batucada 7 Report post Posted March 23, 2007 Η salomon βγάζει καταπληκτικές μπότες και η Xwave είναι απο τις καλυτερες σειρές που έβγαλε. Το φλεξ είναι ΟΚ για σένα. Και εγώ νομίζω ότι απο δω και πέρα θα είναι καλυτερα η μποτα στο ποδι σου. Δοκίμασε καταρχήν το πέδιλο που σ' αρέσει και αν δεν σου κάτσει καλά, τότε συζητάμε για κάποιο άλλο. Νομίζω ότι θα σου είναι εντάξει... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted March 23, 2007 1.71 για all-around ski.Πολύ καλή επιλογή και σε εξαιρετική τιμή.1.64 μόνο για να κόβεις πολύ κοφτές στροφές μέσα στις πίστες με σχετικά μικρή ταχύτητα. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Αλλά το επίπεδό σου (στο 3-4) σίγουρα θα σε πάει για ύψος 164εκ... Αν τα δοκιμάσεις και δεις ότι θέλεις στο 158 τότε σκέψου για άλλο σκι, γιατί μέσα σε μια σεζόν θα βελτιωθείς τόσο που πλέον το 158 δεν θα σε καλύπτει (εκτός αν έχεις σκοπό να αλλάζεις κάθε 2 χρόνια σκι). Καλές δοκιμές... τα εχω ζαχαρωσει κι εγω αυτα τα ατομικ (Μ9). Ειμαι 1,83 82κιλα και επιπεδο 4-5. Μαλλον για 1,64Εχω βρει και τα περσινα Μ9 σε καταστημα στα νοτια προαστια με 350ευρω. Επισης κοιταω Dynastar contact 9, Fisher RX6(or rx8?)...κατι αλλο? Μποτες Technica diablo ultra fit Το περσινό M9 μην το χάσεις... πολύ καλό με εξαιρετική τιμή Quote Share this post Link to post Share on other sites
medos 0 Report post Posted March 26, 2007 τελικα ανεβηκα το σαββατο! καταπληκτικη μερα με πιανει ομως μια πορωση οταν ανεβαινω στο βουνο που δεν σταματαω πουθενα στον δρομο (ουτε για κατουρημα που λεει ο λογος), οποτε δεν περασα απο τον ταξιαρχη. Το καταστημα ειναι στο λιβαδι ή αραχωβα? Το εν λευκω δεν ειναι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
arkoudorema 0 Report post Posted March 26, 2007 Καλημέρα. Ένα πολύ όμορφο και κουραστικό (μην το παίρνετε στραβά, χορτάσαμε σκι και ξεβιδωθήκαμε) ΣΚ στον Παρνασσό. Και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το περσινό metron 9 στο 164. Συμπεράσματα: είναι πέδιλο τρακτέρ, πολύ σταθερό, περνώντας πάνω από κροκάλες απλά κατάλαβα ότι περνάω από αυτές χωρίς να φοβηθώ ότι θα το χάσω. Είναι όμως σκληρό για μένα και γι'αυτό με ζόρισε (το διαπίστωσα Nickel). Για να δείξει τις αρετές του στο 100% θέλει ταχύτητα, στοιχείο που ακόμα δεν έχω. Αν το έπαιρνα, σίγουρα δεν θα έπαιρνα το 171. Την Κυριακή έκανα με το Κ2 v-force στο 1.67. Μέρα με τη νύχτα, πολύ πιο μαλακό, μικρότερο sidecut, και συνεπώς λιγότερο σταθερό, τις ίδιες κροκάλες τις άκουγα για τα καλά. Πιο διασκεδαστικό, το πήγαινα καλύτερα από τo metron. Μου το πρότειναν ως κοντινό στο 4COM, που δεν ήταν διαθέσιμο (λόγω σπασμένης δέστρας μάλλον από το ατύχημα του προηγούμενου Σαββάτου, περαστικά στην ινδιάνα, αν και δεν έχουμε γνωριστεί). Οπότε η αναζήτηση για αγορά σκι συνεχίζεται με την προσθήκη στη λίστα του 4COM. Λίγο άσχετο αλλά δεν πειράζει. Πήρα και τα μαθηματάκια μου για carving από τον Jey το Σάββατο και το ΜΙΚ την Κυριακή, να 'στε καλά παιδιά. Με δύο δασκάλους η αφεντιά μου, έτσι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
evank65 0 Report post Posted March 26, 2007 Και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το περσινό metron 9 στο 164. Συμπεράσματα: είναι πέδιλο τρακτέρ, πολύ σταθερό, περνώντας πάνω από κροκάλες απλά κατάλαβα ότι περνάω από αυτές χωρίς να φοβηθώ ότι θα το χάσω. Είναι όμως σκληρό για μένα και γι'αυτό με ζόρισε (το διαπίστωσα Nickel). Για να δείξει τις αρετές του στο 100% θέλει ταχύτητα, στοιχείο που ακόμα δεν έχω. Αν το έπαιρνα, σίγουρα δεν θα έπαιρνα το 171. Το περσινο Μ9 είναι διαφορετικό από το φετινό, διότι ήταν ενισχυμένο με τιτάνιο (Μ9 puls ti), ενώ το φετινό είναι το Μ9 puls. Πήρα το φετινό Μ9 από το Conrad σε 171 (radius=13,5), έχω ύψος 182, βάρος 85, και level advanced. Το ήθελα για να με καλύπτει σε ευρύ φάσμα χιονιού και είμαι τελείως ικανοποιημένος. Εάν αποφασίσεις δε να το πατήσεις καλά, τότε στρίβεις πάνω σε ράγες και αρκετά γρήγορα. Είναι αρκετά ξεκούραστο πέδιλο, και καθόλου σκληρό, ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ. Εκεί που με εντυπωσίασε ήταν στο σουπιασμένο μεσημεριανό χιόνι, κρατούσε απόλυτη πορεία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από εμένα. Πούδρα δεν έχω πετύχει ακόμη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 26, 2007 Το Μ9 ειναι "σκληρο" για εναν σχετικά αρχάριο. Για advanced επιπεδο ειναι μαλακο αν και δε σε τρομαζει ιδιαιτερα σε γρηγορες στροφες δείχνει οτι εαν το χρειαστεις να σε κρατησει στο οριο μαλλον θα σου γυρισει τη πλατη. Συμφωνω οτι ειναι απο τα πιο ξεκουραστα σκι για carving μιας και οι ταχυτητες που χρειαζεσαι για να "ξαπλωσεις" ειναι πολυ μικρές. Εκτός πίστας αν και είχα το κοντό για μένα 1.64 ηταν γρηγορο αναμεσα απο τα βραχια αλλα ηθελε προσπάθεια να κρατησεις τα ποδαρακια κοντά σε freeride mode. Kαλο για καλους Ιntermediate. Quote Share this post Link to post Share on other sites
medos 0 Report post Posted March 27, 2007 Nickel μιλας για το φετινο Μ9 ή το περσινο? Εχουν τοση διαφορά στη σκληρότητα οπως ειπε και ο evank65 πιο πανω? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 27, 2007 Λίγο άσχετο αλλά δεν πειράζει. Πήρα και τα μαθηματάκια μου για carving από τον Jey το Σάββατο και το ΜΙΚ την Κυριακή, να 'στε καλά παιδιά. Με δύο δασκάλους η αφεντιά μου, έτσι? Σε κάθε περίπτωση ερασιτέχνες όμως για αυτό και σου χρειάζεται ένας επαγγελματίας και μετά θα πετάς. Πάρε φτηνό με εκπτώσεις τώρα σε 1.64 κάτι σαν αυτά που κοιτάς και κάνε τα λεφτά που γλύτωσες μαθήματα. Και εσύ και estenough δεν παίζει ρόλο τι πέδιλα φοράτε αλλά με μερικές μικροδιορθώσεις στην τεχνική που μόνο με επαγγελματικό μάθημα γίνονται είστε έτοιμοι για πολύ καλό σκι. Τα πέδιλα δεν θα προσφέρουν κάτι τώρα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 27, 2007 Τα πέδιλα δεν θα προσφέρουν κάτι τώρα Συμφωνω πωλουνται σκι RC4 worldcup σε 1.65 , 2 χρονων 150-200€ καλη ευκαιρια. Δε παιζει ρολο τι πεδιλα φορατε Quote Share this post Link to post Share on other sites