Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χ.Κ.Π.

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ Χ.Κ.Π.

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ημουν κι εγώ στο ... κότερο τη δευτέρα. Ηταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ στον Παρνασσό. Οι συνθήκες δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και η διαφορά στην επαφή με τους ανθρώπους του χιονοδρομικού τουλάχιστον ορατή. Ευγε!

Αυριο θα ανέβω ξανά, με το ski-bus πιθανότατα. Θα έρθει κανένας άλλος; Να φορέσω τίποτα διακριτικά να γνωριστούμε;

Φιλικά

Ράνια

Θα μας αναγνωρισεις... :D PMR δεν πηρες ακομα;

Φιλικα

ΜακηςΜ

Δεν σας έχω συναντήσει ποτέ, κατά συνέπεια δεν έχω γραφτεί ακόμα και δεν ξέρω και τι είναι το PMR.

Γι' αυτό ανησυχώ!!

Καλησπέρα σας,

Συννεφιά/ομίχλη σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (+Τ) και ένα ψιλόβροχο να «δροσίζει» το χιόνι.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν σήμερα στο βουνό του Παρνασσού, ξεπερνώντας στιγμιαία (δύστροπες ριπές) τα 100χλμ/ω.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται εξασθένηση της έντασης των ανέμων και αλλαγή διεύθυνσης από τα Δυτικά, με αποτέλεσμα και την πτώση θερμοκρασίας.

Συμπονάμε και αναγνωρίζουμε τον κόπο όσων ήρθαν από μακριά σήμερα’ για να απολαύσουν το χιόνι, όπως επίσης και χαιρόμαστε για όσους τελικά ανέβαλαν την εκδρομή/δραστηριότητα για αύριο, μιας και φαίνεται καλύτερη η πρόγνωση του καιρού.

Αυτά έχουν τα ψηλά βουνά!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

Kαποια στιγμη μετα το μεσημερι θα γυρισει ο καιρος προς χιονι :D

Ελπιζουμε οτι αυριο δεν θα εχει αερηδες :lol::lol:

Και οι πιστες μπουχαρα...ετσι; :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλησπέρα σας,

Συννεφιά/ομίχλη σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (+Τ) και ένα ψιλόβροχο να «δροσίζει» το χιόνι.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν σήμερα στο βουνό του Παρνασσού, ξεπερνώντας στιγμιαία (δύστροπες ριπές) τα 100χλμ/ω.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται εξασθένηση της έντασης των ανέμων και αλλαγή διεύθυνσης από τα Δυτικά, με αποτέλεσμα και την πτώση θερμοκρασίας.

Συμπονάμε και αναγνωρίζουμε τον κόπο όσων ήρθαν από μακριά σήμερα’ για να απολαύσουν το χιόνι, όπως επίσης και χαιρόμαστε για όσους τελικά ανέβαλαν την εκδρομή/δραστηριότητα για αύριο, μιας και φαίνεται καλύτερη η πρόγνωση του καιρού.

Αυτά έχουν τα ψηλά βουνά!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του χκ.

Το αγχος μου είναι αν το τριήμερο το χιόνι θα παραμείνει αρκετό για να τσουλίσουμε ή μπορεί να έχουμε καμιά δυσάρεστη εκπληξη.

Παρακαλώ ενημερώστε με.

Κωστής

Ήμουν σήμερα στο βουνό απο τις 8μιση. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη και γυρίσαμε Αθήνα "άπραγοι". Επειδή όμως δεν πήραμε τη "δόση" μας,σκεφτόμαστε να ξανανέβουμε και αύριο. Θα βοηθούσε αφάνταστα αν αργότερα σήμερα είχαμε μια ενημέρωση εκ μέρους του Χ.Κ.Π για το τι συνθήκες επικρατούν (βροχή-χιόνι) καθώς και για το τι προβλέπεται για αύριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Γενικα Τα σαιτ για προβλεψη δεν ανοιγουν σημερα..λεω ανεβω απο ΝΑυπλιο αυριο η μεθαυριο..

Καμια μαντεια για τον καιρο εχουμε χιονοφορουμιτες? :unsure:

Ρε δεν πάμε καλά μου φαίνεται μέχρι πέρσι δεν ξέραμε τι μας γινόταν όπως δεν ξέρουμε ακόμη και σήμερα

στα υπόλοιπα ΧΚ της χώρα πως είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται εάν θα ανοίξουν εάν μπορούν να ανοίξουν και δεν έχουν ανοίξει.

Και φέτος που έχουμε την ενημέρωση και την επαφή με το ΧΚΠ ζητάμε ότι θέλουμε?

Λες να ζητήσω και εγώ τους αριθμούς του joker από το ΧΚΠ και να περιμένω απάντηση η φωτογραφίες από την γωνία του Σαλέ για να δω τις πέτρες

Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε και να έχουμε απαιτήσεις στα πλαίσια του εφικτού?

Να ρωτήσω αν τώρα στο ΧΚΠ βρέχει;

Γιατί στον απέναντι Χελμό ρίχνει καρέκλες με νοτιά που έχει απογοητεύσει τους πάντες.... :unsure:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Ρε δεν πάμε καλά μου φαίνεται μέχρι πέρσι δεν ξέραμε τι μας γινόταν όπως δεν ξέρουμε ακόμη και σήμερα

στα υπόλοιπα ΧΚ της χώρα πως είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται εάν θα ανοίξουν εάν μπορούν να ανοίξουν και δεν έχουν ανοίξει.

Λες να ζητήσω και εγώ τους αριθμούς του joker από το ΧΚΠ και να περιμένω απάντηση η φωτογραφίες από την γωνία του Σαλέ για να δω τις πέτρες

Τωρα ειναι οκ. Ειδα την προβλεψη.

Σας ευχαριστω.

Κωνσταντινος.

Δηλαδή θεωρείς πως μια ενημέρωση για το τι προβλέπεται να συμβεί αύριο απο τους ανθρώπους που είναι τώρα στο βουνό αλλά και το γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα μας (είναι η δουλεία τους άλλωστε) είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει απο τα όρια της σοβαρότητας? Δεν νομίζω ότι απαίτησα τίποτε, μια ευγενική παράκληση έκανα. Αν αυτό που ζητάω είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ας μην μου απαντήσουν οι αρμόδιοι. Ο τόνος και το ύφος της απάντησης σου είναι κατα τη γνώμη μου αδικαιολόγητα. Και στο κάτω κάτω, μόνο κέρδος θα έχει το Χ.Κ αν ενημερώσει κάποιους δεκάδες χιονοδρόμους για την εκτίμηση των αυριανών συνθηκών.

Φιλικά

Νίκος

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Nικο, το σχολιο του Νεκταριου (και το δικο μου ποστ) δεν αφορα το δικο σου ποστ νομιζω, ειναι σε αλλη συχνοτητα :lol:

Νομιζω οτι οι υπευθυνοι θα σου δωσουν οτι σιγουρη πληροφορια εχουν.

Παιδια, ολονων τα νευρα εχουν γινει τσαταλια, παρακαλω μην αρπαζεστε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Moderating Team

Φίλε Νίκο,

Μην το παίρνεις προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα το ότι ανέβηκες με λαχτάρα να κάνεις Σκι και δεν έκανες αυτό το έχουμε πάθει όλοι.

Σκέψου όμως να σου είχε συμβεί με επίσημη εξειδικευμένη ενημέρωση από το ΧΚ. Αν όχι εσύ που μπορεί να το καταλαβαίνεις κάποιος άλλος όμως θα το φορτώσει το πρόβλημα αποκλειστικά στο κέντρο και τους ανθρώπους του.

Η εκτίμηση μου είναι ότι η ενημέρωση σε γενικά πλαίσια για τις συνθήκες και τον καιρό που πραγματοποιείτε τον τελευταίο διάστημα είναι υπέρ αρκετή, και μακάρι να γινόταν και από άλλα κέντρα έστω με δύο λέξεις και μια φωτογραφία την εβδομάδα.

Δεν είναι λογικό ο κάθε ένας από εμάς να κάνει μια οποιαδήποτε ερώτηση και να περιμένει εξειδικευμένη απάντηση, γιατί αυτό δεν είναι εφικτό, όσο και να θέλουν να το κάνουν κάποιοι άνθρωποι από το ΧΚ

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν έχουν καμία σχέση με το ΧΚ.

Αγαπητοί,

Το ΧΚΠ πιθανως να αδυνατει να απανταει σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ ξεχωριστα..(φανταστείτε να υπαρχουν διαφορετικά αιτηματα από 1000 ατομα μεσα σε μια μερα) για τον απλο λογο ότι το εμψυχο δυναμικο που ‘τρεχει’ το «Γραφειο Τυπου κ Ενημέρωσης» εχει κ αλλα καθηκοντα στο βουνο. Ας μην ξεχναμε ότι ειναι πολυτελεια για ενα ΧΚ στη χωρα μας (ισως κ στην Ευρωπη, μιας κ ουτε εξω εχουμε συναντήσει κατι τετοιο) να διαθετει ένα ατομο stand-by αφιερωμενο 24ω/7μ πανω σε ένα πισι να απανταει σε οτιδηποτε ερωταται!

Ελπιζω πως ΟΛΟΙ κατανοουμε (ειδικα στο snowclub που το επιπεδο των μελων ειναι πιο κοντα στη συστηματικη εξασκηση του σπορ κ τη γνώση του κ οχι περαστασιακή) οτι αυτο που διδεται απο το ΧΚΠ ειναι η ενδειξη ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ κ όχι μονο ενα εργαλειο μαρκετινγκ οπως θα'λεγε καποιος qualitάς.

Βγαινει σχεδον καθημερινα μια ενημερωση, την πιστοποιει -οσο επιτρεπουν οι καιρικες συνθηκες- με εικονες (webcams) και φωτογραφίες (με ημερομηνία και ωρα), διεκδικωντας τη μεγιστη δυνατή διαφανεια στα νεα, φροντίζοντας να πληροφορει και για τα ΚΑΚΑ και τα ΚΑΛΑ των τρεχουσων συνθηκών, ώστε να ξερουν οι ιντερνετικοι φιλοι του ΧΚΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..οχι τη μισή!

Τα παραπανω γινονται, για να εχουν οι χιονοδρομοι την καλυτερη δυνατη εικονα για το τι επικρατει στο ΧΚΠ (λειτουργια, χιονοκαλυψη, συνθηκες) κ το τι πιθανολογειται να συναντησουν τις επομενες ημερες αν βρεθουνε πανω..

Τωρα στο θέμα ΚΑΙΡΟΣ, το ΧΚΠ εδωσε την δικη του συντομη προβλεψη παραπανω (Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται εξασθένηση της έντασης των ανέμων και αλλαγή διεύθυνσης από τα Δυτικά, με αποτέλεσμα και την πτώση θερμοκρασίας.), προβλεψη κ εκτιμηση που λαμβάνει απο την Πολ.Αεροπ. (ΑΤΑ Λαρισας) και την παρατηρηση των μετεωρολογικων τασεων απο το ιδιο το προσωπικο του ΧΚΠ που παρακολουθει συνεχως τον καιρό κ που με την εμπειρια του στο εν λογω βουνό αξιολογει συνεχως. Επίσης, δίνει μεσω του site parnassos-ski.gr μια προβλεψη (με μετρια προγνωσιμότητα συνηθως) μεσω του snow-forecast, εστω κ αν καποιες φορες πεφτει εξω :lol: . Αλλωστε σημερα, το 2007, κανενας υπερκομπιουτερ δεν εχει καταφερει να παραμετροποιήσει τα παμπολλα και συνεχως μεταβαλλομενα στοιχεια του καιρου..ασε που ουτε μεγαλο δειγμα μετεωρολογικων σταθμων δεν υπαρχουν στη χωρα μας για να λειτουργουν σαν input network σε ένα τετοιο υπερμοντελο!! (να ένα καλο project για τον ΜΙΚ :P )

Ελπίζω να βοήθησα λιγο.

Φιλικά,

Κωστής 8)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Πράγματι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μας "βομβαρζίζει" με ενημέρωση και φωτογραφίες και ευχαριστούμε για αυτό τη διεύθυνσή του. Εύχομαι το παράδειγμα του εν λόγω χιονοδρομικού να ακολουθήσουν και άλλα χιονοδρομικά κέντρα.

Κωστή βοήθησες πολύ :lol: .

Φιλικά, KonstantinosV

Να ρωτήσω αν τώρα στο ΧΚΠ βρέχει;

Γιατί στον απέναντι Χελμό ρίχνει καρέκλες με νοτιά που έχει απογοητεύσει τους πάντες.... :lol:

..εχεις απλωσει μπουγαδα κ σε απασχολει αν ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΧΕΙ στο ΧΚΠ??

Μια βροχούλα μισής ώρας (αν πέσει καν) το μόνο που θα κάνει είναι το εξής: Με μια ξαστεριά καπάκια θα τσιμεντώσει το χιόνι για τους λάτρεις του σκι μέχρι το Μαιο. Αν και πρέπει να βάζει πουδρίτσα νομίζω πάνω από κάποιο χιονόνερο

Πολύ δεν θα φυσάει αύριο?

Με παλιές διοικήσεις το χιονοδρομικό δεν άνοιγε με τέτοιους καιρούς (και πολύ καλύτερους)

Έχουν αλλάξει τα πράματα όμως τι να πω...δεν ξέρω

Αν θέλει τη συμβουλή μου το χιονοδομικό υπάρχουν μέρες όπως αύριο που μπορεί να βγάζει αναστολή μέχρι πολύ μετά π.χ. 12 η ώρα που δεν βλέπω τόσο πολύ αέρα. Υπάρχουν και μέρες όπου είναι βέβαιο ότι το πρωί π.χ. 9.00 θα έχει 8) χλμ αέρα και στις 13.00 θα έχει την τέλεια μέρα.

Και στο πολύ extreme version. Να ανέβω αύριο κατά τις 17.00 για λιγο σκι την ημέρα και μετά να ελέγξουμε το βραδυνό με άπνοια?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η φίλτατη Νονι πάντως (χωρίς ίχνος ειρωνείας) θα ήταν καλό να βοηθήσει να ανεβαίνει καμιά φωτογραφία από το ΧΚΚ, που έτσι κι αλλιώς έχει σταματήσει να μας προσφέρει φωτογραφίες του βουνού τελευταία (εξαίρεση η συναυλία με τα πνευστά και η παρουσίαση του everest).