GiannisV 5 Report post Posted October 25, 2004 Gia rikse kia matia edo www.epicski.com Amerikaniko site . Ehei poli pragma gia diavasma. :-) Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 25, 2004 Μεταξύ των επιλογών που δίνεις υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα σου πρότεινα, εάν ξέρεις καλό σκι τα volkl 5* και σαν δεύτερη επιλογή τα Fischer RX9. Τα volkl* σε όλα τα τέστ τα κατατάσουν πρώτα με δεύτερα τα elan s12. Για atomic δεν έχω ιδιαίτερη άποψη αν και όσα φόρεσα είναι καλά, νομίζω όμως ότι υστερούν σε feeling σε σχέση ειδικά με τα fischer. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
jimmys 2 Report post Posted October 25, 2004 se poia test itan ta völkl prota kai deytera ta elan?apo ti exo diavasei se fetina reviews ta fischer rx8 kai rx9 einai analoga me ta atomic sx11.diladi kathara skier-cross.ta sx10 kai sx9 ta exoun stin katigoria all-round carver.opos kai to fischer s9.9 tora gia to poio einai kalytero?ola piran poly kales kritikes.genika den nomizo oti yparxoun pleon kaka pedila.koitas ti katigoria eisai,dokimazeis kai epilegeis.i marka einai gia mena kathara thema goustou. ena amerikaniko test eixe vgalei ta salomon streetracer panathlia.oi aystriakoi testers ta vgalan fantastika all-round pedila. ayta gia ta ski-tests. i kathe etaireia exei gia kathe katigoria fovera pedila. sorry gia ta greeklish alla den exei ellinika grammata o ypologistis mou. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted October 25, 2004 Φίλε Jimmy (χρονια πολά για αύριο), εχεις δίκαιο για τα φετινά τέστ αλλά εγώ πάντα στηρίζομαι στα περσινά για ευνόητους λόγους. :wink: Όντως τα streetracer τα βγάζουν χάλια οι αμερικάνοι και καλά οι αυστριακοί αλλά θα δεις ότι κάπου στον Γενάρη που θα τα καβαλήσουν για αρκετές ώρες, οι αποψεις τους θα αρχίσουν να ταυτίζονται... Με καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Επίσης για αρκετά απο τα σκι που μιλάω έχω προσωπική εμπειρία και δεν περιμένω να μου πούνε οι τέστερς τι κάνει το καθένα. Νομίζω μετά απο 26 χρόνια στο κουρμπέτι μπορώ να καταλάβω τί πάει να κάνει ο κάθε κατασκευαστής. Τώρα για τις κατηγορίες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή τον σκι δεν μπορώ να συμφωνήσω αφού πολλές κατηγορίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης κατ' εμέ, αλλα για εμπορικούς λόγους παρουσιάζουν το ένα έτσι και το άλλο ντονέτσι. Απο την μικρή εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι τα μεγάλα εμπορικά site που τεστάρουν σκι συνήθως ΄κάνουν λάθος στα αποτελέσματά που μας παρουσιάζουν και μετά απο το κράξιμο που τρώνε σιγά σιγά τα αλλάζουν τα τεστ. Αυτά τα ολίγα. Και για τον amfischer, επειδή κοίταξα τα Post του και νομίζω κατάλαβα τι θέλει νομίζω πως θα μείνει ικανοποιημένος απο τα volkl 6* ή τα Elan s12 και τα καταπληκτικά, και απείρως φθηνότερα, Fischer RX9. Υ.Γ. Κύριε GianniV τί έγινε σκουριάσαμε και κάνουμε παραπομπές τώρα... Αντε δώστε μας τα φώτα σας Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 25, 2004 Amfischer δε λες καλά που έχεις καταλήξει σε αυτή τη λίστα που δημοσίευσες λίγο πιο πάνω??? Ταπεινή και προσωπική μου άποψη ,μπορείς να βγάλεις για αρχή τα Volkl Supersport 4*.Είναι για πιο μέτριους σκιέρ.(Δεν μπορώ παρά να σε θεωρήσω τουλάχιστον advanced) Σύμφωνα με το αμερικανικό πριοδικό SKI τα Fischer RX8,μάζεψαν τους περισσότερους πόντους.Αν αυτό το συνδιάζεις και ότι πέρσι στο αγγλικό περιοδικό SKI&snowboard ήρθαν σε ψηλή θέση(την κορυφή την είχε πιάσει τότε το Atomic sx:9), ε δεν μπορεί είναι από τα κορυφαία. Τα Rx8 είναι ικανό και για πιο κοφτές στροφές(και καλά ,αφού σε κάθε είδους στροφή κα ταχύτητα τα πήγε περίφημα) από ότι τα RX9.Διαλέγεις ΕΣΥ τι στροφές γουστάρεις παραπάνω και επιλέγεις πέδιλο.Εμένα που μου αρέσουν οι πιο κοφτές στροφές θα έπερνα τα RX8.Επίσης,είναι και ένα χρόνο στην αγορά ,οπότε σε αντίθεση με τα Streetracer,μπορείς να πεις ότι έχουν δοκιμαστεί. Tα RX8 έρχονται αντιμέτωπα με τα Atomic sx:9.Τα sx:9 τα έχω καβαλήσει και μπορώ να σου πω ότι έμεινα άφωνος.Επειδή,όμως δεν έχω κάνει το ίδιο με τα RX8,δεν μπορώ να προβώ σε άμεση προσωπική σύγκριση.Πάντως στα τεστ παίζουν πάντα στην ίδια κατηγορία και πάντα σκοράρουν ψηλά. Από sx:11,sx:10 και sx:9 επιλογή έχει να κάνει με την εμπειρία και....τα κιλά.Εγώ θα έπαιρνα τα sx:9,που είμαι 76-77 κιλά,νώ δεν είμαι και expert skier.Αν ζύγιζα παραπάνω θα κοιτούσα και τα sx:10.Θέλω να σου πω ότι είναι του ίδιου χαρακτήρα και η κύρια διαφορά έγγυται στην σκληρότητα του κάθε πεδίλου. Στα volkl θα έπαιζα μεταξύ 5* και 6*.Και πάλι η κύρια διαφορά είναι η σκληρότητα.Οι διαστάσεις είναι ίδιες.Μέχρι πέρσι τα 6* είχαν το dual grip,που τα 5* δεν είχαν ,από φέτος το έχουν και αυτά.Τι είναι τώρα το dual grip????;Ένα σύστημα-μαι διάταξη της Volkl για την καλύτερη μεταφορά ενέργειας στα άκρα-στις κόγχες του πεδίλου.Ο Batucada πρέπει να είναι πιο ενήμερος από εμένα. Επειδή,μπορεί να παιδεύεσαι να βγάλεις νικητή,να σε προλάβω και να σου πω ότι οι προδιαγραφές των πεδίλων είναι εξαιρετικές σε κάθε περίπτωση και μάλλον δε θα καταλήξεις με σιγουριά κάπουΟτι και να πάρεις από αυτά δεν θα απογοητευτεις.Αν σου δωθεί η ευκαιρεία κάνε τεστ ένα πέδιλο από κάθε εταιρεία και ύστερα αγόρασε.(Θα ήταν το ιδανικό).Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα ,ένα κριτήριο που μπορεί να σε βγάλει από τον πονοκέφαλο της επιλογή είναι και η ΤΙΜΗ.Ναι ,ναι εγώ θα κοιτούσα και την τιμή.Γιατί να πληρώσω παρπάνω για ένα πέδιλο που μου προσφέρει τα ίδια πράγματα και είμαι εξ'ίσου ευχαριστημένος.Μπορεί η συμπάθεια σε κάποια εταιρεία ή κάποιο σύστημα-τεχνολογίας να είναι το φτερό που θα γύρει τη ζυγαριά σε ένα από αυτά τα πέδιλα.Πλέον παίζουμε στα ψιλοπράγματα. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
jimmys 2 Report post Posted October 25, 2004 file batucada se eyxaristo gia tin eyxi sou.ontos giortazo ayrio kai tin alli evdomada exo kai genethlia.aporo pos perasan 26 xronia.telos panton. me vriskeis apolyta symfono sto oti eipes oti den se endiafrei ti leei o kathe tester kai kalo einai na dokimazoume monoi mas gia na doume ti mas tairiazei kalytera. oson afora to sx9 me sx10,pisteyo oti akoma kai o maier na ta dokimaze den tha evlepe tromeri diafora pou na dikaiologouse ti diafora timis.gia ta sx11 den milao epeidi einai se alli katigoria. ta streetracer meta den nomizo oti einai toso axrista.mou einai ligaki paraxeno oti mia etaireia san tin salomon mporei na vgalei athlio pedilo. ta fischer pali den xreiazontai sxolia opos kai ta völkl.fantastika pedila. opos eipa prin den nomizo oti yparxoun kaka pedila. to kalytero apo ola einai dokimazoume kai oti mas pigainei kalytera to skeftomaste parapano. ego prosopika protimao tin atomic.xoris na simainei oti i atomic einai i kalyteri.apla mou aresei to design tis.kai ta fischer rx8-9 einai kala,kai ta dynamic zr67(teleies kritikes),kai ta elan gx kai ta head i.xrc1100 kai ta salomon crossmax10 kai kai kai kai. kaneis apo emas den einai toso tromeros skier pou na xreiazetai ta koryfaia pedila kathe etaireias. dokimazoume,testaroume kai meta oti thelei o kathenas pairnei. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiannisV 5 Report post Posted October 25, 2004 Fischer: RX8 RX9 Atomic: SX9 SX10 SX11 Volkl: Supersport 4* Supersport 5* Αναμεσα σε αυτα θα κινηθω.Τι λενε οι Ski-review freaks που λεει και ο makalu? .............. ola ta ski afta anikoun stin katigoria "piravlos" Very Nice !!!!! provlepontai agria gazia sta vouna mas ton heimona... eimaste se kalo dromo!!!!!! (ainte... kai kali tihi maggges) Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 25, 2004 Παιδια σας ευχαριστω για τις γνωμες σας. Οντως η τιμη ειναι και αυτη σημαντικο κομματι στην τελικη αποφαση εαν τα πεδιλα ειναι ισοδυναμα μεταξυ τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted October 26, 2004 (ainte... kai kali tihi maggges) Παυλάρας.... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites