοέμβρη!) Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted January 24, 2007 Άσ' τα να πάνε ..... Δεν πειράζει, να σου πώ καλύτερα να φύγει το βρομόχιονο να έρθει κανένα καινούργιο γιατί αυτό δεν ήταν πολύ τυχερό. Μάλλον γρουσούζικο ήταν και δεν ήθελε παρέα με άλλα "παιδάκια"-χιονάκια. Σχετικά με το φτου και από την αρχή που είπες, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να είναι ...(τέλη Νοέμβρη) και να έχουμε μπροστά 4? άντε 3 μήνες χιονοδρομικής περιόδου....(μακάρι Παναγία μου) Μη με παρεξηγείτε μάλλον τα έχω χάσει με το δράμα μας και μου γύρισε σε αισιοδοξία Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 25, 2007 Φαίνεται οτι χιονιζει σημερα στα Κελλαρια. Αντε να βγει καμια ανακοινωση απο το ΧΚ αργοτερα, εμ τωρα που καλομαθαμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 25, 2007 Ισχυροί Ν-ΝΔ άνεμοι πνέουν τις τελευταίες 48 ώρες, χωρίς να αφήνουν περιθώρια ασφαλούς λειτουργίας των αναβατήρων του ΧΚΠ. Γίνονται συνεχείς έλεγχοι των συρματόσχοινων και των εναέριων αναβατήρων, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει ζημιές από τον αέρα (αναποδογύρισμα καρέκλας, εκτροχιασμοί κτλ). • Τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι σχετικά χαμηλά -για νοτιά- και δυστυχώς δε φαίνονται για τις επόμενες ώρες’ ιδιαίτερα υετοφόρα φαινόμενα. • Η θερμοκρασία έχει κατέβει αισθητά, παρά τη Νότια διεύθυνση των ανέμων (αίσθηση wind-chill). • Το υπάρχον χιόνι, έχει υποστεί ταλαιπωρία από τις ριπές ανέμου. Δυστυχώς ο Περικλής θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν συνεχιστεί ο άνεμος που εξαϋλώνει μόρια χιονιού συνέχεια από την ήδη ευαίσθητη επιφάνεια του. Κοιτώντας Ν-ΝΔ προς Πελοπόννησο Ο δρόμος από 1750-1950 – 25 Γενάρη και ούτε ίχνος χιονιού! Άνω Κελάρια 1950 και το στεγνό πλέον plateau αρχαρίων Αναμένοντας.. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites