Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted March 11, 2004 KI TA 2 EINAI SUPERCROSS PEDILA...OK .PISTEUW GIA MENA POY 8ELW LIGO AP OLA ( AN KI AYTOS O MIK ,ME EXEI KSEMYALISEI STA APATHTA)....EINAI KALH EPILOGH..TI DIAFORES EXOYN METAKSY TOUS?? KAMIA ALLH PROTASH???? GIA 1.77 YPSOS KI 85 KILA NA PAW SE 1.60 H 1.70...KWSTH, ZOX....PERIMENW APANTHSH ..THANKS PROKATABOLIKA.... Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted March 11, 2004 ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SX-9 :!: H AΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ EINAI ΤΟ SX-11 :!: TO 11 EINAI ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ RACING ΠΕΔΙΛΑ ΤΗΣ ATOMIC, ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ RACING ΠΕΔΙΛΟ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΓΚΑΖΙΑ (ΓΕΛΑΣ Ε :?: :twisted: :twisted: :twisted: ), ΤΡΕΛΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ :!: :!: ( ΚΑΤΙ ΣΑΝ MITSUBISHI EVO :twisted: :twisted: ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ), ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ (ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΛΟΓΟ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ), ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΣΚΙ :!: :!: ΤΩΡΑ ΤΟ SX9 ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΚΑΖΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΑΚΙ :!: ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 9 :!: :!: ΑΠΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥΔΡΑΚΙΑΣ ( ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΙΚ :twisted: :twisted: ) ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΡΙΧΝΕΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ FREERIDE KATAΣΤΑΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ: :twisted: ΠΟΥΔΡΑ :twisted: ! ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ SX ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ 160. ΦΙΛΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 11, 2004 Εγώ θα σου πρότεινα στο 1.70,ειδικά αν πρόκειται να βγαίνεις αρκετά σε απάτητα.Για τα κιλά σου το 1.60 σε απάτητο ίσως να σε ταλαιπωρήσει.Τώρα μεταξύ sx9-sx11συμφωνώ με τον porfirio.Τα sx11 ίσως να είναι too much για σένα-όπως και για τους περισσότερους. Πάντως τα cross πέδιλα της atomic θεωρούνται τα κορυφαία. Aν σκοπεύεις να περνάς πάνω από το μισό σου χρόνο σε απάτητα σκέψου και κάτι σε freeride με waist γύρω στα 70mm. Πάντως και τα cross θα σε πάνε αρκούντως καλά στο ελληνικό απάτητο κια σίγουρα πιο καλά στο πατημένο από ένα freeride. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted March 11, 2004 ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΚΑ?? Comments: OK, so none of us is Reggie Crist, who won the X Games Skiercross on the SX:11. But that’s fine, because this is the SX:9, a less explosive but equally precise cruiser that pulls you into turns positively and accurately, says Campbell. It’s also oneof the favorites in the category. It cuts arcs like a dream, says Lewis. The faster you go and the harder you push, the brighter it glows. With a forward stance and a little speed, it’s amazingly strong underfoot, says Carmichael. Carbon reinforcement gives it good rebound and torsional rigidity. Ideal for aggressive corduroy-seekers, says Thibault. ΤΑ ΣΥΝ:Strong, snappy and fun; high scores in Hard-Snow Grip and Rebound Energy. ΤΑ ΜΕΙΟΝ:An always-on powerhouse that won’t let its pilot relax. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ GS-11, SL-11 KAI SX-11 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ RACE STOCK ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΣ ΣΚΙΕΡ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ R-11 ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ SX9:An always-on powerhouse that won’t let its pilot relax.ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΔΗ ΤΟ 9 ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΛΗΡΟ..........ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΑΛΥΠΗΤΑ... :twisted: :twisted: :twisted: Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 12, 2004 Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο forum.Ίσως κάποιοι με θυμούνται από το snowreport forum όπου έγραφα εδώ και 4 χρόνια μέχρι να με καλέσει το γενικό επιτελείο στρατού.Ευτυχώς απολύθηκα!Στο θέμα μας τώρα... Στις αρχές του έτους απέκτησα τα sx9 μετά από δοκιμή (test) αρκετών πεδίλων στα 3-5 Πηγάδια.Πριν τα δοκιμάσω στρεφόμουν στα c8 ή c9 και αυτό γιατί μου είχαν πεί ότι τα sx9 είναι σκληρά και θα με κουράσουν.Ευτυχώς που δοκίμασα και άλλαξα γνώμη.Είναι πολύ παιχνιδιάρικα στρίβουν εύκολα και κρατάνε πολύ καλά στις στροφές και στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης με αρκετή ταχύτητα.Βέβαια και η προσωπική μου εμπειρία διέπεται από υποκειμενικά στοιχεία γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως ότι και να σου πούμε φίλε μου διατρέχεις τον κίνδυνο να σε επηρεάσουμε και να προβείς σε αγορά που ίσως να μην σου ταιριάζει.Δοκίμασε πριν πάρεις κάτι.Θα αναθεωρήσεις ίσως τις απόψεις σου για αρκετά πέδιλα και για όσα γράφονται για αυτά.Απλά για ενημέρωση είμαι 1.75 και 75 κιλά και τα πέδιλά μου έχουν ύψος 1.70 αν και δοκίμασα και τα 1.60. Ρίξε και μια ματιά (για απλή ενημέρωση) στο www.austria-skitest.com όπου στις δοκιμές που κάνουν μεταξύ άλλων τα sx9 έρχονται πρώτα.Φιλικά, KonstantinosV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 20, 2004 Παιδια σκεφτομαι να αποχωριστω τα αγαπημενα μου Fischer ή να τα παροπλισω... Περα απο την πλακα λιγο με εχουν κουρασει σαν semi-race πεδιλο που ειναι.Οπως εχω γραψει σε αλλη δημοσιευση ειναι τα : RC4 RSC μοντ. 02/03: 105-67-90 (170) Radius:19m (170) Λεω να παω σε κατηγορια πιο ευκολοδηγητη.Οσο περνανε τα χρονια(19 χρονια στις πιστες-τα 10 αθλητικα)στρεφομαι σε πιο χαλαρες λυσεις.Πλεον κοιταω το "χαβαλε"πιο πολυ αλλα και να βελτιωσω την τεχνικη carving.Εχουμε παρει και 20 κιλα που να τρεχουμε Οποτε λεω για κατηγορια cross.Τι λετε?Μαρεσει και η πουδριτσα(απειρες τουμπες με τα στενα και αμιγως πιστας Fischer!!!)αν και σπανια βρισκω. Ειμαι 1.77 και 95-100 kg :oops: Κανω διαιτα μη γελατε!! Τα Fischer ειναι 1.70. Λεω να παω στα Atomic,σειρα SX(9-10-11).Μαλλον σε 170 παλι. Σαν πεδιλα ειναι ξεκουραστα?Τα χει κανεις να μου πει την γνωμη του? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 21, 2004 Κωνσταντίνε είμαι στα ίδια κυβικά με σένα και τα sx:9 είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις.Πραγματικά πέδιλα για τα πάντα.Αν είχα money θα τα χτυπούσα μόνο και μόνο γιατί στις λίγες κατεβασιές που έκανα με αυτά με έκαναν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ σκιέρ.Πραγματικά all-around πέδιλα και αν είναι το μοναδικό ζευγάρι ,είναι τα πλέον κατάλληλα.Πραγματικά εξαιρετικά,λίρα 100. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted October 21, 2004 Amfischer το λέω, έχω το ένα τέταρτο της πείρας σου και καθόλου αγωνιστικό παρελθόν.Κανονικά εσύ έπρεπε να μας δώσεις συμβουλές.Αν κιμαίνεσαι στα 90-100 κιλά κοίτα από1.70 και πάνω.Στο λέω γιατί ρίχνεις υπόνοιες για απάτητο.όντως τα cross νομίζω είναι η χρυσή τομή για απόλυτες επιδόσεις και διασκέδαση. Η ταπεινή μου γνώμη, κοίτα τα Fischer RX8.Δεν θα αποχωριστείς και την αγαπημένη σου μάρκα και τα RX8 τυχαίνει να είναι από τα κορυφαία cross. Ιδιαίτερα καλές κριτικές έχουν πάρει τα Head iXRC 1100.Έχουν απίστευτη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες και πλέον 'κόβουν" κοφτά τις στροφές.Πραγματικά αξιόλογο πέδιλο.Στο 1.70 θα σου πάει γάντι. Κλασσικές αξίες το SX:9 της Atomic(no comments).Πάντως για τα κιλά και την εμπειρία σου κόιτα και πιο πάνω όπως sx:10 sx:11 kai sx-B5(αλλά είναι το πλέον απόλυτο και λιγότερο για fun). Από Volkl κοίτα Supersport 6 stars.To Superspeed εστιάζεται μάλλον για τρελές ταχύτητες και λιγότερο για διασκέδαση. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted October 21, 2004 φιλε amfischer οποια εταιρεια και να διαλεξεις σε super cross, να πάρεις το 1,70 για τη χρηση που το θέλεις. στη κατηγορια cross προσωπική μου αποψη και εμπειρια να μην πεφτεις κατω απο 10 ποντους απ΄το υψος σου. atomic sx-9 , k2 devil, dynastar supercross 9, fischer rx8, Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted October 21, 2004 εγω θα ελεγα το fischer s-move 11.1 που εχει και μεση 68 και οχι το rx8 που εχει μεση 65.....αν θελεις βεβαια να βγαινεθις και σε απατητα.....αν θελεις ξεκουραστο πεδιλο οχι τα κουτσουρα της atromic οπου με 65 μεση θα βουλιαζουν και στην πουδρα. Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
GiannisV 5 Report post Posted October 21, 2004 Mετά από ωρες, αρκετες, πανω στα sx9 η προσωπική μου γνωμη ειναι οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο πέδιλο. Εχει απίστευτα γκαζια αλλα ειναι και απιστευτα επικυνδινο αν το ξεφορτισεις και κανεις να skidαρεις λιγο. (μιλαμε για τις υψηλες ταχυτητες) Θέλει με λιγα λόγια πολυ καλή τεχνική carving. Θα έλεγα, οτι το πας καλα ΜΟΝΟ με carving και τιποτε αλλο. Το μήκος του ειναι το 1.60, οχι παραπανω, γιατι αλλαζει χαρακτηρα το πεδιλο και γινεται GS. (πραγμα που δεν ειναι κακο βέβαια) Η ακτινα στροφής στο 1.60 νομιζω οτι ειναι 14μ. Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 21, 2004 Fischer: RX8 RX9 Atomic: SX10 SX11 Volkl: Supersport 5* Αναμεσα σε αυτα θα κινηθω.Τι λενε οι Ski-review freaks που λεει και ο makalu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
giorgosL 0 Report post Posted October 21, 2004 Παιδια επειδη φετος για πρωτη φορα εκατσα και το εψαξα πολυ για πεδιλα και συνεπως δεν ειμαι και πολυ ειδικος μπορει να μου πει καποιος τι ειναι αυτο το radius που συνανταω παντου αλλα πουθενα δεν το εξηγει; Quote "Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education." B.R. Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted October 21, 2004 ....θα τολμήσω ν' απαντήσω.. :oops: Είναι η ακτίνα στροφής του πεδιλου η οποία και διαφέρει αναλογα με τις προδιαγραφές του (διαστάσεις,sidecut κλπ.) Οταν λέμε ακτίνα να σκέφτεσαι διάμετρο αν υποτεθεί οτι γίνεται πλήρης περιστροφή. .......(φαντάσου ενα αυτοκίνητο που "κόβει" τέρμα το τιμόνι και κάνει πλήρη περιστροφή....η διαμετρος είναι το radius του αυτοκινήτου..και δεν έχουν όλα τ'αυτοκίνητα το ιδιο,όπως δεν έχουν και όλα τα πέδιλα όπως θα διαπίστωσες) Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σου απαντήσουν οι ειδικοι... :wink: Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites
gmin 0 Report post Posted October 21, 2004 αν δεν κάνω λάθος αυτό που αναφέρεται στα σκι είναι το sidecut radius. Αυτό ορίζεται νομίζω ως εξής: αν θεωρήσουμε ότι οι άκρες του σκι είναι η περιφέρεια ενός κύκλου και χαράξουμε (γίνετα απλά μαθηματικά ) αυτό τον κύκλο τότε θα έχει ακτίναι ίση με το sidecut radius. Τώρα η ακτίναι στροφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και από το sidecut radius. Πρακτικά όσο πιο μικρό το sidecut radius τόσο πιο πολύ καρβάρει το πέδιλο δίνοντας πιο κλειστές στροφές. Αυτό το βλέπεις όταν ανεβαίνεις στα πέδιλα προς τα πιο απαιτητικά και σκληρά ότι μικραίνει και η τιμή του sidecut radius που γράφει το πέδιλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted October 21, 2004 ρε εσυ amfischer τι ειναι αυτα που ακουω?????? κανεις 19 χρονια σκι και ρωτας σε ενα forum που το 70% ειναι αρχαριοι τι σκι να παρεις??? μηπως απο τα 19 χρονια τα 18 ηταν κοπανες??? Εγω παντως που γνωρισα πρωην αθλητη της Βεροιας που εκανε 15 χρονια αθλητικο σκι φορουσε το ενα πεδιλο, ειχε τα χερια στις τσεπες και κατεβενε Γαμ......ντας. Δεν μου λες σαν αθλητης οπως λες που ησουν δεν σου εδινε ο συλλογος πεδιλα? αυτα για την ωρα Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 21, 2004 Οταν εγω εκανα αγωνιστικο σκι δεν υπηρχε το carve style ακομη.Οποτε τα ski που μας εδιναν-εχω 3 ζευγαρια στην αποθηκη-στα χαριζω(τα 2 ειναι γιγαντιαιου 1,95 m και 2,05 m και το αλλο slalom 1,85m) ) δεν ηταν carving skis :wink: Απλο? Δεν ειναι λογικο να ρωταω καποιους,που πιθανον εχουν τα ski που με ενδιαφερουν, τις εντυπωσεις τους απο αυτα? Αν εχουν ακουσει-διαβασει κατι για αυτα? Και φυσικα δεν απευθυνομαι στους αρχαριους αλλα σε αυτους που γνωριζουν.Και αποτι ειδα υπαρχουν 2-3 που ξερουν πολλα. Σε καλυψα?Αν εχεις και αλλες αποριες ρωτα,εδω ειμαστε..... Φρασεις του τυπου "..αν εισαι αθλητης,οπως λες..."δε μαρεσουν.Αν κοιταξεις τις δημοσιευσεις μου θα δεις οτι πουθενα δεν παινευτηκα ή κατι παρομοιο. Οποτε δεν καταλαβαινω το ψιλο-ειρωνικο και επιθετικο στιλακι σου :?: Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted October 21, 2004 Σεμνά παιδιά. Εδώ απλά είναι internetική παρεξήγηση. Ο Cookmangr απλά έχει ένα περιέργο στυλάκι και δεν είναι στόχος του να την "πει" παρόλο που αυτό φαίνεται... Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Υ.Γ. Cookmangr έλα και επιβεβαίωσε γιατί θα με κάνεις ρεζίλι φίλος... (και μου χρωστάς και 50 Ευρώ δικηγορικά έξοδα ) Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted October 21, 2004 Αγαπητε Amfischer το στυλακι μου δεν ειναι ειρωνικο αλλα δεν γνωρζω και πολους αθλητες που περιμενουν να μαθουν απο τους αλλους τι ski να αγορασουν.Βασικα λαθος μου που εγραψα το προηγουμενο topic αλλα εχω γνωρισει(αθλητες)του ski που οταν τους εβλεπα στο βουνο θυμομουνα τις πρωτες τουμπες που ετρωγα σαν αρχαριος!!! Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted October 22, 2004 Παντως amfischer μιας και εισαι απο τα βορεια(οχι απο τα βορεια προαστια της αθηνας :twisted: )ελπιζω να συναντηθουμε σε κανενα βουνο η' και για καφε στην πολη γιατι πιστευω οτι εχεις να μας δειξεις πολλα......σιγουρα η εμπειρια σου θα μας βοηθησει και να εισαι σιγουρος οτι αν βγουμε για καφε θα σε πρηξω με κριτικες για νεα πεδιλα ετσι ωστε να ξεδιαλυνει λιγο το τοπιο απο το μυαλο σου η' να στο θολωσω περισσοτερο.... Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 22, 2004 Φιλε cookmangr καποια πραγματα τα εχεις παρεξηγησει.Τα εχεις λιγο θολα στο μυαλο σου. Το να εισαι-ησουν αθλητης φιλε μου δε σημαινει οτι ξερεις τι πεδιλα κυκλοφορουν στην αγορα και τι υψος πρεπει να παρεις αναλογα με το μοντελο που σε ενδιαφερει.Εγω την τελευταια χρονια που ετρεχα(1995) ειχα πεδιλα 25 εκ. ψηλοτερα για G.S και 10 εκ. ψηλοτερα για SL.Ετσι την επομενη χρονια ειχα παρει ενα απο τα πρωτα carving(semi-carving) της αγορας τα Volkl Xpert σε υψος 1.93.Φαντασου το 1996 υπηρχαν carving skis 1.93 80 Πραγμα αδιανοητο για σημερα.Επομενως δεν ειναι λογικο να ρωταω τι παιζει απο υψη αναλογα με το μοντελο?Τα πραγματα αλλαζουν καθε χρονο σχεδον.Αποτι καταλαβα εδω μεσα γραφουν και καποιοι καταστηματαρχες(π.χ. maximus?),καποιοι προχωρημενοι skier(π.χ. makalu?)αλλα και καποιοι που ψαχνουν την αγορα καλα.Πιστευω οτι γνωριζουν καποια πραγματα παραπανω. Βεβαια το καλυτερο ειναι να τα δοκιμαζεις στην πιστα και οχι να διαβαζεις reviews.Ο καθενας μας εχει διαφορετικες απαιτησεις απο το πεδιλο του.Το να μου πει καποιος ειναι καλο δε λεει και τιποτα. Σε γενικες γραμμες δεν περιμενω cookmangr να μου πεις τι πεδιλο να αγορασω αλλα περιμενω καποιες γνωμες απο ανθρωπους που κατεχουν το αντικειμενο.Ευχαριστω οσους εχουν ηδη απαντησει. Το να μπορεις να κατεβαινεις την πιστα με ενα πεδιλο και τα χερια στην τσεπη(μια απο τις ασκησεις που καναμε συχνα),σημαινει για σενα οτι πας σε ενα μαγαζι και λες "αυτο το μοντελο θελω,στο ταδε υψος, δωστο"? :?:Ηταν ατυχες το παραδειγμα σου... Θελω να σου πω,μην συγχεεις την αθλητικη υποσταση καποιου με τα τεκταινομενα στην αγορα,οπου ο αλλος μπορει να μην τα παρακολουθει.Εξαλλου αν ανατρεξεις στην δημοσιευση μου θα δεις οτι γραφω:"Τι λενε οι ειδικοι εδω μεσα?"Οποτε δεν απευθυνθηκα ουτε σε σενα ουτε σε καποιους που δεν γνωριζουν.Εκτος και αν το site ειναι μονο για αρχαριους και οι υπολοιποι δεν πρεπει να γραφουμε. Τα forum στο ιinternet φιλε μου δεν λειτουργουν ετσι... Ολοι μαθαινουν απο ολους.Αλλος λιγοτερα αλλος περισσοτερα.Κανεις δεν ειναι παντογνωστης. Οσο για τις τουμπες που λες...... Φιλε salto ευχαριστως να βρεθουμε και γιατι οχι να ανεβουμε και στο βουνο μαζι.Θα κανονιστουν ολα εν καιρω. Φιλε PaniosBanios αν ειχαμε ολοι μας περιεργο στυλακι οπως λες οτι εχει ο cookmangr(που συνεχιζει να ειρωνευεται,αλλα δεν πειραζει ας κρινουν οι υπολοιποι) φανταζεσαι τι θα γινοταν εδω μεσα?... Γιατι να συμβιβαστουν λοιπον οι πολλοι με το περιεργο στυλακι των λιγων και οχι το αντιθετο? :?: :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted October 22, 2004 Το να εισαι-ησουν αθλητης φιλε μου δε σημαινει οτι ξερεις τι πεδιλα κυκλοφορουν στην αγορα και τι υψος πρεπει να παρεις αναλογα με το μοντελο που σε ενδιαφερει. Εδω να συμφωνησω….εγω τα τελευταια 5 χρονια εκανα ΜΟΝΟ ορειβατικο σκι, με αποτελεσμα να βγω εντελως εκτος της ‘ενημερωμενης’ αγορας των αλπικων-πιστιάρικων σκι!!! :oops: Ας ειναι καλα οι Ski-review freaks του φορουμ μας, που κατι εμαθα! :wink: Κ. 80 Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted October 24, 2004 Φιλε μου Amfischer τελειωνω εδω την συζητηση ,γιατι με την απαντηση που μου εδωσες περι χρησιμοτητας forum ,και περι γνωσεων στο αθλημα μου δινεις τροφη να μιλαμε μεχρι να χιονισει.και επειδη θα αργισει να χιονισει καλυτερα αστο. Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 25, 2004 Φιλε μου Amfischer τελειωνω εδω την συζητηση ,γιατι με την απαντηση που μου εδωσες περι χρησιμοτητας forum ,και περι γνωσεων στο αθλημα μου δινεις τροφη να μιλαμε μεχρι να χιονισει.και επειδη θα αργισει να χιονισει καλυτερα αστο. :?: :?: :?: :?: :?: Μας αφηνεις με την απορια λοιπον... Οπως νομιζεις.Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου(ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις),αλλα νομιζω οτι εισαι λιγο "μπερδεμενος"....(χωρις παρεξηγηση) Γραφεις καποια πραγματα,σου απανταω και εσυ τελειωνεις με μια αοριστια. Ακριβως για το λογο οτι αργει να χιονισει για αυτο γραφουμε εδω μεσα. Μακαρι να εδωσα τοση τροφη ωστε να μιλαμε μεχρι τοτε.Αυτο ειναι το point του forum αλλωστε.H ανταλλαγη αποψεων.Συμφωνεις τουλαχιστον σε αυτο? Θα με ενδιεφερε λοιπον τι ηταν αυτο απο την προηγουμενη δημοσιευση μου,που σου εδωσε τροφη για ατελειωτες συζητησεις. :?: :?: :?: Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted October 25, 2004 Να παμε και στο θεμα μας λιγο... Fischer: RX8 RX9 Atomic: SX9 SX10 SX11 Volkl: Supersport 4* Supersport 5* Αναμεσα σε αυτα θα κινηθω.Τι λενε οι Ski-review freaks που λεει και ο makalu? Ποια εχουν παρει διακρισεις?Δωστε και κανα site με reviews αν γινεται ρε παιδια.Thanks Quote Share this post Link to post Share on other sites